Bir Soru ?

Hem çocuğa 4x4 bakilacak hem ev bal dök yala olacak hem de bakici masrafı olmayacak.. bu konsepti cepten 5 kurus cikmadan oluşturan varsa da dunyada kac kisidir? Ben kendim baktigim halde tum gun evde oldugum halde elime bir bez alip evi turlayamiyorum bebeğim durmuyor hep benimle kucakta olmak istiyor. Konu sahibi hem kulp takip hem de baksa mi acaba kararsizliginda.. bence kv istiyorsa baksin. Bebekle ugrasmak dunyanin en zor en meşakkatli isi. Cok cok cok sevgi ve icten gelen bir ilgi lazim.
Baştan yanlış anlaşılmış sanırım ben şimdi temzilik yapsın demiyorum ilk zamanlardan bahsediyorum doğum yapıp eve geldiğim lohusa zamanından bahsediyorum benim bebekle ilgilenmem gerekirken o bebekle ilgilenip ben iş yapmaya çalışıyodum.

Sadece sizin insiyatifinizde gibi konuşmuşsunuz, belki kadın istemeyecek? Baktırmak çok kaba bir tabir.
onun yerine hangi kelimeyi kullanayım hanımefendi söyleyin o zamanda onu kullanalım.Kendisi diyordu kızıma baktım sizede bakıcam bir tane diye ama çocuk olunca pufff

Temizi pisini anlamam ama o yavrunun bir düzeni var. Eğer annen çok çok çok kötü değilse annen baksın, anneanneye alışmış zaten, bir de babaanneye alışacak.
En önemlisi sen babaanne baksın diyorsun da babaanne kabul edecek mi? :KK14:
Etmeli bence annem zorluk çekiyorsa o neden hazır çocugu getirin seveyim demekle olmuyor.Bir hafta görmeyince çok ağladım ben göremeyince deyip duruyo o zaman tam görür işte

Kayinvalideniz cocugunuza bakmak istiyor mu?
Bakarken sizde mi kalacak?
Teklif etmedim kararsızım ama izindeyken kendisi demişti bakıyım diye oralı olmamıştım.Şimdide çıkarmışlar ondan düşünmeye başladım.Bizde bakıcak haftasonu gidicek ama sürekli olmayacak zaten annemi dinlendirmek için

O zaman bakıcı tutun çünkü suanda mükemmel olmayacak ya da temızlıkçi tutun
Bakıcı olmaz zaten kendi annem bakıyor kayınvalidemde arada annemi dinlendirmesi için desem mi diye düşündüm sürekli bir durum değil.temizlik konusuna takılmayın ben ilk zamanlar yaptıklarından bahsediyorum bana temizlik yapmasın zaten yeterki pislikte çıkarmasın sanırım derdimi anlatamadım.

Çocuğunuzun kafası karışır bence biraz anneanne biraz babaanne, ya anneanneyle devam edin ya da kreşe verin..
Bakacak kimse olmayan aileler mecburen veriyor küçücükten kreşe, siz de öyle düşünebilirsiniz.

Herkese bir cevap vermişsiniz. Siizn aklınızda bazı şeyler netleşmiş. Nasıl istiyorsanız öyle yapın, içinizden geldiği gibi..
Sadece kararlarınızda ccougunuzun ruhsal sağlıgı ön planda olsun, alacagı sevgi- göreceği saygı...

Torun sevgisi sevgilerin en güzeliymiş madem aklınız evde kalacak anneniz baksın torun yük olmaz.Ben de çalışıyorum bu bakıcı olayı stresi vs çok çok zor . Anneniz bir şey yaptığında söylerseniz sizin lafınız ağır gelmez KV ye bir şey diyemezsiniz ne söylerseniz alınacak, büyütecek huzur kalmayacak

Çocuk doğduğundan beri kayın valide ve senin annen ortaklaşa bakmadı ise zor olur çocuk açısından o yüzden kim bakmaya devam ediyorsa o bakmalı

Keyfimden çalışmıyorum.bende çocuguma bakmak isterim herhalde 3 aylıkken bırakmaya çok meraklıydım
keyfi olmadığının farkındayım ama çocuk yapmaya karar vermişsiniz olmuş bir şekilde.ideali bir bakıcı tutun annenizde yanında olsun insanlarda bakmak zorunda değil ki çocuk bakmak çok yorucu söylenseler haklılar yani kvnizde büyük ihtimal gönülsüz hem şikayet ediyorsunuz hem işiniz görülsün istiyorsunuz.maddi imkan yoksa illa onlar bakacaksa dönüşümlü baksınlar ama o zaman idare edin kadını biraz kavga etmeyin.bu yaptığınız ayıp yani.çocuğu yapıyorsunuz insanlara kitliyorsunuz üstüne birde şikayet ediyorsunuz sanki kadınlar bakmak zorundaymış gibi.yaşlı olup olmamasıda hiçbirşeyi değiştirmez.bedava çocuk baksam bana bu şekilde davransalar bakmam çocuk falan al kendin bak derim.

