Bir merak bende ki...

Valla bence de. Gelinler daha çok okumuş oluyorlar daha çok geliştirmiş oluyorlar kendilerini. Kaynananın ezdiği gelinler çok nadir artık daha çok gelinler eziyor ya da bana öyle denk geliyor :)))

gelin koca kadını neden ve nasıl ezebilir ki.. bence sadece artık kendilerini ezdirmiyolar o kadar. (ististalar kaideyi bozmaz)

Yasadıklarını unutman saglıgına kavusman dilegiyle iyi kaynana olduguna inanmıyorum demissin, ama kayınvalideler' de insan en nihayetinde hemcinsimiz ve onlardan sanki farklı türden yaratıklar gibi bahsetmissiniz ve cocugu olan bütün gelinler bir kayınvalide adayı' dır aynı zamanda.
İyilik, kötülük insanın icindedir kayınvalide veya gelin olmasıyla alakalı degildir bana göre.

benim ablamında kayınvalidesi cok iyiydi(gorunusde) ablam o yapmaz o oyle kotu seyler dusunmez vs vs diye kendini kandırdı kadın cokda guzel rol yaptı tabi ablamla enistemin bosnamasında kılını kıpırtmadı bosanmalarını istedi resmen hosuna gitti oglunu doldurdu durdu birde kendi tarafına ablamla ilgili bir ton dedikodu yapmıs gelde boylesine iyi davran..burda esinin ailesiyle yasadıgı sorunları yazan bayanların yasadıklarınıda goruyoruz saygı gosterdigi halde saygı gormuyorsa bir insan karsı tarafı sevmeside beklenemez

Valla bence de. Gelinler daha çok okumuş oluyorlar daha çok geliştirmiş oluyorlar kendilerini. Kaynananın ezdiği gelinler çok nadir artık daha çok gelinler eziyor ya da bana öyle denk geliyor :)))

kızlar bunun okumakla ne alakası var.
Ezdikleri konular eğitmle alakalı değil ki.

Yaşlarından ve yaşadıklarından dolayı daha tecrübeliler.
Ben şimdi bir kez daha evlencek olsam en eğitimliden daha akıllıyımdır bu konuda .
Çünkü tecrübelendim.
Yaşadım bazı şeyleri.:)))))

benimde kayinvalidemler yaridm etmediler eşim para gondermiş her ay kayinvalidem ona birşeyler almiş hem kzina hem oğluna bu arada kizinida ardan cikarmiş oldu. ben onlara saygisizlik yapmadim onlarida ole zannediyordum taki bi laf soyleyene kadar. kizginim kirginim arayip sormazlar bende aramam zaten armamamin nedenide onlarin hattinin benimki ile ayni olmamasi zaten ole telefonla konusan bi aile değiller evlerinde internet oldugu halde oğullari ile konusmazlar buda benim işime geliyo acikcasibole olmasi ile eşimi ararlar mesgule atar esim aradngun gecer ole konusur aranda mesefa olcak bunu anladim

Kaynanam ilk evlendiğim zamandan beri bana yapmadığını bırakmadı.yinede eşimin anası babası gelip gidiyorum.kendi annemin yerine koyamam çünkü 5 günlük daha evliydim.miğdeme şiddetli ağrı vurdu.kaynanama söylemez olsaydım.kızına döndü alaylı alaylı daha ilk günden naz yapmaya başladı dedi.o an annemin değerini anladım.annem olsa kızım gecdimi diye saat başı sorardı.sonradanda hiç sormadı geçtimi diye.işte anamla arasındaki en büyük fark bu.eşimde benim haklı olduğumu bildiği için zaman zaman annesi hakkında benimle konuşur.ben ağladığım zamanda gelir sorar bana niye ağlıyorsun diye annesinin yüzünden ağladığımı söylerim.eşime anlatmıyacağımda kime anlatacağım içimemi atayım.Konu sahibi inşallah kaynanan anneni aratmaz.haksızlığa uğrayınca ,eşinize anasının yaptıklarını söylememek içiniz şişmez inşallah.

Sen kaynanandan çok şeybeklemişsin.
Nerde görülmüş kaynananın geinin hastalığını sorması.

kadının annesiyle damat yüz göz olmazlar. biri erkek biri kadın.
ama erkeğin annesiyle gelin.. iki kadın..
iki canbaz bir ipte oynamazmış.

siz simdi anlatinca icim doldu.. nisanliyken annemle cok kavga ederdik ,kaynanm cok iyiydi kaynanamla tel konusunca hep nekadar iyi insan derdim hatta ozamanlar esimle tel konusurken annen cok iyi demistim benim annem hep kiziyor demistim oda senin annen cok iyi benim annem göründügü gibi degil taniyinca anlarsin demisti ben yok cok iyi falan demistim , annemle birkeresinde cok büyük kavga etmistik bana dediki sen simdi kaynana yagi cek evlenince görecem sizi demisti . bende anneme kadin cok iyi herkesi kendinle^karistirma biz cok iyi olacagiz demistim.. cnmm annem benim nekadarda hakliymissin. daha evden ilk cikdigim günde degerini anladi 2 günlük gelinken yasadiklarim senin yasadiklari hala aklima gelince agliyacak gibi olyorumm. helllee o kadin yüzünden senin kalbini kirdim yaa nekadar pisman oldugumu bilsen keske annemm..

