Başka bir sorun yoksa
Neden böyle yapıyor?
Okulda mutluysa evde neden böyle ?
zamanla duzelecekdir
benim ortanca o ya araliginda araliginda her sabah aglardik
sutu ilik koyarsin soguk ister,nesquik atarsin ben atacakdim diye aglar, baska gun bir hgaftdir giydigi panatlonu giylek içinn aglar, artik bende her sabah deliriyordum, bi yerden sonra insanin sabri kaldirmiyor lohusa falanda deildim ama dayancak gucum kalmiyordu
aksama duzelirken ertesi sabaha basa sariyorduk :)
simdi 7 yasinda sukur o gunlerden eser kalmadi
bu sefrde baska sorunlar oluyor ama ota b.. aglamiyor bunada sukur :))
benimkide çabuk yorulurdu ama nedenini çozemedim, kaç kere dr a goturudm kan tahlili vs hersey yapildi,dr hiç biseyi yok kapris yapiyor demisti
zamanla oda duzeldi
benimki yururken yorulurdu ama bisiklet yapardi baya uzun yolda :)
simdide laf soz dinlemiyor yolda yanimda tutamiyorum surekli kosmak istyiyor her gun bunun kavgasini yaoiyoruz
zor is çcouk buyutlek
çozumu sadece zaman ve sabir
Kreşe kardeşten sonra gönderdiyseniz kendini dışlanmış hissedebilir.. Alın kreşten ya da bir kaç gün yollamayın öyle gözlemleyin bir de.. Kardeşim doğduktan sonra annem beni istemiyor neden istemiyor annem beni sevmiyor mu diye düşüncelere dalıp ilgi çekmek için böyle hareketler sergiliyor olabilir..Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.
Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum
Bende var.
Eşim çok daha iyi durumda,
Desteği konuştum eşimle ama yabancı bir ülkedeyiz, kendimi ifade etmekte zorlanabilirim diye vazgeçtim.
Eşim ne istiyorsan ben destek olacağım diyor benim için.
Ama çocuk konusunda o da bazen umutsuz oluyor. Bir yerde yanlış mı var diye sorguluyoruz davranışlarımızı, ama bulamadık.
Genelde mızmız, oyun oynarken bile mızıkçılık yapıyor, diyorum evin kuralı bu mızıkçılık yapanla oynanmaz, biraz düzeliyor. Sonra babası eve geliyor, ve baştan başlıyor. Hep sınırlarımızda zorluyor.
Kreşe kardeşten sonra gönderdiyseniz kendini dışlanmış hissedebilir.. Alın kreşten ya da bir kaç gün yollamayın öyle gözlemleyin bir de.. Kardeşim doğduktan sonra annem beni istemiyor neden istemiyor annem beni sevmiyor mu diye düşüncelere dalıp ilgi çekmek için böyle hareketler sergiliyor olabilir..
Kreşte ne yapıyor peki oğlun
Yabancı ülke yabancı dil
Bak den kendini ifade edemem diyorsun o ne yapsın
Onu anlayan nazı geçen den varsın ve senden ilgi dileniyor mesela ye demeni istiyor
Az onun dediği gibi davran bence yani o inatlaşmak istiyor ki yaşı uygun ve bunu sadece sen ya da babası ile yağabiliyor zira muhtemelen arkadaşları onu anlamıyor bile
Oğlumun okulunda Alman çocuk vardı 3,5 yaşında çok konuşkandı ama diğer çocuklar onu anlamadığı için küstü
Türk çocukları günaydın deyince cevap vermezdi ama ona Almanca günaydın deyince o nasılsınız diye cevap verirdi Almanca
Benzer sıkıntı sizde de olabilir
Az daha sabret
Evde iki çocukla yabancı ülke seni de bunaltmış burada daha fazla takıl mesela
Farklı insanları gör dertlerini düşün vs vs
Bebek olmadan da böyle miydi ?
Kardeş büyük oğlan kaç yaşında?
Uzun uzun yazmak isterim aslında ben de ufaklık ona da müsaade etmiyor :)
Benim küçük 14 aylık oldu. Büyük Haziran sonu 4 yaşında olacak. Dışarı çıktığımız zaman bebek arabasına binmek istiyordu. Kardeşini çıkarıp onu bindirmek zorunda kalıyorduk. Sürekli bi mızmızlık,huzursuzluk burundan getirme durumu vardı.
Ben bir konuştum iki konuştum baktım olmuyor. Problem çıkardığı şeylere yasak getirdim.
Oyuncakcida sorun mu cikariyor? "O zaman bir daha oyuncakciya gitmek yok"
Bebek arabasına mi binmek istiyor? "O zaman bir daha dışarı çıkmak yok" dedim.
