bir tuhaflık var çözemiyorum!!!

şuan çalıştıgımı anneme vermıyorum dırek,kaldıkı verebılsem verırım
ınatlaşmayla ,TEHDİTLERE maruz kalan benım ne kadar kolay suçlar varı yazmıssınız
ben kımseye benı alıcaksın işimide kurucaksın demedım,anlaşma imzalatmadım
bu zamana kadar kımsenın cebıne guvenıp iş kurma HAYALLERIM olmadı
o kadar arkadaşa cevap yazdım,detayları konustuk

ben kımseden,bu bekarken arkadaşım,şimdi eşim,ona dayatmadım
eşim ,yaparım derken,anneme farklı konustu bana hayır çalışma evde otur
çocuk olmassa olmass ,burada ,PARASI OLAN bır eşin sırf inatlaşarak sadece kendı İSTEKLERINI irdeleyerek
farklı yaklaşımları almak ,düşünmek adına konu açmıştım
benı yargılamak ,yerıgeldıgı suçlamak ne kadar basıt görünmüş oradan
yazdıklarınızı okuyun tekrar,arkadaşlara yaptıgım yorumlara bakın bı öyle yazın lütfen

bekarken yanınızda, yaptınıgınız ,attıgınız her adımı destekleyen biri, evlenınce nasılsa gerı dönemez yolundan,düşüncelerıyle
benı aylarca ağlama krızlerıne soktu,saplantılı durumlarını farkettiğimde ona gore yaklaşmama ragmen,rotasını değiştirdi
şimdi kıme ne dıyecegını,anneme başka konusup,kv. annesıne başka konusup,evde ,bırıkımlerını luks tatıllere ayırmayı palanladıgını
benı TEHDİT EDEREK,GİYDİĞİM TİŞÖRTÜME SALDIRIP ruh hastasıymış gıbı tavırlar takınması
2 dk. sonra normale donmesı,ŞİMDİ eşim deyıp guvendıgım ınsan bana evde oturup ona çocuk doğurarak ,akşamları kapıyı açarak mutlu evlılığin bu oldugunu düşünen bırı oldu

NEDEN yargılarınız bunca saçmalığa rağmen ben kötu ve düşüncesız lanse edılıyorum
gerçekten anlayamıyorum,ben ANLAŞMA İMZALAMADIM,evlenınce çalışmaya devam edecegımı söyledım,ben 2li oynamadım
eşime süprız yapmadım

kaldı kıııı ,keyıften çalışmak ıcın ugraşmıyorum
benım annem var ,bu konuda annemı yok saymam ıstenıp böyle sonradan değişen eşime,HERŞEYİMİ feda edıyorum annemde kalsın orda,yarı aç tok yaşar elbet bız çıkalım tatıle,alalım sıfır arabamızı gezelım hayatım
sana ustune bıde benden çocuk

bumudur hayat,eşlerin İYİ GUNDE KÖTU GUNDE SÖZ VERMELERI
BEN BENI ANLAYACAK,YANIMA YOLDAŞ,hayat arkadaşı aldıgımı sanmıştım,umarım benım gıbı guven tokatı yemessınız,evlenmeye ıkna edene kadar herşeye tamam de,sonrada hayır benım dedıklerım olsun
nerde kaldı aşkımız sevgımız saygıııı

Ne kadar saptırmışsınız ama ben size anlaşma imzaladınız mı dedim resme öyle dediniz evlenmeden önce iş kuracağını söyledi dediniz. Şimdi sözünde durmuyor dediniz adam ne zaman size çalışma demiş ben göremedim yazınızda. Ben annenize para göndermeyin demedim hatta bende gönderiyorum dedim farkındaysanız ama eşiniz zaten maaşınızdan annenize para göndermenize izin veriyorken, çocuk istemiyorum derken illa çocuk istiyorum dememiş ki kabullenmiş tamam demiş ama üzülmüşte.

Ben size neden çalışıyorsunuz mu dedim ama aileniz için çalışıyorken eşinizin duygularını hiçe sayamazsınız. Tekrar söylüyorum eşiniz annenizin size bunları iş kurma mevzunu söyleceğin bilmiyor mu biliyor neden ikili oynasın sizin bunun hesabını soracağınızı bilir. Annem yarı aç yarı tok gezerken tatil yapamam demişsiniz peki iş nasıl kuracaksınız o yazdıklarıma hiç cevap bile vermememişsiniz tatile verecek paranız yok lüks ama iş kurmaya var o kadar masrafın altından nasıl kalkacaksınız. Eşiniz size riskleri anlatıyor hala farkında değilsiniz tutmazsa işiniz olabilecekleri söylüyor.

Açmak istemeyen adam ne annenize kalkıp bunu der ne de size riskleri söyler ben açamam der işine geliyorsa der açmak zorunda da değil ama siz eşiniz açmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz. Çalışırsınız ailenize bakarsınız. Bakın kendiniz diyorsunuz evlenmeye bile işyeri açacağı için ikna olduğunuzu söylüyorsunuz bu anlaşma değil de nedir bana evlenmeden önce işyeri açacağını söyledi sözünde durmadı boşanıcam bu kadar mı basit.

Peki bu adamın size ilgisizliği, aldatması, içki kumarı var mı, evne bakmıyor mu, ailenize saygısızlık mı ediyor, size şiddet mi uyguluyor hayır hiç öle şeyler okumadım tek sorun ne evlenmeden önce bana işyeri açacağını söyledi kıvırıyor yani bu ne demek ben bu söze inandım evlendi yoksa evlenmezdim demek. Sizin maaşınız ancak ailenize ve size yeter borçlanacaksa bu adam oraya buraya borçlanacak siz işi tutturamazsınız ki garantiniz de yok eşinizin düşeceği durumu düşünün.

Eğer eşinizi gerçekten seviyor olsanız o size yalvarsa bile işyeri açmak için istememeniz lazım elimizde para yok borçla olmaz riskli iş ya beceremezsem ne yaparsın demeniz lazım tatil parası ile işyeri aöma parasını bir tutmanız ayrıca enteresan zaten. Beraber çalışım kazanın yine ailenize para gönderin az yiyin az giyin ama evinizin huzuru olsun maddi konularla hzuursuzluk yaratmayın garantisi olmayan şeylerde eşinizi zora sokmayın.

Son düzenleme:
merhaba
Yahu galiba hic kimse okuduklarini anlamiyor ya da isine geldigi gibi anliyor.Ne kadar merakliymis herkes kutsal aile birligine.Evlenip ille de cocuk yapalim, esimiz ne isterse o olsun demeye.Konu sahibi anlata anlata dilinde tüy bitti.Benim burda icim sisti.Konusahibinin halini düsünemiyorum bile.

