Bir torun meselesi

Sizin ki yalnizmis. Bir zahmet öyle yapın zaten. Bu evde en büyüdüğü 40 i geçmiş bekar erkek yaşıyor.

Baştan aşağı temizlik yapılmalı oraya yardımcı olabilecek temizlikçi yani yardımcı bir kadın tutabilirsiniz bir günlüğüne baştan aşağı temizlesinn diye

Peki sonra.. Bu evde temizlikten anlamayan insanlar var . 2 günde yine aynı olur.

Halıları kaldırıp ayakkabı ile içeriye giriliyor.

Sizin ki yalnizmis. Bir zahmet öyle yapın zaten. Bu evde en büyüdüğü 40 i geçmiş bekar erkek yaşıyor.

Abisi de aynı sokakta oturuyor.

Benimde annem kardeşimle yaşıyor ama annem zordaysa ihtiyacı varsa, yanında kardeşim var o yapsın demem saçmalık.

Onlar yapmıyorsa kendi vicdanlarını ilgilendirir bu benim annemle ilgilenmemem için bir bahane değil ben yapar huzurlu olurum en azından,diğerleri de kendi bilir

Herkes evlatligini yapar, burada hemfikiriz.

Kastım bu değil . Bakın aynı ev içinde yaşayan 6 adamdan soz ediyorum.
Bu kişilerin temizlik anlayışı yoksa hergun temizlik yapsan ne olur ?
Ev kapısının ucuna bile ayakkabıyla basılmaz, bunlar içeride dolaşıyor.

Konu sahibinin eşine düşen o evi temizlemek değil , hal hatır sormak, maddi manevi destekte bulunmaktir . Melo34 ise yalnızca yonlendirebilir.

Herkes tutturmuş , " yardımcı bul, gidip temizlesin " bu çözüm değil.

Maalesef benim kv de psikolojik olarak hasta evde hiç iş yapmaz evi tabiri caizse b..k götürür, kv de evine kimseyi istemez küfürler eder bağırı çağırır vs. Ama beni çok sever kv ben gidince seli divane olur.
Kv bizden 1600 km uzakta olduğu sürekli görüşemiyoruz fakat benim aklım takılır üzülürüm.Yine aklıma düştüler geçen hafta eşime uçak bileti aldım rica minnet eşim 3 günlüğüne gitti.Gider gitmez eşim evi baştan aşağı bir güzel temizlemiş 3 gün uyku uyumadan ama çok sinirlenmiş tabi.Bana telefonda söylendi hep senin yüzünden geldim canım çıktı diye Kv eli ayağı tutuyor ama ruhsal anlamda bitik birde evde yarı zeka özürlü 42 yaşında kaynım var o kv daha beter durumda. Kv maddi sıkıntısı yok ama evine temizlikçi falan istemiyor.
Hal böyle olunca da biz idare ediyoruz.
Eşime geçen hafta dedim ki "Allah kısmet ederse doğumdan sonra bebeğin 40 için arabaya atlarız geze geze annene gideriz hem 40 uçurur hemde annen ilk torununu görür" dedim. Aman aman demez olaydım "Ne işimiz varmış orda evi b.k götürüyor gidelim de bebek hastamı olsun görmeyiversin torununu o da biraz insan gibi yaşamayı öğrensin" dedi de dedi. Bende şimdi eşimi nasıl ikna edeceğim diye düşünüp duruyorum. Hele önce şu bebek bir doğusunda hayırlısı ile ben bir çaresini bulur götürürüm
En son ihtimal arabayla gidersek eşim bebekle kv annesinde biraz oturur bende bir güzel evi temizlerim misler gibi öyle götürürüm bebeğimi.

Keske evlerine gitmeli miyim diye kinu acmak yerine nasil yardimci olabilirim nasl temiz bir yerde yasamalarini saglayabilirm bir gelin olarak diye konu acsaydiniz.Esinize de size de bravo.

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.