Yiyebildiklerinin,giyebildiklerinin,evinin,bulunduğu ortamın değerini bilecek. Bilmezse öyle ya da böyle öğrenecek. Tepemize çıkmayacak.
Kaşımı cattigim bile nadir olmuştur ama yasaklarım vardır. Özellikle şımarıklık ve sukursuzluk sözkonusuysa..
Bisiklet alındıysa zevk alarak binmeyi öğrenene kadar o bisikleti kullandirmazdim sanırım.
Gerçekten çok korkunç bir nesil geliyor. Hiçbir şeyden memnun olmayan,binlerce nimetin bolluğun içinde memnuniyetsiz olan bir nesil.
Sizde ülke değişikliği olmuş. Bizde de şehir değişikliği oldu.
Büyük altına yapmaya başladı bu süreçte. Pedagog yardımı aldık. Kıskançlık olduğunu düşünmüştük. Ama anneanne,teyze,dayı,kuzen,arkadaş ozlemindenmis.
Bilemiyorum bir danışın siz de isterseniz.
Dönem dönem böyle oluyor, geçiyor, sonra yine devam. Öncesinde de vardı.
taviz vermeyeceksiniz. bu yenecek ise bu yuenecek. bekleeyecek mi bekleyecek. yerlere mi yattı. yat ben gidiyorum kal. orada. ve gideceksin.Mesele evlat yetiştirmek;
Hep başa dönmek, artık bazı şeyleri aştık derken meğer hiç yol katetmemiş olmak...
Bir de lohusa depresyonu neymiş diyen bir ben, ama doğumdan 5 ay geçmesine rağmen depresyon belirtileri devam eden.
Oğlum uslu bir çocuk, ama ciddi anlamda mızmız. Ve ilgi manyağı mı diyim ne diyim, siz karar verin.
Sabah babası okula götürüyor, okulun kapısında bir inatlaşma, bir şekilde bırakıyor. Öğle ben alıyorum sınıfın kapısından, kapıya gelene kadar yüzü gülüyor, kapıda atıyor sırtındaki çantayı yere, yok acıkmış, yok şöyleymiş. Eve yürüyerek geliyoruz, önce bir mola verip bir şeyler yiyor, sonra eve gelene kadar yüz metrede bir dinleniyor, bazen yere oturuyor bazen yatıyor ...
Akşam yemeği zamanı, özellikle aç bırakıyorum ki yemek yesin, ve sevdiği yemek sofrada, o açlığını giderecek kadar bir kaç kaşık yiyor, sonra ben yemicem yüzü düşüyor. İyi tamam yeme diyip kaç kez aç gitti yatağa saymadım. Hani brokoli yedirmeye çalışmıyorum da, ya dün akşam makarna vardı düşünün en sevdiği, yine aç yattı.
Sabah deli gibi aç kalktı, bir bardak süt o kadar, ki sevmediği hiç bir şey yok tabağında. Hep inatlaşma.
Bugün dışarı çıkacaktık, iptal ettik, çünkü bu şekilde dışarıda da mızmızlanıyor, aç olunca hemen yoruluyor zaten, yine yere yatmalar falan...
Geçen ay bisiklet aldık, aylardır istiyor, inanın sanki biz zorla almışız.
Ya bunları atlatmıştık, geçmişti, yeniden. Ve daha öncesinde de atlatmıştık...
Gelelim bana... Bende olmayan bir şey var, her gün kendime moral aşılayarak başlıyorum güne, çoğu akşam da ağlayarak uyuyorum. Bazı günler çok mu yoruluyorum da böyleyim acaba diyorum, hiç iş yapmıyorum mesela, değişmiyor. Bazen eşime çocukları bırakıp dışarı çıkıyorum (çok nadir), o da işe yaramıyor. Kitap okuyamıyorum, doğumdan beridir odaklanma problemi yaşıyorum okurken. Film izlersem eşime sarıyorum, adam kadını aldatmış neden aldatmış.
Daha çok var da, haftasonu yeni başlıyor.
Herkese iyi tatiller
belki de tersini yapmalısınız.Büyük 3,5.
Küçük 5 aylık.
Zaten bebek ilgisiz kalıyor ki, hep ilgi büyükte.
aşırı ilgiyi kesin ve normal ilgiye dönün.Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.
Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum
Eskiler nasıl büyütmüş birer yaş ara ile 3 5 çocuğu anlayamıyorum biz mi sabırsızız zaman mı aceleci
Bilmiyorum artık canım ama haklısınonlar da sadece fiziki olarak büyütmüş sımdiki sorunlu evliliklerden anlaşılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?