bir sorum varr :(

ben bir düğünde gelinin babası öldüğü halde ertelenmediğini görmüştüm. anne baba olsa vefat eden ertelenmeli bence ama allah rahmet eylesin babane vefat edeli nerdeyse 2 ay var arada ertelenmemeli diye düşünüyorum. sadece nikahı kabul etmezdim ben olsam

en büyük korkum nişanlımın düşüncesi zaten. nişanlm babaannesini annesinden babasından daha çok severdi. beni o büyüttü. onun koynunda uyudum geceleri diyo hep. çok yıktı beni ölümü diyor. 90ın üstünde yaşı vardı babaannenin. ama yine de duyduğunda şok oldu. bende şaşırdım ama bi anlıktı yani. sonradan diyorsun ki yaşlı yani sonuçta çok da şaşırtıcı bi olay değil.

50 gün yas için yeterli bi süre tabiki ama karşı taraf illa bikac hafta erteleyelim diyorsa bırakın ertelensin yüzleri düşük suratlar görmek dır dır söylenen birilerini duymak istemiyorsan en güzel gününde ertelet gitsin bi kac hafta daha sabredin derim .

50 gün yas için yeterli bi süre tabiki ama karşı taraf illa bikac hafta erteleyelim diyorsa bırakın ertelensin yüzleri düşük suratlar görmek dır dır söylenen birilerini duymak istemiyorsan en güzel gününde ertelet gitsin bi kac hafta daha sabredin derim .

teyzem düğünüm için aldı bilet erteleme erteleyemez. ben düğünümü ertelersem boş boş gelip dönecek ve düğünümü göremeyecek, değer mi sizce ? nişanlımın da bu konuya anlayış göstereceğine eminim. şimdi canı yanıyo düşünemiyo sadece.

ayrıca sadece teyzem sorun değil. ocakta mobilyalarım geliyo. siparişleri verildi. annem düğün ertelenirse yaza ertelenecek diyor. o zaman evi tutacaklar mobilyalarım halılarım evimde duracak. ayrıca bi de kira verecekler. değecekse yapsınlar ki yapamazlar durumları iyi değil

Son düzenleme:
ayrıca sadece teyzem sorun değil. ocakta mobilyalarım geliyo. siparişleri verildi. annem düğün ertelenirse yaza ertelenecek diyor. o zaman evi tutacaklar mobilyalarım halılarım evimde duracak. ayrıca bi de kira verecekler. değecekse yapsınlar ki yapamazlar durumları iyi değil

niye yaza ertelencek diyooki anneniz?

canım sana bir büyük tavsiyesi,sakın buradaki uslubunla nişanlınla konuşma.adam vazgeçmeyeceği varsa bile bu tarz konuşursan vaz geçer:34:

Haberlerde görmüştüm damadın babası düğüne giderken trafik kazasinda olmus damat düğüne devam etmiş. :20:
Sizin olayiniz daha farklı bana göre düğünü ertelemenize gerek yok.
Sen teyzenin düğüne katilamayacagi için tedirginsin ama nisanlin o moralle düğünde eglenemz gibi geliyor. Sonuçta en mutlu gününüz o gün olacak. Eğer ertelemeyi teklif ederse kabul edin derim sonra evliliginiz boyunca yüzüne bunu vurabilir.

sizden öncelikle çok özür diliyorum... ve şunu belirtmeliyim bunlar benim fikirlerim...

amaaaa çok fazla bencilce davranıyorsunuz...nişanlınızın o kadar değer verdiği biri vefat etmiş siz burada ertelenirmi ertelenmezmi ay ertelenmesin vah ertelenmesin diye dert yanıyorsunuz... hadi diyelim ki bunun hesabını yapıyorsunuz bana ne vefat eden kendi ailesinden deyip.... peki ay halam ucak bileti aldı onu erteleyemez ama düğün yapmamız lazım nişanlımla konusayım ben derken burda hiç mi bir bencillik sezmediniz...? sizin ilerde aynı yastıga baş koyacagınız sizin eşiniz olacak insanın duygularını bu kadar mı hiçe sayıyorsunuz? anlayamadım ben sizi valla....

ölüm var 50 gun yas için yeter mi yetmez mi tartışması bence çok saçma...nişanlınız isterse 4 gün yas tutar düğün istemez isterse 1 sene...? onun değer verdiği insan onun ailesi....