Bu arada temizlikçi kadın tutan diyen arkadaşlar kusura bakmayın ama hayal gücünüz çok zayıf.
Benim Kv evine kardeşleri kadın getirmiş kadın evi görünce kaçmış gitmiş.
Size kendi Kv evini yazayım.
Ev ev değil ahırdan beter.
Düşünsenize wc b.k içinde lavabolar simsiyah evde ayakkabı ile geziliyor yıkanma yok çamaşıe yıkanmıyor aynı elbiseler giyiliyor tencerede yemek yapılmış 6 aydır öyle duruyor.Mutfak yağ ve kir içinde o ağır pis kokudan evde durulmuyor nefes alınmıyor.
Ve ev bahçe içinde müstakil bir villa.Daha 1 yıl önce yapıldı.Eşimle birlikte o evi yapcaz diye canımız çıktı.
Öteki evinden bir çöp getirmedik tüm eşyalar sıfır tüller fransız güpürü tabaklar Güral porselen çatal kaşık takımı karaca koltuklar Bellona dev kadar lcd tv halılar ipek yatak odaları istikbalden mutfak ankastre banyo kocaman duvardan duvara fayans kaplı duş masajlı çelik kapı koca balkon o kadar güzel bir evki dışı şeker pembesi Pencereler çift cam.
Bulaşık çamaşır makinesi No Frost buzdolabı aklınıza gelen herşey var evde ama bu anlattığım ev 1 yılda olmuş ÇÖPLÜK.
Ankastre ocağın delikleri yağdan kapanmış yanmıyor tuvalette sifon çekilmemiş o halılarda ayakkabıyla dolaşmışlar koltukların içine etmişler yerlerdeki lamine parkeler kalkmış beyaz amerikan kapılar simsiyah o porselenler leş Tencereler leş olmuş.Hatta kaynım o yepyeni gardolabın birini parçalayıp bahçeye güvercin kafesi yapmış
Ne el yıkarlar ne yüz nede diş yıkamazlar.
Velhasıl böyle bir durumu yaşamayan asla bizi anlayamaz.
Kaynım hala büyük abdestini altına yapıyor. Allahtan paraları varda kv çamaşır yıkamasa da her hafta gidip elbise don alıyorlar kendilerine
Bulaşık yıkamıyor ama alo servisle dışardan söyler yemeği.
Kv öldüğünde Kaynımı bize alacakmış eşim Bişey demedim tabi sürekli evde altına kaka yapan koca bir adam cezai ehliyeti yok aklı yarım tehlikeli biri olsada o gün bir gelsin hele gelip gelmeyeceğini o zaman düşünürüm
Şimdiden eşime Hayır dersem huzursuz oluruz bende o zamana kadar kim öle kim kala dedim sustum.
Kardeşini getirirse oturur b.k temizler eşim Hiiç umurumda olmaz
Çünkü kardeşi bakım evinde zaptedilmesi gereken ve düzenli ilaç İçmesi gereken biri.Bu arada Kaynım beni çok sever ne desem yapar söz dinler yani.Bana bir yengecim demesi var çok sevimli.
Onlara gittiğimde abisiyle banyoya sokar bri güzel yıkarız saçlarını tırnaklarını keserim ona sevdiği yemekleri yaparım bayılır çok mutlu olur.

Hayır nişanlıyken bir kere gittim zaten gitmemek için büyük bir sebebim var anlaşmamız bu şekilde sadece kızımı görmeleri için bir kere ısrar ettim taviz verince gerisini istiyorlar

