Bir Soru ?

Birçok eleştiri yapılmış. Nedense çalışan bayanlara bu çok fazla yapılıyorum. Anlamak istenen anlanıyor sofrası puf.
Bence öncesinde kayıınvalideniz bakarım dediyse, teklif sunabilir siniz güzel bir dille.Temizliğine gelince oralarıda görmezden geleceksiniz. En azından torununu özleyen bir kayınvalideniz var.

Logusayken iş beklemeniz çok normal bende bekledim, ikiz doğum MS hastası ben logusalık hat safaada ben iş yaptım kayınvalidem çocukta bakmadı keyif yaptı yattı uykuyu seviyormuş. Bide bana sen ölecekmisin diye sordu (kan uyumazlığından dolayı ) ben kendilerini artık görmezden duymazdan geliyorum. Çocuklarıma şuanda annem bakıyor çok yoruldu ama allah razı olsun tüm sağlık sorunlarına rağmen yanımda.

Kayınvalidem çocukları özlemez aramaz sormaz evimiz 500 metre ilerimde kapım önünde geçer uğramaz en son 3 ay önce falan biz gittik kızına gider kızının çocuklarını sever onları özler.

Bir süre kayınvalideniz idare edebilir bence teklif sunun kabul ederse bir süre bakar annenizde bu sürede dinlenmiş olur.
Zaten haftada iki gün fln olursa olurdu çok değil.Bende had safhada yaşadım lohusalığımı artık yorgun düşüyordum hem bebek üstümde sürekli yemek yemeye bile fırsat vermiyor hem evi temizle akşam olunca bir gün hüngür hüngür avazım çıktığı kadar ağlamıştım

Valla kendileri diyorlardı yapın biz bakarız diye.Siz öyle yaparsınız sonrada bakıcı bulamıyorum napıcam ben kimseye güven yok diye sizde konu açarsınız

Siz cidden baskalarin lafına bakarak çocuk yapamıyorsunuz heralde. Ilk önce anne baba bakmak zorunda. Annenin veya Kayinvalidenin sağlığı el vermiyorsa ve gönüllü değilse baştan bakıcı veya kreş düşünmeli.
Bana da sen yap biz bakarız deniliyor, ama ben başkasının sözüne güvenerek çocuk yapmam

Biri 8 digeri 2 yasinda cocuklarim var 24 senedie calisiyorum cocuklara annem bizim evde kayinvalidem kendi evindr bakiyor annem bendeyken asla bir bardak bile kaldirtmazdin simsi kayinvalidemdeler asla yemek yaptirmam geceden yapar sabah götürür aksam beraber yeriz ayda bir kadin alirim ona temizligi icin. Çünkü mecbur degiller çünkü yaslilar. Ben iki cocumunda tarhana corbasini yapip birakan insanim düşünün gerisini.

benımkide 5 ay baktı ben çorba yapmayı bilmiyorum sen çorbası yap getir çocugunun dedi ,
erkek dogursaydım bakacaktı o ayrı bir konu tabii

amannn herkesin derdi bir başka

Siz cidden baskalarin lafına bakarak çocuk yapamıyorsunuz heralde. Ilk önce anne baba bakmak zorunda. Annenin veya Kayinvalidenin sağlığı el vermiyorsa ve gönüllü değilse baştan bakıcı veya kreş düşünmeli.
Bana da sen yap biz bakarız deniliyor, ama ben başkasının sözüne güvenerek çocuk yapmam
Tabikide ona bakarsak kv ikinciyide yapın diyor onlara güvenerek yapıcak halim yok.Ben bakıcıya vermek istesem onlar verdirtmezler zaten

Tabikide ona bakarsak kv ikinciyide yapın diyor onlara güvenerek yapıcak halim yok.Ben bakıcıya vermek istesem onlar verdirtmezler zaten

O zaman karar vermeleri lazım. Bakmak istemiyorlarsa (en dogal hakları) bakıcıya da karşı çıkma hakları yok.

İkinci olunca zaten kendim bakarım ilkinde zorluğunu gördüm.Yalnız anneler kendileri diyordu biz bakarız diye,biz kimseye bakın demedik.Ayrıca bakıcı zor yarı yolda bırakıyorlar ve herkese güven olmuyor.Siz bakıcıya verirsiniz
bakıcıya verin mi dedim ben?bakıcı tutun anne veya kvde göz kulak olsun.maddi imkan yoksa dönüşümlü baksınlar sizde onlarda kusur gördüğünüz davranışları idare edin dedim.neyse bunlar bahane kimseye minnet etmek istemeyen bir yol bulur.kimsenin de lafına bakılıp çocuk yapılmaz.sözleşme imzalamadılar ya belki gördüler zor iş pişman oldular anne baba da insan hata yapabilir sizde hata yapmışsınız bundan sonrasına bakın.kötü niyetle yazmıyorum bunları.

