Bir şeylere göz yummalı mıyım?

yaptıklarını, yaşadıklarını onaylayan bi zihniyete sahip değilim. desem ki sen de yaşadıklarını onaylamıyosun pişmansın ama yok hayır pişman olan kişi hatasını dewam ettirmez, sense sewgilinle aynı ewde yaşıyorsun.. madem olan oldu we yeni bi ilişkiye başladın sen bunu ne kadar sana aşık olsa da elin oğluna bi eksiklik, bi kusurmuş gibi anlattın ki? onun seni böyle kabul etmesi die bişi söz konusu olamaz "ben bu konuda rahat biriyim sen de bu zihniyetteysen ilişkimizi dewam ettirelim" demeliydin öyle olduğuna inanmasan bile. sen kendini yamanıcak bi kız gibi görür kendine saygı duymazsan elin oğlu sana saygı duyar mı?? ne olursa olsun güçlü durmalıydın karşısında hala da öyle yapman gerek. biz burda ne kadar konuşsak da sen yine kendi bildiğini yapıcaksın eminmim ki ama ben böyle bi durumda olsam tutumum nası olurdu yazmadan edemicem. sewgilim bana durumu eşitlemekten bahsetse ona derdim ki: benimle birlikte olduğun gün durum eşitlendi ikimiz de ertesi sabah bekaretimiz olmadan uyandık.. ve çeker giderdim. demesi kolay diyebilirsin canım ewet demesi gerçekten çok kolay ama olması gereken de bu. normal bi ilişkin olsa asla çek git demezdim ama bu durumda sana saygısının kalması için bunu yapman şart.
Allah kolaylık wersin cnm..

Sizi asla yargılamak istemem.Bazı olayların neden yaşandığını sadece anlatılanlardan anlamak mümkün değil.Daha cahil bir yaşta muhtemelen sonunu çokta düşünmeden bir şey yaşamışsınız.Ama ne yazık ki bu yaşanan ne dinen ne de toplumsal olarak doğru değil.Erkek yaparsa elinin kiridir gibi garip bir mantık var.

Bence bu ilişkinin daha fazla can çekişmesine izin vermeyin.Sevgiliniz ya birini buldu ya da böyle bir arayışa girdi,bu tarz cümleler kurarak kendinizi suçlu hissetmenizi istiyor diye düşünüyorum.Aman suç kendisine kalmasın !

Ayrıca bir erkeğin önceden ilişkileri olsa ve kadın çıkıp durumu eşitlemek istiyorum dese adamın tepkisi dur bir düşüneyim olmaz.Asla !​

bence sevgiline sen hala bakir olduğunumu sanıyorsun de....Anlayan anlar çok da dert ediyorsa çeksin gitsin o kadar zaman durdu durdu aynı evde yaşamayada başladı şimdi mi aklı başına geldi onun derdi başka arkadaş...

Sen böyle bekaretimi kaybettim ayy çok eziğim kendimi yamayayım vs gibi bi ruh hali içindeysen erkek arkadaşının senin bu ezikliğinden faydalanıp seni aldatmak için kılıf bulması çok normal kusura bakma. Ki yaptığı da işe yaramış hala düşüncem falan demişsin adama bu nasıl iğrenç bişey? Bekaret yüzünden değil ama bu yüzden yadırganacak haldesin. Seni bir zarla değerlendiren adamı haklı buluyo ve hala sevebiliyosun. Yaşadıklarının arkasında dur sevgilini hemen hayatından çıkar ve bundan sonra hata yapmamaya , kendine güvenmeye çalış