Esi evlenebilmek icin bir sürü sözler vermis.Nasilsa ev lenince bir sekilde degisir fikri diye düsünmüs sanirim.Simdi de isi yokusa sürüyor.Konusahibi bir de annesine yardim etmek zorunda, böyle de bir baski var üzerinde.

Yapmak istedigi isi yapamiyor buna ragmen girmis bir ise calisiyorr.Sorun nerde ki.Ypmak istediklerini gerceklestirmek istemesi mi suc?Hem maddi olarak da sorunlari oldugundan bahsetmiyor.Son model araba almak, yurt disina tatile gimek ihtiyac degildir.

gittikce muhafazarkarlasan bir toplumdan da baska nasil cevaplar bekliyorsak artik...

sevgili konusahibi kendinizi üzmeyin bos yere.Konusa konusa anlasmaya calisin.Olmuyorsa da dünyanin sonu degil, istediginizi yaparsiniz.

her sey gönlünüzce olsun....

doğru kelıme bu işte ...........cevap yazmaktan '' anlata anlata dılımde tüy bitti''' demek aklıma gelmedı

ben ,kandırıldıgımı düşünüyorum,arkadaşların yorumlarınıda okudukça ınanın KENDIMI SORUNLU GÖRMEYE BAŞLADIM,NASIL YANI DIYE

hepımız mutlu olmak ,bundan sonra yolumuza güvenle tutabılecegımız bır eşin eliyle devam etmek ıcın evet demedık mı
kafam karışık değil,sağlam kişilik sahıbıyım ,okusun arkadaşlar, bekarlar,belkı onların yazmaya cesaret edemedıgı
belkıde sadece okumakla kalsın dedıklerını ben burda ,saatlerdır yazmaya çalışıyorum
GÜVEN TOKATINDAN bassedıyorum
anne olmak ıstedıgımı ama ben hazır oldugum da ,baskıyla TEHDITLE değil
eşimi burda yerden yere vurmak değil nıyetım,sorunlarıma farklı bakış açıları aramak

bugun böyle oldu,artık kayıpşehır düşünmüyormu? acaba eşim şimdi de mı aynı yolla bana istegını yaptırmaya çalışıyor dıye
kaldı kı kendı ailesıne ,kv.kp. kendılerıne ait evlerı maaşıı var,o kadar destek çıkılıyor malı olarak,ben bunu bılıyorum
daha çok yazıcak şey varda aklıma gelmıyor suan

Ne kadar saptırmışsınız ama ben size anlaşma imzaladınız mı dedim resme öyle dediniz evlenmeden önce iş kuracağını söyledi dediniz. Şimdi sözünde durmuyor dediniz adam ne zaman size çalışma demiş ben göremedim yazınızda. Ben annenize para göndermeyin demedim hatta bende gönderiyorum dedim farkındaysanız ama eşiniz zaten maaşınızdan annenize para göndermenize izin veriyorken, çocuk istemiyorum derken illa çocuk istiyorum dememiş ki kabullenmiş tamam demiş ama üzülmüşte.

Ben size neden çalışıyorsunuz mu dedim ama aileniz için çalışıyorken eşinizin duygularını hiçe sayamazsınız. Tekrar söylüyorum eşiniz annenizin size bunları iş kurma mevzunu söyleceğin bilmiyor mu biliyor neden ikili oynasın sizin bunun hesabını soracağınızı bilir. Annem yarı aç yarı tok gezerken tatil yapamam demişsiniz peki iş nasıl kuracaksınız o yazdıklarıma hiç cevap bile vermememişsiniz tatile verecek paranız yok lüks ama iş kurmaya var o kadar masrafın altından nasıl kalkacaksınız. Eşiniz size riskleri anlatıyor hala farkında değilsiniz tutmazsa işiniz olabilecekleri söylüyor.

Açmak istemeyen adam ne annenize kalkıp bunu der ne de size riskleri söyler ben açamam der işine geliyorsa der açmak zorunda da değil ama siz eşiniz açmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz. Çalışırsınız ailenize bakarsınız. Bakın kendiniz diyorsunuz evlenmeye bile işyeri açacağı için ikna olduğunuzu söylüyorsunuz bu anlaşma değil de nedir bana evlenmeden önce işyeri açacağını söyledi sözünde durmadı boşanıcam bu kadar mı basit.

Peki bu adamın size ilgisizliği, aldatması, içki kumarı var mı, evne bakmıyor mu, ailenize saygısızlık mı ediyor, size şiddet mi uyguluyor hayır hiç öle şeyler okumadım tek sorun ne evlenmeden önce bana işyeri açacağını söyledi kıvırıyor yani bu ne demek ben bu söze inandım evlendi yoksa evlenmezdim demek. Sizin maaşınız ancak ailenize ve size yeter borçlanacaksa bu adam oraya buraya borçlanacak siz işi tutturamazsınız ki garantiniz de yok eşinizin düşeceği durumu düşünün.

Eğer eşinizi gerçekten seviyor olsanız o size yalvarsa bile işyeri açmak için istememeniz lazım elimizde para yok borçla olmaz riskli iş ya beceremezsem ne yaparsın demeniz lazım tatil parası ile işyeri aöma parasını bir tutmanız ayrıca enteresan zaten. Beraber çalışım kazanın yine ailenize para gönderin az yiyin az giyin ama evinizin huzuru olsun maddi konularla hzuursuzluk yaratmayın garantisi olmayan şeylerde eşinizi zora sokmayın.

lütfen benı yargılamayın,yazdıgım cevapları okyun,bu son konum oncekı ıkısının devamı
hiç kımseyı ZORUNLU TUTMADIM dıyorum ben,evlenemseydı ozaman ,benı evlılıge ıkna ederken başka konusuyordu sımdı,çalıştıgım sekreterlık ısınıde ıstemıyor(yazdım bunuda cevaplara)

kaldıkı daha once ortak ısım olmustu,kaygılarını tutmamasını,malı tablosunu bılıyorum, ortagım yuzunden bıttı kapandı
neyı ters köşeye yatırmaya çalışıyorsunuz anlayamadım,eşimin aklında tutmaması gıbı bı durum yok,çünkü malı durumumuz buna uygun
kaldıkı BASINA SİLAH DAYAMADIM AÇACAKSIN DİYE...
öncekılerı okuyun ona göre yazın lutfen,yazmak ıstersenız,tartışma ortamı değil fikir alışverışı ıcın konusahıbı oldum

hee bide aklıma geldi kuzenim şuanda çalışıyo hemde hamile 3 aya yakın bi zamanı var doğuma. doğum izni alıcak 2 ay izni bittikten sonra çalışmaya devam edicek çocuğada annesi bakıcak senin de böyle durumun olursa annen çocuğa bakabilirse düşünmez misin? hem çalışırsın hemde anne olursun :40: nişanlımın amcasıda öyle evli eşi de kendisi de çalışıyo çocuğa da babaanne bakıyo