İkinci olunca zaten kendim bakarım ilkinde zorluğunu gördüm.Yalnız anneler kendileri diyordu biz bakarız diye,biz kimseye bakın demedik.Ayrıca bakıcı zor yarı yolda bırakıyorlar ve herkese güven olmuyor.Siz bakıcıya verirsiniz
Onu büyükler hep diyor yapin bakariz yapin bakariz.. sonra ortada kimseyi goremiyorsun. Bu tarz beklentiye girmen hata olmuş sozlerine itimat ederek. Dediğim gibi dunyanin en çok fedakarlik isteyen durumu insan yetistirmek. 10 sene neredeyse 7/24 çalıştım hayatimda bu kadar yoruldugum hicbir donem olmadi. Yeri geldi evde de is yaptim sifir uykuyla ise gittim devamlı is yetistirme derdindeydim. Kimseden bir sey beklemedim istifa ettim kendim bakiyorum. Allah da kimseye yüz surdurtmesin. Madem anneniz yoruldu en mantiklisi kv kabul ederse bir hafta o bir hafta anneniz dönüşümlü baksin.

benımkide 5 ay baktı ben çorba yapmayı bilmiyorum sen çorbası yap getir çocugunun dedi ,
erkek dogursaydım bakacaktı o ayrı bir konu tabii

amannn herkesin derdi bir başka
Yaparlar yapmasına ama içim elvermedi yaşlılar diye hala ben yapıyorum herşeylerini ne yapalım en azından bakıcı sorunu yaşamıyoruz Allah razı olsun

Cidden erkek olunca farklı mı olacaktı :olamaz:

ben hastayım bakamıyorum dedi hergun gözüm ağrıyor diye acile giderdi
benı apar topar işten çağırırdı nasıl gittiğimi bilmezdim , ne oldu ben acile gidiyorum çocugu al götür derdi ,
nereye götüreyim, annem o zmana kadar baktı ablam dogum yaptı diye bir kaç ay onun yanına gitmek zorundaydı o arada da lütfetti hanım ama burnumdan getirdi .
benım kızım şuan 12 yaşına basacak yanı bundan 12 sene önce ,
şimdi bir erkek torun oldu getirin ben bakarım diye yalvarıyor ,

eeee sorsan din iman allah tan müslümanlıktan bahseder ,
1 allah dediğine inanırım gerisi boş ,

öbür dünyada allaha hesap verecek

ben hastayım bakamıyorum dedi hergun gözüm ağrıyor diye acile giderdi
benı apar topar işten çağırırdı nasıl gittiğimi bilmezdim , ne oldu ben acile gidiyorum çocugu al götür derdi ,
nereye götüreyim, annem o zmana kadar baktı ablam dogum yaptı diye bir kaç ay onun yanına gitmek zorundaydı o arada da lütfetti hanım ama burnumdan getirdi .
benım kızım şuan 12 yaşına basacak yanı bundan 12 sene önce ,
şimdi bir erkek torun oldu getirin ben bakarım diye yalvarıyor ,

eeee sorsan din iman allah tan müslümanlıktan bahseder ,
1 allah dediğine inanırım gerisi boş ,

öbür dünyada allaha hesap verecek

Gerçekten inanılmaz. Torununu cinsiyetine göre ayırt eder mi bir insan? Utanmadan söylüyor bir de. Allah sabır versin size

Gerçekten inanılmaz. Torununu cinsiyetine göre ayırt eder mi bir insan? Utanmadan söylüyor bir de. Allah sabır versin size

ona inat dogurmadım kızım onun yüzünden kardeşsiz kaldı ,
evet çok pişmanım bunları yazarken bile kalbim ağzımdan çıkacak şekilde atıyor üzüntümden ,
pişmanlıgım çok büyük
2 ay önce hamıle kaldım ilk sözleri bastıra bastıra ERKEKKKKK OLUR İNŞALLAHHHH demek oldu ,

yani kafa halaa aynı ,

onları susturan bir kocada olmadıgı için , olan kızıma oldu

Kadina pis diyorsun, küsüyorsun ve halen "acaba çoçuguma baksa mi" diye sorabiliyorsun. Bu nasil bir kafa? Yani büyüklerin bakici olup olmadigini konusmayacagim bile.