şu anda bir bunalımdasın bence yapılması gereken ne halin varsa gör o zaman deyip eşyalarını toplaman ama sevdiğin için ve seninle evlenecektir belkide diye düşündüğün için gidemiyorsun ya bundan sonrası olursa ona nasıl açıklarım aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayıp yıpranırım derdimi anlatamam die düşünüyorsun bence ama aynı evdeni kalmanı anlayabilirim bir tek çünkü bende kalıyorum
öncelikle sitedekiler aynı evde yaşama konusuna tepkiyle yaklaşmış onlara bu konuda açıklamak istediklerim var
bu planlanmş bir şey olmuyor benim yurdum var ama genelde evde vakt geciriyorum yurttada anlaşmak zor bin bir çeşit insan var hele sınav zamanları tam bir felaket şehr dışında insanın karşısına hep kafa dengi temiz arkadaşlar çıkmıyor benim yurtta en değerli eşyalarım çalındı evede çıkamadım maddi durumum yok birine kapılıp güveniyorsun ve hayatının merkezi artık o oluyor ben bütün bunları yaşıyorum ve sevgilim olmasa okulumu bırakır dönerdim çok zor şartlar oluyor. insan hayatı bir tek ailesinin yanında olupta 3-5 saat cafede görüştüğü arkadaşlarıyla geçmiyormuş insanları tanımak anlamak üniversitede ayrı bir şehirde yaşamak hayatı anlamak ve birde orda yaşamak insana bilmediği bir çok huyunu öğretiyor hem kendini hem insanları hemde hayatı daha çabuk tanıyorsun önemli olan doğru insan olabilmesi o yüzden pişman olmuyorum bana sınav günleri evlerini açan bir sevgilim olduğu için kendimi çok şanslı hissediorm hatta yakın kız arkadaşlarımı bile davet ediyorum

Kesinlikle taviz vermemeni öneririm arkadaşım bir kere verirsen devamı gelir.. Tutamazsın ucunu kayar gider ellerinden.. Madem bu konu onu rahatsız ediyordu o halde beraber olmasaydı seninle, bunu kabul etmiş ki seninle koskoca 2 yılını geçirmiş öyle değil mi? Sen silah zoruyla yanında tutmadın herhalde.. Ha bu dakkadan sonra ben 2 yıldır memnun değildim falan olayına giriyorsa o zaman güle güle demenin vakti gelmiş demektir.. Hem uygunsuz davranıyor hem seni suçlayarak kendisini hafifletiyor.. Pes doğrusu..

canım ben de üniyi dışarıda okudum ewde kaldım we aw ark larımla inanılmaz sıkıntılar yaşadım. o dönemde sewgilim de wardı ama ancak arar onu ağlar gelip beni almasını söylerdim. gecenin körüne kadar ona dert yanar sonunda da ewime dönerdim. iyi ki de öyle yapmışım çünkü o sıkıntılı dönemlerimde hayatımın erkeği dediğim kişiyle yollarımızı ayırdık.. tercih meselesidir bu elbetteki herkes aynı olacak die bişi yok tabi ki. ama sonra ben daha önce de yaptım HATAydı diosa kişi, yadırgarız tabiki. konu sahibi daha önce de erkek ark ıyla yaşadıklarının arkasında durup pişman değilim deseydi bize söz düşmezdi. ama daha önce yaşadıkları için hataydı, yanlıştı diosa hala neden bu yanlışı sürdürdüğünü elbetteki sorgularız. yani en azından ben tasvip etmesem de bişi demezdim. ama bu yüzden eleştirdim.

pardon ama ailen nasil izin veriyor onla beraber yasamana??

tatlım ailelerin haberi olmuyor genelde.. senede kaç kez geliorlar ki zaten çocukların yanına. hele de yurtta falan kalıyoduysa hiç gelemez we de ruhu duymaz. tabi bilen aileler de wardır herkes için demiorum ama çoğu böyle malesef:78:

o da dogru cnm haklisin..

Konuya iki türlü yaklaşacağım. İlki gerçekler. Öncelikle sizin gerekçeniz ne olursa olsun erkek arkadaşınızla aynı evi paylaşmanız ve birlikte olmanız geçmiş dönemdeki hatalarınızdan ders çıkarmadığınız anlamına geliyor. Aileniz bu ilişkinizden haberdar mı ve bir erkekle aynı evi paylaşmanızda bir sakınca görmüyorlar mı? Erkek arkadaşınızın daha önce bu tür bir ilişkisi olmaması sizi anlamasını güçleştirecektir. O muhtemelen şöyle düşünecektir. Ben bir erkek olarak toplum bana belirgin bir yasak koymamasına rağmen bu tür bir ilişki yaşamamışken, kız arkadaşım toplumun yasakladığı ve hoş görmediği bir şeyi iki kez yaşamış ve benle de yaşamakta bir sakınca görmüyor. Dolayısıyla onun gözünde saygınlığınız zedelenmiş durumda ve güven problemleri yaşıyor olabilir. Kendisi de değer verdiği ve gelecekte eşi olabileceğini düşündüğü bir kişiye ne olursa olsun böyle yaklaşmamalıydı. Kendisi de saygın bir tutum içinde değil. Siz ifade etmek istediğimi anladınız sanırım.

