Bir şeyler olmuyor olmuyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Başka bir sorun yoksa
Neden böyle yapıyor?
Okulda mutluysa evde neden böyle ?

Genelde mızmız, oyun oynarken bile mızıkçılık yapıyor, diyorum evin kuralı bu mızıkçılık yapanla oynanmaz, biraz düzeliyor. Sonra babası eve geliyor, ve baştan başlıyor. Hep sınırlarımızda zorluyor.

zamanla duzelecekdir
benim ortanca o yas araliginda her sabah aglardik
sutu ilik koyarsin soguk ister,nesquik atarsin ben atacakdim diye aglar, baska gun bir haftdir giydigi panatlonu giymek içinn aglar, artik bende her sabah deliriyordum, bi yerden sonra insanin sabri kaldirmiyor lohusa falanda deildim ama dayancak gucum kalmiyordu
aksama duzelirken ertesi sabaha basa sariyorduk :)
simdi 7 yasinda sukur o gunlerden eser kalmadi
bu sefrde baska sorunlar oluyor ama ota b.. aglamiyor bunada sukur :))

benimkide çabuk yorulurdu ama nedenini çozemedim, kaç kere dr a goturudm kan tahlili vs hersey yapildi,dr hiç biseyi yok kapris yapiyor demisti
zamanla oda duzeldi
benimki yururken yorulurdu ama bisiklet yapardi baya uzun yolda :)

simdide laf soz dinlemiyor yolda yanimda tutamiyorum surekli kosmak istyiyor her gun bunun kavgasini yaoiyoruz
zor is çcouk buyutlek
çozumu sadece zaman ve sabir

Ya onun yorulması da nazından, biliyorum da yine nazlıyorum. Aa yoruldun mu oturalım dinlenelim.
Kardeşini hep kanguruda taşıyorum, çok merdivenli yolumuz, rampa yok. Özeniyordur diye, evde de onu taşıyorum mesela.
Ya aslında işte ne gerekiyorsa yapıcaz da yeter ki mutlu olsun. Ama olmuyor ya...

Çocuğunu bir pedegoga götürseniz belki orda kendisini ifade edebilir. Ufacık bişey bile onu etkiliyor olabilir.

Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.

Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum
Kreşe kardeşten sonra gönderdiyseniz kendini dışlanmış hissedebilir.. Alın kreşten ya da bir kaç gün yollamayın öyle gözlemleyin bir de.. Kardeşim doğduktan sonra annem beni istemiyor neden istemiyor annem beni sevmiyor mu diye düşüncelere dalıp ilgi çekmek için böyle hareketler sergiliyor olabilir..

Kreşte ne yapıyor peki oğlun

Yabancı ülke yabancı dil

Bak sen kendini ifade edemem diyorsun o ne yapsın

Onu anlayan nazı geçen sen varsın ve senden ilgi dileniyor mesela ye demeni istiyor

Az onun dediği gibi davran bence yani o inatlaşmak istiyor ki yaşı uygun ve bunu sadece sen ya da babası ile yapabiliyor zira muhtemelen arkadaşları onu anlamıyor bile

Oğlumun okulunda Alman çocuk vardı 3,5 yaşında çok konuşkandı ama diğer çocuklar onu anlamadığı için küstü

Türk çocukları günaydın deyince cevap vermezdi ama ona Almanca günaydın deyince o nasılsınız diye cevap verirdi Almanca

Benzer sıkıntı sizde de olabilir

Az daha sabret

Evde iki çocukla yabancı ülke seni de bunaltmış burada daha fazla takıl mesela

Farklı insanları gör dertlerini düşün vs vs

Bebek olmadan da böyle miydi ?

Öncedrn kreşe gidiyordu, hamileliğimin son aylarında bıraktı, şimdi yeniden başladı, daha bir aydır gidiyor.
Kreşe gitmeye alışık olduğu için de evdeyken hep okula gitmek istediğini söylüyordu, arkadaş istiyordu, o şekilde başladı yani. Okulda keyfi iyiymiş.