1.5 yaşında kızım var ve çalışıyorum.Şimdiye kadar kendi evimde annem baktı,haftasonlarıda evine gitti.İlk başlarda bakarken çok zorlandı kızım sürekli ağlayan,sürekli yanında isteyen biriydi.Bana göre şimdiki bu zamanları en güzel zamanları annem yine zorlandığını söyler.Neyse kayınvalidemde kızım 3 aylıkken çalışmaya girdi ilk başlarda yani kızım 1 haftalıkken annemle bizdeydiler sürekli gitme çabasındaydı veya bir iş yapsa ay yoruldum,öldüm der her zaman (genç biridir bu arada çok yaşlı değil,çok yaşlı olduğunu düşünenler olabilir diye belirtmek istedim).
Bir de temiz değil kapıya çöp bırakıcak yağlı elleriyle dokunur ben ise onun arkasından temizlemeye çalışırım veya kirli elleriyle prizlere dokunur prizler leke olur arkasından silmeye çalışırım.Yattığı çarşafları fln toplamaz direkt çocugun yanına gıderdi sorunca toplucaktım olurdu böyle böyle şeyler.Benim bebekle ilgilenmem gerekirken iş yapan ben oluyordum.Zaten birçok şeyler olduğundan dolayı kavga yaptık küslük fln oldu her neyse.
Şimdi işten çıkarmışlar.Annemi dinlendirmek için arada çocuğumu onamı baktırsam diyorum kendi evimde.Fakat aklım kalıcak biliyorum çok telefonla ilgilenen biri ve de temiz biri değil.Annem çocugum konusunda benden titizdir.Annem de 1.5 yıldır yoruldu diye baktırayım arada diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?

EDİT : Ben lohusalık zamanından bahsettim şimdi demiyorum temizlik yapsın diye.Lohusalık zamanında sonuçta yardım için geliyorlar benim bebeğe bakmam gerekirken o ilgileniyodu ben iş yapıyodum

Birçok eleştiri yapılmış. Nedense çalışan bayanlara bu çok fazla yapılıyorum. Anlamak istenen anlanıyor sofrası puf.
Bence öncesinde kayıınvalideniz bakarım dediyse, teklif sunabilir siniz güzel bir dille.Temizliğine gelince oralarıda görmezden geleceksiniz. En azından torununu özleyen bir kayınvalideniz var.

Logusayken iş beklemeniz çok normal bende bekledim, ikiz doğum MS hastası ben logusalık hat safaada ben iş yaptım kayınvalidem çocukta bakmadı keyif yaptı yattı uykuyu seviyormuş. Bide bana sen ölecekmisin diye sordu (kan uyumazlığından dolayı ) ben kendilerini artık görmezden duymazdan geliyorum. Çocuklarıma şuanda annem bakıyor çok yoruldu ama allah razı olsun tüm sağlık sorunlarına rağmen yanımda.

Kayınvalidem çocukları özlemez aramaz sormaz evimiz 500 metre ilerimde kapım önünde geçer uğramaz en son 3 ay önce falan biz gittik kızına gider kızının çocuklarını sever onları özler.

Bir süre kayınvalideniz idare edebilir bence teklif sunun kabul ederse bir süre bakar annenizde bu sürede dinlenmiş olur.

Ananıza kaynananıza güvenerek cocuk yapmayın kardeşim... yaaa nefret ediyorum şuraya dert diye yokk annem şöle pis yok kaynanam böle umursamaz diye konu açanlara beğenmiyorsanız annelerinizi bakıcı tutun yada birakin işi kendi çocuğunuza kendiniz bakin kimseden yardim beklemeyin yardim bekliyosanizda insanlari oldugu gibi kabul edin

1.5 yaşında kızım var ve çalışıyorum.Şimdiye kadar kendi evimde annem baktı,haftasonlarıda evine gitti.İlk başlarda bakarken çok zorlandı kızım sürekli ağlayan,sürekli yanında isteyen biriydi.Bana göre şimdiki bu zamanları en güzel zamanları annem yine zorlandığını söyler.Neyse kayınvalidemde kızım 3 aylıkken çalışmaya girdi ilk başlarda yani kızım 1 haftalıkken annemle bizdeydiler sürekli gitme çabasındaydı veya bir iş yapsa ay yoruldum,öldüm der her zaman (genç biridir bu arada çok yaşlı değil,çok yaşlı olduğunu düşünenler olabilir diye belirtmek istedim).
Bir de temiz değil kapıya çöp bırakıcak yağlı elleriyle dokunur ben ise onun arkasından temizlemeye çalışırım veya kirli elleriyle prizlere dokunur prizler leke olur arkasından silmeye çalışırım.Yattığı çarşafları fln toplamaz direkt çocugun yanına gıderdi sorunca toplucaktım olurdu böyle böyle şeyler.Benim bebekle ilgilenmem gerekirken iş yapan ben oluyordum.Zaten birçok şeyler olduğundan dolayı kavga yaptık küslük fln oldu her neyse.
Şimdi işten çıkarmışlar.Annemi dinlendirmek için arada çocuğumu onamı baktırsam diyorum kendi evimde.Fakat aklım kalıcak biliyorum çok telefonla ilgilenen biri ve de temiz biri değil.Annem çocugum konusunda benden titizdir.Annem de 1.5 yıldır yoruldu diye baktırayım arada diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?