neden olmasın? baştan öyleydı zaten planlarımız
balayından donunce işyerımı açıp bıkaç ay sonra ,hamıle kalmayı düşünmüştüm,sonuçta babam yok, annem bakar
annem kendı bıle teklıf ettı eşimin yanında
madem öyle karar verdınız,bebek olunca kapatmayın,ben bakarım torunuma dıye

eşim evde olmamı ,bebekle ılgılenmemı
akşam yemeklerınde evde olmamı
şimdiki işimi bıle ıstemıyor kııı

bekarken tanıdıgm adam,şimdi farklı bırı oldu bunu anlatamıyorum yazımı okuyanlara,tartışma ortamı yaratıldı
ben sorunlu oldum,yazdıklarım neden farklı algılanıyor anlayamadım

neden olmasın? baştan öyleydı zaten planlarımız
balayından donunce işyerımı açıp bıkaç ay sonra ,hamıle kalmayı düşünmüştüm,sonuçta babam yok, annem bakar
annem kendı bıle teklıf ettı eşimin yanında
madem öyle karar verdınız,bebek olunca kapatmayın,ben bakarım torunuma dıye

eşim evde olmamı ,bebekle ılgılenmemı
akşam yemeklerınde evde olmamı
şimdiki işimi bıle ıstemıyor kııı

bekarken tanıdıgm adam,şimdi farklı bırı oldu bunu anlatamıyorum yazımı okuyanlara,tartışma ortamı yaratıldı
ben sorunlu oldum,yazdıklarım neden farklı algılanıyor anlayamadım

anladım herkesin düşüncesi farklıdır siz öyle düşünmüşsünüz öyle konuşmuşsunuz öylede olsun istiyosun. bende şimdi nişanlıma diyorum ben çocuk olunca çalışmam en az 3-4 yaşına gelene kadar. kendi çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. kreşe başlama yaşına gelmeden çalışmam diye üstüne basa basa söyledim. ben doğum yaptıktan sonra sen çalış çocuğa annem baksın dese bende sinirlenirdim baştan öyle konuşmadık diye

arkadaşlar eski konularımdan da bilir bazı arkadaşlar,her gün yeni bişey öğreniyorum kafam allak bullak oldu ,anlayamıyorum eşimin ne yapmaya çalıştığını...mantar enfeksiyonu için kadın doguma muayne olmaya gıtmiştim,dr.um muayne ettı ,eşimde bekliyor,odada,dr.um önemlı değil ufak bı enfeksıyon,bıde genel bakıım derkennn''aa yumurtlamışssın,bı fitil verıyım ertesi gece ilişkiye girebılırsın,bence tam zamanı dedı'' (bızım bebek konusunu erteledıgımızı bılmıyordu dr.um) neyse cıktık ,eşimde bende hiç konusmuyoruz,ama yuzunden bellı acayıp mutlu,

düşündüm ilaç aldıgım gece ,acaba rabbimin bı uyarısımıydı bu muayene ,diye,son kararımızı vermiştik halbukıı yinede kendımı bi değişik hıssettım ,kıyamadım yıneeee eşime kendım dedım,'' dr.un dediği gıbı yarın geceyı değerlendırelım,baktık olmadı ,ben çalışmaya devam edicem bebeğimizi de sonra planlayalım hayırlısıyla olsun dedım,hemen kabul etti ama ben zamansız regl olunca...söyledım oldugumu ''hayırlısı bıle demedı -bi off çekip,ben duşalıyım dedı,gitti''''
çalışmaya başlayıp ,eşimin zorlamasıyla bebek sahıbı olmanın doğru olmadıgını ,hazır olmadığımı,bana baskı yaparak hayırlı olmayacagını söylemiştim daha oncede kendısıne,

çalışıyorum şimdi bır av.yanında sekreter olarak, daha once hıc yapmamıstım ,,,,,ama bir tuhaflık var,annemi evine bırakırken aralarında bı konuşma geçmiş,annem anlattı bana geçen gun çok üzüldüm----benım çalışmamla ılgılı ,kendı işi mesleği var ama kuramadı bı turlu tecrübesi olmadıgı bi işte tutunmaya çalışıyor alışık kızım sabah gidip akşam gelmeye çalıssın,oğlum.. diye,,,,eşim ne dese---anne ben söylüyorum,atölyeni kuralım ,biliyosun yüklü miktar lazım ama temın edıcem kayıpşehır İSTEMİYOR ben bıraz daha dinlenıcem diyor oyuzden ,yanı o ıstese ben yapıcammm----demiş,halbukiii en çok annem şahittir nasıl kurmak istediğime

aklım almıyor artık arkadaşlar,yıllarca tanııı uzun bı mazı,sonra evlen ,şimdi hiç bişey olmamış gibi onca bağırıp çağırmaya karşın,bambaşka biri oldu,ilgili benı arzuluyor evet ama şimdide takıldı '' çalışıyorsun işte istediğin oldu,deyip olmaması gerekenden fazla neşeli ilgili...annneme farklı bana farklı kv. başka konuşur oldu,yurtdışı için yaza tatıl planları yapmaya başladı,yılbaşı için ,pahalı dedımsede dışarıda kutlayalım başbaşa...planlarıyla dolanıyor evde ,şaştım kaldım neyın peşinde :14:eskisi gibi sarılıp guvenle uyuyamıyorum,boşanmayı düşünürken buluyorum kendımı artıkkkk
boşanmak mı bu sebepler içinmi anlamsızve bencilce bence arkadaşım k.bakma düşündüğümü söylüorum

Esi evlenebilmek icin bir sürü sözler vermis.Nasilsa ev lenince bir sekilde degisir fikri diye düsünmüs sanirim.Simdi de isi yokusa sürüyor.Konusahibi bir de annesine yardim etmek zorunda, böyle de bir baski var üzerinde.

