bir sorum varr :(

düğünüme 50 gün kala nişanlımın babaannesi vefat etti. sizlerinde başınıza böyle bi durum gelen oldu mu ? ne yaptınız düğün meselesini .. umarım bişey demezler. ben fazla kuruntu yapıyorum, ya erteleyelim derseler ya sadece nikah yapalım derlerse diye :25:
kötü benim düğünüme 5 gün kala kendi dedemi kaybettim ama ailelerin izni ve desteği ile ertelemedik. ikisi de allahın emri.

50 gün uzun bir süre yas ttumak içinde sonuçta hayat devam ediyor yanii 40 da çıkıyor bence sorun yapmamaları lazım

babanneleri öldükten 50 gün sonra oynaya zıplaya nasıl düğün yapcaklar bilemiyorum olmaz bence.ne bileyim biz çok yakınımız öldüğünde birkaç ay hiçbir düğüne bile gitmeyiz.heleki kendimizin düğün yapması abes geliyor bana.her aile farklıdır tabi.onlar da düğün yapamayız derlerse anlayışla karşıla bence.eğer nikah değil de illa düğün istiyorsan erteleyeceksin ya da nikahı kabul edeceksin.bence bu konuda sen çok yorum yapma onlar nasıl ayarlarsa öyle olsun.

babanneleri öldükten 50 gün sonra oynaya zıplaya nasıl düğün yapcaklar bilemiyorum olmaz bence.ne bileyim biz çok yakınımız öldüğünde birkaç ay hiçbir düğüne bile gitmeyiz.heleki kendimizin düğün yapması abes geliyor bana.her aile farklıdır tabi.onlar da düğün yapamayız derlerse anlayışla karşıla bence.eğer nikah değil de illa düğün istiyorsan erteleyeceksin ya da nikahı kabul edeceksin.bence bu konuda sen çok yorum yapma onlar nasıl ayarlarsa öyle olsun.

onlarlık bi durum yok. böyle bi seçenek önüme sunarlarsa annem gerekenleri söyleyecek zaten. ben asla karışmıyorum. annem de düğünün konuşulan zamanda olmasından yana. herşeyim ayarlanmış alınmış. yukarda da arkadaşın söylediği gibi ikiside Allah'ın emri. olacak olan şey olmalı..

Son düzenleme:
ben 1.5 sene nişanlı kaldım çok korkuyodum 1.5 sene içinde biri ölür bi aksilik çıkar diye her ne kadar ölüm olup düğün yapılsada cenazenin oldugu taraf buruk oluyo hüzünlü oluyo allahtan böle bişe gelmedi başımıza belki biraz bencilce bi istekti ama kazasız belasız oldu bitti
şu an neler hissettiğinizi az çok tahmin edebiliorum 52 sinin çıkmasını beklemek bana göre anlamsız 40 nın çıkması yeterli diye düşünüorum bide yaşlı insan sonuçta ölüm her halukarda kötü ama yaşlı insanların ölümü daha beklendik bişey sonuçta o yüzden beklemeye gerek yok diye düşünüorum
ayrıca 2 hafta ertelensede ne çıkarki arkadaşım ha iki hafta önce evlenmişsin ha iki hafta sonra yane herşey hazır biliorum can sıkıcı bi durum ama biz nişanımızın 6. ayında evlencektik iki tarafın ailelerin inadı yüzünden hem bizimkiler hem eşiminkiler saolsun düğünümüz 1 yıl ertelendi düşünebilioa musun tam bir yıl sen iki haftayı gözünde büyütüosun sonra allah kısmet ederse bi ömür birlikte olcaksınız zaten ben senin yerinde olsam kendilerini öle rahat hissetceklerse 2 hafta beklerdim uzun bi süre diil sonuçta... sıkma o kadar canını

