Bir pantolon için mi tüm bunlar

tuuubaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
157
28
118
İstanbul
başlıktan da anlaşılaacğı gibi bu kadar üzülmemin sebebi bir pantolon arkadaşlar
salı günü annemle alışverişe çıktık pantolon almam gerekiyordu biraz bakarız dedik.
bu arada annem pantolon giymemi hiç istemez ama bir şey demiyor yine de.

neyse biz çıktık buradalarda alışveriş merkezlerini dolaşıyoruz.Ben pek beğenmedim çünkü biraz dar paça olsun istiyordum.
Yaz geliyo diye babetlerle güzel olur düşüncesindeyim.Tabi annem hiç istemiyor.
biraz gezindikten sonra karar veremedik ve almadık.

Ben de dünden için okuldan çıkışta arkadaşla okula yakın bir tane avm var oraya gider bakarım dedim anneme.O da tamam bak falan dedi kapandı konu.

Dün baktık bir tane buldum çok beğendim ve aldım.Ama çok dar değil sadecekumaş pantolon gibi değil de biraz daha dar iniyo paçaları.
Her neyse aldım ama aklımda bin bir türlü şey geçiyor.Annem beğenmez büyük ihtimalle diyorum eğer istemezse değiştirirm ya da geri veririm diye diye eve gittim.
Hiç bir zaman üzmek istemedim annemi özellile byle basit bir konuda hiç üzmek istemem.

Eve gittim adımımı içeriye atar atmaz çok dar aldın dimi diye söylenmeye başladı.
İnanırmısınız ben konuşamadım bile.Halbuki o beğenmedim deseydi bende tamam yarın değiştirirm diyecektim.
Ama neler neler söylüyo duysanız bi pantolon için mi bunlar dersiniz.
Bi gece böyle geçti üzüntüyle.Uyuyamadım hiç.
Sabah belki daha iyidir düşüncesiyle kalktım.Ama ne daha iyisi elinden gelse beni bir kaşık suda boğacak.
Geçmedim kahvaltıya içeride televizyon izlemeye başladım.
Kızlar bana öyle şeyler söylediki yanıma gelip duysanız hayretler içinde kalırsınız.
en ağırı gereikrse seni okuldan alırım ve keşke hiç olmasaydın lafı oldu.

Ben tek kızım 20 yaşındayım.Bugüne kadar onları üzmemek için elimden gelen her şeyi yaptım.
Ama bu laflar çok ağır geldi.Şu an iyi bi üniversitede iyi bir bölüm okuyorum.
Ve annem beni okuldan almaktan bahsediyor.
Gerekirse alırım okuldan herkes okuyuptamı evlendi diyor.Keşke hiç olmasaydın diyor.

O kdar kötüyüm ki şu anda sabahtan beri ağlıyorum nolur bi akıl verin bana.Ne diyeceğimi bilemedim konuşmaya kalksam susturuyor. pantolon için ona kızdığımı sanıyor. Ama böyle olmadığını söylememe fırsat bile vermiyor. Çok kötüyüm kızlar nolur bi akıl verin.
Hiç duymamıştım böyle şeyler annemden hem arkadaşım hem annemdi o benim ama çok üzüldüm kahroldum resmen bi kaç saat içinde.
Sağlıklı düşünemiyorum bi diyorum git sildir kaydını okudan.Böyle saçma sapan şeyler aklıma geliyor.
kimseye de anlatamadım derdimi gelip buraya döküldüm. biraz uzun oldu ama okuyan olursa nolur bi akıl verin bana nasıl davranmalıyım şu anda

çok üzücü bir durum.nasıl yorum yapacağım bilemedim ama okuldan ayrılma fikrini kesinlikle annen ve sen unut.(gerçi annen bunu kesinlikle sinir anı ile söylüyor emin ol hiç bir anne çocuğunun geleceğiyle oynamaz)okuduğum kadarıyla sen başarılı ve saygılı bir kızımızsın
annenle genelde fikir ayrılığı varmıdır yoksa bu olay sadece bir pantolon için mi
bence annenin bir derdi var bunun acısı senden çıkmış üzülme

Acaba annenin bir sıkıntısı olabilirmi canım belkide sana patlamış olabilir o anda ...

Biraz bekle anneciğinle konuşmaya çalış sebebini sor en azından seni üzmek istemeyeceğini tahmin ediyorum ..

fikir ayrılığı derken söyle bir şey var.ailemiz yani dayımlar falan olsun muhafazakar bir aileyiz. bunu biliyorum kapalı değilim ama yerine göre giyinmesini de bilirim. yani şu pantolon sorunu o kadar büyüdü ki anlatamam size. yüzüme dahi bakmıyor şu anda yırtacağım onu diyor ama benm derdim pantolon değil işte bunu anlatamıyorum

Annenizin ne sorunu var. Çünkü hiçbir aklıbaşında anne böyle tavır sergilemez. Sizin hatalı olduğnuzu inanmıyorum. Ama hatalı olsanız bile bu şekilde davranılmaz.