Yapmak istedigi isi yapamiyor buna ragmen girmis bir ise calisiyorr.Sorun nerde ki.Ypmak istediklerini gerceklestirmek istemesi mi suc?Hem maddi olarak da sorunlari oldugundan bahsetmiyor.Son model araba almak, yurt disina tatile gimek ihtiyac degildir.

bu kadar zormu ,bunu anlamak, ben çıkamadım işte işin içinden
evlenene kadar ,eşimi tanıyama kadar tüm hayatım boyunca tabırı caızsa tuttugunu koparanlardan oldum
kımseye sırtımı dayamadan,elimde kıyle neler yapabıldıgımı ben bılıyorum,iş arkadaşalrım bılıyor
yolda karşılaştıgımızda ,çalşıtıgımız saatlerı bana hatırlatıklarında oan sokak ortasında neler hıssdıyorum kımsenın haberı yok
işimi çok sevıyorum,parmak ısırtılacak kadar anaç bır yapım var ,çocukları özellıkle bebek kokusunu bnede çok duymak ıstıyorum
ama neden hayallerımız elımızden alınıyor,,eşim bunu bana kendı ıtıraf ettı bı akşam'' ben senın hayallerını çaldımm '' dıye
bılıyorum vıcdanen,kahroluyor,yada azcık da olsa tanıdıysam onu
kv.kp. sürekli bebek sorması,erkeklık böyle mi kanıtlanır?
eşe baskıyla tehditle!!!!!!söz geçirerek ,bütün elını kolunu bağlayarak ona ya bu yada buuu,karar senın demek,kaldı ki bıraksan işini,evlılıgımız sevgımız herseyın onunde olsa ,ama bu kafada da değilsın .......soylemlerı,

burda bunları irdelemek yerıne,,kaldı ki,birikım olmasına rağmen SIRF inada bındırılerek,
iki eşin bırbırınden uzaklaşmasını konusmak yerıne,lüks tatıllerı,arabaları,tartışırken bulmak benı ,üzdü
EVLILIGIMI dağıtmak gıbı bir nıyetım olsaydı,burda oturup nıye yazıyım saatlerce

ben kişiliğimi ıyı tanıyorum,bi isteğim yada çıkarım olsaydı,daha farklı yollarda elbet vardır,oturup yerdım parasını eşimin,
evliliğimi çıkarlarım üstüne kurmadım ben,bassetmek ıstedıgım ,yaşadığım sıkıntılı durum farklı algılandı sanırım
:14:

boşanmak mı bu sebepler içinmi anlamsızve bencilce bence arkadaşım k.bakma düşündüğümü söylüorum

kusura bakmadım arkadaşım,oncekı konularımla bağlantılı devamı oldugu ıcın bu son konum yenı bır olguydu
canım sıkıldı yazmak ıstedım
boşanmak,kolay değil
ama bunu kolaylaştıracak bir eş ,bılerek yapılan ,şeyler düşünmeme sebep oldu
yorumun ıcın teşeşkkur ederım ama cevaplarıda okumanı ısterım,onyargılı olma benım adıma ,bütününü değerlendır ıstersen,öyle yorum yapalım

belli ki bir derdiniz oldukça haklı sebepleriniz var. ama konuya öyle bir giriş yapmışsınız ki.sayfayı açar açmaz onları okuyanlar elbette hiçbirşey anlamayıp size karşı hemen bir tepki ile cevap yazmaya başlıyor.bence anlata anlata dilinizde tüy bitmesindense baştan konunuza daha açıklayıcı şeyler yazsaydınız daha farklı tepkiler alıırdınız.sayfayı açan herkes eski konulara bakmak zorunda değil,onlardan fikir alıp buraya yorum yazmak zorunda değil.ne okuyorsa onu yazıyor. olayları yaşayan sizsiniz ama bizde burada gözümüzde canlandıramayız bu olmuşsa buda olmuştur diye.daha net kısa bir özet yada hani olaki bakmak isteyen olursa eski konuuya dair bir link verseydiniz eminim daha fazla yardımcı olmaya çalışırdı herkes.

belli ki bir derdiniz oldukça haklı sebepleriniz var. ama konuya öyle bir giriş yapmışsınız ki.sayfayı açar açmaz onları okuyanlar elbette hiçbirşey anlamayıp size karşı hemen bir tepki ile cevap yazmaya başlıyor.bence anlata anlata dilinizde tüy bitmesindense baştan konunuza daha açıklayıcı şeyler yazsaydınız daha farklı tepkiler alıırdınız.sayfayı açan herkes eski konulara bakmak zorunda değil,onlardan fikir alıp buraya yorum yazmak zorunda değil.ne okuyorsa onu yazıyor. olayları yaşayan sizsiniz ama bizde burada gözümüzde canlandıramayız bu olmuşsa buda olmuştur diye.daha net kısa bir özet yada hani olaki bakmak isteyen olursa eski konuuya dair bir link verseydiniz eminim daha fazla yardımcı olmaya çalışırdı herkes.

haklısınız,can sıkıntısıyla yazıp paylaşmak ıstedım ,tartışma ortamına dönunce karışıklık oldu,benım sayfamda sorun var sanırım,link atamadım da bı turlu,sonradan da...
görüşünüz için teşekkür ederim

Konu sahibi arkadasim, konuyu ilk okudugumda ben de sorunun ne oldugunu cozememistim, ancak yazdigin cevaplardan derdinin ne oldugunu anladim. Sana hak veriyorum.. Evlenmeden once esinin soyledikleri ve evlendikten sonra yaptiklari birbirini tutmuyor. Boyle bir durumda kendini kandirilmis hissetmeni cok dogal karsiliyorum. Ayrica annene karsi bu kadar duyarli olmani takdir ettim keske her evlat senin gibi olabilse.. Esinin davranislarini dogru bulmuyorum ancak ortada kurulan bir yuva var, bu is artik inatlasmaya binmis, al karsina guzelce konus arkadasim. Onu birebir suclamaktan kacinarak, sakin bir ses tonuyla hissettiklerinden duygularindan bahset. Burda kendini sakince cok guzel ifade edebilmissin, seni suclasa bile sinirlerine hakim ol sakince konus. Ben seni bu konuda hakli buldum umarim esin de anlar sana haksizlik yaptigini, seni ne kadar uzdugunu.. Bu arada esinin psikolojisini hic normal bulmadim arkadasim tisortune saldirmssi falan, bu adam neden boyle oldu acaba onun da beyninde altindan kalkamadigi sikintilar mi var? Konusmaniz esnasinda onun da hislerini anlamaya calismani tavsiye ediyorum. Dedigim gibi esin hatali davranmis, bunlari yapmamaliydi ama esin ozunde iyi bir insan gibi geldi bana, en azindan cok masum istekleri var ancak hayallerini hice saymasi tabi ki yanlis. Bosanma fikrini cikar aklindan arkadasim yuvani kurtarmaya bak, tum kalbimle esinin sana yaptigi haksizliktan bir an once donmesini diliyorum..

okudugunuz ıcın teşekkur ederım,uzun yazmadım okumak sıkıntılı oluyor,daha öncede bıkaç konum vardı olup bıtenle ılgılı,buda onlarla bağlantılı aslında,,oyuzden anlam düşüklüğü görmenız mumkun,

eşimle evlenmeden once bırbırımızı kırmadan ve ısteyerek tum olacakları konuşmuktuk,ben bekarkende çalışan bırıydım az kazanıyordum ama aileme harcıyordum,(babam hayatta değil bugun)annemın gelırı olmadıgı için kardeşimle beraber biz üstlenıyorduk tüm masrafları,,,evlenmeye karar verdıgımızde eşim bana '' yıllarımız arkadaşlaıgımızla geçti,evlenelım işini ben kurucam,kendın açmaklada vakıt kaybetmeyelım,,söz veriyorum buna ,çok ıstedıgımız bebegımızı de yapıcaz....'' şeklınde ,konusmustuk, ama şimdi hep bı bahane one surer oldu,ev alalım arabayı değiştiricem sıfırla,vs....