Ozaman erteleyelim diyeceğini sanmıyorum nisanlinin rahat ol bence

sizden öncelikle çok özür diliyorum... ve şunu belirtmeliyim bunlar benim fikirlerim...

amaaaa çok fazla bencilce davranıyorsunuz...nişanlınızın o kadar değer verdiği biri vefat etmiş siz burada ertelenirmi ertelenmezmi ay ertelenmesin vah ertelenmesin diye dert yanıyorsunuz... hadi diyelim ki bunun hesabını yapıyorsunuz bana ne vefat eden kendi ailesinden deyip.... peki ay halam ucak bileti aldı onu erteleyemez ama düğün yapmamız lazım nişanlımla konusayım ben derken burda hiç mi bir bencillik sezmediniz...? sizin ilerde aynı yastıga baş koyacagınız sizin eşiniz olacak insanın duygularını bu kadar mı hiçe sayıyorsunuz? anlayamadım ben sizi valla....

ölüm var 50 gun yas için yeter mi yetmez mi tartışması bence çok saçma...nişanlınız isterse 4 gün yas tutar düğün istemez isterse 1 sene...? onun değer verdiği insan onun ailesi....

bu yoruma katılıyorum ve ekliyorum, gerçekten çok anlayışsızsınız, nişanlınızın o kadar değer verdiği bir insan ölmüşken, ona destek olmak yerine düğünün ertelenip ertelenmeyeceğini soruyorsunuz, bunun yerine 1 - 2 hafta acısının dinmesini bekleyip ona destek olsaydınız onlar da sakin kafayla düşünürlerdi.

bilet de pekala ertelenebilir, ama siz bunu düşünüyorsunuz, elaleme ne deriz diye düşünüyorsunuz, tamam dinimizde 52 nin yeri olmayabilir ama onların da elalem ne der diye düşünmesini mantıksız bulmamanız gerek siz bunu gereksiz yere düşündüğünüz halde.

1-2 hafta ertelemekle birşey kaybetmezsiniz ama şu tutumunuzla nişanlınız ve ailesi ile ilişkilerinizde çok şey kaybedersiniz daha evlenmeden.

1-2 hafta bişeyi değiştirmicek. sırf o yüzden teyzem düğünümü göremesin mi. hemde sırf benim için bilet aldı, gelecek. buna ne diyeceksiniz ? ayrıca benim başıma 50 gün kala böyle bişey gelse eminim ki ertelenme falan talep edilmez, bende etmem

teyzeni çok seviyor olabilirsin de düğününü görmesi bu kadar şart mı? benim babam yurt dışındayken öz kardeşinin düğününe katılamamış. teyzen yurt dışında ve sık sık gelmiyor madem, eminim kaçırdığı tek şey senin düğünün olmayacak. karşı tarafın acısı teyzenin eğlencesinden daha önemli bence. bunu onlara söyleme bile.

benim de tanıdığım birinin düğününe 3 ay kala damadın babası vefat etmişti..nikah olcaktı zaten oldu da ama kız tarafı kına gecesi falan yaptı eğlendi erkek tarafı haliyle baya bi söylendi haklı olarak..kız tarafı olarak biz bile yadırgadık yani..kına gecesi erkek tarafına haber verilmeden de safdece kız tarafıyla yapılabilirdi..ve yine bence diyorum düğün yerine nikah yapılması daha mantıklı..tamam belki insan ömründe bir kez böyle bi mutluluk yaşıyor ama düşünsene düğün meselesi yüzünden sevdiceğinin ailesiyle tatsızlıklar olucak ve bunu bi ömür yaşicaksın çünkü akıldan çıkmaz böyle şeyler..tabi yine önemli olan senin düşüncen ama kendini koy onun yerine..Allah korusun senin basına gelse böyle bişi ben bi kez evleniyorum ille de düğün olsun dermisin?ince işler bence..inşallah iki taraf için de hayırlı bi karar verirsiniz..

