Bir saf benim zaten :/

Çok gerildim şu an. 32 haftalik hamileyim. Hergün is yerine 1 buçuk saatte gidip yine 1 buçuk saatte dönebiliyorum. Kar kış vs yollarda kocaman karnimla bebekle düşmemek için kendimi paraliyorum. Neden ? Eşimle çektiğimiz kredi var onun için.
Geçenlerde bebeğime bişey almak istedim. İlk bebeğim. Çok heyecanlıyım. Ev tipi anakucagi alayım dedim. Cevapları " ne gerek var ? ", " eskiden o mu vardı ? Boşa masraf." Vs şeklinde. Neyse dedim. Sustum. Ta ki bugüne kadar. Kredi kartı hesap özetinde ne göreyim. Eşim olacak çok zeki arkadaş
Her ay abisinin 300 350 civarı seyreden telefon faturalarini ödemiş. Ödüyor. Esimle bizde hersey ortak.
Zoruma gitti.
Haksız miyim ben bebeğime ana Kucağı alamazken o ..
Düşündükçe sinirleniyorum ya.
Açıklaması da çok komik.
Yarın öbür gün bana bişey olursa abim sana ve bebeğe sahip çıkar. Mis mis.
Dedim kimsenin bize sahip çıkmasına gerek yok. Ben ayagimin üstünde saglam.dururum.
Siz olsanız ne tepki verirsiniz .
Durumumuz bu kadar iyiyse ben calismayayim. Zaten bebek 5 aylık iken ise dönmem gerekecek donmeyeyim.
PS :ben ailemden kimseye yardım etmiyorum
Sahip cikar mis mis miss la olmuyor bu isler

Oldu evin kirasını öte beresinide alsin üstüne boyle olmaz amaa
Sen calisican kocan abisine yedircek her ay 350 lira
Bn olsam cingar cikarirdim kesin
Sakin altta kalma derim
Bide cocuguna ne istiyosan
Ozendigin ne varsa al
Ele gitcegine cocuguna kalir hic olmazsa

Valla ne istiyorsan çatır çatır al. Bunun için ekstra güler yüz göstermene gerek yok bence. O senin çocuğun. Tabiki hevesleneceksin alacaksın.

Eşin bir şey derse de senin abini düşündüğün kadar ben de evladımı düşünüyorum, hem yarın bir gün yaşlılığımızda bize sahip çıkar dersin. Sanki bir şeylerin garantisi varmış gibi...

Siz etraftaki seslere aldırış etmeyin.
He deyip geçin bildiğinizi okuyun.
İstediğini al.
Bir komşu teyzemiz vardı " erkeği borçtan çıkarmayacaksın" derdi. Küçükken anlamazdım. Meğer çok haklıymış.

Sessiz sakince gülerek diledigini al bence
Aynen doğru lafmis bende evlenince anladım araba kredisi bitince ec kredisine giricem evimiz var ama gençken el ayak tutarken yaparız ancak yoksa para çarçur oluyor

Ssende annene hesap aç her ay para yatır eşine de deki sana bişey olursa bana abinden daha yakın annem var ben ona giderim o yüzden anneme para veriyorum de ve hem o kadar çile çekip çalışıyorsunuz bebeğiniz için de alın herşeyi
O ev tipi pusette inanın çok işe yarıyor

Al cnm her ne istiyorsan bebegine kimseye hesap vermek zorunda degilsin..esin sana veriyormu hesap vermiyor...git al ne istiyorsan kv kp de fazla burnunu sokmasinlar sizin evinize ne alinacak ne alinmicaksa...ana kucagini bende tavsiye ederim.fisher prise in var ben onu kullandim..inan 2,5 yasina geldi hâlâ ustunde oturur sallanir..koy icine salla ayaginla iki dk da uyuyor..cok buyuk rahatlik..

Alın neye ihtiyacıniz varsa,sormayın dahi. Eve geldiğinde görür nede olsa. Birşey diyecek olursa ihtiyaç bu,bende bebeğim için çalışıyorum zaten diye başlayın cümleye.
Kusura bakmasın ama abisi 300-350 lira faturasını size ödetirken sorun yok,sizin bebeğiniz için alacağınız birşeyler mi sorun oluyormuş.
Hiç utanmıyorda abi kardeş karnı burnunda kadının parasını harcarken. Siz bu karda kıyamette işe giderken size acımıyorsa eşiniz,bu kadının emeği demiyorsa dibine kadar hakediyor bunu.

