- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi saribaykuss
-
Konu sahibi konunu bastan bu yana okuyorum. Aslinda kimseye yaptigin sey icin aciklama yapmana gerek yok kimisi bunu yanlis görür kimisi dogru. Bu sizin sevgilinzle iletisiminize gore değişebilir. Benim dikkatimi ceken 4 yildir comertken bir hatada silmeniz. Insanlar mukemmel degildir bazen yanlis harketler sozler edilebilir bu tam anlamiyla bak 4 yildir kendini sakliyomus iste onun karakteri buymuş 'cimri' etiketi yapmamalisin. Bu fazla fevrice ben boyle bir olay yasasam o anin sinirine baska bir olayin bana yansimasi olarak düşürüm. Benim icin kilit nokta o olaydan sonra bana yaptig geri donuslerdir. Barismak, hatayi telafi etmek vs çaba gösteriyor mu onemli olan bunlar. Sayfalardir okuyorum tek bekledigim bunlara dair birseyler ama bulamiyorum sevgiliniz bu olaydan sonra ne yapti? Ne yapiyor? O da tamam peki deyip kenarina mi cekildi. Pire icin yorgan yakmayin derim. Eminim sizde karakterinizde olmamasina ragmen yanlis hareketelrde bulundugunuz anlar olmus olabilir.Buradakilere dert oldu cildirttilar beni iyice ailemin eve kacta gelecegi belli degil gece 12 1 ne bilim gec gelselerdi o an mi evine gidecektim adamin sinir krizlerindeyim o an yarini mi bekleyecektim o sinirle aklima ne geliyosa elimde kac lira varsa aldim goturdum yeter ama ayiptir su sacma yorumlardan biktim artik.
Adam başka şeylerde eli açıkmış. Konu sahibi bir şey isterse hemen alır hatta para verirmiş. Konunun içinde belirtti.Şimdi konuyu neresinden tutarsam elimde kalıyor . 4 senelik ciddi bir ilişkide aranızda hiç mi para meselesi geçmedi . Sen bu adamın bu kadar pinti biri olduğunu anlayamadın .
Erkek adam 5 liralık çayın Hesabını mı yapar . Kurnazlık yapacak olsan 5 liraya tenezzül etmezsin 5 lira nedir ki ...
Neyse bitki Çayı da vesile olmuş tamımışsın.
Olabilir şimdi çeşit çeşit hayat var, herkesin ilişkisi farklı. Ama böyle bir durumda bana "kurnaz" deseydi, sonunda şaka bile dese bozulurdum açıkçası.deme şekline göre değişmez mi?
Aa öyle mi ? O gun ne değişmiş acabaAdam başka şeylerde eli açıkmış. Konu sahibi bir şey isterse hemen alır hatta para verirmiş. Konunun içinde belirtti.
Konuyla ilgisi yok fakat, şu cümleyi kullananları görüyorum arasıra ve cidden rahatsız oluyorum.Karşılaştıklarımızın belki çoğu öyle diye bir ırkı ya da bir topluluğu yargılama hakkımız var mı?
Evimize taşınacağımızda,eşim,yıllar önceden,ta çocukluğundan tanıdığı bir hurdacı amcayı,eski bulaşık makinamızı alması için eve çağırdı,ki
bu bahsettiğiniz insanlardandı.
Adam eşimin evde olmadığı bir sırada geldi.Yemin ederim,onun hurdacı ve çingene olduğuna kimse ihtimal vermezdi.
Tertemiz ütülü kıyafet,pırıl pırıl traşlı,eli yüzü tertemiz bir amca...
75lerde varmış yaşı,ancak 60 gösteriyor.
Hanım kızım,x bey oğlum evde yok madem,sonra geleyim dedi.Bende,amca,onca yolu gelmişsin,komşunun oğlunun yardımıyla evden çıkarırız şimdi,al götür de kalabalığından kurtulayım dedim.
Makinayı arabasına yerleştirince,kızım,üzerimde para yok,ister sonra vereyim,istersen yerine şu mutfak plastiklerinden al dedi.
Dedim bana birşey lazım değil amca,al götür helal olsun.