Begenmedigin birine, sevmedigin birine yine inat çoçugunu birakmak cidden nasil bir kafa? Yani sirf hirs. Benim annem bakiyorsa, kocamin anneside baksin. Hiç düsünülmüyor, o kadin yoruldumu? istiyormu? Bir çoçuga bakabiliyormu? Yok bunlar önemli degil canim. Yapacak, edecek!

Evet annen yorulmustur fakat bunun için baska çarelere bakmak gerek o zaman. Oyun gruplarina katilsin, hem çoçuk yasitlari ile oynamis olur, hem annen rahatlar. Arada cuma günleri izin alip, annenin uzun hafta sonu olmasini sagla.

Asil simdide krese gidebilir fakat Türkiyede bu yaslarda pek kres yok diye biliyorum. 2 yasindan sonra kesinlike çoçugu krese yolla. Bu 6 ayida dedigim sekilde idare edilebilir.

1.5 yaşında kızım var ve çalışıyorum.Şimdiye kadar kendi evimde annem baktı,haftasonlarıda evine gitti.İlk başlarda bakarken çok zorlandı kızım sürekli ağlayan,sürekli yanında isteyen biriydi.Bana göre şimdiki bu zamanları en güzel zamanları annem yine zorlandığını söyler.Neyse kayınvalidemde kızım 3 aylıkken çalışmaya girdi ilk başlarda yani kızım 1 haftalıkken annemle bizdeydiler sürekli gitme çabasındaydı veya bir iş yapsa ay yoruldum,öldüm der her zaman (genç biridir bu arada çok yaşlı değil,çok yaşlı olduğunu düşünenler olabilir diye belirtmek istedim).
Bir de temiz değil kapıya çöp bırakıcak yağlı elleriyle dokunur ben ise onun arkasından temizlemeye çalışırım veya kirli elleriyle prizlere dokunur prizler leke olur arkasından silmeye çalışırım.Yattığı çarşafları fln toplamaz direkt çocugun yanına gıderdi sorunca toplucaktım olurdu böyle böyle şeyler.Benim bebekle ilgilenmem gerekirken iş yapan ben oluyordum.Zaten birçok şeyler olduğundan dolayı kavga yaptık küslük fln oldu her neyse.
Şimdi işten çıkarmışlar.Annemi dinlendirmek için arada çocuğumu onamı baktırsam diyorum kendi evimde.Fakat aklım kalıcak biliyorum çok telefonla ilgilenen biri ve de temiz biri değil.Annem çocugum konusunda benden titizdir.Annem de 1.5 yıldır yoruldu diye baktırayım arada diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?

EDİT : Ben lohusalık zamanından bahsettim şimdi demiyorum temizlik yapsın diye.Lohusalık zamanında sonuçta yardım için geliyorlar benim bebeğe bakmam gerekirken o ilgileniyodu ben iş yapıyodum

yemek harcamalarınızdan kısıp da bir uşak tutmaya ne dersiniz?

kayınvalide için doğurmamışsınızdır çocuğunuzu sanırım? kadın hem bakacak hem de temiz değil diye laf işitecek? kvnizin yerinde olsam asla bakmam, bir de kv me baktırayım diyorum diyosunuz? kadın dunden hazır heralde.

yazık ya kaç yaşında insanlara, illa ki uyarmak mı lazım, annem burdaysa yatağını toplarım, yağlı eliyle bir yere dokunsa çaktırmadan temizlerim alınmasın diye, hakeza kv ye de öyle.
yazık cidden insanların emeklerine.

ona inat dogurmadım kızım onun yüzünden kardeşsiz kaldı ,
evet çok pişmanım bunları yazarken bile kalbim ağzımdan çıkacak şekilde atıyor üzüntümden ,
pişmanlıgım çok büyük
2 ay önce hamıle kaldım ilk sözleri bastıra bastıra ERKEKKKKK OLUR İNŞALLAHHHH demek oldu ,

yani kafa halaa aynı ,

onları susturan bir kocada olmadıgı için , olan kızıma oldu

Hiç üzülmeyin kızınızın öyle bir kadından uzak durması hayrına olur. Biraz büyüyünce görecek anlayacak o da. Hiç takmayın çünkü çok cahil ciddiye alınmaz

Back
X