Ben defalarca yaşı gelmişti,ani değildi düğün ertelenmemeli demenizi gördüm sayfaları okurken.İnanın üzüldüm sizin adınıza.
Ölümün erkeni geçi,Genci yaşlısı olmaz. Ölüm ölümdür.Yaşlandı diye birini daha az sevmediğiniz gibi öldüğünde de daha az üzülmezsiniz.:26::26:

Allah gecinden versin babaannem 90 küsür yaşında 3 aylık evliyim ona bir şey olmuş olsa nişanlımda bana 4. günde böyle birşey sorsa gerçekten kalbini kırardım. :31:

Size nikaha razı olun demiyorum hatta böyle birşey söylenirse eğer illa düğün istiyorsanız ozaman şu kadar erteleyim diye siz öneride bulunun ama daha karşı taraftan bir şey gelmeden böyle tavırlar almanız çok itici.

''Beni o büyüttü'' dediği babaannesinin yasının 4. gününde de resmen nişanlınızı sıkıştırmanız gerçekten yanlış.
Ailesi ile sorunlarınız olabilir ama hiç mi nişanlınıza acımıyor, hiç mi üzülmüyorsunuz da daha bu kadar yeni iken acıları teyzemin bileti,eşyalar,evin kirası derdine düşüyorsunuz.

Size gerçekten samimi bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Kayıp onlara ait olduğuna göre bir kere böyle bir erteleme hakları olduklarını aklınızdan çıkarmayın ve düğün arifenizi böyle şeylerle kendinize zindan etmeyin bırakın insanlar acılarını yaşasınlar size düşen destek olmak ne kadar yas tutmaları gerektiğini belirlemek değil.

Düğün ertelenebilir.

Ama bana yanlış geliyor yaşını almış birinin öldüğünde düğünün yapılmaması nikahtan gidilmesi.. anne baba kardeş dışındaki akrabalar içindir bu düşüncem.

Yani beklerim nekadar bekleyeceksem lakin düğün gibi bir hayalim varsa bundan vazgeçmem. Sonuçta hayatımda 1 kere yaşıyabilceğim birşey. Ve doğa kanunu insanlar doğar büyür ölür. Buna ben hayatımda sadece 1 kere yaşıyacağım birşeyden vazgeçsem de değiştiremiyeceğim.

Eşinizin babaanne kaybı daha çok yeni bu konuyu siz açmayın asla. Çok ayıp olur. Ama derseki nikah yapalım benim istegim hayalim bu biraz daha bekleyebilirim diyebilirsin..

onlarlık bi durum yok. böyle bi seçenek önüme sunarlarsa annem gerekenleri söyleyecek zaten. ben asla karışmıyorum. annem de düğünün konuşulan zamanda olmasından yana. herşeyim ayarlanmış alınmış. yukarda da arkadaşın söylediği gibi ikiside Allah'ın emri. olacak olan şey olmalı..

Evlerinden cenaze çıkan insanlar için onlarlık durum yok diyorsun. Ben karışmam annem konuşacak da ne demek, ağzın dilin mi yok, düğün senin düğünün. Allah gecinden versin benim babanneme ya da dedeme bir şey olsa ki beni onlar büyüttüler, atacağım göbeği de gireceğim gerdeği de gözüm görmez. Bi acayipmişsin vesselam.

Bi'örnek vereyim ben:44:;

Arkadaşımın dedesi ölmüştü ve çok uzunca bi'süre toparlanamamıştı. Ne mezuniyet ne bi'şey hiç birine katılmayıp evden bile çıkmıyordu. Konuştuğumuzda "o benim babam gibiydi, babamdan farksızdı, nasıl atlatıcam" diye sürekli gözleri dolardı. Apartmanda kapıları bile dipdibeydi her dakika gördüğü adamı hiç göremeyecek olmaya üzülürdü hep.

Sonra erkek arkadaşımdan örnek vereyim; babaannesine resmen aşık! Onu anlatırken gözlerinin içi parlıyor adeta. Dedesi öldükten sonra babaannesi sevgilime iyce düşkün olmuş ve çalışan annesinden ötürü onun elinde büyümüş. Sürekli onunla geçen komik diyaloglarını anlatır gülümseriz. Dedesi öldüğünde de çok uzunca bi'süre kendine gelememiş, babamı kaybetsem anca bu kadar olurdu heralde diyodu... Yani yazınızı okuyunca dedim Allah babaannesine uzun ömürler versin erkek arkadaşım da toparlanamaz yıkılır resmen...

