• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir şeyi çok istersin...

10 yıl boyunca istediğim duam geçen yıl oldu ama keşke olmasaydı dedim. Şimdi yine başa döndüm.Hayırlısı ile olsun inşallah

hayat bu dedirtir olsun içinde kalmamış bak... hala dua ediyorda olabilirdin :)

Bazen bazi seylerin olmamasi daha iyidir bence fazla zorlamamk lazim
14 yasindan 21 yasina kadar ayni adama asiktim gorsn nasıl aşk ama leyla olmuştum bir deri bir kemik surekli ağlak gezdim cok sevdim hemde ne sevmek hala burnumun diregi sızlar. Günler geceler boyu dualar ettim ama o benden büyüktü üstüne üstlük ailem müsade etmezdi tam 4 yil mektuplastik o yazamadi ama aradi beni hep
Bana biz olamayiz ben seni üzerim derdi. Hic görmedim yüzünü hep naif kibar biriydi askere gidecegi gün aradi beni ve seni seviyorum dedi. 18 ay bekledim onu taki en yakın arkadşım ihanet edene kadar herseyi ogretmenimize anlatmış ogretmenim aileme soylemekle tehdit etti arkadasim sa benim agzimdan gibi mektup yazmis ve bunlari evlendikten sonra tesadufen öğrendim. Ama eger duam kabul olsaydi esimi taniyamayacaktim oglum olmayacaktı belki. O yuzden hayirliysa olsun canim

Çoğu isteğim duam kabul olur da sonu hayirsiz cikanlara ettigime pisman olurum. O yuzden olmuyorsa hayirli olmadigindandir kaderde varsa istenen sey illa karsiniza cikar diye dusunuyorum

bir şeyi takıntılı şekilde çok istemeyeceksin.
birkaç kez söylersin, dilersin ama sonra üstünde çok da durmazsın.
o yoksunluğu unutturacak başka işlerle meşgul olursun.
hayatı ıskalamazsın böylece.

bazı şeylerin ne olursa olsun, ne kadar çabalanırsa çabalansın asla gerçekleşmeyeceğini de kabul etmek lazım.
bu insanı uyandırır,kendine getirir.
istemek güzel ama şimdiyi kaçırmadan yaşamaya devam etmek gerek.
yoksa kendimizi paralamış oluruz.

mesela bir akrabamın en çok istediği şey çocuk sahibi olmaktı.
tedaviler, doktorlar, tüp bebek, alternatif birçok çözüm yolu arandı tarandı, dualar edildi ama yok.
20 yılı geçti. çocuk olmuyor. artık yaşları da ilerledi. ama kabullendiler artık.
çünkü bazen elden hiçbir şey gelmiyor.

Hayatta inandigim, yasayip gordugum en buyuk sozle ornek verip, gidiyorum.
Allah kuluna 3 sekilde cevap verir;
Evet der, istedigini verir.
Hayir der, daha iyisini verir.
Bekle der, en iyisini verir.
Tarafimdan yasanmis bir soz.

Bazen en çok istediğimiz şey imtihanımız olur. Ne olursa olsun sonuç bizim için hayırlı olacaktır öyle düşünmek lazım. Siz isteyin dua edin gerisini yaradana bırakın. Bazen keşke olmasaydı dediğim de oldu bazen iyi ki duam kabul oldu dediğim de oldu. Su akar yolunu bulur siz hiç merak etmeyin.

Ne garip bif konu neyi istediğini bilmiyoruz ona göre şekillensin kafamizda,detayli yazsaydin tain etmek daha kolay olurxu bence

Herne ise o istedigin sey,hayirlisi devilse,mumkunse bile olmaz

Benimde olmasini cok istediğim bir şey var çok istemekten de korkuyorum olmayacak diye. Birde baskalarina söyleyince olmayacak gibi hissediyorum. Garip
takintilarim:KK16:
Arife günü dua edelim bolca:KK66:

Hayırlısı olsun.

Çok güzel şeyler yazmışsınız ellerinize sağlık
Ben körü körüne istemiyorum çok dua ediyorum hayırlısıyla diyorum ve bırakıyorum, aksi yönde şeyler olunca çok üzülüyorum işte en iyisi düşünmemek galiba

Back
X