Bir oğlum var yeni bir birliktelik

Bence oglunuzun zaman gectikce kabullenmesi zor olacak ? Tabiki oncelikle birbirinizi cok iyi taniyin.
Arkadasim bosandiginda oglu 1 yasindaydi suan 4 yasinda ve arkadasimun hayatinda biri var. Bazen ogluna diyorki oglum x ben sen beraber yasayacagiz artik senin bir odan olacak. Kesinlikle kabul etmiyor. X i sevmediginden degil ama yeni duzene asla girmek istemiyor..

Oğlum 4.5 yaşındayken evlendim ve eşimin de iki yaş büyük kızı var anne de. Ortak bir bebeğimiz oldu plansız tabii küçük sürpriz yumurtam küçük oğlum da 9 aylık. ama ben küçük oğlumun dogumuna isyan olmasin diye keşke diyemiyorum sadece. Ama pişmanım gerçekten. Evlenmeden kucağından indirdirmedigi çocuğu şimdi eve sığdıramiyor. Yok benim kızım olsa böyle yapmaz yok o böyle yapacak ben izin vermem. Sen yetiştirmemissin. Oğluma karşı vicdan azabimi anlatamam . Bilseydim böyle olacağını asla evlenmedim. Acele etmeyin bence. Ama herkes aynı olacak diye birşey yok tabii

Tek diyeceğim, evlilik kararı almadan oğlunuzun hayatına sokmayın.
Eğer olmazsa, yine bir erkek figürü gidişiyle travma yaşamasın.
Aynı şey onun kızı için de geçerli.
Siz mutlu olun, güzel bir ilişki yaşayın ama Allah kısmet ederse ciddi bir adım atmadan yavrucukların hayatlarına girmeyin.

Bi an keşke ilk evliligimden çocugum olmasaydi diyeceksiniz sandim. Kanim çekildi sonra kendime geldim. Bebek olmadan oğlunuza böyle davranmaya basladiysa keske daha önce biraksaydiniz 2.yi.

Adapte olur. Hatta küçükken kabullenmesi daha kolay olur. Ergenlikte ve ergenlikten sonra daha zor olur. Kabullenemez hayatınızda başkasının olmasını. Aslında çok da geç değil. Hayatta her şey olabilir. Yaşları yakınsa anlaşırlar da. Sizin açınızdan bi sorun yoksa ortada bir sorun da olmaz. Önemli olan sizin kararınız. Erkenden daha iyi.

Bi an keşke ilk evliligimden çocugum olmasaydi diyeceksiniz sandim. Kanim çekildi sonra kendime geldim. Bebek olmadan oğlunuza böyle davranmaya basladiysa keske daha önce biraksaydiniz 2.yi.
İkisi için de keşke demem onlar benim iyikilerim. İlk geceden hamile kaldım nasıl bir deneyimsizlik diyeceğim ama rabbim yazdıysa oluyor ne kadar korunsan da..

Ben kolay kolay kimsenin hamileyken ayrılacağını düşünmüyorum. Dikkatli olun. Araştırın. Şiddet vs olabilir hamileyken ayrıldığına göre. Çocuklar küçükken kabullenmeleri daha kolay olabilir bulundukları şartları ama öncesinde acele etmeden yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde karşı tarafı tanımanızı öneririm.

Ben buna inanmadım , bu boşanan erkeklerin çoğu da ısınamamış falan oluyorlar yok efendim gorucu usuluydu, aileler israr etti vs oluyorlar ne hikmetse.

E o zaman koskoca adamsın, niye evleniyorsun icinin isinmadigi bir kizla demezler mi demediniz mi?
Hadi dogru diyelim
Bu kadar pasif birini napcaksiniz ki

Öte yandan 3-4 ayda hem de hamile bir kadından ayrılmak eğer doğruysa bile söylediği, ahlaka sığan bir şey değil bence.
Nerede sabır nerede vefa nerede caba?
Cunku bebek de var ortada.

Hatta hala evli bile olabilir.
Ben bu adamı begenmedim.
Bahanesini de alsin gitsin diyorum

Yaşınız küçük, çocuğunuz da küçük. Şimdilik evlilik odaklı yürütmeyin bence ilişkinizi. Erkek arkadaşınızla vakit geçirin. Değerlendirin her yönüyle. 2-3 yıl sonra ilişkiniz hala devam ediyorsa evlilik düşünebilirsiniz. Çocuğunuz 4-5 yaşlarına gelmiş olur ve böylece hem eşinizle hem çocuğunuzla ilgilenebilecek vaktiniz de olur.

