Bir şeyler olmuyor olmuyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.175
798
Mesele evlat yetiştirmek;
Hep başa dönmek, artık bazı şeyleri aştık derken meğer hiç yol katetmemiş olmak...

Bir de lohusa depresyonu neymiş diyen bir ben, ama doğumdan 5 ay geçmesine rağmen depresyon belirtileri devam eden.

Oğlum uslu bir çocuk, ama ciddi anlamda mızmız. Ve ilgi manyağı mı diyim ne diyim, siz karar verin.
Sabah babası okula götürüyor, okulun kapısında bir inatlaşma, bir şekilde bırakıyor. Öğle ben alıyorum sınıfın kapısından, kapıya gelene kadar yüzü gülüyor, kapıda atıyor sırtındaki çantayı yere, yok acıkmış, yok şöyleymiş. Eve yürüyerek geliyoruz, önce bir mola verip bir şeyler yiyor, sonra eve gelene kadar yüz metrede bir dinleniyor, bazen yere oturuyor bazen yatıyor ...
Akşam yemeği zamanı, özellikle aç bırakıyorum ki yemek yesin, ve sevdiği yemek sofrada, o açlığını giderecek kadar bir kaç kaşık yiyor, sonra ben yemicem yüzü düşüyor. İyi tamam yeme diyip kaç kez aç gitti yatağa saymadım. Hani brokoli yedirmeye çalışmıyorum da, ya dün akşam makarna vardı düşünün en sevdiği, yine aç yattı.
Sabah deli gibi aç kalktı, bir bardak süt o kadar, ki sevmediği hiç bir şey yok tabağında. Hep inatlaşma.

Bugün dışarı çıkacaktık, iptal ettik, çünkü bu şekilde dışarıda da mızmızlanıyor, aç olunca hemen yoruluyor zaten, yine yere yatmalar falan...

Geçen ay bisiklet aldık, aylardır istiyor, inanın sanki biz zorla almışız.

Ya bunları atlatmıştık, geçmişti, yeniden. Ve daha öncesinde de atlatmıştık...

Gelelim bana... Bende olmayan bir şey var, her gün kendime moral aşılayarak başlıyorum güne, çoğu akşam da ağlayarak uyuyorum. Bazı günler çok mu yoruluyorum da böyleyim acaba diyorum, hiç iş yapmıyorum mesela, değişmiyor. Bazen eşime çocukları bırakıp dışarı çıkıyorum (çok nadir), o da işe yaramıyor. Kitap okuyamıyorum, doğumdan beridir odaklanma problemi yaşıyorum okurken. Film izlersem eşime sarıyorum, adam kadını aldatmış neden aldatmış.

Daha çok var da, haftasonu yeni başlıyor.
Herkese iyi tatiller

yeni nesil çocuklarında, memnuyetsizlik hat safada..
herşeye kolayca ulaşabiliyorlar.
istedikleri anda ebeveynler olarak, herşeyi tedarik ediyoruz. belkide bu yüzden kaybediyoruz..
belki hayır demeyi öğrenmeliyiz.

anne terliği denen bir obje var arada kullansakmı ne

anne terliği menzili 5 metre
isabet oranı %95
belirtiler, kızarıklık morluk
şaka bir yana, mutsuz, doyumsuz bir nesil yetişiyor, allah bizlere sabır versin ..

O da küçükmüş daha
Kolaylıklar dilerim
Kreşe gidiyor mu ?

Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.

Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum

Bu konuda tutarlı davranmıyorum kabul ediyorum.
Ama paşa gibi de büyümüyor.

bütün bunların sebebi şımarıklık başa dönmek vs değil ki..
sen o da neymiş dediğin lohusa depresyonu yaşıyorken koskoca güçlü bir kadınken hemde, el kadar çocuk ne yapsın..bütün hayatı, düzeni değişti.. yetmezmiş gibi üstünede bebe geldi..

Sanki bir negatif enerji var ortada ve aile içinde sürekli bunu paslaşıyormuşsunuz gibi geldi bir an yazınızı okuyunca River.
Tükenmiş hissediyor olmalısın... Profesyonel destek almayı düşünmez misin?

Bende var.
Eşim çok daha iyi durumda,
Desteği konuştum eşimle ama yabancı bir ülkedeyiz, kendimi ifade etmekte zorlanabilirim diye vazgeçtim.
Eşim ne istiyorsan ben destek olacağım diyor benim için.
Ama çocuk konusunda o da bazen umutsuz oluyor. Bir yerde yanlış mı var diye sorguluyoruz davranışlarımızı, ama bulamadık.

Ya o yüzden tutarsızız biz de noootion, hani çok yüklenmeyelim diye, yeter ki mutlu olsun diye, ana yine de mutlu olmuyor

Ya o yüzden tutarsızız biz de noootion, hani çok yüklenmeyelim diye, yeter ki mutlu olsun diye, ana yine de mutlu olmuyor

çocuk yalnız kaldı goha. ne kadar kalabalıktan geldi.. sen ilgilenemesen ilgilenenler vardı..şimdi sadece sen varsın ki senide paylaşmak zorunda olduğunu kalabalıktan çıkınca farketti..

çocuk yalnız kaldı goha. ne kadar kalabalıktan geldi.. sen ilgilenemesen ilgilenenler vardı..şimdi sadece sen varsın ki senide paylaşmak zorunda olduğunu kalabalıktan çıkınca farketti..

Peki canım ne yapalım. Yani sen biliyorsun, okula gidene kadar parklara oyun gruplarına götürdüm. Bisiklet çok istedi alındı. Birlikte film saati yapıyoruz. İngilizce çalışıyoruz.
Elbette ben anlıyorum onu ama ne yapmalı artık bilemiyorum.

Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.

Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum

Başka bir sorun yoksa
Neden böyle yapıyor?
Okulda mutluysa evde neden böyle ?

valla bir fikrim yok..zor bir süreç . okulda danışman var mı? durumunuzu anlatıp destek alsanız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…