Keske evlerine gitmeli miyim diye kinu acmak yerine nasil yardimci olabilirim nasl temiz bir yerde yasamalarini saglayabilirm bir gelin olarak diye konu acsaydiniz.Esinize de size de bravo.
Güzel kardeşim sizler bizleri anlayamazsınız.
Ben evlendiğimden beri kv evinde bildiğin B.k temizliyorum hemde hiç gocunmadan bir gün lafını etmeden.
Eşim bana yapma yine aynı olacak kendini boşuna yoruyorsu diyor ama ben her defasında düzelir umuduyla temizliyorum.
Benim Kv ilk evlendiğim zaman şehrin göbeğinde kendi arazisi içinde müstakil bir evde oturuyordu ve beni kv evine hiç götürmediler evlendikten 1 yıl sonra kv felç geçirmiş diye haber geldi uçağa atlayıp tek başıma gittim gördüğüm manzarayı anlatamam size.
Kv pisliğim için de yatıyor resmen kendimden utandım. O ev nasıl ama biliyormusunuz? Banyoya girdiğim zaman en 10 tane fare banyo deliğinden içeri kaçtı beni görünce. Ve o tuvalet varya tıkanmış dışarı taşmış.Çamaşırlar en az 1 yıldır yıkanmamış mutfak mutfak değil çöplük gibiydi. Ben önce kv hasta diye sandım ama işin aslı öyle değilmiş.
Meğer kv tuvalet taşınca tuvalete girmemiş altını kendi kendine beslemiş ve büyük tuvaletini tutmuş tutmuş ve dışkısı içeride taşlaşınca kısmi felç olmuş.
Kv evini kezzaplarla çamaşırsularıyla temizlerken zehirlendim hastanelik oldum.Tuvaletin giderini kendim yaptım b.kları kürekle poşetlere doldurup temizledim fare deliklerini kapattım tam 15 gün canım çıktı kv kaç kere hastaneye götürdüm o dışkıyı çıkaramadılar ben eldiven takıp elimi yağladım makatına elimi sokup o dışkıyı öyle çıkardım ve kv en az 15 günlük s.çtı ve o koku dehşet vericiydi ama ben dayandım.1 ay boyunca uğraştım insanlık vazifemi yaptım evi temizledim kv iyileşti herşey harika oldu ben evime döndüm. Eşim bana boşuna yaptın dedi ama inanmadım eşime.Sonra aradan 2 ay geçti eşimle uçağa atlayıp kv gittik ve ev nasıldı biliyormusun bildiğin B..K çukuru
Anne bu ne hal ben o kadar uğraştım böylemi baktn eve dedim. Napayım kızım halim yoktu eeew hergün aradığım da gezmedeydin? Neyse o evi yıktık yerine sıfırdan muhteşem bir villa yapıldı sıfır eşyalı ve o evde 1 yılda eski ev gibi oldu.Eşim artık gitmem diyor bana sende gitmeyeceksin diyor.
Geçen yıl kv arayıp telefonda ağlıyor "ben çok yalnızım benim yanıma gelip yaşayın ben size bakarım" falan demişti.
Eşimde "annw ben senin niyetini anladım sen kendine hizmetçi istiyorsun ama kusura bakma benim senin uğruna feda edecek kimsem yok.Ben karımı sokakta bulmadım az ye hizmetçi tut kendine" demişti.
Ama ben yine de kıyamıyorum arada bir gidip bakıyorum kv de.

Benim kayınvalideninde evi okadar piski, eli ayagı tutuyor, akşama kadar gezer, dokuz çocugu var, ben titiz oldugum için beni pek sevmez,bayramlarda bir gideriz oda oturmaya tiksiniyorum, beş kızı var gelip temizlesin .Sizin durumunuzda zor evde bekar erkekler, tabiki mecbur degilsiniz temizlemeye, maddi durumunuz iyiyse temizlikçiye iki üç kat para verip temizletebilirsiniz, hem sizinki galiba hastaymış.Yada daha iyi bir ortamda yaşaması için huzur evi tek çare en azından insanca yaşarlar.Siz degil eşiniz yapmalı bence.