EDİT : Ben lohusalık zamanından bahsettim şimdi demiyorum temizlik yapsın diye.Lohusalık zamanında sonuçta yardım için geliyorlar benim bebeğe bakmam gerekirken o ilgileniyodu ben iş yapıyodum
Kayin valideyi yerden yere vur sonrada cocuk baktır.. madem pis pasakli ilgizisiz bir 🤔kadin mukemmel olan annen bakmaya devam etsin yada çık işten bi zahmet .. en azindan allah razi olsun bakmıştı der insan yaw ..😠

keyfi olmadığının farkındayım ama çocuk yapmaya karar vermişsiniz olmuş bir şekilde.ideali bir bakıcı tutun annenizde yanında olsun insanlarda bakmak zorunda değil ki çocuk bakmak çok yorucu söylenseler haklılar yani kvnizde büyük ihtimal gönülsüz hem şikayet ediyorsunuz hem işiniz görülsün istiyorsunuz.maddi imkan yoksa illa onlar bakacaksa dönüşümlü baksınlar ama o zaman idare edin kadını biraz kavga etmeyin.bu yaptığınız ayıp yani.çocuğu yapıyorsunuz insanlara kitliyorsunuz üstüne birde şikayet ediyorsunuz sanki kadınlar bakmak zorundaymış gibi.yaşlı olup olmamasıda hiçbirşeyi değiştirmez.bedava çocuk baksam bana bu şekilde davransalar bakmam çocuk falan al kendin bak derim.
Bu olaylar yeni doğdugundaydı ondan bahsediyorum.Sonraları gelişen olaylar değil.Ben evde yokken kendisi bakıp isyan etse neyse daha bri haftalıkken annem ve ben evdeyken yaptığı davranışlardan bahsettım.Kendi başına hiç bakmadı

Ananıza kaynananıza güvenerek cocuk yapmayın kardeşim... yaaa nefret ediyorum şuraya dert diye yokk annem şöle pis yok kaynanam böle umursamaz diye konu açanlara beğenmiyorsanız annelerinizi bakıcı tutun yada birakin işi kendi çocuğunuza kendiniz bakin kimseden yardim beklemeyin yardim bekliyosanizda insanlari oldugu gibi kabul edin
off hislerime tercüman oldunuz resmen.son zamanlarda bu zihniyeti heryerde görüyorum ve bıktım artık.beğenmiyorsan parana kıy tut bir bakıcı yani.birde işi iyice edepsizliğe verip anne babasına güvenip seri üretime geçenler var.bir çocuğu idare edip büyütüyorlar.hemen arkasına iyice elden ayaktan düşmeden bunada baksınlar,bedavaya gelsin diye ikinciyi,üçüncüyü yapıyorlar ona baktın bunada bak diyorlar:olamaz:sanki maaşlı bakıcı,temizlikçi bu insanlar herşeyin en iyisini bekliyorlar.

Valla kendileri diyorlardı yapın biz bakarız diye.Siz öyle yaparsınız sonrada bakıcı bulamıyorum napıcam ben kimseye güven yok diye sizde konu açarsınız

off hislerime tercüman oldunuz resmen.son zamanlarda bu zihniyeti heryerde görüyorum ve bıktım artık.beğenmiyorsan parana kıy tut bir bakıcı yani.birde işi iyice edepsizliğe verip anne babasına güvenip seri üretime geçenler var.bir çocuğu idare edip büyütüyorlar.hemen arkasına iyice elden ayaktan düşmeden bunada baksınlar,bedavaya gelsin diye ikinciyi,üçüncüyü yapıyorlar ona baktın bunada bak diyorlar:olamaz:sanki maaşlı bakıcı,temizlikçi bu insanlar herşeyin en iyisini bekliyorlar.
İkinci olunca zaten kendim bakarım ilkinde zorluğunu gördüm.Yalnız anneler kendileri diyordu biz bakarız diye,biz kimseye bakın demedik.Ayrıca bakıcı zor yarı yolda bırakıyorlar ve herkese güven olmuyor.Siz bakıcıya verirsiniz

Back
X