Bir tane olumsuz yorum görmediğim doktor yok....

Bende oldum ameliyat ve zor nefes alıyorum ayrıca komplikasyonlar gelişti.Zaten olay yargıda.Doktoru mutlaka iyi arastirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadavra kıkırdağı kullanılması çok yanlış.en iyisi insanin kendi kaburga yada kulak kıkırdağı.

Fotoğraf paylaşır mısınız.
Fotoğraf paylaşmak istemeyebilir insan ama Süreyya Şeneldir bence de tercih edilmemeli. Simetrik ama büyük bir burnum vardı. Artık gözlük takınca yamuk duran, asimetrik ve nefes almakta güçlük çektiğim bir burnum var. Burnumdaki derin dikiş izleri de cabası... Ameliyat sonrası işkence gibi haftaları saymıyorum, diğer sonuçların yanında hafif kalıyor. Parayı geçtim, psikolojik olarak çok sıkıntılı. İnsan tekrar ameliyat olmaya da cesaret edemiyor. Zamanı geriye alabilmek isterdim.

Hukuk savaslari arasinda buldugum degerli bir tavsiye.

Doğru, güzel yazmış da bu planlamayı yapıp yapmadığını, bizi önemseyip önemsemediğini nereden bileceğiz? Ben iki görüşmemde de ne istediğimi ve kendisinin ne yapacağını sordum. Ameliyata öyle girdim. Ameliyatı kısa kesti mesela. İnstagram hesabında ameliyathanede hasta fotoğrafları paylaşıyor. Hem ameliyata girerken hem çıkarken... Orada da görülüyor, ameliyatım 1 saat kadar sürdü. Bu sürede ameliyat ettiği başka bir hastası yok. Ameliyattan çıkıyorum, yanıma uğruyor, ardından yarım saat geçmeden bir makyaj YouTuberı ile muayenehanesinde çekilmiş bir fotoğrafı hikayesinde paylaşıyor. (Hastane ve muayenehanesi yakın.) Yani ameliyatımda olması gereken saatte bir youtebera dolgu randevusu varmış demek ki. İnsanın aklına da onu bekletmemek için mi ameliyatımı erken bitirdi, diye bir düşünce geliyor. Bu kadar da olmaz diyorum ama hep içimde bir şüphe var. Burnuma bakılınca özenilmemiş, söylenen hiçbir işlem yapılmamış bir burun... Hepsine bir bahanesi var tabii. Neyse gerçek birkaç ay sonra ortaya çıkacak. Bir sene dolacak. Araştırdığım üç doktora muayene olacağım. Bakalım onlar ne diyecekler? Bu burundan ancak bu mu olurmuş yoksa şüphelendiğim gibi bir youtuber için beni 2. plana mı atmış. Böyleyse bile ben bunu nasıl bilebilirdim ki. Bu doktorlar yemin etmiyorlar mı? Hasta ayırmamaları gerekmez mi? Tabii müşteri olarak görmüyorlarsa... Bu arada doktorum yukarıda bahsedilen Süreyya Bey değil, başka ünlü bir doktor. Adını vermiyorum.

Haklısınız, doktorların hasta ayırmamaları, önceliklerinin "zarar vermemek" olması, ne olursa olsun ahlaklıca iş yapmaları gerekiyor ama maalesef böyle değil. Ve daha kötüsü böyle olmadıklarının farkında bile değiller ve yapılan sitem ve şikayetlere ve hep bahane bularak kendi beyin ve kalplerinde kendilerini aklıyorlar!

Size önem verip vermediğini 100% bilmenin imkanı yok bence de ama bir miktar anlanabilir. Örneğin görüşmeleriniz ne kadar aceleye getiriliyor, sizin sorularınıza ne kadar cevap veriyor ve sizin sormadığınız ama kendisinin verdiği bilgiler var mı -özellikle sizin yüzünüz ve burnunuz özelinde, ameliyat öncesinde bir plan kağıdı var mı yok mu...vs Ve hepsinin ötesinde size verdiği hissiyat. Doktordan kötü hissiyat alıp "ama işinde uzman", "çok iyi bir doktor olduğu için biraz havalı galiba"..vs gibi sebeplerle doktordan aldığınız kötü hisleri savunmayın

Şimdi işin aslı şu bence bazı insanlar gerçekten çok pimpirikli ya da çok aşırı beklentisi yüksek, ya da başka birinde gördüğünün aynısına sahip olacağı yanılgısıyla yorumda bulunuyor. Bizim milletimizde ve kültürümüzde olumlu hoş düşünceler paylaşılmaz, bir işi birisi iyi yaparsa çok iyiydi denmez, bir hizmet alındığında o hizmet en iyisi seviyede olsa bile kimse teşekkür bile etmez, aksine ufak hata olsun ufak bir uyumsuzluk olsun herkes hemen olumsuz yorum yapmaya başlar. Bu yüzdendir ki bu doktorlara olumsuz yorumlarda bulunanların kat ve katı olumlu deneyim yaşayanlar vardır ama yorumlarını paylaşmamışlardır. Zaten okadar kötü ve başarısız olsa estetik uzmanları zaten tercih edilmezler ve eninde sonunda müşteri bulamayıp kepenk kapatırlar. Bir de şu var daha lise çağlarında artık kızlar burun yaptırma derdine düşüyorlar. Kanımca memnun olmayan kişiler daha çok yaş ortalaması daha genç olanlar. Bazılarına bakıyorum burnu oldukça güzel hala estetik yaptırıyor hiç anlam veremiyorum kalkık bir burun bu kadar önemli olmamalı, erkeklerinde çok önemsediğini düşünmüyorum hatta itici bulan bile vardır. Günümüz trendleri.