Hayır nişanlıyken bir kere gittim zaten gitmemek için büyük bir sebebim var anlaşmamız bu şekilde sadece kızımı görmeleri için bir kere ısrar ettim taviz verince gerisini istiyorlar
Sen yine 1 kere girmişsin ben evlendiğim halde bile gitmedim sürekli bahanelerle beni götürmek istemediler.Dayısına anneannesine falan gittim hep.
Kardeşim seni birtek ben anlarım sana da yerden göğe kadar hak veriyorum.
Bizim durumumuz yaşlı insanlar elden ayaktan düşen zavallı anne baba falan değil.
Bizimkiler bildiğin ruh hastası psikolojik sorunları olan insanlar. Bizde de var aynısı eşim ben ısrar etmesem hayatta gitmez aramaz. Çok zor bir durum.
Birde 2 saat otur diyorlar 2 saat oturmak sorun değilki evde kokmayan oturacak yer olursa neden oturmayalım ki?
Birde el falan da yıkamıyorlar o bebeği alıp şapur şupur öpecekler elleyecekler birde evdeki o dehşet kokuya ne demeli?
2 saat değil 2 dakika oturacak varsa burdaki arkadaşlardan hemen götürmeyim benim kv evine bakalım durabileceklermi?
Ah ahhhh yaşamayana ne kadar kolay geliyor akıl vermek yargılamak falan.

Bizde de aynı dert var ama akrabalar ve çevre anası ağır geldi der diye bakım evine vermek istemiyoruz.
Aslında kv mahkeme kararıyla çok rahat bakım evine verebiliriz ama eşime dedim bırak kafasına göre nasıl mutlu oluyorsa ölene dek yaşasın.
Kv gezme maaş banka faizini almaya giderken waoouuww bildiğin süpermen Ama üstü çok pis kokuyor arabaya bindiği zaman kokusu içeri sarıyor. Ben yıkıyor paklıyorum yine kokuyor

Sizi anlayabiliyorum.Benim kaynvalidemde pasaklinin tekidir.evde 2 kedisi var.Alali 3
yil oldu.Birkere bile yikamamis.Ortaya pisler hayvanlar temizlemez.Yatak yorgan adeta bok kokar.Eli ayagi da gayet saglam butun gun gezmeler de ! Ama evini bok goturur.Her gittigmde

Mesele kedi köpek olsa yine iyi ama bunlar kendi boklarını altlarına yapıp üstüne oturan akıldan rahatsız insanlar.
Senin kv rahat umursamaz bir tip demek ki.Bizimkiler başka türlü.
Kendi annemin de evde 2 kedisi var ama annemin evine gelen evde hayvan olduğunu bile anlamaz.
Pasaklı olmak başka bir şey.
Her ikisi de zor me diyeyim

Paraları var akılları var bu yazılanlarım hepsini onlarda düşünmüştür bence ama evde yaşayan insanlar pis hergün temizletsende değişmez
Paralari olabilir siz yapın demedim zaten.ön ayak olabilirsiniz demek istedim aklı da var ona da bisey demedik belki birilerinin teşvik etmesi gerekiyor bazen böyle durumlar olabilir.
Zaten anladığım kadarıyla sizin sorununuz başka temizlik falan değil.yedi kat yabancının evi gibi görüyorsunuz. Gitmeseniz daha iyi

Ben temizlerim.Hasta olmamasina ragmen.Esimin hatri icin.
Bende temizlerim sırf esimin hatri icin. Ama bazende insan kendini kullanilmis hissediyor. Elin ayagin tutuyor bi camasir suyu dok be banyona tuvaletine. Bi carsaf degistir ne biliyim bi havlunu degistir les gibi kokuyor ben degistiriyorum bir sonraki gidisime kadar duruyor igreniyorum resmen bazen.

Ayrica bizim kv de 5 erkek var ayni durum yani en kucuk 18 yasinda en buyuk 50 yasinda amca kayinlar kb hepsi bi aradalar cok kufurbazlar kizımi goturesim hic gelmiyor. Benim abim trafikte karsi sofore aptal dedigi icin ozur dilerdi. Bunlar ana avrat sovuyor millete kimsenin yuzu kizarmiyor ben oflayip puflayip cikiyorum odadan.

benim evladımla alakası ne alakası var ben niye utanıyorum 9 evladı var hepsi herşeyin farkında ihtiyaç duysalar bana sormazlar dimi benim tek sorunlulugum bebeğim ben sadece onu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…