bir nevi yalnızlık senfonisi

Bende şehir merkezinden uzağa taşındığımda buraya doğru evrildim. Asosyalleştim, arkadaşlık kuramaz oldum. Ne zaman bi komşum tanışmak istese oturmaya gelse, ömrümden 2-3 saat çöp olmuş gibi hissediyorum. “Ben neden burdayım ya, ne anlatıyor bu kadın?” modundayım hep.

Bence bu çok huzurlu. Kafam çok rahat. Boş beleş insan yok hayatımda. Çıkar ilişkim yok. Eğer eşinizle her şeyi konuşup paylaşabiliyorsanız hayatınıza böyle devam edin. Ne gam ne keder uğrar size :)

Belki zamanla daha derin bir insana dönüştünüz ve eskiden sizi tatmin eden yüzeysel ilişkiler,arkadaşlıklar artık tatmin etmiyor.Ya da bazı nankörlükleri göre göre,kırıla kırıla soğudunuz insan ilişkilerinden.Ben şahsen yalnızlığa bayılıyorum artık.En kral arkadaştır bilene.Sessiz ve tek başına olmak huzur veriyor bana.Ne istediğinizi sorun kendinize.Yüzeysel de olsa ilişki mi istiyorsunuz yoksa derin mi olsun?Eyleme mi ihtiyacınız var?Yoksa duygular mı aradığınız?Sanırım kendinizle,kalbinizle konuşmanız lazım.İnanın bütün cevaplar orada aslında.Sadece biz dinlemiyoruz.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benzer şeyleri yaşamışız. O yalnızlık hissi geçmiyor sadece alışıyorsun. Ben ikinci üniversiteye başladım yoksa fena haldeydim. Bir türlü alışamamıştım yeni yere. Eski yaşadığım yere dönünce orda da yapamıyordum. Bir garip arafta kalmıştım. Eşim çok uğraştı sevdirmek için. Şimdi 5 yıl oldu buraya alıştım. Umarım sizde bu durumu atlatacak uğraşlar bulursunuz.

Nerede yaşıyorsunuz? Ben de geçecek umuduyla yaşıyorum ama sizden aldığım bilgiler ışığında o umudun üzerinde fazla durmamaya karar verdim şu an.. yeni türkünün neresi sıla bize neresi gurbet, yollar bize memlekeeet diye bir şarkısı vardı, aklıma o geldi Araf diyince.. ( kasvetli ve efkarlı saatlerde şarkılardan gireyim didim )

Bu bahsettiğiniz sebeplerden çocuğa da cesaret edemiyorum. Bir de kendimi hala küçük biri gibi hissediyorum sanırım. sosyal çevre biriktirmem ve kilo vermem lazım acilinden.. oğlunuz kalite kontrolü seçmiş, en sevdiğimm

İyi dilekleriniz ve moral verici cümleleriniz için teşekkür ederim:) bugün dünün etkisiyle bir iki eski arkadaşımla konuştum. yaptığımız salaklıklara çılgınca güldük, iyi geldi ama biliyorum ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çok geriye bakmadan, dediğiniz gibi meşgalelerle hayattan keyif almak gerek

Aaah evet sanırım bu halet i ruhiyemin sebeb i müsebbibi ( iyice yaşlılık psikolojisine girdim kelimelerim falan da değişti ) sokak aralarında çılgınca gülen İngiliz ergen grupları. Kaderde buna özenmek de varmış..
yeri geliyor ailen bile alışıyor bu uzaklığa doğal olarak. Daha az merak ediyorlar sanki. Ben de bu duyguya alışsam iyi olacak..

Son düzenleme:

Ahh inanın tüm yaz ormanda veya şehir içinde bisiklet sürmekle geçti. Son iki aydır sinüzitim azınca bıraktım kendisini. Yalnızlıktan düşünecek epey vaktim olunca eskilere sardım İngilteredeyim.

Huzurlu olalım derken yanlışlıkla asosyal olmayalım diye çırpınıyorum ben de :) özlemiyor musunuz hareketli hayatınızı? Profildeki kızınız sanırım, çok bal görünüyor uzaktan da olsa

Kim ne derse desi göç etmek = yalnızlık
Uzun uzun açıklamak istemiyorum ama bu yalnızlığın içinde kültür, aileden uzakta olma, anadilinden uzakta olma..onlarca faktör var.

Hofff.. gurbette tecrübeli üyelerin mesajlarının alt metninde ‘ bu duygu geçmeyecek tatlı qısss alış bence ‘ diye bir uyarı patlamakta ..

