Bir şeyi çok istersek olmaz mı ?

Ablam 29 yaşında evlendi.. evlendiği kişi ile 3 yildir ayni yerde çalışıyordu hatta ise ablam almıştı eniştemi.. ama ilk 2 yıl sadece merhabaları vardı.. Ablam hala valla aklımın ucundan geçmezdi der.. hiç o gözle bakmadım.. Bence olan "o göz" le bakmak.. yanıbaşınızda olabilir kısmetiniz ama göremeyebilirsiniz..

Yanlis bir tanimlama oldu kusura bakmayin, ama oyle bir kesim var ciddi ve enerjiden anlasiliyor. Nasil anlatilir tam onu da bilmiyorum acikcasi, ama o enerjiyi vermeyin olur mu, akisina birakin, inanin hersey daha guzel olacak.
Anladim demek istediginizi sorun degil :) insallah bundan sonra akisina birakabilirim tesekkur ederim yorumunuz icin

neden küçük yaşta evlilik peki?

Canım yaşın 40 değil bu evde kaldım modu hiç hoş değil .Birşeyi çok istediğim de şükürler olsun hep oldu .Ama bazen çok geç bazen de çok çabuk acele etme, hayırlısını iste. Evlenip ayrılmak zorunda olan bir sürü kişi varken bu konuyu hiç aceleye getirme.

Çok istemek değil doğru istemek önemli. Zamanında çok sabırsızca istediklerim hiç olmadı. Sonra kaygıları bırakıp oldu kabul ederek dua etmeyi öğrendim ve gerçekten de çok geçmeden hepsi oldu.
27 yaşındayım daha yeni evlendim düğünüm bu hafta sonu. Düşün daha şimdiden hemen çocuk yap diyen diyene. Çevrenin lafı sözü hiç bitmez. Kendileri herşeyi çok mükemmel mi sanki boşver. Sen güzelce içinden geçenleri duaya dök ama olmazki kaygısını at kenara olacağına kalpten inan olur. Olmuyorsa da gerçekten bir zamanı vardır emin ol.

Olmuyor evet .
Neyi çok istersen o senin Sınavı'n oluyor .
Bence kariyer yap gez toz işin mesleğin varsa değişik turlarla seyahatlere katıl derneklere üye ol .
Kendine yatırım yap .
Evliliğe zaten olacağı varsa olacak kasmaya gerek yok

evlendiğinizi farzedelim. herşey istediğiniz gibi gitmedi. ama evlendiniz demi. sonuçta hayaliniz evlilikti. Allahtan hayırlısını istemek lazım. Hayırlısıyla oluyor. değilse de olmuyor.
Çok istersek olur. evlenmek zor bişey değil. Birini bulmakta zor değil. Önemli olan sevgi, saygı, anlaştığınuz kafa dengi birini bulmak. Ya da bulmak değilde işte karşınıza çıkması.
Ama Allah aşkına 26 yaşındasınız daha. İnsan tek başına da mutlu olmalı, olabilmeli.

Benim de kaynımda var aynı
Sizi mi evlendirsek sevaba girsek ne etsek

Ben 29 da evlendim ve iyiki o yaşlarda evlenmişim,Bir çok ilişkim oldu güzel bir hatundum çok evlilik teklifi aldım ama kalbime dokunacak birini aradım yıllarca .Sonra baktım evde kalıyorum kendimden küçük bir adam buldum kıydum nikahı
O işin şakası ama şunu hiç bir zaman unutma alnına yazılandan başkası çıkmayacak karşına ,ve umarım çok iyi bir seçime denk gelirsin.Evlilik kumar sonuçta. Sen bekle o seni bulacak vakti geldiğinde rahat ol.

Evliligi o kadar tuceltip abartip heves etme. Belki de o kadar guzel birsey degildir hayallerin buyuk olursa hayal kirikliginda buyuk olur.

Isteklerine cok odaklandiginda hayat " arkani don rahat ustumu degistiremiyorum" dermis.
Bence odaklanmayin bu konuya.
Bende erken yasta yuva kurmak ve anne olmak isterdim kucukken, yani bilmiyorum icimden oyle gecerdi.
23 yasinda okul bityigi gibi evlenmek nasip oldu, esimle 8 aydir tanisiyorduk.
8 seneyi devirdik.
Bugunku aklim olsa 26 yi gorurdum en az.
Akisina birakin.

Neden bu kadar cok evlenmek istiyorsunuz? Biraz baska seylere yogunlasin bence. Bi kariyer hedefiniz falan olsun, kendiniz icin bir seyler yapin. Hayat evlilikten ibaret degil. Bu dediklerimi yaparsaniz cevre edinip yeni birileriyle de tanisabilirsiniz hem?

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Erken yasta evlenmekten kastim universite bitince demek istemistim. Bir meslegim var cok sukur. Öğretmenim. Bu isi niye olmuyor. Niye kimse karsima cikmiyor 'u birakip dusunmemeye calisacagim. Ikinci universiteyi okuyacagim nasipse. Herkesin hakkinda en hayirlisi neyse o olsun insallah

Sen ne yaparsan yap, ne kadar istersen iste her nasip vaktine esirdir.

Vakti ne zamansa o zaman karsina cikacak evlenecegin kisi
Vakti ne zamansa o zaman evleneceksin
Unutma bunu
O yuzden dusunmeyi birak
Akisina birak hayati biraz

Evlenmeyin adlı konuyu okumanızı şiddetle tavsiye ederim:)))))

Herşey kaderdir kısmettir.
Alın yazısı diye bir şey de var.
Her istediğimiz malesef bizim istediğimiz an da olamayabiliyor.
Beklemek ve görmek gerek.
İnşallah gönlüne göre ve kalbine göre birisi çıkacaktır kendine.

Bir şeye ne kadar odaklanırsan o kadar imkansız gelir.
O yüzden kafanı başka şeyler ile meşgul etmelisin.
Ayrıca hayattaki tek gaye de "evlilik" olmamalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…