- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Kendi kızımı inanmazsınız belki.kızının kaynanası bir laf söyledi kaynanam ortalığı ayağı kaldırdı.kocasına,oğullarına,damatlarına erkekleri ayağı kaldırdı.kadın ağzını açtığına pişman oldu oğlunu ona dişman ettirdi.
Aynen o günden sonra kaynanama şuram ağrıyor diyenmedim.grip oldum birgün halsizim yatağa yattım.ayağınla kalçama hızlı birşekilde vurdu.hayvana bile vurulmaz bu şekilde insafsı kadın.kalk ayağa çay yap dedi.yatarak daha vücudun ağırlaşır dedi.bende yaşım küçüktü ozaman laf çevirmedim ona saygısızlık olur diye.ah kafam ah desene.şimdi o günlerimi geri versin bana geçen senelerimdeki verdiği sıkıntıları bir bir silsin.şimdi kafama daha çok vuruyorum niye sessiz kaldım.kaynanam kendi kaynanası için hastaya inanmzdı zalimdi der hep.ama aynısını bana yaptı.çekmeyen bilemez bilmeyende böyle konuşur.ne yaptıysa bana yine eşimin hatırı için gittim sadece eşim işin yoksa kaynanam gözümün önünde hep o küçük kızı ezen kadındır.hiçbirzamanda onun için fikrim değişmeyecek.....
iste kendilerinden bu sekilde uzaklastiriyorlar. kac yasinda evlendin ki sen?? seninle hemen hemen ayni seyleri yasamisiz, benimde görümcemin dügünü oldu herseyine kosturdum temizligi falan filan sonrada dügün günü geldi salondaydi yerler kaygandi bi kaydim belimin üstüne küt düsdüm acayip agriyordu o sira foto cekiliyor ben bi sinir sinir canm aciyo bana afra tafra yapiyorlar neymis dügün resimleri cekiliyormus ben yokmusum ortaliklarda , sonra o düsmenin etkisiyle regl basladi ertesi günü acayip agrilar icindeyim , dügün sonrasi temizlik var tabi bide temizlikten sonra acayip oldum kalkamiyorum oturdum balkondayiz aile büyükleri var kaynanam milletin icinde bagirarak kalk cay koy dedi ben bi tuaf oldum aglamaksi kalktim. orda esim,dede.babanne,amca,yenge kalabalikti yani esim kizmis sonradan yengem dedi. annesine bagirmis o kadar kisi icinde köpege emirmi veriyorsun demis, kaynanam seslenememis sonra duyunca mutlu olmustu kocisim savundu beni dieyani o kadar kosussuturdum onlar icin bide afra tafra sonra anladim mesafeli oluncakmis gene saygim sonsuz ama sadece esimin ailesi olarak
ben kayınvalidemide kayınbabamıda çooook seviyorum
kız evlatları olmamış hiç.o yüzden benim üzerime titriyorlar,oğullarından çok düşüyorlar,heleki kayınbabam
Allah onlardan bin kere razı olsun,Rabbim hayırlı ömürler nasip etsin...
Çok merak ediyorum !
Neden herkes kaynana , görümce düşmanı.
Bunları seven kimse yok mu ?
Burda bazı yorumları okuyunca deliriyorum.
Herkes bir taraf olmuş.
Bence çoğu şartlanma bunların ''Kaynanayı düşman bellemek gibi ''
Ama eşlerimiz bizim annelerimize saygı göstermese deliriyoruz.
Biz onların annesine laf ettiğimizde birşey söyleseler ana kuzusu oluyorlar.
Onlar bizimkilere saygı kusur edemez , laf söyleyemezler.
Valla ben erkek arkadaşımın ailesine laf etsem müsade etmez.
Abim de bize ettirmez.
Normal olanı da bu değil mi ?
Bayanlar kardeşine annesine laf ettirmezken erkek neden sineye çeksin.
Abiniz , kardeşiniz kız aldığında annenize laf ettirsin istermisiniz.
Bende gelin olacağım ama ben duysam ki yengem anneme laf etti abimde müsade etti olay çıkartırım.
Ya insanlar ömürlerinin en güzel yıllarını ailesiyle geçiriyor.
Anne , baba , kardeş.
Aldığımz adamları leylekler getirmedi ya !
Kız ailesine düşkün olunca güzel adam ailesine düşkün olunca kötü.
Neden eşler kendini hep aile fertleriyle kıyaslıyor.
E yarın öbür gün sizde kaynana , görümce olacaksınız. Oğlunuz sizi hiç tanımasın o zaman.
Annesine tabi saygı gösterecek mecbur buna!
Bazı yorumlar çok hadsizce.
Annem hem kaynanadan hem görümceden çok çekmiş ama bana hep der ki kızım sen sen ol eşinle annesini kardeşini babasını konuşma .
Ben şakayla karışık başkasının annesine anne demem deyince kızar.
Diyeceksin o da bir anne , eşinin annesi.
Bana tuhaf geliyor .
İnanıyorum ki burada gelen yorumlar sen evli olunca anlarsın olacak.
O yorumlara şöyle sesleniyorum ; Ben kaynana-gelin-görümce aynı evde yaşamış bir ailenin ferdiyim.
Ne nedir değildir görerek büyüdüm.
Konu da zaten neden onlar ailemiz hakkında kötü konuştuğunda biz canavarlaşırken , biz laf ettiğimizde hoş karşılansın diye bekliyor olmamız.
Ama yine de inanıyorum anlayan birileri de çıkacak.
Erkekleri el altında tutma isteğimizden , aileleri yokmuş gibi davranmalarını istemekten vazgeçmeliyiz bence.