kardeşimde evlı,nereye kadar hem kendı evını hem annemınkını ıdare etsın,ben kendı işimle ilgili iş bulamıyınca,sekreterlık yapmaya başladım,işte kısaca anlatabıldım mı bılmıyorum ama ,şuan eşim evde olsan hergun akşam kapıyı sen açsan bana,bebegımız olsa bıde.....diyerek benım tum guvenımı yıktı,arkadaşımken destek olan şimdi başka adam oldu,sinir krızlerıne soulan ben hakketmedıgım halde,buradakı bazı arkadaşlar tarafından ,ben sorunlu kafası karışık ,ılan edıldım,ınanın guvenını kaybettıgınız ,helekı bu eşinizse,,daha da ağır oluyor,kafam karısık değil çok şükür,sekreterlık yapıyorum evet,rabbım çalışma gucu versın.....azda olsa kazanıyorum,

eve kapatılmak ıstenılen ,böyle bır ortamda çocuk sağlıklı buyuyemez ınancımla,hareket eden ben , yıpratılan gene ben...ama söz mevzu bahıs bebek olunca ,erkek her zaman haklı ....ince hesaplar uzerıne bırı sızı evlılıge ıkna etseydı ne hıssederdınız

oyuzden bazen kendımı ,boşanmayı düşünürken buluyorum,eşimin orta yolu bulacağını sanmıyorum,çünkü bebek konusu saplantısıymış yenı anladım....

Hımm.. Konu şimdi biraz anlam kazandı. Ben -sanırım forumdaki pek çok kişi gibi- her konuda konu sahibinin önceki yazılarına bakamıyorum. Siz de özet geçmeyince biraz yanlış anlaşıldınız. Sonraki mesajlarınızı da okudum, size suçlayıcı gelen mesajlar benim gibi sadece konuyu okuyan kişilerin yazdıkları, öncesini bilmiyorduk çünkü. Keşke ilk baştan bir-iki paragraf olsun açıklama yazsaydınız sonradan tekrar tekrar laf anlatmanıza gerek kalmazdı :) Neyse...

Anladığım kadarıyla şu an eşinizle bir maddi probleminiz yok. İş biraz aranızdaki strateji savaşına dönüşmüş. Madem eşiniz bebeğinizin olmasını çok istiyor ve herşeyi buna bağlıyor, siz de öyle yapsanız?. Örneğin "Hayatım sen hiç tahmin edemediğim sebeplerden sinir krizi geçiriyorsun, bu ortamda çocuk büyütmek bana sağlıklı gelmiyor, önce bunu aşmayı deneyelim." ya da "İş konusunda bana söz vermiştin, buna bir engelimiz de yok ama bu durum benim güvenimi zedeledi, bu benim bebek kararımı da etkiliyor, emin olamıyorum." gibi. Güven sorununuzu birlikte çözemeye istekli olursanız gerisi de kendiliğinden hallolur diye düşünüyorum.

sorun eşinizin iş kurmanıza yardım edeceğine inanıp evlenmenizde bence.olmayıncada ama biz böyle anlaşmamıştık diye üzüyosunuz kendinizi.hayal kırıklığıda var tabi bi yandan.

benim anladığım eşiniz evlenmeye ikna etmek için sizi iş kurmana ben yardım edicem demiş.keşke kurallarınızı baştan koyup hayır önce işimi kurucam(madem bu kadar idealistsiniz iş kurma konusunda,hayatınızın merkezi resmen bu iş kurma mevzusu) sonra evlilik çocuk demeliydiniz.

sorun eşinizin iş kurmanıza yardım edeceğine inanıp evlenmenizde bence.olmayıncada ama biz böyle anlaşmamıştık diye üzüyosunuz kendinizi.hayal kırıklığıda var tabi bi yandan.

benim anladığım eşiniz evlenmeye ikna etmek için sizi iş kurmana ben yardım edicem demiş.keşke kurallarınızı baştan koyup hayır önce işimi kurucam(madem bu kadar idealistsiniz iş kurma konusunda,hayatınızın merkezi resmen bu iş kurma mevzusu) sonra evlilik çocuk demeliydiniz.

Bende ona takıldım eşim beni evliliğe iş kuracağını söyleyerek ikna etti diyor yani evlenmesi için eşinin iş ona iş kurması gerekiyormuş. Neden bu temele oturtulmuş evlilik onu bir türlü anlayamadım tamam kandırılmış hissediyor filan da zaten bir kere bebek denemişler olmamış hanım kızımızda demiş ki ben daha istemiyorum o da tamam demiş üstelememiş hatta annesine işi kurucam demiş bunu istemeyen insan annesine konu açmazdı bence. İkili oynuyor diyor ama annesinin kızıyla konuşacağını kocan böyle dedi diyeceğini bilmiyor mu neden ikili oynasın. Bana iş kurmadı ayrılıcam ne demek. Bu adam annesine para göndermesine birşey demiyor ki bakın kardşeimin kendi yuıvası var para gönderemez diyor peki kendi yuvası? sırf evlenmeden önce iş kurma sözünü yerine getirmedi diye insan ayrılır mı hadi ayrıldı diyelim kendi başına iş kurabilecek mi hayır bir de eşinden yuvasından olacak aldığı maaşla annesini evini geçindirecek belki de eşinin evinde yaşadığını gibi rahat yaşayamayacak. Ben evliliğe ikna olmasının bile iş kurmasını söylemesiyle olmasına takıldım yanii. Bir insanın iyi biri olması, evine yuvasına bağlı olması, sırf eşinin kafası dağılsın diye tatillere götürmek istemesi bir evliliği yürütmek için yeterli değil mi. Ayrıca adam riskleri söylemiş o kadar para yatırıcaz ya tutmazsa demiş konu sahibi bunu neden düşünmüyor o da var. Adam borç harç ne yapıo edip açıcam demiş kızın annesine, ama ya iş tutmazsa dükkan kapanırsa bunlar nasıl ödenecek eşinin başına kalacak. Tabii sırf işyeri açma sözünü tutmadı diye ve evlilikleir de sadece bu temele dayanıyorsa ayrılsın o zaman diyecek birşey yok. Ama direkt asla açmıcam dememiş zaten riskleri söylemiş ama hala istiyorsan açarım demiş ancak olacakları söyleyeyim o dükkan borç harç açılır tutunmaz kapanırsa bu hanım kızımızda o adamı öyle borçlarla bırakır çeker gider gibime geliyor çünkü evlillik zaten bunun üzerine kurulmuş.

