- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Eger benim kayinvalidem bana gereksiz yere küfür etmeseydi, hakaret edip terbiyesiz kelimeler kullanmasaydi, 5 aylik evlliligimde ilk 4 ayin her gününü huzurumuzu kacirmakla gecirmeseydi, emin olun kayinvalidemi el üstünde tutardim..
Nisanlilik dönemimizde istedigin gelinligi alicam sana dediginde inanmistim, gelinlikcide ise resmen bütün saticilarla yüz göz olmustu, bana "hayatimda gördügüm en cirkin gelinlik bu" diye laflar etti. O kadar yerin dibine girmistim ki kosarak cikmistim o magazadan, saticilar "allah kolaylik versin ablacim" diye dualar etmislerdi.. Görümcemde kalasi degil, begene begene bunu mu begendin diye laf soktu, gereksiz aglayarak magazayi terk etti fln.
Dügünden 2 hafta babami arayip küfür etti, benim hakkimda "kizini bedavaya veriosun bi beyaz carsafi bile yok" dedi, benle esimin ayrilmasina sebep oldu. Herkesin cabasiyla affettim esimi ve annesini, ama dügün aksami imam nikahi olmicak diye olay cikardi, ve o günden itibaren ne annemle babamla kardeslerimle konusuyor, ne de dogru düzgün benimle..
Simdi söyleyin bana, bu kadini bas tacimi yapayim? :) Esime asigim, cok seviyorum, ama ne zaman kayinvalidemlere gidicek olsak karnim agrimaya basliyor, nefret ediyorum cünkü..
bir arada yaşamayı kabul edip evlenen kızlarımız da hata yok mu.erkek evini geçindiremeyeceği için bir arada oturmak istiyorda kızlarımız niye kabul ediyor bende onu anlamıyorum.kendine güvenemeyen erkeklerle evlenip ondan sonra yok bize şunu yapmadılar,yok destek çıkmadılar yok beraber geçinemiyoruz diyorlar.bu bile bile lades değil mi.kızlarımız akıllı olup kendine güvenmeyen erkeklerle evlenmeyecekler
Yorumları tahmin etmek zor değil.
Bir çifte standart söz konusu ve bu doğru değil.
Tam olarak anlatmak istediğimde buydu işte.
Ev bizim evimiz oluyor ailemiz geldiğinde istediği kadar kalır ama adam sesini çıkaramaz.
Kocamızın ailesi gelince gelin olarak kapı çarpıp surat yapma hakkına sahipiz. ( Böyle bir konu tarzıda vardı)
Kendi tarafımız olunca kimse demedi arana mesafe koy , surat as cart curt diye
Şu durumda eşimiz surat yapmış olsa vay haline
Benim için olay kayınvalide,görümce,elti vs. değil.
Yani ismi,cismi ne olursa olsun kalbimi kıran,bana saygısızlık yapan,hayatıma karışan hiç kimseyi sevmiyorum.
Kendi anam babam bana benim hayatım hakkında yorum yapmazken bir başkasına ne oluyormuş?
Kocanın ailesidir,hatrı vardır,aman büyük onlar,aman olay uzamasın,aman ben küçüğüm,aman abartma diye diye tepeme çıktıklarında üstüne de nankörlükle karşılaşınca bardak taşıyor.
İnsanlar birbirini sevmek zorunda değiller,birbirileriyle anlaşmak zorunda değiller,ancak saygı duymak ve yakın derecedeki ilişkilerde kıymet vermeye mecburlar. Yoksa karşınızdakini kaybedersiniz. Hem de kim olursa olsun!!!
amin canım Rabbim herkese nasip etsin ve Rabbim hep daim etsin...
