Bir öneriniz var mı ?

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
merhaba durumlar böyle kötüyken kendi bireysel sorunlarım için konu açmak istemezdim ama çok kötüyüm. Ailemden 5 kişiyi depremde kaybettik , annem babam ablam deprem bölgesine gitti kuzenimi, çocuklarını ve eşini enkazdan çıkarmak için ben hastaneden yeni çıktığım için gidemedim kardeşimle evde bekliyorum . Mental olarak çok kötüyüm ama bu en büyük korkum bu depremin hatta daha daha kötüsünün olacağı korkusu.. saçma olduğunu biliyorum ama saat 5-6 olmadan uyuyamıyorum uyanık kalınca herkes güvende olucak gibi hissediyorum. Çokça astrolog takip etmeye başladım bu gecenin riskli olduğunu söylüyorlar o kadar korkuyorum ki uyumamak düşünmemek için gelin evi diye saçma bir program izliyorum:( Ne kardeşimle ne sevgilimle bunlari konuşamıyorum çünkü bu kaygılarımı anlayamıyorlar bizide korkutuyorsun çok paniksin diyorlar artçı deprem olduğunu görünce yüreğim ağzıma geliyor siz hayatınıza nasıl devam ediyorsunuz yaşım da küçük değil 25 ama kendimi toparlayamiyorum , bir gecede her şeyimi kaybedicem diye çok korkuyorum insanlar için çok üzülüyorum

merhaba durumlar böyle kötüyken kendi bireysel sorunlarım için konu açmak istemezdim ama çok kötüyüm. Ailemden 5 kişiyi depremde kaybettik , annem babam ablam deprem bölgesine gitti kuzenimi, çocuklarını ve eşini enkazdan çıkarmak için ben hastaneden yeni çıktığım için gidemedim kardeşimle evde bekliyorum . Mental olarak çok kötüyüm ama bu en büyük korkum bu depremin hatta daha daha kötüsünün olacağı korkusu.. saçma olduğunu biliyorum ama saat 5-6 olmadan uyuyamıyorum uyanık kalınca herkes güvende olucak gibi hissediyorum. Çokça astrolog takip etmeye başladım bu gecenin riskli olduğunu söylüyorlar o kadar korkuyorum ki uyumamak düşünmemek için gelin evi diye saçma bir program izliyorum:KK43: Ne kardeşimle ne sevgilimle bunlari konuşamıyorum çünkü bu kaygılarımı anlayamıyorlar bizide korkutuyorsun çok paniksin diyorlar artçı deprem olduğunu görünce yüreğim ağzıma geliyor siz hayatınıza nasıl devam ediyorsunuz yaşım da küçük değil 25 ama kendimi toparlayamiyorum , bir gecede her şeyimi kaybedicem diye çok korkuyorum insanlar için çok üzülüyorum
Bu gece mi?Depremi önceden bilemezler ki.Yerini tahmin edebilirler de.Nerden duydunuz?

Tarif edilmez bir zorluk.
Hepimizin kaygıları ile baş etmekte güçlük çektiği bir durumdayız.
Kalbimiz patlayacak gibi.
Bir de enkazda yakınlarınız olunca çok daha fazla.
Umarım sağ salim yakınlarınıza kavuşursunuz.
Öte yandan gördük ki ömür bir anlık.
Ama bu ömür de bize emanet.
Elimizden bir şey gelmeyecek kadar emanet sahibi isteyince kendiliğinden bizden koyup gidecek kadar.
O sebeple ömrümüzü güzel geçirmeye bakmak lazım.
Sevdiklerimizi kırmadan, dökmeden, Allah'ın isteklerine aykırı davranmadan, dolu dolu...

Astroloji meselesine gelince.
Böyle bir ilim dalı var ama geleceği Allah'tan başka kimse bilemez. Gökyüzündeki kavuşumlar vs... elbette onlar görülür de sonucunu tam olarak bilmeye imkan yok.
Bol bol İnşirâh okuyup Allah'a tevekkül etmek lazım.
Bu tür ilim dalları da yine Allah'ın yüceliğini bizlere göstermek için bir sebep.

Oncelikle astrologlara inanmayin. Bilselerdi bu buyuk depremin tarihini bilirlerdi. Hicbiri bilemedi tabi ki. Astrologlari ve haberleri dinlemeyi bir sure birakin.
Psikolojik olarak hepimiz cok etkilendik. 4e kadar uyuyamiyorum ben de. Bir sekilde atlatacagiz.
Cok gecmis olsun ve basiniz sagolsun

Yatmadan önce benimde aklıma deprem olursa diye binbir türlü düşünce ile ailem, sevdiklerim geliyor. Gözlerim doluyor korku basıyor. Sonra fatiha, ayetel kursi okuyorum, Rabbim senden geldik sana döneceğiz diye telkin ediyorum kendimi. Deprem aklimdan çıkmıyor ama en azindan o teslimiyet hali oluyor. Dua etmek bana iyi geliyor.

