Bir sorum var, söz meselesi

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
805
1.671
113
35
Merhabalar. Sizlere bir sey sormak istiyorum. Soz yapacagim, sozun sadece cekirdek aileler arasinda olmasi normal degil mi ? Evim kucucuk ve mustakbel sozlum israrla 25 kisi getirmek istedigini soyluyor, sigdiramiyorum. Cunku ordan 25 kisi gelirse benden de bir o kadar gelecek. Aramizda bunu tartisiyoruz. Ailesi cok mutsuzmus ama ben ne yapabilirim ?
Sizce cekirdek ailede soz olmaz mi.

Olur. 25 kişi ne? Düğüne mi geliyorlar?

Erkek tarafı öyle kuzum . İki ablam da aile arasında olsun dediler erkek tarafları 50 kişi geldiler

Nişan yapacaksanız sözün çekirdek aile arasında olması gayet normal. Belki anneanne babaanne olabilir.
Olmazsa pandemi bahanesine sığının.
Annesi babaanne ve dedeyi cagirip diger aile fertlerini cagirmazsak cok ayip olur demis. Diger aile fertleri sadece teyze,hala, dayi,amca olsa neyse. Herkesin ailesi var esi var cocugu var.
Cevap icin cok tesekkur ederim

Çekirdek aile ile olur tabi ki. Nişana davet etsin o insanları. Bazı yörelerin adetleri çok saçma .

sadece sözse kalabalık olmasına gerek yok nişan da gelirler

Kafe gibi bi yer ayarlasın oyleyse 50 kişi nasıl sığacak bi eve

Ben sadece nişan yaptım evde ama evimiz büyüktü 90 kişi falan sığdı yani düşünün. Oturma planı sandalyelerle ayarladık ama annem ısrarla yinede minimum tutun dedi. 30 35 kişi falan geldiler istemeye. Sizin sözden sonra nişan yapılcaksa gerek yok biz mecbur kabul ettikz

Erkek arkadaşınız tüm aile üyelerinin (amcalar ,teyzeler ,kuzenler ) sizinle tanışmasını istiyorsa küçük bir mekan tutulabilir .Geçenlerde denk geldim küçük bir aile kebapçısı normalde yoğun olmadığı öğleden sonra 3-5 saatleri arası doluydu ..içerideki müşterilerin birden fotoğraf çektirmeye başlaması ile anladım kutlama yemeği olduğunu

Geçenlerde bir tanıdığın düğünu vardı kimse dikkat etmemiş mesafeye maskeye .
Sonra bir duydum ki tüm aşılı aileler ,
şimdi yatak döşek yatıyormus, hasta olmuşlar, korkudan test de yaptirmiyorlarmis.
İyi cesaret ne diyeyim küçük ev siz ve onlar 50 kişi doluşmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…