anne gidince baba yarim olurmu$ derler mi$..
bende bilmiyordum sonradan ogrendim ..
ben bide uvey anney le ugra$iyorum .. neresinden tutsan elinden kaliyo benim yorumlarda ..
annen gençse babanda genç tir herhalde
evlenmeyi du$unecekdir
benden sana tavsiye uvey anneyle ya$amayi aklindan bile geçirmen sevdiginle evlen o gun geldiginde ..
benim babamda agliyordu annem hastanedeylen ama insan oglu yalniz yapamazmi$mi$..
oyleymi$ i$te bana soylenen
dedigin gibi babam iyi olsunda^gerisi onemli deil ..
insan hersey ali$iyor uvey anne nin gicikligina bile :)
benimkiler tup bebek yapacaklar galiba, benden 30 ya$ kuçuk karde$
sana bi anne oalrak yaziyorum canim evlat olarak deil $imdi
bi anne nin istedigi tek sey evladinin mutlu huzurlu saglikli olmasidir , eminim senin annen de boyle du$unuyordu..
farzet ki o seni goruyor , boyle guçsuz olmani istermiydi
o seni daha ba$i dik , daha ayaklari yere basan bi kiz oalrak yeti$tirmedimi ?
boyle pes ettigini gorse sana kizmazmi, gonul koymazmi ..
ben $u an çocuklarimin mutlu olmasindan ba$ka hiç bi$ey istemiyorum, bide anasiz babasiz kalmasinlar istiyorum tabi o ayri konu ..
anne ne dualar et ,hayirlar da bulun, onalr içinde yapabilecegimiz $eyler SINIRLI ..
bide kendine iyi bak , sen iyi olki anneyin gozu arkada kalmasin ..
Ah arkadasim ya yuregimi dagladin
İcim acidi
Ne buyuk sinavmis seninki
Rabbim sana sabirlarin en buyuguu versin
Canyoldasi bir es hayat nesen olacak cocuklar versin
Cok feci oldum
Canım Allah sabır versin....
Bu duyguyu herkes eninde sonunda yaşıyacak....
İnanırmısın...ben, keşke erken yaşta yaşasaydım diyorum...sanki...gençken daha az acıtıyormuş gibi geliyor...etrafa bakınca.
Yaşça senden epey büyüğüm...birlikte yaşanmış yıllar ne kadar fazlaysa...acısı da okadar fazla oluyor.
Sadece evde değil...gittiğim her yerde..gördüğüm her şeyde anısı var...
Ben kaybedeli 3 yılı geçti...hergeçen gün acımı katladı sanki...3 yıldır...hiçbir gece uyuyamadım.
Senin..önünde bir hayat var...umutların var...kardeşlerin...baban var...bunları düşün...
Benim...acımı paylaşacak bir kardeşim bile yok!
Annemle birlikte..tüm geçmişim yok oldu.
Annenin mekanı cennet olsun canım çok üzgünüm.
.