Ve kabul etmeliyiz bizim ailemiz varsa onlarında var.
Birileri de onları büyüttü.
seninle tamamen ayniyiz...:13:ben kayınvalidemide kayınbabamıda çooook seviyorum
kız evlatları olmamış hiç.o yüzden benim üzerime titriyorlar,oğullarından çok düşüyorlar,heleki kayınbabam
Allah onlardan bin kere razı olsun,Rabbim hayırlı ömürler nasip etsin...
İnsanlardan beklentimizi herzaman düşük tutmak gerekiyor.O zaman daha az hayalkırıklığına uğruyor insan.
Benim kayınpederim eşim çok küçükken vefat etmiş.Kayınvalidem 3 çocuğunu yetim büyütmüş.İğne oyası yapmış,bağ bahçe derken okutmuş çocuklarını.
Evlenirken ondan birşey beklemedim.Ama o elinden gelen herşeyi yaptı.Ne kendi yanlızlığını nede oğlunun yetimliğini kimseye hissettirmedi.Seviyorum kayınvalidemi ama hepsinden çok saygı duyuyorum.Güçlü,kararlı,mücadeleci bir insan olduğu için gurur duyuyorum onunla..Övünüyorum bazen.
Bazen insanlar ne kadar iyi olursa olsun karşısındakiler kötü olabiliyor ne yazık ki..Allah iyilere rast getirsin İnşallah
canım bende senınle aynı görusteyım senı tebrık edıyorum böyle bı konu actıgın ıcınÇok merak ediyorum !
Neden herkes kaynana , görümce düşmanı.
Bunları seven kimse yok mu ?
Burda bazı yorumları okuyunca deliriyorum.
Herkes bir taraf olmuş.
Bence çoğu şartlanma bunların ''Kaynanayı düşman bellemek gibi ''
Ama eşlerimiz bizim annelerimize saygı göstermese deliriyoruz.
Biz onların annesine laf ettiğimizde birşey söyleseler ana kuzusu oluyorlar.
Onlar bizimkilere saygı kusur edemez , laf söyleyemezler.
Valla ben erkek arkadaşımın ailesine laf etsem müsade etmez.
Abim de bize ettirmez.
Normal olanı da bu değil mi ?
Bayanlar kardeşine annesine laf ettirmezken erkek neden sineye çeksin.
Abiniz , kardeşiniz kız aldığında annenize laf ettirsin istermisiniz.
Bende gelin olacağım ama ben duysam ki yengem anneme laf etti abimde müsade etti olay çıkartırım.
Ya insanlar ömürlerinin en güzel yıllarını ailesiyle geçiriyor.
Anne , baba , kardeş.
Aldığımz adamları leylekler getirmedi ya !
Kız ailesine düşkün olunca güzel adam ailesine düşkün olunca kötü.
Neden eşler kendini hep aile fertleriyle kıyaslıyor.
E yarın öbür gün sizde kaynana , görümce olacaksınız. Oğlunuz sizi hiç tanımasın o zaman.
Annesine tabi saygı gösterecek mecbur buna!
Bazı yorumlar çok hadsizce.
Annem hem kaynanadan hem görümceden çok çekmiş ama bana hep der ki kızım sen sen ol eşinle annesini kardeşini babasını konuşma .
Ben şakayla karışık başkasının annesine anne demem deyince kızar.
Diyeceksin o da bir anne , eşinin annesi.
Bana tuhaf geliyor .
İnanıyorum ki burada gelen yorumlar sen evli olunca anlarsın olacak.
O yorumlara şöyle sesleniyorum ; Ben kaynana-gelin-görümce aynı evde yaşamış bir ailenin ferdiyim.
Ne nedir değildir görerek büyüdüm.
Konu da zaten neden onlar ailemiz hakkında kötü konuştuğunda biz canavarlaşırken , biz laf ettiğimizde hoş karşılansın diye bekliyor olmamız.
Ama yine de inanıyorum anlayan birileri de çıkacak.
Erkekleri el altında tutma isteğimizden , aileleri yokmuş gibi davranmalarını istemekten vazgeçmeliyiz bence.
Ve kabul etmeliyiz bizim ailemiz varsa onlarında var.
Birileri de onları büyüttü.
Kesinlikle insan' ın kendiyle alakalıdır bu!
Ben bazı kayınnvalideler gördüm, cok sevdiklerinden sık sık görüsmek, bir arada olmak istiyorlar düsünemiyorlar ki, gelin sıkılır, rahatsız olur böyle birsey sezdiklerinde de, veryansın gelin bizi sevmiyor vs.. Düsünce konusunda biraz sıg kalıyorlar.
Yalnız en cok kızdıgım nokta, erkek ailesinden birsey beklemek, bu beklenti karsılanmayınca da düsman olmak, kendini kinlendirmek.. İki kisi evlilik kararı alıyorsa, sartları uygundur, tamam demektir. Hem daha iyi degil midir? bu sayede karsı tarafa prim vermemis oluruz.
Onlarca, yüzlerce konu acıldı burada kayınvalidem herseye karısıyor, geliyor, rahat vermiyor yemege cagırıyor vs. diye. İyi günde yanımızda olmasını istemedigimiz insanların kötü günümüzde, zor zamanımızda hep yanımızda olmalarını, ne yaptınız, ne ettiniz, ne yiyorsunuz demelerini istiyoruz ogullarını düsünmediklerinden gem vuruyoruz. Bu dayatmalar bana cok dogru gelmiyor acıkcası görmeye tahammül edemedigimiz, en ufak seyleri batan insanlardan medet bekliyoruz, sucluyoruz yani her sekilde yine onlar suclu oluyor.. :34:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?