- Konu Sahibi KucukBocuk
-
Canım benim....
üzülmüyorsun di mi bu durumuna?
İnan bana ait olduğun tek yer senin o küçük yüreğin..opuyorumnanaktan
Defalarca yazıp sildim bazı yerleri..
Anlıyorum seni sadece bunu bil..:1hug:
ait olmak değil de belki sırtındaki yükü paylaşmak bir zorunluluk böcüm
ben de bunu çok düşünmüşümdür,
bunun bize en çok dikte edildiği şekil de bir erkeğe ait olmak
toplum baskısı sürekli evlenmen yönündedir, evlenenler çok mu mutlu dersin
işin komiği evliliğinde hiç mutlu olmayan biri bile evlenmen için baskı yapar
bir yerde haklılar, son zamanlarda öyle bireyselleştik ki eskisi gibi değil hiçbir şey
eskiden akrabalar komşular dostlar böyle değildi, herkes birbirinin yükünü paylaşırdı
şimdi bunu yalnızca eşler yapıyor gibi geliyor, iyi yada kötü...
bir yerde zorlukları paylaşmak lazım evet, bazen tek başına üstesinden gelmeye çalışmak çok yoruyor insanı
ama ne şekilde olursa olsun birilerini veya birşeyleri benimse, izin ver yükünü hafifletsinler...
en huzur vereni de anneyle dertleşmek, üzülür diye düşünme, o sana çözüm bulunca daha mutlu olacaktır
kızım birşeylere üzülüyor ama ben onun yanında olamıyorum duygusundan daha güzel bir duygu bu onun için olumunekankayizsmile
doğru söylüyorsun canım... bir erkeğe ait olmak fikri herkesçe kabul gören belki...
ve çevrendekiler böyle olunca sen böyle olmayınca da tuhaf oluyor...
sen biliyorsun beni zaten... tek takıldığım bir ilişki değil...
arkadaşlar arasında da böyle...
hani olur yaa biri olmadan asla birşey yapmayan insanlar ; onlardan hiç olmadım ben... olamadım belki... belki birine muhtaç olmaktan özellikle kaçtım...
ama işte eksikliğini hissettiğim şu şimdi kimseye teklifsizce hadi gel şunu yapalım diyemiyorum... birşey yapmak istediğimde düşünüyorum şu anda şunu yapıyordur ; müsait değildiren iyisi aramıyayım ... ve böyle böyle uzalaklaştım galiba herkesten...
bilmem anlatabildim mi :sm_confused:
insanın yası ılerledıkce zaten yanlıslasıyo bence..
sen cok uzun yıllar yanlız kalmıssın ve hayatını kendın şekıllendırmısıın
canın yanmıs kendın sarmısın yaralarını sımdı aılendekı kopukluk dedıgın o artık buyudun ve bence ınsanlar boyle hıssettıklerınde evlenıyolar yanı hayat sıradan gelıyo evlenıyosun sonra oda sıradanlasıyo cocuk
sonra onunla hergun yenıden ögrenıyosun hayatı
dogru demısler ınsanın yuregı tek aıtlıgı gerısı bos...
düşündüklerinde çok haklısın...uzun yıllar yalnız yaşamak herşeyi tek başına üstlenip bir anda aile ortamına girmek çok farklı
insan birey olarak düşünmekden çıkıp kendi kurallarını başkalarıyla paylaşmaya başlıyor...
evlenmekde böyle hele ki evlenip başka bir şehire yerleşmek çevreni ortamını değiştirmek işde o zamana bulunduğun kente ait olmadığını anlıyosun bazen.
birey olarak aldığın kararlar her ne kadar zorlama baskı olmasa bile paylaşma şeklinde değişiyor..
bir de bunu zorlama ve baskı yoluyla kabullenmeye çalışanları düşünmek bile istemiyorum.
o yüzdende ister ilişki ister evlilik ister aile ortamında birine ait olma diye nitelendiremiyorum...
ait olma yokdur beraber olma birliktelik vardır bana göre...
Ben anlıyorum seni de kendimi anlatamıyorum ki...
Yazmıyayım daha iyi aslında..
