Çocuk yetiştirmek zor . .
Siz sanırım büyük çocuktan bahsediyorsunuz. .
Kaç yaşında ? Erkek mi ?
Yeni bebeği kıskanıyor olabilir mi?
Büyük 3,5.
Küçük 5 aylık.
Zaten bebek ilgisiz kalıyor ki, hep ilgi büyükte.
O da küçükmüş daha
Kolaylıklar dilerim
Kreşe gidiyor mu ?
yeni nesil çocuklarında, memnuyetsizlik hat safada..
herşeye kolayca ulaşabiliyorlar.
istedikleri anda ebeveynler olarak, herşeyi tedarik ediyoruz. belkide bu yüzden kaybediyoruz..
belki hayır demeyi öğrenmeliyiz.
anne terliği denen bir obje vararada kullansakmı ne
anne terliği menzili 5 metre
isabet oranı %95
belirtiler, kızarıklık morluk
şaka bir yana, mutsuz, doyumsuz bir nesil yetişiyor, allah bizlere sabır versin ..
Mesele evlat yetiştirmek;
Hep başa dönmek, artık bazı şeyleri aştık derken meğer hiç yol katetmemiş olmak...
Bir de lohusa depresyonu neymiş diyen bir ben, ama doğumdan 5 ay geçmesine rağmen depresyon belirtileri devam eden.
Oğlum uslu bir çocuk, ama ciddi anlamda mızmız. Ve ilgi manyağı mı diyim ne diyim, siz karar verin.
Sabah babası okula götürüyor, okulun kapısında bir inatlaşma, bir şekilde bırakıyor. Öğle ben alıyorum sınıfın kapısından, kapıya gelene kadar yüzü gülüyor, kapıda atıyor sırtındaki çantayı yere, yok acıkmış, yok şöyleymiş. Eve yürüyerek geliyoruz, önce bir mola verip bir şeyler yiyor, sonra eve gelene kadar yüz metrede bir dinleniyor, bazen yere oturuyor bazen yatıyor ...
Akşam yemeği zamanı, özellikle aç bırakıyorum ki yemek yesin, ve sevdiği yemek sofrada, o açlığını giderecek kadar bir kaç kaşık yiyor, sonra ben yemicem yüzü düşüyor. İyi tamam yeme diyip kaç kez aç gitti yatağa saymadım. Hani brokoli yedirmeye çalışmıyorum da, ya dün akşam makarna vardı düşünün en sevdiği, yine aç yattı.
Sabah deli gibi aç kalktı, bir bardak süt o kadar, ki sevmediği hiç bir şey yok tabağında. Hep inatlaşma.
Bugün dışarı çıkacaktık, iptal ettik, çünkü bu şekilde dışarıda da mızmızlanıyor, aç olunca hemen yoruluyor zaten, yine yere yatmalar falan...
Geçen ay bisiklet aldık, aylardır istiyor, inanın sanki biz zorla almışız.
Ya bunları atlatmıştık, geçmişti, yeniden. Ve daha öncesinde de atlatmıştık...
Gelelim bana... Bende olmayan bir şey var, her gün kendime moral aşılayarak başlıyorum güne, çoğu akşam da ağlayarak uyuyorum. Bazı günler çok mu yoruluyorum da böyleyim acaba diyorum, hiç iş yapmıyorum mesela, değişmiyor. Bazen eşime çocukları bırakıp dışarı çıkıyorum (çok nadir), o da işe yaramıyor. Kitap okuyamıyorum, doğumdan beridir odaklanma problemi yaşıyorum okurken. Film izlersem eşime sarıyorum, adam kadını aldatmış neden aldatmış.
Daha çok var da, haftasonu yeni başlıyor.
Herkese iyi tatiller
Sanki bir negatif enerji var ortada ve aile içinde sürekli bunu paslaşıyormuşsunuz gibi geldi bir an yazınızı okuyunca River.
Tükenmiş hissediyor olmalısın... Profesyonel destek almayı düşünmez misin?
bütün bunların sebebi şımarıklık başa dönmek vs değil ki..
sen o da neymiş dediğin lohusa depresyonu yaşıyorken koskoca güçlü bir kadınken hemde, el kadar çocuk ne yapsın..bütün hayatı, düzeni değişti.. yetmezmiş gibi üstünede bebe geldi..
Eskiler nasıl büyütmüş birer yaş ara ile 3 5 çocuğu anlayamıyorum biz mi sabırsızız zaman mı aceleci
Ben de değilim çocuğuma karşı hemen olsun vs.Evet, benim annem ve babam inanılmaz sabırlı, ben öyle değilim
Ya o yüzden tutarsızız biz de noootion, hani çok yüklenmeyelim diye, yeter ki mutlu olsun diye, ana yine de mutlu olmuyor
çocuk yalnız kaldı goha. ne kadar kalabalıktan geldi.. sen ilgilenemesen ilgilenenler vardı..şimdi sadece sen varsın ki senide paylaşmak zorunda olduğunu kalabalıktan çıkınca farketti..
Buyuk 4 kucuk 2
Buyuk otizm
Kucuk 2 yas sendromu.
Beterin beteri var, haline sukret dostum.
Yarım gün gidiyor.
Okulda keyfi çok yerindeymiş, öğretmeni de durumun farkında.
Tamam ilgi istiyor da zaten hep ilgi onda.
Artık bende de ne yapsak işe yaramıyor diye düşünüyorum
Peki canım ne yapalım. Yani sen biliyorsun, okula gidene kadar parklara oyun gruplarına götürdüm. Bisiklet çok istedi alındı. Birlikte film saati yapıyoruz. İngilizce çalışıyoruz.
Elbette ben anlıyorum onu ama ne yapmalı artık bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?