ben 1.5 sene nişanlı kaldım çok korkuyodum 1.5 sene içinde biri ölür bi aksilik çıkar diye her ne kadar ölüm olup düğün yapılsada cenazenin oldugu taraf buruk oluyo hüzünlü oluyo allahtan böle bişe gelmedi başımıza belki biraz bencilce bi istekti ama kazasız belasız oldu bitti
şu an neler hissettiğinizi az çok tahmin edebiliorum 52 sinin çıkmasını beklemek bana göre anlamsız 40 nın çıkması yeterli diye düşünüorum bide yaşlı insan sonuçta ölüm her halukarda kötü ama yaşlı insanların ölümü daha beklendik bişey sonuçta o yüzden beklemeye gerek yok diye düşünüorum
ayrıca 2 hafta ertelensede ne çıkarki arkadaşım ha iki hafta önce evlenmişsin ha iki hafta sonra yane herşey hazır biliorum can sıkıcı bi durum ama biz nişanımızın 6. ayında evlencektik iki tarafın ailelerin inadı yüzünden hem bizimkiler hem eşiminkiler saolsun düğünümüz 1 yıl ertelendi düşünebilioa musun tam bir yıl sen iki haftayı gözünde büyütüosun sonra allah kısmet ederse bi ömür birlikte olcaksınız zaten ben senin yerinde olsam kendilerini öle rahat hissetceklerse 2 hafta beklerdim uzun bi süre diil sonuçta... sıkma o kadar canını

korktuğun şey başına gelmemiş sevindim buna, bende 1 sene üstüne evlenicem 10 aylık nişanlıyım. en büyük korkumdu ve başıma geldi.

farklı bi yaklaşım seninkide. ha 2 hafta önce ha 2 hafta sonra, evet doğru ama bişey değişmicek ki ne olacak yani acıları mı azalacak o iki hafta içinde. gereksiz yere çok can sıkıcı olaylar yaşadım. bu olayında üstüne gelmesiyle iyice psikolojim bozuldu. herşeyim hazır. beklemek gereksiz bişey. 52. günü kuranını düğünden sonra da yaparlar. engel olan yok yani

Son düzenleme:
-meli -malı diye bir kural yok.
52'si anlamsız deniyor ama aile önemsiyorsa,duasını yapacaktır.
Gerek yok,dinen bir açıklaması yok demenin,kimseyi caydıracağını sanmıyorum.

Kayıp damat tarafından olduğuna göre,kararı onlara bırakmakta fayda var.

korktuğun şey başına gelmemiş sevindim buna, bende 1 sene üstüne evlenicem 10 aylık nişanlıyım. en büyük korkumdu ve başıma geldi.

farklı bi yaklaşım seninkide. ha 2 hafta önce ha 2 hafta sonra, evet doğru ama bişey değişmicek ki ne olacak yani acıları mı azalacak o iki hafta içinde. gereksiz yere çok can sıkıcı olaylar yaşadım. bu olayında üstüne gelmesiyle iyice psikolojim bozuldu. herşeyim hazır. beklemek gereksiz bişey. 52. günü kuranını düğünden sonra da yaparlar. engel olan yok yani

acıları azalmıcak bi tür saygı diye düşünelim :)-* psikolojini bozma arkadaşım gelin olcaksın sen sivilcen falan çıkar neme lazım:) şimdi eşinin tarafıda iki hafta beklesin başı göğemi ercek diye düşünüodur:) kuranlarını okuyup saygılarını gösterip öle düğün yapmak istiolar demekki:) anlayışlı davranabilirsin üzme tatlı canını ara ara gidip evini temizle toz al 15 gün tatile gitmişsin gibi düşün evinde yokmuşsun gibi daha öyle şeyler çıkcakki önüne ohoooooooooo

-meli -malı diye bir kural yok.
52'si anlamsız deniyor ama aile önemsiyorsa,duasını yapacaktır.
Gerek yok,dinen bir açıklaması yok demenin,kimseyi caydıracağını sanmıyorum.

Kayıp damat tarafından olduğuna göre,kararı onlara bırakmakta fayda var.

onlar Allahtan arıyorlardı düğünü ertelemeye. böyle bişeye izin vermicem.

