Yazık diyorum. Benim eşimin annesi de yalnız ve çok yaşlı.
Kadın her işini kendi yapıyor olsa da çok üzülür,iki günde bir arar,bayramlarda,izinlerde gidilir ve kışın orda zahmet çekmesin diye yanımıza getirir 1 ay. Ki yarın benim annem ya da annesi hasta olsa bırakamayız.
O anne babaya üzüldüm,anne babam pis olursa olsun orda büyümüş o annenin hiç mi emeği yok ki eşin zorla gidiyor.
Onun yerine halı yoksa alın,pisse temizletin zor değil bunlar.
Diğer kardeşleri var diye sığınmayın yarın sizde yaşlanıcaksınız siz üstünüze düşeni yapın
Baştan aşağı temizlik yapılmalı oraya yardımcı olabilecek temizlikçi yani yardımcı bir kadın tutabilirsiniz bir günlüğüne baştan aşağı temizlesinn diye
Sizin ki yalnizmis. Bir zahmet öyle yapın zaten. Bu evde en büyüdüğü 40 i geçmiş bekar erkek yaşıyor.
Abisi de aynı sokakta oturuyor.
Benimde annem kardeşimle yaşıyor ama annem zordaysa ihtiyacı varsa, yanında kardeşim var o yapsın demem saçmalık.
Onlar yapmıyorsa kendi vicdanlarını ilgilendirir bu benim annemle ilgilenmemem için bir bahane değil ben yapar huzurlu olurum en azından,diğerleri de kendi bilir
Maalesef benim kv de psikolojik olarak hasta evde hiç iş yapmaz evi tabiri caizse b..k götürür, kv de evine kimseyi istemez küfürler eder bağırı çağırır vs. Ama beni çok sever kv ben gidince seli divane olur.İyi geceler kısaca konuma geçeyim fikirlerinizi öğreneyim
Benim kp ve kv hastalar bize hiç gelmezler benim de onlara ziyaretim 5i geçmez. Eşim de ailesine çok düşkün degildir ayda bir zorlamam ile gider. Şimdi bizim 2 aylık bir kızımız var ramazan bayramın da hastalar diye bebekle ziyaret ettik. Ev çok pis tuvalet kapısı açık ev idrar kokuyor, yerde halılar yoktu ayakkabı ile geziyorlar, yataklar yastıklar kirden renk değiştirmiş gözünüzde yeterince canlanmıstır sanırım. Bu sebepler yüzünden ziyareti kısa kesmistim bebegim o zaman 22 günlük falandı mikrop kapmasını istemedim. Eşimde bir daha getirmem ev rezil gibi burda çocuk hasta olur diyince ben yorum yapmadım.
Önümüzde yine bayram var şimdi eşim bayram da götürelim diyor yine aynı tablo ile karşılaşacağımız aşikar. Benim bu konuda tavrım olumsuz olsa da sürekli ikna etmeye çalışıyor. Siz olsanız ne yapardınız
Not: Kv fiziksel bir sorunu yok şizofreni ve ilaçlarını düzenli kullanmıyor evde yabancı birini istemiyor küfür edip evden kovuyor(muş) Evde 6 bekar erkek var en küçüğü 18 en büyüğü 42 yaşında. Kız kardeşi 2 günde bir gidip temizlik ve yemek yapıyor ve bunun içinde para alıyor kısacası onlar hallerinden memnun benim karışmamı istemiyorlar. zaten
İyi geceler kısaca konuma geçeyim fikirlerinizi öğreneyim
Benim kp ve kv hastalar bize hiç gelmezler benim de onlara ziyaretim 5i geçmez. Eşim de ailesine çok düşkün degildir ayda bir zorlamam ile gider. Şimdi bizim 2 aylık bir kızımız var ramazan bayramın da hastalar diye bebekle ziyaret ettik. Ev çok pis tuvalet kapısı açık ev idrar kokuyor, yerde halılar yoktu ayakkabı ile geziyorlar, yataklar yastıklar kirden renk değiştirmiş gözünüzde yeterince canlanmıstır sanırım. Bu sebepler yüzünden ziyareti kısa kesmistim bebegim o zaman 22 günlük falandı mikrop kapmasını istemedim. Eşimde bir daha getirmem ev rezil gibi burda çocuk hasta olur diyince ben yorum yapmadım.