Acaba annenin bir sıkıntısı olabilirmi canım belkide sana patlamış olabilir o anda ...

Biraz bekle anneciğinle konuşmaya çalış sebebini sor en azından seni üzmek istemeyeceğini tahmin ediyorum ..

ya biz 1 sene içinde anneanemi dedemi ve annemin dayısını kaybettik. bunun annem üzerinde çok büyük bir etkisi oldu ama ben de onunla üzüldüm yeri geldi ben de onunla ağladım. yeri geldiğinde de ben onu teselli ettim. bunlar üzerine bu kadar ağır lafları haketmediğimi düşünmüştüm. keşke hiç olmasaydın dedi bana

Annenizin ne sorunu var. Çünkü hiçbir aklıbaşında anne böyle tavır sergilemez. Sizin hatalı olduğnuzu inanmıyorum. Ama hatalı olsanız bile bu şekilde davranılmaz.

bana söylemediği bir şey olduğunu sanmıyorum ama varsa bile benim üzülceğimi de düşünebilseydi keşke

Sanırım aranızdaki sürtüşme daha çok iletişim kopukluğundan kaynaklanıyor.

Bunun yanında "kuşak farkı" diye tabir edilen görüş ayrılıklarıda işin içine girince bu tür sürtüşmeler
yaşamanız normal.

Annenizle mümkün olduğunca onun dilinden konuşup kendi adınıza açıklama yapmaya çalışın.

Birde tabi ne söylediğinizden daha çok neyi nasıl söylediğinizde önemli.

Keşke olmasaydın,okuldan alırım gibi lafları sinirle söylendiği kanısındayım.

Orta yolu bulmak için ikinize yakın olan bir büyüğünüzden de yardım alabilirsiniz...

Tatlim Anlamadigim Icin Soruyorum Lütfen Yanlis Anlama ..
Annen Pantolon Giymeni Neden Istemiyor .. ?
Hep Etek Ve Elbisemi Giyiyorsun ?
Soguk Karli Kis Günlerinde Seni Düsünemiyorum Ya .. :26:
Yani Lütfen Yanlis Algilama Sagligin Icin Diyorum , Ben Bile Ne Kadar
Kalin Giyinirsem Giyineyim Üsürüm Etekle Filan ..

Birde Seninle Ayni Yaslardayiz , Bence Istedigini Giymekte Özgürsün ..
Yani 12-13 Yasinda Degilsin Ki Annene Ne Giyecegini Danisasin ..
Gercekten ''Ku$ak Farki'' diye Buna Deniliyor Galiba ..
Bence Annen Söyle Düsünmeli : Kizimin Icinde Hic Bisey Kalmasin ,
Giyimine Kusamina ,Yedigine Ictigine Karismayayim Doya Doya Bekarken Yasasin Giysin Istedigini , Evlenince El Oglu Izin Vermesse Üzülmez Böylece Bekarken Istediklerimi Yaptim Der ..
Yani Hayatini Yasasin Derken O Bar Benim Bu Bar Benim De Demiyorum ..
Seviyeli Bir Bicimde Özgürlügünden Bahsediyorum..

Umarim Bazi Seyler Degisir Hayatinda ,, Bu Saaten Sonra Zor Gibi Gözüksed
e ..

canım öncelikle dikkate alıp da okuduğunuz için teşekkür ederim
tam oalrak sebebini açıklamasa da hoşuma gitmiyor der hep.
tabiki kış aylarında giyiyorum pantolon o kadar sorun da olmazdı aramızda aslında.
ama bu çok farklı oldu uzadıkça uzadı konu. okula gitmeden gidip geri vereceğim pantolonu

sanmıyorum annemin bir başkasıyla bu konuyu konuşacağnı ama önerinizi dikkate alacağım ve yengeme bi danışmayı düşünüyorum. çok teşekkür ederim gerçekten

bende tek kızım iki abım var ALLAhım onları benden hıc ayırmasın evlendım ama buyudukce annem hem her isteğimi yapardı cok sevdiğini bellı eder ama dar seyler giymemız ıstemezdı gıyemezdm abımler kızardı dar bişey denıyım dar olmaz derdi belkı dar paca falan ya o yuzdendır bence cokda dar ggiyme bı bayan kendıne bıraz dıkkat etmelı dıye dusunuyorum belkı annen kafasına taktıgı bişeyvardır içinde fırtınalar kopuyodur konusmayı dene olurmu ? insallah kısa sürede atlatırsn

bende 3 erkekten sonra tek kızım banada bole seyler oldu abımler falan cok karısıoduu annemde ole bı sure snra gecıo hepsı. bence anenenın bır sıkıntısı var yasadıgı acıların bırıkımını sendn cıkarıoda olabılır sen sesını cıkarma ters dusme yanı annenle bıras sakınlesmesını bekle sakınlesınce konus. unutma öfkeyle kalkan zararla oturu derler.sen odandan cıkma fazla gorunme anen sakınlessın konusmak ıste ve konus.