İkincisi, nasıl davranmanız gerektiği konusu. Bana kalırsa erkek arkadaşınızla oturup açık açık konuşun. Geçmişte yaşadığınız ilişkilerin hata olduğunu, hatta kendisiyle birlikte olmanızın da hata olduğunu söyleyebilirseniz (gerçekten böyle düşüyorsanız). Kendisini anladığınızı ama malesef geçmişi değiştirme şansınız olmadığı söyleyin. Aşk/sevgi uğruna ve yaşınızın çok genç olduğu, hayatı tam algılayamadığınız bir dönemde birşeyler yaşandığını ifade edin. (Yine bu şekilde hissediyorsanız) onu çok sevdiğinizi, sizin için çok değerli olduğunu ifade edin. Kısacası, hem pişmanlığınızı, hem de ona olan aşkınızı/sevginizi dile getirin. Herşeye rağmen geçmişiniz onu rahatsız ediyorsa ayrılmaktan başka çare kalmadığını söyleyin. Ayrıca o evden kesinlikle ayrılın ve ilişkinizin boyutunu ayarlayın. Önce kendinize saygı duyun ve karşınızdaki insanın da size saygı duymasını sağlayın. Bu gelişmelerden sonraki tavırları ilişkinizin geleceği hakkında ipucu verir. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Son düzenleme:
ayrılın hemen.kullandırtmayın kendinizi

çok üzüldüm ve kızdım size...

erkekler olmadan da nefes alabilir,yaşayabiliriz. Allah bize akıl fikir vermiş di mi?

bazı hemcinslerim ne zaman anlayacak bunu merak ediyorum

Çok basit ve iler tutar yanı olmayan bir düşünce
ne demektir durum eşitlemek
sizin geçmişinize saygı duymayan bir insan geleceğinize de saygı duymayabilir.

sizin geçmişiniz gerçektir ve değiştirilemez
bunun tek yolu vardır kabul etmek ya da etmemek
eğer etmiyorsan neden bir insanın 2 yıldır hayatındasın

eğer sebebi sevgi ise
böyle bir sevme biçimi yoktur üzgünüm,siz geçmişte yaşadıklarınız ile bir insanın hayatına giriyorsunuz
fakat karşı taraf bundan sonra yaşayacakları ile sizin hayatınızda kalma lüksünü kendinde görüyor,
kendinizi yaşadıklarınız için suçlamayın ve bu hakkı karşı tarafa da vermeyin
size her şekilde saygı duyacak bir ilişki yaşayın

çok kırıcı çokk
adınıza üzüldüm,sağlıklı, sakin ama kendinden emin bir konuşma yapmalısınız
aksi halde ilişkiniz de saygıyı ve en önemlisi sadakati kaybedersiniz

siz şuan da yaşadığınız ilişkiden ve bundan sonra ki hareketlerinizden sorumlusunuz
geçmişiniz ile kendinizi ezdirmeyin

benim yurdum var dedim zaten sadece bunaldığımda özellikle sınav haftaları eve geçiyorum yurt hayatını bilir misiniz bilmiyorum eğer bir evim olsaydı odama girer otururdum ama yurtta 4 kişinin bi de yan odadan gelenlerin çenesi çekilmiyor bir şey desen bin bir türlü insan var ya kavga ediyor ya oturup çocuk gibi ağlıyor bende gidiyorum eve kafam rahat istediğim saatte uyuyup uyanıyorum ama tabi evim olsa durum ne olurdu bilemem ben sadece şartlar zorluyo demek istemiştim arkadaşta ayrı eve çıkacak durumu olmadığını belirtmiş