ne güzel canım maşallahAllah bozmasın
Gelin-Kayınvalide polemiğinde bir günah keçisi aramanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Herkes bambaşka hayatları yaşıyor, bambaşka kültürlerden geliyor, bambaşka doğru-yanlışlarla yetişiyor. Ve bir gün şimdi siz gelin-kayınvalide olarak yakın olmak durumundasınız birbirinizi sevin, saygı duyun , iyi geçinin deniyor. Yetişkin iki bireyde kendi doğrularını birbirine dayatmaya çalışıyorlar ve bu bir güç savaşı, benliğini kabul ettirme dürtüsüne dönüşüveriyor.Tartışmaların yaşanmaması mümkün mü? (tek ihtimalde mümkün karşılıklı saygı, nerde duracağını bilme noktasında). Hatalar yapılıyor, sınırlar ihlal oluyor. Ama gelin kendi fikirini söyleyince "saygısız" kayınvalide söyleyince" büyük" oluveriyor. Bu sosyolojik bir yara... İşte olay bu noktada elbette kopar...Ben de belki gelin olarak hatalar yaptım, belki kayınvalidemin senaryosuyla "saygısız" davrandım çünkü onun hayatından farklı bir hayat yaşadım, dayatılanları reddettim. Ailem bana bu hayatı yaşayacaksın demezken, diyemezken yıllar sonra hayatıma girmiş bir bayan nasıl kendinde bu hakkı buldu anlam veremedim, aklım ermedi. Ya da benim annem bazı hatalarımı kuşak farkına (bu hareketler kesinlikle saygısızca hareketler değil, kendimi açıkça ifade etmek, istemediğim şeyleri ben istemiyorum diye direkt söylemek gibi), yeni nesile bağlarken oldukça "modern" ve ileri görüşlü olan kayınvalidemin bunları kusur hatta saygısızlık olark adlandırıp üzerime gelmesini anlamam, anlayamam... Ben onu öyle kabul ettiysem o da beni böyle kabul etmeli, onun istediği insan olamam ki.. Oğlu beni böyle olduğum için sevmiş....
Ama şu var ki daha farklı davransaydım daha az sorun yaşardım. Daha çok sever miydim? HAyır!!!! Ama daha sancısız olurdu ilk senem evlilikte. Ben de çok tecrübesizdim, ne yapacağımı bilemedim. Dedim ya bir kişi hata yapmıyor, tek günah keçisi aramak yanlış.
YAlnız kayınvalidelerden erdemli davranış konusunda beklentinin yüksek olmasını anlayabiliyorum. Olgun, yaşını başını almış, görmüş geçirmiş bayanlar olarak hataları büyütmek yerine görmezden gelmeleri, oğullarını fişeklemek yerine yatıştırmaları, kendi egolarını tatmin etmekten ziyade kendi çocuklarının mutluluklarını düşünmeleri gerekmez mi?. Erdemli gelin ve kayınvalideleri tenzih ederek yazdım yazdıklarımı.. Yalnızca kendi beklentilerimi dile getirdim.
Eger benim kayinvalidem bana gereksiz yere küfür etmeseydi, hakaret edip terbiyesiz kelimeler kullanmasaydi, 5 aylik evlliligimde ilk 4 ayin her gününü huzurumuzu kacirmakla gecirmeseydi, emin olun kayinvalidemi el üstünde tutardim..
YAlnız kayınvalidelerden erdemli davranış konusunda beklentinin yüksek olmasını anlayabiliyorum. Olgun, yaşını başını almış, görmüş geçirmiş bayanlar olarak hataları büyütmek yerine görmezden gelmeleri, oğullarını fişeklemek yerine yatıştırmaları, kendi egolarını tatmin etmekten ziyade kendi çocuklarının mutluluklarını düşünmeleri gerekmez mi?.
Yorumları tahmin etmek zor değil.
Bir çifte standart söz konusu ve bu doğru değil.
Tam olarak anlatmak istediğimde buydu işte.
Ev bizim evimiz oluyor ailemiz geldiğinde istediği kadar kalır ama adam sesini çıkaramaz.
Kocamızın ailesi gelince gelin olarak kapı çarpıp surat yapma hakkına sahipiz. ( Böyle bir konu tarzıda vardı)
Kendi tarafımız olunca kimse demedi arana mesafe koy , surat as cart curt diye
Şu durumda eşimiz surat yapmış olsa vay haline
Benim kayınvalidem damadı geleceği zaman öyle bir hazırlık yapar ki anlatamam, hep damadın sevdiği yemekler... Ama ben gitmişsem genelde ağzıma bile koymadığım şeyler vardır sofrada. Mesela ben ciğer yemem, kokusuna bile tahammülüm yoktur, pişirildiği evde duramam, herkes de bilir bu huyumu ama buna rağmen 4 kere önüme koydu dalga geçer gibi... Bu en basit örnek tabi ama insan değer verilmediğini, evlat olmadığını hissediyor.
Benim kayınvalidem damadı geleceği zaman öyle bir hazırlık yapar ki anlatamam, hep damadın sevdiği yemekler... Ama ben gitmişsem genelde ağzıma bile koymadığım şeyler vardır sofrada. Mesela ben ciğer yemem, kokusuna bile tahammülüm yoktur, pişirildiği evde duramam, herkes de bilir bu huyumu ama buna rağmen 4 kere önüme koydu dalga geçer gibi... Bu en basit örnek tabi ama insan değer verilmediğini, evlat olmadığını hissediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?