Bir sorum var, söz meselesi

Söz zaten öyle olmuyor mu ki...sadece çekirdek aile olur benim bildiğim. Ana baba gardaş varsa anneanne babaanne dedeler. Budur yani.
Ben de oyle biliyordum. Ama garip garip seyler ogreniyorum. 25-30 kisi gelmek istiyorlar kiz istemeye. Bi de garip olan sadece annem babam var bizimkilerden, bir iki de yakin arkadasim olacak. Yani karsi tarafran 30 kisi olup bizimkiler 4 kisi mi olacak. Cok tesekkurler mesaj icin

25 kişi çok kalabalık değil bence sıkıntı yapacak bir durum yok. Bizim aile de kalabalıktır teyze dayı amca hala kuzenler işin içine girince ufak bir söz nişan durumu oldugunda sadece aile icinde bile 70-80 kişi oluyoruz karşı taraf hariç:) eviniz çok küçükse apartman bahçesinde ya da binanın toplantı yeri falan gibi bir yer varsa oralarda yapabilirsiniz.

Söz zaten öyle olmuyor mu ki...sadece çekirdek aile olur benim bildiğim. Ana baba gardaş varsa anneanne babaanne dedeler. Budur yani.
Damat beyin anne babası,anne babasının anne babaları ,kardeşleri, kardeşlerin eşleri ,çocuklar derken zaten çekirdek aile oluyor ordu

Tabi ne kadar onemli. Bu hastalikta tikis yikis evde akil isi degil. Cok haklisiniz

Nereliler merak ettim.
Aslında gelecekler 30 kişi...babanız vermeyecek yok kız mız diyecek...bir daha da sülalece bir yere gitmezler rezil olma korkusundan.

Her aile dinamiği aynı olmuyor. Gerçekten küsen aileler de var. Ben böyle durumlarda söylenmek yerine çözüm odaklı düşünmeyi doğru buluyorum. 50 kişi gelmesi lazım ve eve sığmıyorlar. Bu durumda ne yapabiliriz, buna nasıl çözüm bulabiliriz diye sevgiliniz ile konuşabilirsiniz.

Nisan yapmanızı mı istiyorlar acaba?Sözde coluk cocugun isi ne yahu?
Bizde aile büyükleri gider evli cocuklar bile gitmez söze kalabalık olmasın diye.
Yani tam isteme esnasında ciyak ciyak cocuk sesi?
Sacmalamıslar 25 kisi söz mü olur?

Sen söylemissin karşı taraf bilmiyor mu evin durumunu anlayışlı olması lazım olmuyorsa da bırak gelsinler ayakta durup hemen giderler işte yapacak bişey yok.
Arkadaşımın da öyle olmuştu binadaki komşulara gitmek zorunda kaldılar biraz yüzleri düştü ama bunu eve 60 kişi tüm sülale gelirken düşüneceklerdi herkes 300 m evde oturmuyor sonuçta

Perşembenin gelişi çarşambadan belli...Alınırlar falan demiş, ordan belli aileci olduğu, kendi kararlarını alamadığı...Bence sözü ertele daha iyi tanımaya çalış

Sözlünüz biraz abartmış ama bir de şu yönden bakın kalabalik, birbirine bağlı ve sözlünüze değer veren bir aile..

Söz zaten aile arasında olur ama onların aile kalabalıkmış demek ki. Benim annemler 6 kardeş, çoğu kuzenim de evli. E haliyle bir dayıma gel birine gelme olmaz. 35 kişi katılmıştı bizden yanlış hatırlamıyorsam ama yapabileceğim hiçbir şey yok sayı o kadar. Kuzenlerimi ayıramazdım, gelsinler istedim. Bir kuzenimin sözünde de kız tarafı olarak 30 kişiydik, damat tarafı damat dahil 6 kişiydi. Erkek tarafı kalabalık, eve sığamayız diyorsanız cafe ayarlayabilirsiniz. Bir grup salona giremiyor bile mutfakta takılıyor anca

Söz nişana evrilecekse yani isteme + nişan yüzüğü şeklinde normal o zaman.. Binanızda boş bir daire yok mu belki o zaman bir şeyler ayarlayabilirsiniz.

Peki parayı bolusup ufak bir mekan tutmaya ne dersiniz?

Evren mesajlar göndermeye başlamış ama anlayana. İçimden bir ses sen buraya daha çok konu açarsın diyor.

En sevmediğim şey .Bu tarz işlerin evde kalabalık şekilde olması sizi yorar . Ben sadece abimi ve eşini cagirmistim . Onlar da o şekilde gelmisti .Eğer öyle kalabalık gelinecekse direkt Nisan yapın dsarda .Ayrı ayrı uğraşmaya ne gerek var .Hem de virüs hala var eve o kadar kişi almak çok riskli .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…