Adam,1 ay sonra eşimin çalıştığı yeri bulmuş,parayı ısrarla vermiş.Evimize taşındığımızı görünce de"ooo bu güzel eve,güzel bardaklar yakışır."diyerek,arabasında o anda bulunan su bardaklarından bir takım hediye etti.
Yani diyeceğim o ki,insan insandır,iyisi kötüsü pisi her ırkta vardır.Siz ve sizin gibi düşünenler böyle yazınca,daha geçenlerde vefat eden o zarif amcanın naaşını ayaklar altında çiğniyormuşsunuz gibi hissediyorum,bu da beni çok üzüyor.Ben karadenizliyim,siz kimbilir nerelisiniz,birimizin birimize ne üstünlüğü var?
Bir gün boyunca hesabım pasif durumdaydı bu cümle için .Ben hayatımda bu kelimeyi bir ırkı kasdederek söylemedim ve yazmadım yeri geldiğinde de kendime de demişliğim vardır.
Siz ve sizin gibi düşünenler böyle yazınca demişsiniz ben hayatımda kimseyi ezmedim ırkçılık yapmadım sen şusun busun demedim ki kendim bi taraf karadeniz bi tarafım en doğuludur sizin bir hikayeniz var diye sanırım bu kadar dikkat etmişsiniz.Dediğiniz gibi hepimiz insanız ki bende insanlar arasında asla ayrım yapmam hassas bir hikayeniz olmuş amca için sadece Allah rahmet eylesin diyebilirim.
Bilemiyorum. Belki adam hep veren taraf olmaktan sıkıldı, belki başka bir şeye sinirlendi. Konu sahibine yansıttı bu durumu. Tahmin etmek çok zor.Aa öyle mi ? O gun ne değişmiş acaba
Hayır gelmez öle insandan 4 yıllık sevgili lafını etmemeli şaka bile olsa misal ben hiç elimi cebime atmam o geldiğinde markete girmem lazm evde bişe yok dedim 400₺ alışveriş yaptım paşa paşa ödedi öle karımsın kadınımsın demek değil elini taşın altına koyup erkekliğini yapacakHerkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Sonra asla beklemedigim tepkileriyle karsilastim ve şoka girdim markete girerken bunu alcagını demedin bunuda alim araya sıkıştırım yapıp kurnazlık mı yapıyosun sen dedi bana lafı şuna getirdi alacaklarini ödücem diye kurnazlik yapip bitki cayimida alimde aradan cikarim demisim ben.
Kasada biraktim almiyorum rahatla dedim aldi kasadan zorla gecirdi yolda eve birakirkende istemiyorum yuzun hemen nasil asıldı 5 liralik şey icin dedim atiyodum bitki cayini attirmadi 5 lira icin sen bana surat asıyosun suan ustumde para yok eve gidim 5 lirani vericem merak etme dedim sakın oyle bi hata yapma ben sana aldiklarini oducem dedin diye aldin ilk sordugumda onu alcani demedin kurnazlik yapiyosun sen demeye basladi bana ben iyice cildirdim beni kapiya birakti bir sey demeden cekti gitti evime gittim o bitki cayinin parasi 5lirayi aldim evlerine gittim annesine verdim parayi bende unutmusta dedim kadini gecistirdim bunu aradim sonra annene verdim 5 lirayi bana 5 liranin hesabini yapan surat asan insan lazim degil dedim telefonda demedigi kalmadi bana bu hareketi yapmicaktinda bilmem neler dedi bende agir laflar ettim bitti isine bak dedim kapadim ve ayrildik
Cok sacma bi konu degil mi hanimlar benim sucum gunahim ne ?
A bak kesinlikle o da olabilir . Eğer aralarında maddi anlamında misal konu sahibi bu zamana kadar maddi taleplerde bulunduysa vs o konuda uyanıklık yaptığını düşünmüş olabilir .Bilemiyorum. Belki adam hep veren taraf olmaktan sıkıldı, belki başka bir şeye sinirlendi. Konu sahibine yansıttı bu durumu. Tahmin etmek çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?