Ailelerin tavirlari belirler aslinda bu konuyu ama
olen olup gidiyor sonucta, dugunun ertelenmesi icin bahane olmamasi gerekir dusuncesindeyim.

acıları azalmıcak bi tür saygı diye düşünelim :)-* psikolojini bozma arkadaşım gelin olcaksın sen sivilcen falan çıkar neme lazım:) şimdi eşinin tarafıda iki hafta beklesin başı göğemi ercek diye düşünüodur:) kuranlarını okuyup saygılarını gösterip öle düğün yapmak istiolar demekki:) anlayışlı davranabilirsin üzme tatlı canını ara ara gidip evini temizle toz al 15 gün tatile gitmişsin gibi düşün evinde yokmuşsun gibi daha öyle şeyler çıkcakki önüne ohoooooooooo

şunu da belirteyim. onlardan henüz böyle bişey iletilmedi bize. nişanlım söyledi bi 1-2 hafta erteleme işini. bende böyle bişey istemediğimi belirttim. daha sonra konuşuruz dedi. umarım o da acısı biraz dinince beni anlayacak..

ayrıca teyzem düğün tarihi belli olur olmaz uçak bileti aldı. öyle kolay değil düğünü ertelemek. her zaman gelebilecek durumu yok. sırf benim düğünüm için 5 günlüğüne geliyor

Son düzenleme:
biz de amma korkmuştuk benim dedemin ya da eşimin babannesinin başına bir şey gelecek diye. hatta o sıra eşimin babannesinin tansiyonu aşırı yükseldi hastanede falan yattı sıkıntılı bir süreçti ama kazasız belasız atlattık şükür. böyle şeyler uzaktan bakınca bencillik gibi geliyor ama aslında talihsizlikten başka bir şey değil. yaşlı insanlar hastalar her an bir şey olabilir iki taraf da şaşırmaz yani biri 90 küsür yaşında diğer 80 ama insan şey diyor "bir kere evleniyorum, benim düğünüme denk gelmesin." ister istemez herkesin aklından geçiyor.

50 gün az bir süre değil ama düğün arifesi 1-2 hafta için de karşı tarafla kötüleşmeye gerek yok sanki? benzer bir şey sizin başınıza gelse aileniz 1-2 hafta erteleyelim dese karşı taraf istemese? bir de böyle düşünün. ben tabii ki size haksızsınız ne düğünü demiyorum, karşı taraf sorun çıkarmasa bence de planlanan tarihte yapılabilir düğün ama cenaze onların istedikleri zaman da çok bi zaman olmadığından tatsızlık çıkarmaya gerek yok gibi. annenizi öne sürüp de karşı tarafla restleşmeyin düğün öncesi daha çok canınız sıkılmasın.

Benim kuzenimin dugunune 3 ay kala anneannem vefat etmisti bu hepimiz icin cok buyuk bir aciydi dugunude ertelemediler ama dugunde de kimsenin nesesi yoktu herkeste bir uzuntu
eger boyle olacaksa ertelenmesini tercih ederim sahsen

onlarlık bi durum yok. böyle bi seçenek önüme sunarlarsa annem gerekenleri söyleyecek zaten. ben asla karışmıyorum. annem de düğünün konuşulan zamanda olmasından yana. herşeyim ayarlanmış alınmış. yukarda da arkadaşın söylediği gibi ikiside Allah'ın emri. olacak olan şey olmalı..

ne bileyim bu bana çok değişik geldi tabi herkesin görüşü farklı.bana göre annenin de senin de, sizin acınız var nasıl uygun görürseniz öyle yapalım demesi gerekir.tabi nasıl bir aile bilmiyorum ama böyle şeyleri önemseyen bir aileyse yaptığınız pek hoş olmaz bence.onların da bir çevresi var ve belki de yeni anneleri öldü düğünü biraz erteleyemediler mi denebilir.büyük ihtimal olursa şöyle olur düğünde onların tarafı oturur bir tek sizin taraf eğlenir.siz bilirsiniz ama bence biraz anlayışlı olmaya çalışın sonuçta onlar da 5-6 ay erteleyecek değiller

Burdan biz ne desek boş.