cok agrili adet olurum 1 hafta sürer annem hep anlayis gösteerirdi o gün dinlenirdim hep.. ee evlenice 1 anlayis 2 gösterdiler evlenincede hormonlar degisiyor ben allak bullak olmustum . bende bide nefes darligi var ailemden ayrildim ve kaynanmin ilk günde soktugu laflardan ikide bir hastalaniyordum. kaynanam bana buda ne nazli cikti ikide bir hastalaniyor seni hastaneye götürelim bune böyle demisti nekadar üzülmüstüm o imali lafindan nezaman hasta olsam kaynanama söylemeye cekinirim hepp:2::2:

Aynen o günden sonra kaynanama şuram ağrıyor diyenmedim.grip oldum birgün halsizim yatağa yattım.ayağınla kalçama hızlı birşekilde vurdu.hayvana bile vurulmaz bu şekilde insafsı kadın.kalk ayağa çay yap dedi.yatarak daha vücudun ağırlaşır dedi.bende yaşım küçüktü ozaman laf çevirmedim ona saygısızlık olur diye.ah kafam ah desene.şimdi o günlerimi geri versin bana geçen senelerimdeki verdiği sıkıntıları bir bir silsin.şimdi kafama daha çok vuruyorum niye sessiz kaldım.kaynanam kendi kaynanası için hastaya inanmzdı zalimdi der hep.ama aynısını bana yaptı.çekmeyen bilemez bilmeyende böyle konuşur.ne yaptıysa bana yine eşimin hatırı için gittim sadece eşim işin yoksa kaynanam gözümün önünde hep o küçük kızı ezen kadındır.hiçbirzamanda onun için fikrim değişmeyecek.....

benim ne kaynanayla ne görümceyle problemim yok. iyi insanlar allah var yukarda. ama büyüklerimiz demişler ya hani, kaynana görümce gül suyunda yıkansada aile gibi olmaz, çok sevilmez diye. öyle oluyor işte. ileride ne olur bilemem ama onlar el gibi geliyor şimdilik.

çokkkkk zor gerçekten...benim de içimden çıkmayan okadar çok şey var ki..kendi kızlarına yapılsa aynısı çok daha farklı olur ama kendileri başkasının kzıına rahatlıkla yapabilirler herşeyi..ele karışmak çok zor dediklerinde inanmazdım gördüm yaşadım neye benzediğini

Kendi kızımı inanmazsınız belki.kızının kaynanası bir laf söyledi kaynanam ortalığı ayağı kaldırdı.kocasına,oğullarına,damatlarına erkekleri ayağı kaldırdı.kadın ağzını açtığına pişman oldu oğlunu ona dişman ettirdi.

inanırım benimki de eli ayağı tuttuğu halde,daha 57 yaşında birde bana işlerini yaptırmanın yollarını arar.. gelinler mecbur bakacak diye derken kendi kızını biri isteyecek olmuş anası yaşlıymış adamın diye neler dedi benim kızıma b..k paklatacaklar olmaz diye.bende ağzımı açıp diyemedim ki anne sen bana böyle böyle diyodun ya o da evlenirse mecbur yapacak tabiki diye....

Keşke kendi kızlarına davranılmasını hoşlanmadıkları şeyleri gelinlerinede yapmasalar.şimdi desen kaynanana onu karıştırma der.

cok guzel genc arkdas allh umarım gönlüne göre verır evlenmeden bende böle istiyordum ben calışıyorum eşimde kımseden bısey almadan evımısı yaptık benım ailem beyaz eşyalarımı halılarımı vs aldı zengınlermı hayır babam memuur . talep etmemıstık ama olsun bız ödeyelım ufak destek olsun dedıler. kayınvalıdemlerın ev arsa bahce dolu ama yemin ediyorum evımde 1 iğnesı yok. oğlunu evlendırıken istememıs şimdi şimdi anlıyorum yıllarca yardım eden oglunun ev bark sahıbı olmasını istememıs istemıs de hem bana versın hem kendıne alsın demıs ama memur masıyla bu mumkunmu. yınde hıc bır laf etmedım ıcımden bıle dusunmedım o ara toz pembe olıy hersey. yıl gectı kızım dogdu ya babanne si bır çöp almazmı cocuga hanı ıcınden gelmez mi. benım bak benım babannnem minicik patik almış dedem kırmısı bır elbıse almıs. ama kayınvalıdemın kanı soncta oglunun evladı maaşı var ama bir çöpp almadı torununa.sunu demk ıstıyor senı önemsemıyorum cocugunuda heralde ama kocam benden gızlı kredı aldrıp tek maaşla yasatabılıyorlar bızi. aslında cok isterdım şöle can cıger bır kayınvalıde bılgılı görgulu sevgili ban abıseyler öğretsın ama olmuyor canım ya. iyi fikirli insanlarda var allh senı onlarla karılastırsın.

sunu asla unutma insanlar aynadır karsındakını yansıtırsın iyisin karsına kötü cıkarsa sende onu yansıtıyorsun kötüşleşiyorsun dıyokı bana bırınz bıze calısın bırınz zın maasıylada evınız dönsün. mantık bu sadece ben dıyor . tüm ilşkilerde bölyle arkadsına karsı sadece ben dersen o senı bellı sure sonra bırakır kardesıne dersen oda bırakır gelınıne dersen o da bırakır senı sevmez. biz demeli insanlar. haa 60 ından sonrada ınsanlara biz demeyı öğretemıyoruz ömrü ben demekle gecmiş. dıyceksın belkıde sen kotusunde yok kayınvalıdem aynı mahallede dogmus aynı mahallede buyumus aynı mahalleye gelın olmus su an en yaslılarından pamuk nıne gıbı sevılmesı lazım ama yok herkesle kavgalı bı kapısını acanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…