Burun kökünden itibaren eğri olan burnunuzun düzelmesi için ameliyat olmaya karar veriyorsunuz. Ardından doktora gidiyorsunuz. Doktor eğriliği düzelteceğini söylüyor. Ameliyattan çıkıyorsunuz, burnunuzun eğriliği tamamen aynı. Doktora sebebini soruyorsunuz. Senin burnunun eğriliği düzelmez, bu nedenle “hiç müdahale etmedim, dokunmadım.” diyor. Sonra siz pimpirikli ve beklentisi yüksek oluyorsunuz. Anladım.

Ameliyat olmadan önce muayeneye gittiğimde dışardan sıkıntısız gibiymiş gibi görülen ama aslında içerden çok ciddi ileri seviyede kemik eğrili olan bir burnum varmış bunu doktor söyledi, operasyona karar vermiş öyle muayeneye gitmiş ve ertesi güne ameliyat olacaktım ne olursa olsun kesin kararlıydım, doktorum içerdeki kıkırdağı düzeltirken zorlanabileceğini, deviasyon ve rinoplasti olacağı için ameliyatın da uzun sürebileceğini, % 10 ihtimal de olsa komplikasyonları olabileceğini, kıkırdağın eğrilme ihtimali olduğunu baştan bana tane tane anlattı, bütün bunları söylememin sebebi büyük beklentiyle girip hayal kırıklığı yaşayan hastalar ama ben elimden geleni yapacağım dedi beni de rahatlattı açıkçası, tüm bu riskleri düşünerek kararımı yeniden gözden geçirdim ve olacağım dedim.
Ameliyat sorunsuz geçmiş, ancak burnumun çok değişik bir kemik yapısı varmış ucu çok ince bir kıkırdak ve ortası çok zor haldeymiş. Benim sorunum rahat nefes alamamak ve deviasyon kısmındaki kemikli görünümdü. Fotoğrafta gösterdiği ameliyat sonrası tahmini şekilden de daha iyi oldu, doktoruma güvendim ve kendimi ona bıraktım. 2.ayım dolmak üzere sorunsuz bir nefes ve şekil olarak da çok tatmin edici cidden. Yine de doktorların operasyondan önce tüm riskleri, komplikasyonları hastalarına düzgün bir şekilde ifade etmeleri gerekiyor, ben o açıdan bilgilendirildim. Beklentimi ona göre şekillendirdim. Yapabileceklerini ve yapamayacaklarını söylemesi gerekiyor, neticede bir beklentiyle gidiyosunuz ve o hizmeti salabilmek için ciddi meblağlar ödüyorsunuz. Eminim ki hiçbir doktor bilerek hastasına zarar vermeyi düşünmemiştir ancak hastayı yeterince bilgilendirme konusunda bazen eksik kalabiliyorlar.

Aynen öyle... Düzelmeyecek bir eğrilik de olabilir. Bunun belirtilmesi gerek. Düzelteceğim deyip sonra düzelmezdi demek bir doktora yakışmıyor. Yanlış bilgilendirme. Ameliyata ikna etme amacı taşıyor. Hasta hasta olmalı, müşteri değil. 1 yıl dolunca birkaç doktorla görüşeceğim. Çünkü tek sıkıntı eğrilik değil. Burun yine ameliyatta önceki gibi. Bakalım onlar ne diyecek? Sadece fotoğraf gönderdiğim doktorlar düzelir dediler ama bir de muayenede söylenecek söz benim için önemli.

Hukuk savaslari arasinda buldugum degerli bir tavsiye.
Çok doğru, kolay bir hasta gibi görünmemek lazım. Bu noktada kendime çok kızıyorum.
Hiçbir doktor bilerek hastasına zarar vermek istemez tabiki, ama işini iyi yapamıyor yada özenmiyor olabilir. Yada tek derdi para olabilir. Benim burnumun iki tarafındaki dikiş izleri bile (ki böyle dikiş izi olması zaten normal değil!) birbirinden o kadar farklı ki, iki farklı kişi kesmiş yada deney yapılmış gibi.
2 yıl geçti. Bir ümit “yamuk değildir tek taraf şişmiştir, iner belki” diye bekledim. Bildiğin yamuk... Düz bir burnu nasıl yamulttu onu da anlamak zor. Eminim Süreyya Şeneldir’den kötü doktorlar vardır, sıkıntı bu doktorun kendisini iyi doktorlarla aynı yerde konumlandırması ve fiyatlandırması.
Kendime çok kızıyorum. İyice araştırmadan doktor kararı almayın. Sadece bir kişiden duyduğunuz tavsiye ile de hareket etmeyin.

Makyaj youtuber inin doktoru. Mesaj alindi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…