Kardeş büyük oğlan kaç yaşında?
Uzun uzun yazmak isterim aslında ben de ufaklık ona da müsaade etmiyor :)
Benim küçük 14 aylık oldu. Büyük Haziran sonu 4 yaşında olacak. Dışarı çıktığımız zaman bebek arabasına binmek istiyordu. Kardeşini çıkarıp onu bindirmek zorunda kalıyorduk. Sürekli bi mızmızlık,huzursuzluk burundan getirme durumu vardı.
Ben bir konuştum iki konuştum baktım olmuyor. Problem çıkardığı şeylere yasak getirdim.
Oyuncakcida sorun mu cikariyor? "O zaman bir daha oyuncakciya gitmek yok"
Bebek arabasına mi binmek istiyor? "O zaman bir daha dışarı çıkmak yok" dedim.
Yiyebildiklerinin,giyebildiklerinin,evinin,bulunduğu ortamın değerini bilecek. Bilmezse öyle ya da böyle öğrenecek. Tepemize çıkmayacak.
Kaşımı cattigim bile nadir olmuştur ama yasaklarım vardır. Özellikle şımarıklık ve sukursuzluk sözkonusuysa..
Bisiklet alındıysa zevk alarak binmeyi öğrenene kadar o bisikleti kullandirmazdim sanırım.
Gerçekten çok korkunç bir nesil geliyor. Hiçbir şeyden memnun olmayan,binlerce nimetin bolluğun içinde memnuniyetsiz olan bir nesil.
Sizde ülke değişikliği olmuş. Bizde de şehir değişikliği oldu.
Büyük altına yapmaya başladı bu süreçte. Pedagog yardımı aldık. Kıskançlık olduğunu düşünmüştük. Ama anneanne,teyze,dayı,kuzen,arkadaş ozlemindenmis.
Bilemiyorum bir danışın siz de isterseniz.

Okulda allahtan onun gibi dil bilmeyen çocuklar var, çok uluslu bir de, bir çok çocuk farklı dilde konuşuyor, eğitmenler buna alışık.
Ama ilk gün şöyle oldu mesela, suluğu dolu, neden içmedin hiç dedim, açamamış, öğretmenden de istememiş. Dedim gösterseydin açardı öğretmenin anlardı diye.

Çocuklarla iletişiminde sorun yok, ama öğretmenden çekiniyor, Türkiye de de öyleydi, yetişkinlerle iletişimi sevmiyor, aslında biz hariç başka birinin ilgi odağı olmayı da sevmiyor.

Teşekkürler, aynı şeyler doğru diyorsunuz. Aslında sizin gibi davranmaya çalışıyorum ama tutarlı olamadığım zamanlar da oluyor, o yüzden daha mı kötü etkiliyorum acaba

taviz vermeyeceksiniz. bu yenecek ise bu yuenecek. bekleeyecek mi bekleyecek. yerlere mi yattı. yat ben gidiyorum kal. orada. ve gideceksin.
ebevy olmak cok zor.cocuk üzülmesin diye yaptıgın herşey senin kafanı agrıtır. ebevynlik azıcık kararlı ve gaddar olmayı gerektirir. ( gaddarlık da vur kır degil. disiplin, kararlılık, tutarlı hareketler, onun yaptıklarına taviz vermemek vb. )

Büyük 3,5.
Küçük 5 aylık.

Zaten bebek ilgisiz kalıyor ki, hep ilgi büyükte.
belki de tersini yapmalısınız.

bazı çocuklar ilgi çekmek için bir şeyler yapar ve siz bu tuzağa düşerseniz aynı mızmızlığı artırarak devam eder.

ben büyük kızımla öyle başa çıktım.
yani kardeşiyle de onunla da mümkün olduğunca eşit ilgilendim. mesela küçüğün ihtiyacı varken, büyüğün mızmızlığını dikkate almadım. önce güzelce şu an müsait değilim. kardeşini emzirmem lazım, altını değiştirmem lazım. daha sonra senin istediğini yapacağım vb konuştum. eğer inatlaşmaya devam ettiyse dikkate almadım, duymazdan geldim. uğraştırdı ama işe yaradı. şimdi en azından 3 kızıma da vakit yetirebiliyorum.

maalesef bence en büyük hata, büyük kıskanmasın diye küçüğü ihmal etmek ve büyüğün üstüne çok düşmek.
ilgi çekecek davranışlarına prim vermeyin bundan sonra.

aç olduğu halde yemiyor mu, sen bilirsin yavrum deyin.
sabah aç mı gidiyor, peki canım deyin, beslenmesine yeterli yemeği koyun gönderin. gibi gibi.

küçüğün günahı ne de ilgisiz kalsın yavrucak.
büyük tepkiler veremese de onlar da hissediyor ki.

Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.

Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum
aşırı ilgiyi kesin ve normal ilgiye dönün.
kardeşine ve ona eşit mesafede durun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…