""değişen birşey yok...Birileri gelecek bir süre için hayatını değiştirecek...Sonra herşey aynı...Yollar aynı, kuşlar aynı, aylar aynı...Sen yaranı göstermiş olacaksın ona...diyeceksin ki, " bak buradan vurdular beni..." orayı öpecek can-ı gönülden...O öptükçe Sen "iyileştim" sanacaksın, "bu sondur" diyeceksin...sonra bir gün gelecek...öptüğü yerden vuracak Seni...Biri gelecek , hiç birşey değişmeyecek..."" İCLAL AYDIN

Ben oncelikle bu "toplumun yasakladigi halde iliskiye girmek" terimine takildim. Bu vicdan isidir herkesin kendi bedeni hakkinda verecegi karadir,ve herkesin kararini kendinin vermesi gereken bir durumdur. Nedir toplum baskisi??? Maalesef hep etrafimizdan goruruz o toplum yeri gelir aaa bak falancanin kizi sagda solda erkeklerle geziyor der, guya cevresinden namusluluk bonusu kazanma pesindedir.Ama sonra ogluna kocasindan bosanmis DUL kadini almaz ogluna, veya kotu yola dusmus bir insana el uzatmazlar, dusene bir tekmede herkes vurur.Toplum baskisi genellikle herkesin en namuslu takilmaya calisip diger insanlarin aciklarini her yakaladiginda digerini yerden yere vurmaktir.Kendine boylelikle etraftan namusluluk bonusu kazanir. O kadar cok turk filmi izlenirki orada bile hep kotu kadin taslanir millet oysa kendine bakmaz ben dogru bir insan miyim? Ne kadar ustume dusen gorevi yapiyorum ? Iyi bir insan miyim? Bunlari hic dusunmez. Biri digerini namussuzlukla suclarken belkide vergi kaciriyordur,digeri dedikodu yapiyordur. O yuzden toplum baskisini cok dikkate almamak lazim. Millet ne der toplum ne yapar diye dusunursek ohohooh... hic hayatimizi yasamamiz lazim. Toplum yasak falan getirmedi yok oyle birsey her birey kendi bedeni hakkinda karar vermekte ozgurdur bunda anlasalim hic kimse ailesi bile karisamaz, benim cocugum olursa bende karisamam oturup bagliyacak degiliz herhalde. Eger ileride kendi bedeni hakkinda olacak seylere karsi elbette fiziksel olarak ve manevi olarak kendisini uyarirrim, basina gelecekleri soylerim.Fakat bundan ilerisini ben yapamam. Bu sahsi bir karardir ve herkes kendisini kocasinami sakliyacak yoksa asik oldugunu hissetiginde mi dogru zaman olarak dusunup oylemi yapacak yoksa evlendikten sonrada bir sure yapmayacak(vajinusmus) vs... bu kararlar kisiseldir. Ona bakilirsa esini aldatmak,dovme yaptirmak,evlenmeden iliskiye girmek hep bunlar kotu bilinen seyler... ama kisisel kararlar. dovmeli birinin kotu olduguna inanmam, esini aldatanda eger bayansa kotulenir bizim toplumuuzda, evlenmeden once ilsikiye girmekse bei baglamaz sonucta herkesin kendi karari...Zaten erkeklerede niye kendini esine saklamadin diyen olmaz. Iste toplumumuzda boyle cifte standartli genellikle kimsenin derdi olmayan ama nedense herkesi ilgilendiren konular vardir. Genelliklede hep bu kurallar kadinin hayatini kisitlayici zorlastirici. O yuzden kimse topluma bakmasin herkes kendine baksin.

Lutfen gecmisinden utanma yaptiysan yaptin sirf erkek arkadasin sana kendini kotu hissetiriyor diye yaptiklarim hataydi deme. Eger hata olmadigini dusunuyorsan sirf kolayina kacma icin hataydi deme... CUnku boylelikle her icinden cikamadigin durumda hataydi diyeceksin. Mesela su an erkek arkadasinla yasaman sana dogru geliyor fakat ilerde baska biriyle olursan ve isin icinden cikamazsan hataydi dersin .... Eger hata olduguna inaniyorsun tekrarlama. Hataydi demen vicdanini hafifletmez veya hatalarini onlemez.