Ayrıca adam riskleri söylemiş o kadar para yatırıcaz ya tutmazsa demiş konu sahibi bunu neden düşünmüyor o da var.

eşimin riski falan söylediği yok,,rica ediyorum konumu dallandırıp budaklandırmayın,nasıl anlamak ıstıyorsanız öyle yazıyosunuz
maddi durumu ıyı oldugu ve bunu kaldırabılaecegı halde ,yapmaması benı uzuyor,işimi bırakmamı ıstıyor....diye yazıyorum konu nelere çekıldı gıttı
kerdeşim de evlı ama onunda kendı butcesı evladı ıhtıyaçları var,ben sırf eşim ıstıyordıye,elimi etegımı herşeyden çekıp duramıyacagımı,kaldı kııı bu durumumun eşime süpriz olmadıgını yazdım,
size gore ,eşim tatıl planlarını yaparak evlılıgını daha da güzelleştiriyor gıbı düşünmüşsünüz,ben düşünsecesızlık edıp bunu işimle kıyaslıyorum sıze gore,

yıne soyluyorum,,,, ben kımseden benım işimi kur öyle senle evlenırım kurallarıyla yuvamı kurmadım,boşanmakta falanda değilim
konumla bu kadar ılgılendınız ,ben lınk atamıyorum,sız bakıp eskı konularıma,bu son konumuda ekleyıp öyle yazın yada yorum yapmayı sonlandırın lütfen...

-bana tehditler savurdugunu, çocuk saplantısının oldugunu, bazı dengesız hareketler segıledıgını ama bunları kasten yaptıgını yazdıgımda NEDEN bunnlar yorumlarınızda yer almıyor......
-yaptıgı lüks tatıl planlarının yersız oldugunu görmezden gelerek NEDEN bunları yorumlarınıza eklemıyorsunuz
-anneme ayrı konusan bı adam ,benım bunu duyacagımı aklına getırmezmıydı de ,soylemıs dıyorsunuz!!! pekı kv. de ayrı konusuyormuş (kv. bebekle ılgılı her karşılaştıgımızda bıseyler soruyor,)dedıgımde kayıpşehıre hayır çalışma dıyormuş,annesıne ,ben halledıcem, kocasının annesıne bebekle ılgılı ayrı konsuyormus dıyerek,NEDEN bunlarıda yorumlarınızda gorunmuyor,kv. ağzından ben iş duymuyorum bebek duyuyorum
-kendı ağzıyla söyledı eşim,açmasına açarım benım için sorun yok ama kapatırım 5 ay sonra, zaten evlendıgımızden berı çalışmadınmotıvasyonun bıttı senın dıye...benı psıkolojık etkılemeye çalışıyor şeklınde yazdıgımda NEDEN bu satırlarımı gormezden gelıyorsunuz
-son denememızde yıne kıyamadım ben ıstedım gecemızı değerlendırelım ,olmassa baskı yapmayalım akışına bırakalım dıye yazdıgımda NEDEN bu satırlarımı yoksayıyorsunuz,
-o son denememızden sonra erken relg oldugumu söyledıgımde bana sarılmadan ,olsun canım hayırlısı bıle demeden ,OOOFFdiyerek döndü dusa gıttı,tamam olmadıysa olmadı demedı hıççç bana ,üzüldüm dıye yazdım NEDEN bu kafanıza takılmadı,(oan bı kadın olarak ne hıssettım sız anlayamazsınız)
-

Bende ona takıldım eşim beni evliliğe iş kuracağını söyleyerek ikna etti diyor yani evlenmesi için eşinin iş ona iş kurması gerekiyormuş. Neden bu temele oturtulmuş evlilik onu bir türlü anlayamadım tamam kandırılmış hissediyor filan da zaten bir kere bebek denemişler olmamış hanım kızımızda demiş ki ben daha istemiyorum o da tamam demiş üstelememiş hatta annesine işi kurucam demiş bunu istemeyen insan annesine konu açmazdı bence. İkili oynuyor diyor ama annesinin kızıyla konuşacağını kocan böyle dedi diyeceğini bilmiyor mu neden ikili oynasın. Bana iş kurmadı ayrılıcam ne demek. Bu adam annesine para göndermesine birşey demiyor ki bakın kardşeimin kendi yuıvası var para gönderemez diyor peki kendi yuvası? sırf evlenmeden önce iş kurma sözünü yerine getirmedi diye insan ayrılır mı hadi ayrıldı diyelim kendi başına iş kurabilecek mi hayır bir de eşinden yuvasından olacak aldığı maaşla annesini evini geçindirecek belki de eşinin evinde yaşadığını gibi rahat yaşayamayacak. Ben evliliğe ikna olmasının bile iş kurmasını söylemesiyle olmasına takıldım yanii. Bir insanın iyi biri olması, evine yuvasına bağlı olması, sırf eşinin kafası dağılsın diye tatillere götürmek istemesi bir evliliği yürütmek için yeterli değil mi. Ayrıca adam riskleri söylemiş o kadar para yatırıcaz ya tutmazsa demiş konu sahibi bunu neden düşünmüyor o da var. Adam borç harç ne yapıo edip açıcam demiş kızın annesine, ama ya iş tutmazsa dükkan kapanırsa bunlar nasıl ödenecek eşinin başına kalacak. Tabii sırf işyeri açma sözünü tutmadı diye ve evlilikleir de sadece bu temele dayanıyorsa ayrılsın o zaman diyecek birşey yok. Ama direkt asla açmıcam dememiş zaten riskleri söylemiş ama hala istiyorsan açarım demiş ancak olacakları söyleyeyim o dükkan borç harç açılır tutunmaz kapanırsa bu hanım kızımızda o adamı öyle borçlarla bırakır çeker gider gibime geliyor çünkü evlillik zaten bunun üzerine kurulmuş.

