Sizin sınavınız olsa kayınbiraderiniz gelse misafir olarak ne tepki verirdiniz anlayış gösterirdim diyorsanız haklısınız ama yok sınavlarım önemli diyorsanız eşiniz haklı ben eşinizi haklı gördüm kadın olsun erkek olsun eşler evinde rahat etmeli
şöyle bir fark oluyor ama
kayın gelince hizmetini -genelde- yine kadınlar yapıyor
baldızına hizmet eden kaç enişte vardır ki?
valla benimki şimdiye kadar bir bardak su vermiş değildir, dahası kardeşimin evine gidince yemeği temizliği çocuklarla ilglenmesi derken biz sürekli iş yapıyor oluyoruz.
eşitlikçi bakmışsınız anladım da bizim ailelerde öyle eşitlikçi olmuyor işte.
Esimi kullandigim yok. Bende onu seviyorum. Lakin kardesime de gelme diyemedim. Aniden oyle oldu. Esim surekli soruyor ne zaman gidecek diye. Evden yollayacam ama nasil yapacagim bilemiyorum. Bugun konusacagim. Bu konuda esimi yiprattigimin bende farkindayim.
yani ben senelerce ders çalıştım doktora vs. derken
ben girer bir masası olan herhangi bir odaya çalışırım. şu anda annemin evinde mutfak masasında iş yetiştiriyorum ara verdim. hayatım böyle geçiyor.
kış günü evde yarı çıplak da dolaşmam ama huyum budur bunu da etrafımdakiler bilir. ben yolda da açar ders çalışırım h.alanında da. illa konfor aramam. eşiniz illa konfor arıyorsa bunu bilecek olan sizsiniz. o zaman demeniz lazım kardeşinize ki x ders çalışcak sen sonra gel. (en küçük kız kardeşim tüm salona serilerek çalışır mesela başkası illa sessizlik arıyor olabilir değişebilir)
zaten okula tüm derslere gidecem demiş yani ne biliyim sabah kardeş size güzel bir kahvaltı hazırlar eş derse gider siz işe gider siz gelene kadar da yemek poğça kek börek yapabilirdi mesela eşiniz de gelince yemekten sonra çekilir ders çalışır siz de abla kardeş dedikodu yapar çay içip kek yiyebilirdiniz ya da dışarı bir yere gidebilirdiniz...böyle de bir senaryo olabilirdi...ben soğuk değilimdir bizde kardeşim soğuk ama onun evine gidiyoruz ben sık sık giderim çünkü yeğenler var ve kendisi gelmiyor. ben gerek kayınailesinin gerek oradaki konu komşusunun hepsiyle muhabbet eder pasta börek çay çorba çocuklarla markete git parka git evde enişteyle pek durmam yani o evde olsa bile, kızı da alır gezerim ya da onu evde bırakır çocukları gezdiririm.
eniştem kardeşimden fazla ister gidelim diye
çocuklara annesi bakıyor çünkü biz ordayken rahat ediyor kadın da.
gibi.
eniştem de ders çalıştı senelerce bu arada master yaptı, kpssye girdi vs.