:oha: şoklandim.. Bir cuma vakti ara kaynini hem cumasini kutla , hem dertlen. Ikimiz calistigimiz halde eksiklerimizi alamiyoruz filan ginede bunu şükür dersin kapatirsin , belki alnar oda he :deli:... Bebisinin eksiklerini alicam dersen ve esin bunlar nedir triplere girerse " cocugum ilerde bana bakacak , iyi bakmak lazim " dersin :KK48:

Siz çalışıyorsanız kendinize çalışıyorsunuz. Iyi bir gelecek kurmak için çalışıyorsunuz. "
Abisinin hanımı çalışmıyor , kendimi enayi gibi hissediyorum" demeyin. Bu sadece sizin kalbinizi gereksiz yorar.

Buradaki esas nokta, siz calissanizda calismasanizda ortak bir yaşamımız var eşinizle ve borç ödüyorsunuz. Calismasaydinizda kendinizden kisacaktiniz. Dolayısıyla abisinin fuzuli giderlerini hiç bir koşulda odeyemez. Üstelik danışmadan bunu asla yapamaz.

Bu konu maalesef ki tartisilarak halolmaz. Olan size olur .

Hiç çaktırmadan ,tüm ihtiyaçlarınizi halledeceksiniz. Verilecek para kalmayınca zaten başkasının ekstra ödemesini yapamaz.

Ayrıca abisi banka mi ki , onun üzerinden emekli mi olmayı düşünüyor ? Sizi çok düşünüyorsa , her ay bankaya sizin ve bebeğiniz için 300 tl. Yatirsin.

Maddi manevi destek olacak zaten destek olur.

Çok gerildim şu an. 32 haftalik hamileyim. Hergün is yerine 1 buçuk saatte gidip yine 1 buçuk saatte dönebiliyorum. Kar kış vs yollarda kocaman karnimla bebekle düşmemek için kendimi paraliyorum. Neden ? Eşimle çektiğimiz kredi var onun için.
Geçenlerde bebeğime bişey almak istedim. İlk bebeğim. Çok heyecanlıyım. Ev tipi anakucagi alayım dedim. Cevapları " ne gerek var ? ", " eskiden o mu vardı ? Boşa masraf." Vs şeklinde. Neyse dedim. Sustum. Ta ki bugüne kadar. Kredi kartı hesap özetinde ne göreyim. Eşim olacak çok zeki arkadaş
Her ay abisinin 300 350 civarı seyreden telefon faturalarini ödemiş. Ödüyor. Esimle bizde hersey ortak.
Zoruma gitti.
Haksız miyim ben bebeğime ana Kucağı alamazken o ..
Düşündükçe sinirleniyorum ya.
Açıklaması da çok komik.
Yarın öbür gün bana bişey olursa abim sana ve bebeğe sahip çıkar. Mis mis.
Dedim kimsenin bize sahip çıkmasına gerek yok. Ben ayagimin üstünde saglam.dururum.
Siz olsanız ne tepki verirsiniz .
Durumumuz bu kadar iyiyse ben calismayayim. Zaten bebek 5 aylık iken ise dönmem gerekecek donmeyeyim.
PS :ben ailemden kimseye yardım etmiyorum
bence degereksiz, portbebe hem daha iyi hemkullanışlı, bebek alışverişleri artıkçok ticari oldu,gerek yok bence almaya da kırılmaya da ev tipi anakucağı elektrikli değilmi, elektromanyetik dalgaları var çocuğa zarar verebilir mesela, alsanız bile en fazla4 aya kadar kullanırsınız ne gerek var,konforlu bir araba alın, o arabayı eviniçinde de kullanırsınız mesela

SON DURUM : Kizlar sağolun o kadar yorum yaptınız. Bende son durumu belirtmek istedim. Eşim geldi artık kendi istegimle kimseye bişey vermek istemiyorum dedi. Ve bütün kartlarını vs hesapları bana verdi. Ilk once kabul etmedim sana guvenmiyorum dedim. Ben bebeginde seninde uzulmenizi istemiyorum dedi. Israr etti. Bundan sonra herseyi ben yöneteceğim. Tüm ödemeleri. Eşim bana harçlık verirsin dedi tamam dedim. Son durum bu.

Bravo eşine. sevindim

350 lira nasil bir telefon faturasidir ya?
O kadar luks yasiyorsa beyefendi kendi odesin bir zahmet.
Abi dengesiz eş bir tuhaf.
Kimseye hesap vermeyin ne istiyorsaniz alin bebeginize.

sende krediyi ödeme
yarın öbürgün bana bişey olursa senden 3 kuruş fayda yok birikim yapcam
çok sıkışırsanda abiciğin sana yardımcı olur de

Back
X