-bana tehditler savurdugunu, çocuk saplantısının oldugunu, bazı dengesız hareketler segıledıgını ama bunları kasten yaptıgını yazdıgımda NEDEN bunnlar yorumlarınızda yer almıyor......
-yaptıgı lüks tatıl planlarının yersız oldugunu görmezden gelerek NEDEN bunları yorumlarınıza eklemıyorsunuz
-anneme ayrı konusan bı adam ,benım bunu duyacagımı aklına getırmezmıydı de ,soylemıs dıyorsunuz!!! pekı kv. de ayrı konusuyormuş (kv. bebekle ılgılı her karşılaştıgımızda bıseyler soruyor,)dedıgımde kayıpşehıre hayır çalışma dıyormuş,annesıne ,ben halledıcem, kocasının annesıne bebekle ılgılı ayrı konsuyormus dıyerek,NEDEN bunlarıda yorumlarınızda gorunmuyor,kv. ağzından ben iş duymuyorum bebek duyuyorum
-kendı ağzıyla söyledı eşim,açmasına açarım benım için sorun yok ama kapatırım 5 ay sonra, zaten evlendıgımızden berı çalışmadınmotıvasyonun bıttı senın dıye...benı psıkolojık etkılemeye çalışıyor şeklınde yazdıgımda NEDEN bu satırlarımı gormezden gelıyorsunuz
-son denememızde yıne kıyamadım ben ıstedım gecemızı değerlendırelım ,olmassa baskı yapmayalım akışına bırakalım dıye yazdıgımda NEDEN bu satırlarımı yoksayıyorsunuz,
-o son denememızden sonra erken relg oldugumu söyledıgımde bana sarılmadan ,olsun canım hayırlısı bıle demeden ,OOOFFdiyerek döndü dusa gıttı,tamam olmadıysa olmadı demedı hıççç bana ,üzüldüm dıye yazdım NEDEN bu kafanıza takılmadı,(oan bı kadın olarak ne hıssettım sız anlayamazsınız)
-

rıca edıyorum konumu tartışma ortamı yaratmadan yorumlayın ,takılmışsınız bır borç odenemesse adaama kalıcak dıye,ben daha once ortak ısletme ıleten bırı olarak, yenı çaylak değilim gözüm kapalı işimi kuruyım,hanım kızımız dıye belırtmıssınız,yaşım ordan 18 gıbımı algılanıyor merak ettım,alacagım risklerim farkındayım ben...

hayal kırıklıgım var evet,çünkü nasılsa bı sure sonra vazgeçer dıye ,bana hep az daha sabret telkınlerıyle yaşadım
uzun zamandır arkadaştık dıye... yazmıştım ,eşime o zamanlarda dedım,vakıt kaybetmeyelım dedı ,sen ben mı var bırlıktede yapabılırız dedı,ben kımseye cebıne guvenıp hayatımı kazanmadım kı bu gune kadar,eşimin ben yapıcam demesıne guvenıyım....
bıraz daha arkadaş kalalım,hem çeyızımı yapıyım hemde işim kurulmus olur dedım,zaman kaybetmek ıstemıyorum ben demıstı(çeyız için bıle).oncelerden,bunu bıle demıstım eşime ,
hayatımın merkezı iş kurma mevzuu değil,sorumlukları olan bır kadınım sadece,istedıgım işimi yapmam engelenıyor(evlenmeden once destek olan ,sana hayranım tuttugunu koparıyorsun arkandayım,dıyen bırı,şimdi bıraksan herşeyı evımızde olsan,sekreterlık yapıyorum,onu bıle istemeyerek,istedıgın oldu işte çalışıyorsun....dıyerek benı kıran eşimm,ben şimdi onu tanıyamıyorum dıye buraya canım sıkıldıgı ıcın yazmak ıstedım,,,konum öyle bır hale geldıkıı ben şüphe duyar oldum kendımden...

Hımm.. Konu şimdi biraz anlam kazandı. Ben -sanırım forumdaki pek çok kişi gibi- her konuda konu sahibinin önceki yazılarına bakamıyorum. Siz de özet geçmeyince biraz yanlış anlaşıldınız. Sonraki mesajlarınızı da okudum, size suçlayıcı gelen mesajlar benim gibi sadece konuyu okuyan kişilerin yazdıkları, öncesini bilmiyorduk çünkü. Keşke ilk baştan bir-iki paragraf olsun açıklama yazsaydınız sonradan tekrar tekrar laf anlatmanıza gerek kalmazdı :) Neyse...

Anladığım kadarıyla şu an eşinizle bir maddi probleminiz yok. İş biraz aranızdaki strateji savaşına dönüşmüş. Madem eşiniz bebeğinizin olmasını çok istiyor ve herşeyi buna bağlıyor, siz de öyle yapsanız?. Örneğin "Hayatım sen hiç tahmin edemediğim sebeplerden sinir krizi geçiriyorsun, bu ortamda çocuk büyütmek bana sağlıklı gelmiyor, önce bunu aşmayı deneyelim." ya da "İş konusunda bana söz vermiştin, buna bir engelimiz de yok ama bu durum benim güvenimi zedeledi, bu benim bebek kararımı da etkiliyor, emin olamıyorum." gibi. Güven sorununuzu birlikte çözemeye istekli olursanız gerisi de kendiliğinden hallolur diye düşünüyorum.

haklısınız,akşam bı arkadaş farketmemız sağladı,ne okuyorsak onu yazıyoruz dıye....
çok uzun olacıgını düşündüğüm için ,zaten son konumunda basında belırtmıstım ama...benım eksık belırtmemden kaynaklanıyor
oyuzdende yazdım ya,hergun yenı bısey oluyor,başlıgım da da,bı tuhaflık var dıye

ama yınede arkadaşlara yorulmadan anlatmaya çalışsamda anlamak mı ıstemıyorlar nedır ,ben şimdi kendımı kötu hıssettım
ben çok konuşkan ses tonumu ayarlayarak daha etkılı cumleler kuran bırıyım,çok kere konuşmak ıcın çabaladım ama hep suskun bır adam gördum karsımda,dusa gıdıp boş boş yere bakan eşimi ben çıkarttım odaya goturdum,saçını kuruladım,o ne yaptı....tişörtumün gözlerıne bakarak bana saldırdı...bana saldırdıgı o akşam sınır krızı gecırdım,ben!!!!ben öyle olunca 2 dk da normale dondu sankı normal dus almış cıkmış gıbı,hepımızın bır dayanma sınırı var demı,okadar saplantılıymış kıı(onca yıl arkadaşlıgımızda ben bunu farketmedım bıle)

''' içimden geçiriyorum, O ÇOCUK BI OLSUN KURBAN KESİCEM'''diyen eşim var karsımda,(sağolsun ark. bunuda yanlış algılayıp tartışma ortamı yazacaklar yıne dıye,konumun akışına göre belırtıcektım,yazamadım,kadınız tabıkı anne olmak o tarıfsız duyguyu yaşamak ısterız ama,bende ınsanım neden ? diye sordugumda ,evlılıgımı iş kurmuyor dıye dağıtmaya çalışan bır kadın olarak algılanıyorum..........

burda konularım da farklı bır durumdan bassedıyorum,, guven kaybolması nelere yol açıyor, herkes okusun ıstedımben ayaklarının uzerınde sağlam duran ,bır kadınım.hapımızın farklı sıkıntıları olabılıyor,burada tanışmadan dertleşebılıyoruz,okudugumuz konulara objektıf yalşamayı farklı açılardan sorgulamayı beceremıyoruz anladıgım kadarıyla,,,devam ederse bu durum konuyu kapattırıcam sanırım....