merhaba durumlar böyle kötüyken kendi bireysel sorunlarım için konu açmak istemezdim ama çok kötüyüm. Ailemden 5 kişiyi depremde kaybettik , annem babam ablam deprem bölgesine gitti kuzenimi, çocuklarını ve eşini enkazdan çıkarmak için ben hastaneden yeni çıktığım için gidemedim kardeşimle evde bekliyorum . Mental olarak çok kötüyüm ama bu en büyük korkum bu depremin hatta daha daha kötüsünün olacağı korkusu.. saçma olduğunu biliyorum ama saat 5-6 olmadan uyuyamıyorum uyanık kalınca herkes güvende olucak gibi hissediyorum. Çokça astrolog takip etmeye başladım bu gecenin riskli olduğunu söylüyorlar o kadar korkuyorum ki uyumamak düşünmemek için gelin evi diye saçma bir program izliyorum:( Ne kardeşimle ne sevgilimle bunlari konuşamıyorum çünkü bu kaygılarımı anlayamıyorlar bizide korkutuyorsun çok paniksin diyorlar artçı deprem olduğunu görünce yüreğim ağzıma geliyor siz hayatınıza nasıl devam ediyorsunuz yaşım da küçük değil 25 ama kendimi toparlayamiyorum , bir gecede her şeyimi kaybedicem diye çok korkuyorum insanlar için çok üzülüyorum
Uyumayayim diyorum dayanamıyorum şu saatlerde uyku bastırıyor,Allah dünyamızı bizi korusun

O kadar çok komplo teorisi var ki. İsim verebilir miyim bilmediğim için yazmıyorum. Biri diyor ki 14 Şubat'ta kimse evde durmasın.Öbürü diyor ki İstanbul depremi Maraş depreminden 18 gün sonra olacak,sonra Türkiye işgal edilecek. Biri kıyamet kopacak Deccal çıktı diyor. Gerçekten lütfen lütfen sakin olalım.Sizin için ekstra zor süreç,bizler ne haldeyiz sizi tahmin etmekte güçlük çekiyorum.

Maalesef primci çok.Komplo teorisi çok.Gaybı sadece ve sadece Allah bilir diyorum... Kulak asmamak lazım.Yoksa psikoloji kalmaz inanın.

merhaba durumlar böyle kötüyken kendi bireysel sorunlarım için konu açmak istemezdim ama çok kötüyüm. Ailemden 5 kişiyi depremde kaybettik , annem babam ablam deprem bölgesine gitti kuzenimi, çocuklarını ve eşini enkazdan çıkarmak için ben hastaneden yeni çıktığım için gidemedim kardeşimle evde bekliyorum . Mental olarak çok kötüyüm ama bu en büyük korkum bu depremin hatta daha daha kötüsünün olacağı korkusu.. saçma olduğunu biliyorum ama saat 5-6 olmadan uyuyamıyorum uyanık kalınca herkes güvende olucak gibi hissediyorum. Çokça astrolog takip etmeye başladım bu gecenin riskli olduğunu söylüyorlar o kadar korkuyorum ki uyumamak düşünmemek için gelin evi diye saçma bir program izliyorum:KK43: Ne kardeşimle ne sevgilimle bunlari konuşamıyorum çünkü bu kaygılarımı anlayamıyorlar bizide korkutuyorsun çok paniksin diyorlar artçı deprem olduğunu görünce yüreğim ağzıma geliyor siz hayatınıza nasıl devam ediyorsunuz yaşım da küçük değil 25 ama kendimi toparlayamiyorum , bir gecede her şeyimi kaybedicem diye çok korkuyorum insanlar için çok üzülüyorum
Psikolojik tedavi alın.Dua edip namaz kılın.Allah rahmet eylesin.Mekanlari cennet olsun.

Korkunun ecele faydası yok ki. O yüzden anınızı zehir etmeyin.

Deprem bilimciler günü saati bilemediklerini her an söylüyorlar yıldızlara gezegene bakarak bilmek varsa milletimin başına gelen bu büyük felaketi neden bilemediler diye düşünmediniz mi?
Takip etmeyin bilgi sahibi olmayan kişilerin

Öncelikle geçmiş olsun. Astrolojiye hem inanıyorum hem inanmıyorum. Bu astrologlar bir depremin gününü bile görebiliyorlarsa zengin, mutlu, sağlıklı dört dörtlük bir hayat yaşıyor olmaları gerekmez miydi…

Çok üzgünüm, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede bu psikolojiden arınırsınız.
Uyanık olmanız halinde herkes gerçekten güvende olacak mı? Hazırlıksız yakalanmaktan, kaybetmekten korktuğunuz için bu duygular.
İnsanız aciziz, her şeyi kontrol edebilme gücümüz ne yazık ki yok. Uyusak da uyumasak da.
Uyanıkken bir şeyler olursa engel olabileceğinizin garantisi yok.
Astrolog, bilim adamı dinleyin tabi de onların dediği ya çıkarsa, ya gerçek olursa, şu şunu dedi bu bunu dedi, bu düşünceler sizi çok yorar, yıpratır. Maddi manevi tedbir aldıktan sonra tevekkül etmek belki sizi rahatlatır.
Deprem bölgesi olsun olmasın sabaha kimin çıkacağını Allah bilir

Uzmanlar depremin geleceğini söylemişken yine de böylesine yıkım yaşandı önlem alınmadığı için sizin takip ettiğiniz 2 kursa gitmiş astrolog mu içinizi rahatlatacak. Böyle devam ederseniz kendi kendinizi takıntı hastası yapacaksınız.
Aklınızı daha farklı yerlere kanalize edin, uyuyamıyorsanız her gece uyumadan önce nefes egzersizi deneyin o şekilde rahatlamaya çalışın.
Bir de elinizde olmayan şeyler için kendinizi strese sokmanız ne sizin için ne de gerektiği durumda yakınınızdaki insanlar için yararı olmayan bir durum. Elinizde olan durumlar için önlem almaya bakın.

Başınız sağ olsun
Ben bile iyi değilim
Psikolojim, ruh halim berbat
Günlerdir ağlıyorum.
Çok zor günler geçirdik ülkece
Hiçbir şey mutluluk vermiyor bugünlerde
Bence siz yardım alın eğer süreç böyle ilerlerse
Tekrardan başınız sağ olsun
Allah size uzun ömürler versin

Back
X