Tamamen karşılıklı anlayışa baglı bir durum.

Benim kayınbiraderimin düğününe 1 ay kala eşimin hem dedesi hem de babaannesi vefat etti 15 gün arayla.
O ara yine kendi akrabalarının çocuklarının nişanları vardı.
Nişanlar yapıldı, kayınvalidem demediğini bırakmadı :26:

Ama 1 ay sonra da kayınbiraderimin düğünü hiç aksatılmadan yapıldı.
Kayınvalidemin kulagına akrabalar tarafından söylenenler gelmiş,
bize nişanı erteletiyor, kendisi düğün yapıyor diye :)

Eşime dedim ki insanlar bir şeyi eleştirirken iğneyi önce kendine , çuvaldızı başkasına batırmalı :ssz:
Bizimkinden hiç ses yok tabi :ssz:

Son düzenleme:
biz de amma korkmuştuk benim dedemin ya da eşimin babannesinin başına bir şey gelecek diye. hatta o sıra eşimin babannesinin tansiyonu aşırı yükseldi hastanede falan yattı sıkıntılı bir süreçti ama kazasız belasız atlattık şükür. böyle şeyler uzaktan bakınca bencillik gibi geliyor ama aslında talihsizlikten başka bir şey değil. yaşlı insanlar hastalar her an bir şey olabilir iki taraf da şaşırmaz yani biri 90 küsür yaşında diğer 80 ama insan şey diyor "bir kere evleniyorum, benim düğünüme denk gelmesin." ister istemez herkesin aklından geçiyor.

50 gün az bir süre değil ama düğün arifesi 1-2 hafta için de karşı tarafla kötüleşmeye gerek yok sanki? benzer bir şey sizin başınıza gelse aileniz 1-2 hafta erteleyelim dese karşı taraf istemese? bir de böyle düşünün. ben tabii ki size haksızsınız ne düğünü demiyorum, karşı taraf sorun çıkarmasa bence de planlanan tarihte yapılabilir düğün ama cenaze onların istedikleri zaman da çok bi zaman olmadığından tatsızlık çıkarmaya gerek yok gibi. annenizi öne sürüp de karşı tarafla restleşmeyin düğün öncesi daha çok canınız sıkılmasın.

1-2 hafta bişeyi değiştirmicek. sırf o yüzden teyzem düğünümü göremesin mi. hemde sırf benim için bilet aldı, gelecek. buna ne diyeceksiniz ? ayrıca benim başıma 50 gün kala böyle bişey gelse eminim ki ertelenme falan talep edilmez, bende etmem

Son düzenleme:
arkadaşlar 50 gün yaaa koskoca 50 günn.. acılarını yaşamayaa çok yeterli bi süre bu.. tekrar söylüyorum onlar daha bişey söylemedi bu konu hakkında. 4 gün oldu daha öleli, hemen düğünü düşünecek değiller tabi ki.

Bnm dedem düğünümden bir gün önce vefat etmiş.annemler benden saklayarak kına gecemi de düğünümü de yaptılar. Ama tabi düğün buruk geçti. Ne teyzemler ne kuzenler düğünde oynamadılar. Bende gerçeği bilmediğimden çok bozulmuştum o gün.düğünden çıkan akrabalara o zmn haber vermişler. Ama bnm için en kötüsü o günkü fotoğraflara açıp bakmak bile istemiyorum. Hayatımın en mutlu günü en çok unutmak istediğim gün oldu. Ailemin bi tane bile gülen fotoğrafı yok...

ben bir düğünde gelinin babası öldüğü halde ertelenmediğini görmüştüm. anne baba olsa vefat eden ertelenmeli bence ama allah rahmet eylesin babane vefat edeli nerdeyse 2 ay var arada ertelenmemeli diye düşünüyorum. sadece nikahı kabul etmezdim ben olsam

40'ı çıkınca elalem bişey demez sanırım..
50 gün içinde neler olacağını kimse bilmez ki..

Back
X