He bana sorarsan ben dedem ölse 1 ay sonra da düğünümü yaparım zira ben kendi dedemden dedelik bi'şey görmedim benim için tanımadığım bir insana ne kadar üzülürsem ona da anca okadar üzülebilirim. Hatta şöyle diyeyim 5 senedir ne sesini, ne yüzünü gördüm adamın. Oda aman torunlarım nerde falan demez zaten.

Her neyse...

Eğer aynı yastığı paylaşacağın adamın düğününüzde gözlerinin uzaklara dalmasını, mutsuz bi'şekilde sırf "senin" gönlün olsun diye bulunmasını istiyorsan inat et zamanında yapın düğünü.
Ama ben okadar düşkün olsam ölene, nişanlım da "aa teyzem biletini aldı ama" diye bi'cümle kursa ben resmen soğurdum bu tavırdan
:50:

Tamam ölen yaşlı olabilir, 50 gün çok bir zaman olabilir. Ancak uzaktan konuşmak kolaydır. İnsanların içindeki acılarını bilemezsiniz. Ölen yaşlı da olsa bu ölümünün insanların içinde daha az yara açacağını göstermez. Sonuçta kp'nizin annesi/babası ölmüş. Benim babaannem öldüğündeki babamın ağlamayım diye kendini sıkıp kıpkırmızı kan çanağına dönmüş yüzünü kaç yaşına geldim hala unutamam. Öyle bi'durumda varsın 2 hafta erteleyin n'olmuş yani? Kusura bakmayın ama yok teyzem bilet aldı yok eşyalarım diyerek bencillik yapıyorsunuz. Ölüm acısı bu hafif bi'şey değil kaldı ki 2 hafta. Tamam 2 haftada elbet bi'şey değişmeyecek ama kayıp veren taraf onlar ve size de saygı duymak düşer. Yarın ne olacağı belli olmaz yapmayın lütfen böyle... İyi günde kötü günde diye imza atacaksanız kötü gününde de "olmaz"ları bi'kenara bırakıp müstakbel eşinizin acısına ortak olun da daha kolay aşın bu durumu.

Kendimi sizin yerinize koyarak yazıyorum bunları heycanınızı anlıyorum ama erkek tarafıyla bu şekil konuşursanız emin olun çok yanlış anlaşılır ve çok üzülürsünüz. Nikahla evlenmeye tabii ki razı olmayabilirsiniz. Bırakın 2 haftacık daha annenizin dibinde oturun, vakit geçirin
:31:

düğünüme 50 gün kala nişanlımın babaannesi vefat etti. sizlerinde başınıza böyle bi durum gelen oldu mu ? ne yaptınız düğün meselesini .. umarım bişey demezler. ben fazla kuruntu yapıyorum, ya erteleyelim derseler ya sadece nikah yapalım derlerse diye :25:

genç biri olsa neyse de babaanne yani.bence öyle bir şey yapmalarına izin vermeyin.

artık ben bazı insanlara inanamıyorum ..ya vicdan kalmadı ya da bazıları anneanne- babanne sevgisi ne demek bilmiyor..

Allah gecinden versin benim babanneme birşey olacak nişanlımda beni teselli etmek, yanımda olmak, üzülmek dururken böyle küçük hesaplar yapacak..kusura bakmayın ama ben olsam bu düğünü değil ertelemek iptal ederim bu kadar net..

Evlilik iyi günde kötü günde eşinin yanında olmak onu anlamak kendini onun yerine koymaktır..kusura bakmayın ama siz 'biz' olmayı becerememişsiniz..müstakbel eşinizden ve ailesinden düşamnınız gibi bahsediyorsunuz ..şöyle derlerse böyle deriz ben asla konuşmama vs. karşınızda acılı bi aile var bu neyin öfkesi ben anlamadım...elalem ne derse desin teyzeniz gelsin sizi eşinizi görür tanışır gider..önemli olan düğün vs bunlar değil ki, mükemmel bi düğününüz olmuş ne fayda siz bu zihniyette olduktan sonra...

bütün bunları nişanlın ve onun ailesi de düşünüyordur emin ol, sen ben düğün yapmak hep istediğim bişeydi, bi defa olacak, isterseniz erteleyelim ama düğün olsun de acındıra acındıra, gerisini onlara bırak bi kenara çekil,ama tabi onlar bu konuyı açarlarsa diyeceksin bunu, zamnla şekllenir zaten, daha çooook varmış, takma, fazla sıkıyorsun kendini, gereksiz yorulma.

Back
X