Bir Soru

Powerfull

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
2.582
4.362
358
Merhabalar kızlar.. Benimkisi dert değil aslında ama sizlere danışmak istediğim bir konu var. Ben eşimin ailesi ile çok iyi anlaşıyorum kayınvalidemle anne kız gibiyizdir şükür.. Ama aklıma hep şu takılıyo dışardan herhangi biri akraba olsun komşu olsun birileri gelip kayınvalideme benle ilgili bişey söylese hemen beni övüyormuş bana gelininin şu huyu çok güzel desler oda hemen evet gelinim çok iyidir kızım gibidir oğlumdan yakındır falan diye övermiş beni ama annem benimle ilgili bişey söylese ağzını açıp tek kelime etmiyor annem kötü anlamdada konuşsa benle ilgili iyi anlamdada konuşsa hıhı evet diye geçiştiryor. Ailemi severler yani bi sorunları yok acaba diyorum neden anneme karşıda övmüyor yada annem gelin dururken senmi sofra kuruyorsun diye benden için sitemkar bir cümle kurduğunda evet öyle yapıyorum diyor mesela. Dışardan biri bu cümleyi kursa gelinim herzamn yapıyo zaten bebek uyumuyo ona bakıyo diye hemen beni savunmaya geçer yani ciddi manada severiz birbirmizi.. Acaba bu hareketinin nedeni ne olabilir ??

madem kayınvaliden seni seviyor sende onu seviyorsun ve anlaşıyorsunuz o zaman bu kadar ince düşünmene gerek yok bence. takılma derin ben

İlahi Maşallah demek istiyorum öncelikle.
Bence annen senin öz annen olduğu için onun lafının üstüne aman da gelinim şöyle böyle diye başlaması gereksiz olur. Hani anne kız arasında diye çok söz hakkı bulmuyodur kendinde ki zaten güzel cevap veriyomuş bence.

Kaldı ki anneni bırak ele güne karşı dedikleri daha içten cümleler bence sonuçta annene gülüp komşusuna dert yanabilir senin de ruhun duymazdı.

Boşyere takma kafanı kıymetini bil "annenin". Darısı başıma ben de çok istiyorum böyle dolu dolu içten anne diyeyim kayınvalideye... Annem ben kendimi bildim bileli ilerde evlenince benle eşit göreceksin bak der kendisi kayınvalidesine annesinden daha düşkün olduğu için gelin-kv didişmelerini anlamıyo

Aslında öyle taktığımdan değil ya merak ediyorum sadece suratı asık şekilde söyleyince acaba diyorum :44: Yoksa Rabbime şükür annem gibidir kayınvalidem arada kırıldığımız içten kızdığımız noktalar muhakkak oluyordur tabii ama daha bi kez bile ses yükseltmedik ters bi cümle kurmadık birbirimize.. Bu arada kendisi 1 ay önce kanser tanısı kondu dualrınızda yer ederseniz sevinirim Missblue dilerim sende gönlünce ''Anne'' diyebileceğin bir annenin evladı ile evlenirsin

Ne güzel bi'dilek çok teşekkür ederim ve tabii ki Rabbim tez zamanda sağlığına kavuştursun inşallah. Moral çok önemli grip gibi gelsin geçsin inşallah.

Bence tek o ana göre değerlendirme asıl tutumu önemli sana tavırları vs. Çünkü aslen nasıl düşündüğünü sözleriyle değil davranışlarıyla anlayabilirsin. Ki annen bile arada senden dert yanarken kayınvaliden illaki arada suratı asık olabilir. Benim annem millet bizi övse hemen ordan araya girer "ay şımartmayın ben demeden bi'işin ucundan tutmuyolar" diye Annelerin genelinde var demekki hazır övüyolar niye açığımızı ele veriyosun

anneni senden kıskanmış bence. seni sahiplenmiş ve bir tek onun övmesini istiyor. rekabet gibi birşey.

Valla çok takdir ettim kayınvalideni ne yalan söyliyim Allah muhabbetinizi daim etsin... Etrafa sizi övmesi sizden memnun olduğunu ve çevresine de sizi kabullendirmesiyle alakalı olabilir.. Annenize övmemesi yada sizinle alakalı konuşmaması sonuçta o sizi doğuran kadın kv. ona sizi neden övsün ki anneniz sizi biliyor zaten

Öküz altında buzağı aramak, işte senin derdinin sebebi

Anne kız gibiyiz diyorsun, öp de başına koy be mübarek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…