Önümüzde yine bayram var şimdi eşim bayram da götürelim diyor yine aynı tablo ile karşılaşacağımız aşikar. Benim bu konuda tavrım olumsuz olsa da sürekli ikna etmeye çalışıyor. Siz olsanız ne yapardınız
Not: Kv fiziksel bir sorunu yok şizofreni ve ilaçlarını düzenli kullanmıyor evde yabancı birini istemiyor küfür edip evden kovuyor(muş) Evde 6 bekar erkek var en küçüğü 18 en büyüğü 42 yaşında. Kız kardeşi 2 günde bir gidip temizlik ve yemek yapıyor ve bunun içinde para alıyor kısacası onlar hallerinden memnun benim karışmamı istemiyorlar. zaten
Yazık diyorum. Benim eşimin annesi de yalnız ve çok yaşlı.
Kadın her işini kendi yapıyor olsa da çok üzülür,iki günde bir arar,bayramlarda,izinlerde gidilir ve kışın orda zahmet çekmesin diye yanımıza getirir 1 ay. Ki yarın benim annem ya da annesi hasta olsa bırakamayız.
O anne babaya üzüldüm,anne babam pis olursa olsun orda büyümüş o annenin hiç mi emeği yok ki eşin zorla gidiyor.
Onun yerine halı yoksa alın,pisse temizletin zor değil bunlar.
Diğer kardeşleri var diye sığınmayın yarın sizde yaşlanıcaksınız siz üstünüze düşeni yapın
Hayır nişanlıyken bir kere gittim zaten gitmemek için büyük bir sebebim var anlaşmamız bu şekilde sadece kızımı görmeleri için bir kere ısrar ettim taviz verince gerisini istiyorlarbenim merak ettiğim,siz bu aileye nişanlıyken hiç gitmediniz mi?bilmiyormuydunuz,pis olduklarını?
baştan kabul ettikten sonra,şimdi sorun çıkarmaya gerek yok.
temizliklerini yapmak zorunda değilsiniz,yardımcı kadın tutmak zorunda da değilsiniz.ama senede 2 bayram gidip,2 saat oturmak zorunda kalacağınızı baştan düşünmeliydiniz.yani eşinizin hatırı için,2 saat katlanacaksınız.
Güzel kardeşim sizler bizleri anlayamazsınız.Keske evlerine gitmeli miyim diye kinu acmak yerine nasil yardimci olabilirim nasl temiz bir yerde yasamalarini saglayabilirm bir gelin olarak diye konu acsaydiniz.Esinize de size de bravo.
Sen yine 1 kere girmişsin ben evlendiğim halde bile gitmedim sürekli bahanelerle beni götürmek istemediler.Dayısına anneannesine falan gittim hep.Hayır nişanlıyken bir kere gittim zaten gitmemek için büyük bir sebebim var anlaşmamız bu şekilde sadece kızımı görmeleri için bir kere ısrar ettim taviz verince gerisini istiyorlar
Bizde de aynı dert var ama akrabalar ve çevre anası ağır geldi der diye bakım evine vermek istemiyoruz.Benim kayınvalideninde evi okadar piski, eli ayagı tutuyor, akşama kadar gezer, dokuz çocugu var, ben titiz oldugum için beni pek sevmez,bayramlarda bir gideriz oda oturmaya tiksiniyorum, beş kızı var gelip temizlesin .Sizin durumunuzda zor evde bekar erkekler, tabiki mecbur degilsiniz temizlemeye, maddi durumunuz iyiyse temizlikçiye iki üç kat para verip temizletebilirsiniz, hem sizinki galiba hastaymış.Yada daha iyi bir ortamda yaşaması için huzur evi tek çare en azından insanca yaşarlar.Siz degil eşiniz yapmalı bence.
Güzel kardeşim sizler bizleri anlayamazsınız.
Ben evlendiğimden beri kv evinde bildiğin B.k temizliyorum hemde hiç gocunmadan bir gün lafını etmeden.
Eşim bana yapma yine aynı olacak kendini boşuna yoruyorsu diyor ama ben her defasında düzelir umuduyla temizliyorum.
Benim Kv ilk evlendiğim zaman şehrin göbeğinde kendi arazisi içinde müstakil bir evde oturuyordu ve beni kv evine hiç götürmediler evlendikten 1 yıl sonra kv felç geçirmiş diye haber geldi uçağa atlayıp tek başıma gittim gördüğüm manzarayı anlatamam size.