Suan sebepsiz bir sekilde size sarılmak istedim ben bile kendime inanamadım bu derın donrucu karakterımle. En iyi ilac zaman neye ıyı gelmemişkı size de gelmesin olum acısını bilebir tek zaman hafifletiyor ötesi varmı? Ama bu süreci sürekli bunu düsünerek gecirirseniz elbette zor olur. Mesela suan sizin yerınızde olmak icin neler vermezdım. Hep herseyi herkesi geride birakıp bilmedigim bir ülkeye gitmek isterim bende. Özellikle de havası puslu yerlere bayılırım. Eşim ıkna olmaz böyle bişeye oda ayrı bir konu. Zaten insanları daha iyi tanıdıkca yanlız olmanın nasıl mükemmel bisey oldugunu daha iyi anladım okadar yoruldum ki nasılsın bile demeyecek kadar beni tanımayan insanların memleketıne gitmek isterim. Aslında biraz karakterle de alakalı ben yanlız vakıt gecirmeyi cok seviyorum benım icin bir kayıp olmazdı sanırım.

Benim de kanım size kaynadı, sarılalım bence :) İnanın ben de çılgın bir hevesle geldim, şimdi de sevmiyorum diyemem. Zaten bir kaç sene öncesinde gelmiştim aradaki zamanda hep burayı sayıkladım. amma ve lakin bir süre sonra her şey sıradanlaşıyor, başka şeylerin eksikliği çekilmeye başlanıyor. sizin anlattığınız kimse tarafından tanınmak istememe ruh halini de gerçekten anladım ama Allah öyle bir yaratmış ki belli bir zaman sonra biri bana nasılsın desin diye hafiften bakınmaya başlıyorsun Burcunuzu merak ettim?

Ben zaten anlatmaktan ziyade dinlemeyi huzur vermeyi severim ic sesim okadar konusuyorki dilime mecal kalmiyor malesef. Benımde az öz arkadaslarım vardır. En eski 20 en kısa 13 yıl olan.Hayatımı emanet edicek kadar guvendıgım ıkı kişi.İnsanların beni eb güvendikleri kale olarak görmelerinden yoruldum cok istikrarli bir hayatım var azıcık renk gelse. Buarada burcum ikizler yükselen kova ikizlerin özellikleri pek yok bende sanırım

Oldukça hareketli bir ikili olmuş esasında ama insanlar yormuş galiba. En iyi dediğim iki arkadaşımın tekiyle hiç görüşmemek tekiyle de ‘ o kadar sene emek verdik, devam edelim bari..’ tarzında ittire ittire görüşmek beni kendimi sorgulamaya itti. Kale olarak nitelendirilmek çok tatlı bir şey bence ama yorucu olduğuna da eminim..

Cok yorucu ama ıste benım istemsiz verdıgım bir güven sanırım. Arkadas konusunda da garanticiyim tek bir soru işareti bile olmamali. Herkesin karakteri farklı aslında kımı uzun vade güven veren dostluk sever kimisi de gününü gecirmek eglenmek icin yüzeysel insanlari tercih eder. Uzun vade dostluklar onlar icin zaman ve enerji kaybıdır. Oraya alisirmısınız yoksa zorlanırmısınız bilemem ama eger bu sızın sınavınız ise her sekilde kazanan siz olucaksınız emin olun.Sartlar sizi güclü olmanız adına hep uyarıcaktır. Ben ne zaman sartlar dogrultusunda ıstemedigim sekilde yasadıysam yada davrandıysam hep daha güclü cıktım o sınavdan.

Beni öldürmeyen şey güçlendirecek diye motive olayım bunaldığımda.. teşekkür ederim

İstanbul’dan Mersin’e taşındık. Bana bakmayın belki siz alışırsınız. Bende 1 dönem Italya da okumuştum herkes mutlu ben sıkılmıştım. Siz beni örnek almayın :)
Eskiden daha mutlu biriydim büyüdükçe sakinleşiyor veya olgunlaşıyor sanırım insan.

Beni öldürmeyen şey güçlendirecek diye motive olayım bunaldığımda.. teşekkür ederim
Haha bu kamyon arkası kalıplaşmiş sözler cok tatlı zira sizin durumunuzla pek bagdasmıyor. Insan hayatının rutınınden cıkmadan zorluklarla karsılasmadan genelde alternatif fikirler düşünmez krız anlarında nasıl davranıcagını bilemez. Zorluklarla en az yara almadan cıkmak, hatta fırsata cevirmek de herkesın yapabilecegi sey degildir. Size sunulan su anki sartlar sizin yönetiminizde ya depresyondamıyım acaba diye debelenip durucaksınız, ya da bulundugunuz hayatı kabullenip kendinize bir yol ciziceksınız. Edindiginiz hobileri stres altında sadece zaman gecirmek sıkılmamak adına yapıyorsanız zıra sizi yeterince tatmin etmiyor olabilir. Bilinc altınızda sadece sanırım zaman doldurma mesgale gibi yaklasım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…