İyice bulanmasın aklın..
Yalnızlık iyidir,hiç kimseye tamah etmemek iyidir diyip gidiyim..bayanssulusmile
peki yalnızlığa bu kadar alışkın olmasaydım ; bir yerlere ait mi olurdum?
yani insan kendi kendine yetemiyor galiba hiç ?
İnsan ait olduğu yerde mutlu olabilir
Belki de alışamadın onlara ama biraz zaman geçse alışıcaksın
Zaman ver İstersen onlara ailene
28 yaşımdan sonra ne kadar zaman vereyim cicim... -tatlicadiarzu-
oldu ben de toplum kurallarına uygun olarak evlendim ; o zaman da benim yerim kendi evim olacak... yine aileme ait olmayacağım... bu en başta hissedilmesi gereken bir duyguydu belki... biraz geç kalınmışlık var yani...
aslında anlatmak istediğim bu insan kendi yetmeye o kadar alışıyor ki nereye giderse gitsin
medeni durumu ne olursa olsun onu sürdürmek istiyor...ve bu konuda fikir olarak ortak karar almada paylaşımı kabul ediyor ama birine ait olmayı kabullenemiyor insan...
bende böyleyim ne olursa olsun kendime yetmeye çalışıyorum asla destek istemiyorum hayatımda ...sevgi paylaşılır ama birine ait olamaz insan bana göre böyle..
yaz nolur... bulansın aklım... çünkü karışık değil kafam... karışsın ki başkalarının gözünden de bakabileyim fisfisfis
ait olmak değil de belki sırtındaki yükü paylaşmak bir zorunluluk böcüm
ben de bunu çok düşünmüşümdür,
bunun bize en çok dikte edildiği şekil de bir erkeğe ait olmak
toplum baskısı sürekli evlenmen yönündedir, evlenenler çok mu mutlu dersin
işin komiği evliliğinde hiç mutlu olmayan biri bile evlenmen için baskı yapar
bir yerde haklılar, son zamanlarda öyle bireyselleştik ki eskisi gibi değil hiçbir şey
eskiden akrabalar komşular dostlar böyle değildi, herkes birbirinin yükünü paylaşırdı
şimdi bunu yalnızca eşler yapıyor gibi geliyor, iyi yada kötü...
bir yerde zorlukları paylaşmak lazım evet, bazen tek başına üstesinden gelmeye çalışmak çok yoruyor insanı
ama ne şekilde olursa olsun birilerini veya birşeyleri benimse, izin ver yükünü hafifletsinler...
en huzur vereni de anneyle dertleşmek, üzülür diye düşünme, o sana çözüm bulunca daha mutlu olacaktır
kızım birşeylere üzülüyor ama ben onun yanında olamıyorum duygusundan daha güzel bir duygu bu onun için olumunekankayizsmile
Zamanda kastım yıllar değil alışmaya çalışmak express zaman işte :roflol:
Evlen naan ozaman oturma evinde hadi bakem bu bi kara kaşlı kara gözlü koca alkisalkisalkisŞeniz
benim demek istediğim ailem için çok geç...
ya benim olay biraz tersten olmuş işte... aileden sonradan ayrılmak varken ne ters hatunum yaaa... -tatlicadiarzu-
nerden biliyorsun karakaş karagözlü istediğimi hem... hem evlensem de koca bu çeker gider ya da ben bırakır giderim...o da çözüm değil kuzucum...
yok mu aramızda felsefeci beni iyice ters köşe yapacak... boshayallersmile
Çok açık diyeyim madem sen kaşındın...
Bence yalnız olmak iyidir..
İnsanlar evet muhabbet,neşe,eğlence herşey çok güzel ama ne kadar yakınlaşırsan o kadar canını yakıyorlar..
Allahım nasip ederse evlendiğin zaman da dilerim yine hiç kimsenin ilgisine muhtaç olmadan bir yaşam sürersin.. Allahım korusun,bir sorun yaşarsan çok üzülme diye yani..
Sürekli birilerine bağlı olan mutluluk keyif vermez bana. Ben tek başıma da mutluyum diyenlerdenim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?