Kv pisliğim için de yatıyor resmen kendimden utandım. O ev nasıl ama biliyormusunuz? Banyoya girdiğim zaman en 10 tane fare banyo deliğinden içeri kaçtı beni görünce. Ve o tuvalet varya tıkanmış dışarı taşmış.Çamaşırlar en az 1 yıldır yıkanmamış mutfak mutfak değil çöplük gibiydi. Ben önce kv hasta diye sandım ama işin aslı öyle değilmiş.
Meğer kv tuvalet taşınca tuvalete girmemiş altını kendi kendine beslemiş ve büyük tuvaletini tutmuş tutmuş ve dışkısı içeride taşlaşınca kısmi felç olmuş.
Kv evini kezzaplarla çamaşırsularıyla temizlerken zehirlendim hastanelik oldum.Tuvaletin giderini kendim yaptım b.kları kürekle poşetlere doldurup temizledim fare deliklerini kapattım tam 15 gün canım çıktı kv kaç kere hastaneye götürdüm o dışkıyı çıkaramadılar ben eldiven takıp elimi yağladım makatına elimi sokup o dışkıyı öyle çıkardım ve kv en az 15 günlük s.çtı ve o koku dehşet vericiydi ama ben dayandım.1 ay boyunca uğraştım insanlık vazifemi yaptım evi temizledim kv iyileşti herşey harika oldu ben evime döndüm. Eşim bana boşuna yaptın dedi ama inanmadım eşime.Sonra aradan 2 ay geçti eşimle uçağa atlayıp kv gittik ve ev nasıldı biliyormusun bildiğin B..K çukuru
Anne bu ne hal ben o kadar uğraştım böylemi baktn eve dedim. Napayım kızım halim yoktu eeew hergün aradığım da gezmedeydin? Neyse o evi yıktık yerine sıfırdan muhteşem bir villa yapıldı sıfır eşyalı ve o evde 1 yılda eski ev gibi oldu.Eşim artık gitmem diyor bana sende gitmeyeceksin diyor.
Geçen yıl kv arayıp telefonda ağlıyor "ben çok yalnızım benim yanıma gelip yaşayın ben size bakarım" falan demişti.
Eşimde "annw ben senin niyetini anladım sen kendine hizmetçi istiyorsun ama kusura bakma benim senin uğruna feda edecek kimsem yok.Ben karımı sokakta bulmadım az ye hizmetçi tut kendine" demişti.
Ama ben yine de kıyamıyorum arada bir gidip bakıyorum kv de.
Mesele kedi köpek olsa yine iyi ama bunlar kendi boklarını altlarına yapıp üstüne oturan akıldan rahatsız insanlar.Sizi anlayabiliyorum.Benim kaynvalidemde pasaklinin tekidir.evde 2 kedisi var.Alali 3
yil oldu.Birkere bile yikamamis.Ortaya pisler hayvanlar temizlemez.Yatak yorgan adeta bok kokar.Eli ayagi da gayet saglam butun gun gezmeler de ! Ama evini bok goturur.Her gittigmde
Paralari olabilir siz yapın demedim zaten.ön ayak olabilirsiniz demek istedim aklı da var ona da bisey demedik belki birilerinin teşvik etmesi gerekiyor bazen böyle durumlar olabilir.Paraları var akılları var bu yazılanlarım hepsini onlarda düşünmüştür bence ama evde yaşayan insanlar pis hergün temizletsende değişmez
Bende temizlerim sırf esimin hatri icin. Ama bazende insan kendini kullanilmis hissediyor. Elin ayagin tutuyor bi camasir suyu dok be banyona tuvaletine. Bi carsaf degistir ne biliyim bi havlunu degistir les gibi kokuyor ben degistiriyorum bir sonraki gidisime kadar duruyor igreniyorum resmen bazen.Ben temizlerim.Hasta olmamasina ragmen.Esimin hatri icin.
benim evladımla alakası ne alakası var ben niye utanıyorum 9 evladı var hepsi herşeyin farkında ihtiyaç duysalar bana sormazlar dimi benim tek sorunlulugum bebeğim ben sadece onu düşünüyorumYazdıklarınızı okuyunca ilk düşündüğüm sizinde evladınız var... Ben utanırdım bu konuyu açmaya açıkçası. El insaf insan kırk yabancıya dayanamaz bu durumda yardımcı olmak ister. Ama unutmayın insan ne ekerse onu biçer, çünkü kader adalet eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?