Şu an en kestirme çözüm gidip pantalonu geri vermen.Bir hafta sonra benzeri bir pantalon bulup alırsın.Senin beğeneceğin gibi aldım diye getirirsin.İnan annen ses çıkarmaz.O arada o da pişman olur,biraz daha mantıklı düşünür.Şu an iş inada binmiş.O yüzden iade etmen şimdilik daha makul.

Annelerin de sorunları olabilir.Her anne her dakika örnek tutum sergileyemiyor maalesef.Anneni biraz oyalayacak birşeyler bulsan.Mesela birlikte gezmeye çıksanız veya epeydir görmediği birilerine gitmeye teşvik etsen.Bazen sıkıntıdan oluyor böyle abartılı davranışlar.

haklısınız hepiniz teşekkür ederim cevapladığınız için.
ayrıca arkadaşım dar giydiğinden oalbilir demişsin ben zaten giymem yani dikkat ederim bunu da beğendiğim için almıştım ve annem beğenmezse ikiletmeden geri götürcektim.
sorun bana o şekilde davranması benim için hiç duymadığım şeyleri söyledi.
belki de dediğiniz gibi paylaşmadığı bir sorunu var ve benden çıkardı bilemiyorum.
şimdilik odamdayım hazırlanıp okula gidicem gideken de götürüp geri vercem
bakalım akşam nasıl olcak

yazınızdan anladığım kadarıyla annenizle daha önceden hiç bir sorununuz yokmuş arkadaş gibiymişsiniz ki bu tür tepkiyle ilk defa karşılaşınca sizi çok üzmüş bende annemle bir dönem çok zor şeyler geçirdim ne yapsam batardı acaba ben onun evladımıyım diye düşündüğüm zamanlar olurdu ama anladım ki annemin derdi benimle değil hormonlarıyla menepozdan dolayı kadıncağız aşırı derecede sinirli ve anlayışsız olmuştu tabi o arada benim için baya bir sıkıntılı geçmişti belki annenin böyle bir dönemi vardır anneyle kız her ne kadar yakında olsa illaki birbirlerinden sakladıkları ufak tefek şeyler oluyordur belki senin üzülmemen için anlatmadığı şeyler vardır bunları düşün annenin sinirliyken söylediği şeylere takılıp kalma annen sana kıyamaz seni herkesten çok sever

canım belkide annen bir gün önce kendisi ile gezip almadığın pantolanu bir gün sonra tek başına aldığın için bu kadar büyütmüş olabilir..
Belki aynı pantolonu annem ile alsan bu kadar uzamazdı.
Anladığım kadarıyla annen pantolonu görmemiş bile buna rağmen sana çok ağır konuşmuş. Ama sinir anıdır hiçbir annenin evladı için gerçek düşüncesi böyle olmaz merak etme.Sadece senin canını acıtmak istemiş ve başarmışta..
Bence o pantolonu annen ile birlikte geri götürüp ver ve benzer başka bir pantolonu çok beğenmesen bile annenin onayı ile al ki senin onun fikirlerine ne kadar önem verdiğini anlasın..
Asi bir kız değilsin belli aile görüşüne önem veriyorsun ama biraz iletişim zayıf anladığım kadarıyla annen ile bağı güçlendir bu şekilde.
Herşey gönlünce olsun..

Başınız sağolsun allah rahmet eylesin..

Annenin yaşadıkları elbette kolay değil sevdiklerini kaybetmiş öncelikle onun verdiği üzüntüyle sana böyle çıkışmış olabilir canım..

Hiç bir anne durup durupken evladına böyle konuşmaz inan demekki o anda çok bunaldı ve sana patladı anne kız arasında yaşanan sorunları yaşamışsınız sizlerde..

Aile büyüklerin filan varsa onlarla konuşmayı denesen belkide annenin sana anlatamadığı bir sorunu vardır bide böyle düşün derim..

Senden büyük kızım var benimde bazen biz bile çatışıyoruz sonrasında konuşarak çözüyoruz sorunları..

Sende lütfen üzülme artık olurmu canımm herşey geçer çözersiniz bu durumu...

bende sorunun menapoz olabileceği kanaatindeyim
yada dün gün içinde yaşadığı veya kafaya taktığı bişey olabilir annenin..
istersen okula gitmeden önce annene pantalonunu göster ve anne istemediğin için
değiştireceğim bunu
istersen okul sonrası yada şimdi birlikte gidelim de...
anneler hiç kıyamaz kızına

tatlım üzülme annen bi patlama yaşamış. o pantalonu geri verme şimdilik,biraz bekle. akşam bi çiçek al gel annecigine öp sarıl anneler arada bir üstümüze gelebiliyor emin ol o söylediklerinden oda çok pişman olacak. benim annem bi kere hiç alakası yokken beni evlatlıktan reddetmişti belli bir yastan sonra onlar cocuklaşıyor biz büyüyoruz. sen sıkma hiç canını, biraz bekle dediğim gibi duymadan güzelce konuş, ben seni üzmek istemiyorum de senden öyle tepki görünce oda yumusar. hem arkadasın gibiymiş annen bu seni de şaşırtmış ya :) hadi git şimdi akşama haberlerini bekleyeceğim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…