benimde annemi kaybedeli 1 yıl oldu geçen sene bi 12 aralık sabahı doğum günümdü doktorlar kalp masajı yapıyoruz döndürmeye çalışıyoruz ama mucize bile beklemeyin yinede şansımızı deniyoruz dediler o an yıkıldım ve acı haber sanki film sahnesi gibi malesef kaybettik daha 58 yaşındaydı ama kalbi %17 çalışıyordu, ve inanır mısınız evlenip balayına gittiğimin 3.günü geri döndük annem aniden hastalanmıştı evet bir kalp hastasıydı ama sonunun bu kadar olacağını o da düşünememişti 1 yıl boyunca sürekli hastanenin yoğun bakımında servislerinde yattık eve geldik annem 1 aya kalmadan tekrar rahatsızlanıyordu tekrar yoğun bakım ve 1 ay süreyle serviste yatıyorduk 1 senemiz böyle geçti o da anlıyordu bu iş bi gün biyerde bitecek kalp nereye kadar dayanacaktı kalp nakli için hiç bir umudu yoktu benimde... ben sabah işe gidiyordum gözüm arkada gitmek zorundaydım çünkü borcumuz vardı, bir yandan evliliğin getirdiği sorumluluk bir yandan annemin derdi per perişandım en son hasteneye gittiğimizde 1 hafta yoğun bakım sürecinden sonra servise çıktık annem kendine gelmişti günlerden cumaydı taburcu olmayı bekliyorduk evimize gidecektik annemi gezdirecektim çarşıda hep yaptığımız gibi drlar ilacları keselim duruma bakalım p.tesi taburcu ederiz dedi ve tüm serumları kestikten sonra annem tekrar fenalaştı yani artık eve dönmesi imkansızdı günlerce aylarca alamazdı o serumları o da anlıyordu artık bişeylerin yaklaştığını önce reddetti tekrar yoğun bakıma girmeyi kimse ikna edemedi psikolog geldi o da ikna edemedi ama durumunun farkındaydı ben 2 aylık hamileydim gece annemin yanında kalıyor gündüz işe gidiyordum moral bozukluğu düşünceler düşünceler yorgunluk işte anne ya oraya girdiğinde bir daha çıkamayacağını bildiği halde halime acımıştıve tmm senin için giricem yoğun bakıma sırf sen istiyorsun diye sen git dinlen dedi ben yine bir umut böyle acı çekmesini izlemektense belki çıkar evimize döneriz umuduyla o an sevindim sonra annem yoğun bakıma girerken o bakışları el sallayışını görünce sanki son defa 1 gece daha mı kalsam yanında drları çağırmasamıydım kabul etti diye pişmanlıklar yaşadım gözyaşlarım oluk oluktu gerçekten çor zor bir durum sonra yoğun bakıma girdim ertesi gün annemin ağzından hortum sokmuşlardı konuşamıyordu kalem kağıt istedi benden ve ne yazdı biliyormusunuz yukarıyı işaret ederek doktorla konuş ne olur beni servise alsın ben iyiyim şu ağzımdakini çıkarttır diye gözleriyle yalvarıyordu tamam annem tamam konuşucam sen merak etme dedim ama tabiki mümkün değildi her girdiğmde annem biraz daha eriyordu bilinci gitmeye başladı artık konuşmalarıma tepki vermiyordu elimi sıkmıyordu göz bebekleri siyahlığını kaybetmişti artık hiç umudum yoktu o anı nasıl kaldıracaktım nasıl yaşayacaktım, yıllardır yanınızdan ayırmadığınz annenizi şimdi günde 5 dkka gösteriyolardı sanki o güzel anıları onlar yaşamışlardı onunla bırakmıyorlardı bizi ne var yani hep yanında olsaydık belki o moralle düzelecekti o görüş saati gelsin diye nasıl beklerdim nasıl anlatamam o 5 dk nasıl değerliydi bilemezsiniz, ve o acı son, sonra ne oldu biliyormusunuz benim o sürekli günlerce düşünmekten kafayı yediğim ya anneme bişey olursa, o yok, annem yok, yokluk hepsi uçup gidiverdi artık bu düşünceler yoktu çünkü gerçeğe dönüşmüştü şok halindeydim ağlayamıyordum donup kaldım abim karşımdan bana doğru koşarken annem? diye sorması ve benim kaybettik anlamındaki işaretim ve abimin isyanı beni kendime getirdi bütün o yokluk hissi biranda canlandı ve sarılıp ağlaştık annemi bu duruma getirenlere isyanlar ettik ama ne fayda ben ne yıkamaya ne de mezarlığa gidemedim görmek istemedim onu toprağa koyarlarken çünkü yakıştıramıyorsunuz en sevdiğiniz canınızın bir parçasının hareketsizliğini toprağa girişini sanki canlı canlı gömdüler oraya gidip çıkarmak istiyorsunuz hala nefes alıyorsa diye düşünüyorsunuz Allah kimsenin başına vermesin ne diyeyim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?