Günaydın.BU anlattığı içime sinmedi benim.Burada milyon tane konu var kadın hamileyken fikirlerimiz uyuşmadı anlaşamadık sevemedik falan diye ayrılan ben hatta sanırım hiç okumadım...Mutlaka extrem bir sorun gelişmiştir.veya büyük sorunlar silsilesi bile olabilir aralarında.Hamile hiçbir kadın büyük meseleler yokken ayrılmayaı kabul etmez..Gelinlikle çıktığın evden koskocaman bir karınla tekrar baba evine gitmek/gönderilmek kolay şeyler değildir.Ben böyle bir kadın tanıyorum 2 kızı var şuan ikinciye hamileyken zaruretten ağlaya ağlaya ayrıldı kadıncağız çünkü eşinde hem şiddetgördü hem madde kullanımı hem eve para bırakmamak vs şeyler vardı....erkek elini cebine sokup ıslık çala çala uzaklaştı bitti gitti onun için....ama kadıncağız 2. bebeğini baba evinde doğurdu ve hayatla cebelleşiyor hala biri elinde biri kucağında.....Ben bu adamın anlattığı hikayeyi sevemedim....Herne olursa olsun hamile bir kadını ''adam'' olan bırakamaz ,hani evliliği kurtarma dene şey varya hah işte o butür durumlarda devreye giriyor,bir bebeğin olacaksa elinden gelen ne varsa denenmeli evlilikte ,hele süt kokan bi bebeğin varsa belki bir iki yıl uğraşılmalı anne baba olmak bunu gerektirir. denememiş bırakıp gitmek kolayına gelmiş.Kimbilir o dört duvar arasında neler yaşandı.özetle kendi doğmamış bebeğine acımayan adam sizin çocuğunuza şevkat gösterir mi ? Sanmıyorum....Nolur bebeğinizi de kendinizi de bilinemezlik içine sokmayın.

Son düzenleme:
cok üzüldüm büyük oglunuz için eminim esinizdeki değişimi, dislanmayi hissediyordur. bir anne olarak büyük evladinizi lutfen kucuk evladinizz babasiyla buyusun diye ezdirmeyin. cok buyuk haksizlik olur buyuge
bi de merak ettim eşinizin evladinizi eve sigdiramamasi sadece vicdan azabi veya kucuk icin pişmanlık mi yaratıyor. yani sogumuyor musunuz bu adamdan ?

Minicik bebeğin yabancı bir adamla büyümek zorunda kalma ihtimali beni öfkelendirdi. Evet, asla dememek lazım belki ama kendini tutamıyor insan.
Neyine ofkelendiniz?
Biz cocugumuzu sevmiyor muyuz? Siz kendi cocugunuzu bizlerin sevdiginden daha mi cok seviyorsunuz?
Nasil bu kadar emin konusup kendinizde ofkelenme hakki buluyorsunuz?
Bu dunyada cok cok iyi adamlar var hatta o kadar iyiler ki biyolojik babanin yapmadigi babaligi yapiyorlar baskalarinin cocuklarina
O kadar cok sevip kolluyorlar ki cocuklar öz babasi yerine koyup seviyor bu adamlari
Ve siz buna ofkeleniyorsunuz oyle mi? Bravo gercekten

Hele de son zamanlarda okuduğumuz, seyrettiğimiz haberlerde tacizciler hep öz baba, öz amca, öz dayı çıkarken...

Sanki çocukları varken yeniden evlenen kadınlar gerizekalı ve çocuklarını korumayı beceremeyecekler!
Sanki sadece kendilerini düşünüp çocuklarını ateşe atacaklar!

Nasıl bir mantıksızlık bu aklım almıyor. Nasıl bir sabit fikirlilik. Nasıl bir vizyonsuzluk.

Belki de kendi öz çocuklarına öz çocukların öz babası tarafından yapılan tacizlere ses çıkartmayan/saklayan da bu mantıksız anneler...

Neden hemen evliliği düşünüyorsunuz ki:)
Bırakın 2-3 sene flört edin gezin tozun iyice tanıyın hatta tatillere çıkın
Kendi pisliğini, yemeğini, işini kendi hallediyor böyle evlenirse ihale kadına kalıyor; siz de aşkınızı, el üstünde tutulma keyfini yaşayın fikirleriniz uyuşmazsa bay bay der yolunuza bakarsınız:)

Oğlunuz daha küçükmüş, ne kadar küçük yaşta başkasına alışırsa o kadar iyi bence. Büyüdükçe daha zor olur kabul etmesi. Ayrıca 26 yaşındaymışsınız, daha çok gençsiniz, tabi ki hayatınıza devam edeceksiniz, hayatınıza birini alacaksınız. Oğlum büyüyene kadar bekar mı kalmalıyım yanlış bir düşünce.

Oglunuzun yasi kucuk oldugu icin daha kolay eger evlilige giderse karsidaki insana isinmasi daha kolay olur

Belki öz babasından da iyi bir baba olabilir ama yaşın daha genç hemen evlilik odaklı düşünme, tanımaya çalış. Bir kadın hamile iken kolay kolay boşanmaz. Belki sizin eski eş sıkıntı yaratmaz ama belki karşı tarafınki çıkarır. O yüzden ilişkinin oturmasını bekleyin. Şimdiden mutluluklar

katılıyorum size hiç bir kadın yuvasını kolay kolay yıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…