bı arkadasımız ,başlığınız gızemlı olmuş dedı,ben o '' tuhaflık ''kelımesını doğru anlamda kullandıgımı düşünüyoorum,çünkü yaşadıklarım gerçekten tuhaf,çözemıyorum,,saatlerce sohbet eden bız ıkı kişi ,bugun karı-koca olunca ne değişti,fikir ayrılıgı olmayan,oan ne konusuyorsak fıkırlerımızı rahatça söyeleyebılen,konusan ıkı kişi,evlenınce ne değişti....ben bunları sorguluyorum,hayatıma benzer hayatlar olabılırmı ,sorunlarımızı nasıl aşıyoruz bunu merak edıyordum:40:

sevgili konu sahibi,
hic kendinizden süphe etmeyin.Anlattiklarinizi okuyunca size hak verdim ben.Bir cok insan yazik ki akil tutulmasi yasiyor.Ama bütün bunlar sizi etkilemesin.Bence esinizle son bir kez daha cok ciddi bir sekilde konusup sizi anlamasini saglayin.
Hala isi yokusa sürüyorsa da bana göre yapilacak tek sey kaliyor.
Bir insanin kendine olan güvenini yok etmek, nerdeyse asagilar tarzda konusmak yapilabilecek en büyük kötülüklerden birisidir.
Var olan gücünü sizi sindirmek icin kullaniyor.Ortada büyük bir güven sorunu var.
Ne yazik ki size cevap veren bir cok kisi bu durumu cok normal kabul ediyor.Yani nerdeyse bir cok insan saglikli düsünme yetisini kaybetmis diyecegim geliyor.
Bence bu konuyu kapatin anlasilan kimsenin ortada ne oldugunu anlamaya, görmeye niyeti yok.
Kendinizi üzmeye degmez, hayat bunun icin cok kisa...

Konu sahibi arkadasim, konuyu ilk okudugumda ben de sorunun ne oldugunu cozememistim, ancak yazdigin cevaplardan derdinin ne oldugunu anladim. Sana hak veriyorum.. Evlenmeden once esinin soyledikleri ve evlendikten sonra yaptiklari birbirini tutmuyor. Boyle bir durumda kendini kandirilmis hissetmeni cok dogal karsiliyorum. Ayrica annene karsi bu kadar duyarli olmani takdir ettim keske her evlat senin gibi olabilse.. Esinin davranislarini dogru bulmuyorum ancak ortada kurulan bir yuva var, bu is artik inatlasmaya binmis, al karsina guzelce konus arkadasim. Onu birebir suclamaktan kacinarak, sakin bir ses tonuyla hissettiklerinden duygularindan bahset. Burda kendini sakince cok guzel ifade edebilmissin, seni suclasa bile sinirlerine hakim ol sakince konus. Ben seni bu konuda hakli buldum umarim esin de anlar sana haksizlik yaptigini, seni ne kadar uzdugunu.. Bu arada esinin psikolojisini hic normal bulmadim arkadasim tisortune saldirmssi falan, bu adam neden boyle oldu acaba onun da beyninde altindan kalkamadigi sikintilar mi var? Konusmaniz esnasinda onun da hislerini anlamaya calismani tavsiye ediyorum. Dedigim gibi esin hatali davranmis, bunlari yapmamaliydi ama esin ozunde iyi bir insan gibi geldi bana, en azindan cok masum istekleri var ancak hayallerini hice saymasi tabi ki yanlis. Bosanma fikrini cikar aklindan arkadasim yuvani kurtarmaya bak, tum kalbimle esinin sana yaptigi haksizliktan bir an once donmesini diliyorum..

sakın yanlış anlaşılmasın,benı haklı bulun arkadaşlar dıye,saatlerce yazmıyorum,irdelemek ıstedıgım okusun herkes dıye,detaylara gırmemın sebebı ,,,farklı
eşimde bende ,yuksek tahsıllıyız,arkadaşlıgımız suresınce hıç karşılaşmadıgım,bır adamı suan çözmeye çalışıyorum,evet ortada bır sorun var ,neden? nasıl ? larla bı yol bulma derdındeyım,hiç görmemiştim eşimi o yıllarda böyle saldırgan,araştırdım,herhangı bır ilaç ullanımı vs.. rahatsızlıkta yokkk,,,,aylarca konusmaya çalıştım ,suskun adamla karşılaştım,asla suçlayıcı ses tonuyla konusmadım,o öyle boş boş bakarken onu ben sakınleştırmeye çalıştım,ama o gece ,sınırlerım yıpranmışkı sınır krızıne soktu benı, bırden eşimin normale donmesı de bunun bana kasıtlı yapıldıgını numara yaptıgını düşündürüyor..yok herhangı bır rahatsızlıgı

yazdıklarımdan eşimi bır canavar gııbı anlamadıgınıza sevındım,çünkü gerçekten merhametlı ve ıyı duygular besleyen bırı..sadece baba olma hakkını böyle ,yanlış hareketlerle unutulmayacak,görüntülerle,dile getırmeseydı

bana evlenmeden deseydı,ben hayır dıyıp onu terkmı edıcektım,bırbırımızı sevıyoruz kı,sozune değer verıp evlenmişim.
eşimle daha bırbırımızı tanımıyorken,bı 2 ay nişanlı kaldıgımı,nişandan sonra (o kişi çok zengındı)çalışmanı ıstemıyorum,bırakıcaksın,.dediğinde nişanı attıgımı,bile ,ben kendım DÜRÜSTLÜK adına söylemıstım,eşim olacaksın BİL İSTEDIM,yarın duyarsın yanlış anlaşılmasın dıye..
eşimi tanıdım yıne ınsanlara guvenım olmalı,dıye düşünüp,evlenmeden once dürüstlük yapıp konustum,sonradan kırmayalım bırbırımız,evlendıkten sonrada benı bu şekılde kabul edıyormusun? durumum ortada,(annem yanı) bana ,ben kazanıyorum,annene bakarız,çalışma hayatını bırakabılırsın,.şeklınde kesınlıkle farklı isteklerde bulunma canım dıye....çok konuşup '' tamam haklısın anne O dermıyım hıçççç,'' senın ınsanlara guvenın kalmamış,ben benzemem başkalarına,,,''''vs..vs... çokkk sohbetlerimizde olmuştu

boşanmak çok ağır bır karar,boşanmıyorum sadece eşimle kendmı sorguluyorum,eşimin bana mecbur buraktıgı hayatı yaşamak mı? ayaklarının üzerınde sağlam basan kadın olarak hayatla savaşmaya devam mı? bunları sorgularken,kendımı öyle boşanmayı düşünürken buluyorum!!!! demek ıstemiştim:40:

Back
X