Erkek arkadasin eger katlanamiyorsa bastan kabul etmeseymis. Eger durumu esitlemek icin illa baskalariyla yatmasi gerekiyorsa yolver gitsin...Basi goge ermeyecek cunku.

Son düzenleme:
arkadasim senin ailen yokmu?
yorumlarin cogunu okudum aileden hic bahsedilmemis,
boyle durumlari annenle paylasman daha iyi olucaktir,
hic olmasa seni kanatlarinin altina alir kendini daha guclu hissedersin,
ölmusle olmusa care bulunmaz,
erkek arkadasin egerki senin hakkinda boyle seyler dusunmeye basladi,
benim gorusum dahada kotuye gidebilir,
benim gorusum senin arkanda yaslanilabilicek dag olursa (anne)
yaptiklarindan ders alir kendini kariyere verirsin,
ve o seni terkeden kisiler senin bu guclu tarafini kullanabilmek icin sana geri donmek isticekler,
ve seninde onlara vericegin cevap hazir olucaktir
:78:

Galiba arkadas ogrenci , ogrenci oluncada aileler her dakika basinda duramiyor, ama bende erkek arkadasinla ayni evde yasamani tasvip etmiyorum. Ayni evde yasamak evlilik gibi erkegi cabuk biktirabilir ayrica erkek arkadasin hakediyor mu bakalim bunca fedakarligini o da var...

Eğer şimdi buna gözyumarsan bilki hep devam edecek ve hep seni başkalarıyla aldatacak. Geleceğiniz olur mu evlenirmisiniz bilmem ama yanlış1: Onunla aynı evde kalman yanlış2:seni bu şekilde kabul etmesine rağmen şimdi onun başka biriyle olmasını haklı görüyor gibi görünerek ne yapayım demen.....
Bence restini çek yoksa daha çoook üzülürsün.

çok saçma ilişkiye başlarken bunları biliyormuş madem ee ozaman şimdi derdi ne .
bence eger kaybetmeyi göze alabileceksen al sevgilini karşına evet daha önce ilişkilerim olsu bunları sana dürüstlükle söyledim ama bunlar senden önceydi .yaptıklarım için şuanda kendimi sana karsı suçlu hissetmiyorum çünkü karşıma senin çıkacagını nerden bileyim ..haa ama bu saatten sonra madem beni böyle kabul ettin bilerek bu ilişkiye başladın sırf benimle eşitlenmek gibi adice bir yol izleyip beni aldatırsan asla seni affetmem .beni ve bu ilişkiyi kaybetmeyi göze alıyorsan yap .ama ben seni çok seviyorum zaten yaşadıgım şeyin yükü beni eziyor .bende isterdimki sen ilkim ol ama hayat ne çıkarır neler yaşatır bilinmez gelecegimizi planlayarak yaşayamıyoruz çoğu zaman .sert bir tavırla konuşursan belki o zamna çark edecektir.erkek milleti senin karşısında ezildigini gördükçe üste çıkıp sana vicdan azabı çektirmek için elinden geleni yapacak ve zayıf noktanı kullanacaktır .kullandırma kendini dimdik dur karşısında .ne kadfar sacma sapan bir durum yaa ..

benim sevgilimde bakir degil bu devirde zaten bakiri çok fazla oldugunu düşünmüyorum evet benimde üzüldüğüm zamanlar oluyor kimdi nasıl birisiydi nasıl oldu milyonlarca soru var kafamda ama bunların hiçbirini ona belli etmiuotum sormuyorum huzursuzluk çıkarmıyorum geçmişi bu saatten sonra beni ilgilendirmiyor benden sonraya bakıyorum ..çünkü ben bu adamı böyle kabul ettim böyle sevdim . tabiki erkeklerin kaldırabilirlikleri biraz daha farklı daha zor ama sonucta sen ona yalan söylmemişsin dürüst olmuşsun . çok konuştum galiba ezdirme kendini ayrıca aynı evde kalmaktanda vazgec. çünkü senin aynı evde kalman onun aklına başka sorularda getirebilir .zaten daha öncene takık evine girip çıkmanda kafasını karıştırıyo olabilir .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…