bir tuhaflık var çözemiyorum!!!

sevgili konu sahibi,
hic kendinizden süphe etmeyin.Anlattiklarinizi okuyunca size hak verdim ben.Bir cok insan yazik ki akil tutulmasi yasiyor.Ama bütün bunlar sizi etkilemesin.Bence esinizle son bir kez daha cok ciddi bir sekilde konusup sizi anlamasini saglayin.
Hala isi yokusa sürüyorsa da bana göre yapilacak tek sey kaliyor.
Bir insanin kendine olan güvenini yok etmek, nerdeyse asagilar tarzda konusmak yapilabilecek en büyük kötülüklerden birisidir.
Var olan gücünü sizi sindirmek icin kullaniyor.Ortada büyük bir güven sorunu var.
Ne yazik ki size cevap veren bir cok kisi bu durumu cok normal kabul ediyor.Yani nerdeyse bir cok insan saglikli düsünme yetisini kaybetmis diyecegim geliyor.
Bence bu konuyu kapatin anlasilan kimsenin ortada ne oldugunu anlamaya, görmeye niyeti yok.
Kendinizi üzmeye degmez, hayat bunun icin cok kisa...

yorumlar ve düşüncüler kişiden kişiye değişebılıyor,olumlu yada olumsuz tum yazılara açıgım,ama mantıklı açıklamasını yapmama yorumlara cevap vermeme rağmen sanırım,durumun yonu değişti(bırazda başta benım uzun olmasın dıye,fazla açıklayıcı olmamamdan kaynaklandı,çünkü 2 yada 3 konu bağlantılıydı)
durumun acı hali görülmedıkçe,ne kadar doğru yaptıgımıda düşündüm,tabıı baştan '' nasıl yanı bende mı bı sorun var,hıkayemı yazıyorum,diye kendımı kötu hıssettım ama rahatım vıcdanen,
eşimi canavar gıbı göstermek ıstemedım,yada ben ohh lüküs hayat fılmı çeviriyorum sıkıldım,evlılıgımde heyecan olsun dıye,yazmadım onca satırları.....mutlaka uzlaşıcaz eşimle,oda bende evlılıgımızden soğumuş değiliz,ben daha sağlıklı hangısıdır bunu düşünüyordum,sizlerle paylaşıyordum.........

sadece ;
sorumluluk içeren isteklerımız neden elimızden alınmak ıstenıyor,
baba olma hakkı bu kadar çirkince mı eşe söylenır?
yada çocugunun annesı olacak kadına,, bu sankı bır gorevmiş gıbı mı yansıtılır?
güven kaybı,yada zedelenmesı bu kadar basitmidir evlılıklerımızde ?

ben bunları ve daha da nıcelerını sorgularız dıye düşünmüştüm ama sanırım :19:

hayal kırıklıgım var evet,çünkü nasılsa bı sure sonra vazgeçer dıye ,bana hep az daha sabret telkınlerıyle yaşadım
uzun zamandır arkadaştık dıye... yazmıştım ,eşime o zamanlarda dedım,vakıt kaybetmeyelım dedı ,sen ben mı var bırlıktede yapabılırız dedı,ben kımseye cebıne guvenıp hayatımı kazanmadım kı bu gune kadar,eşimin ben yapıcam demesıne guvenıyım....
bıraz daha arkadaş kalalım,hem çeyızımı yapıyım hemde işim kurulmus olur dedım,zaman kaybetmek ıstemıyorum ben demıstı(çeyız için bıle).oncelerden,bunu bıle demıstım eşime ,
hayatımın merkezı iş kurma mevzuu değil,sorumlukları olan bır kadınım sadece,istedıgım işimi yapmam engelenıyor(evlenmeden once destek olan ,sana hayranım tuttugunu koparıyorsun arkandayım,dıyen bırı,şimdi bıraksan herşeyı evımızde olsan,sekreterlık yapıyorum,onu bıle istemeyerek,istedıgın oldu işte çalışıyorsun....dıyerek benı kıran eşimm,ben şimdi onu tanıyamıyorum dıye buraya canım sıkıldıgı ıcın yazmak ıstedım,,,konum öyle bır hale geldıkıı ben şüphe duyar oldum kendımden...

kendinizden şüphe duymanızı gerektirecek bi durum yok.ben açtığınız konuya dair yorum yaptım.eski konularınızı bilmek gibi bi zorunluluğum olduğunu sanmıyorum.
eşinizin iş kurma sözünden ve bunu gerçekleştirmediğinden şikayet etmişsiniz bende buna istinaden sizin için önemli olan bi konuyu (eşiniz dahi olsa) başkasının ellerine bırakmanız yanlış olmuş keşke hayallerinizi gerçekleştirmeden evlenmeyi kabul etmeseydiniz demek istedim.

kimsenin akıl tutulması yaşadığı falanda yok ayrıca.herkes kendine göre (konu sahibinin anlattığı kadarıyla)yorum yapar.kimine doğru gelir kimine yanlış.insanlar buraya neden konu açıyo,farklı akış açılarını görebilmek için.ben öyle düşünüyorum en azından...

kendinizden şüphe duymanızı gerektirecek bi durum yok.ben açtığınız konuya dair yorum yaptım.eski konularınızı bilmek gibi bi zorunluluğum olduğunu sanmıyorum.
eşinizin iş kurma sözünden ve bunu gerçekleştirmediğinden şikayet etmişsiniz bende buna istinaden sizin için önemli olan bi konuyu (eşiniz dahi olsa) başkasının ellerine bırakmanız yanlış olmuş keşke hayallerinizi gerçekleştirmeden evlenmeyi kabul etmeseydiniz demek istedim.

kimsenin akıl tutulması yaşadığı falanda yok ayrıca.herkes kendine göre (konu sahibinin anlattığı kadarıyla)yorum yapar.kimine doğru gelir kimine yanlış.insanlar buraya neden konu açıyo,farklı akış açılarını görebilmek için.ben öyle düşünüyorum en azından...

teşekkür edrım yorumlarınız için eskılerı bılmek zorunda değilsiniz elbette,anlıyorum sizi de diğer arkadaşların yorumları gıbı,yalnız rıca edıcem konum ve gidişatı,diğer arkadaşların paylaşımlarıyla söz düellosu halıne dönmesın....
farkıl bakış açılarına olumlu yada olumsuz açık oldugumu,belırttmıştım daha önceden de ....''akıl tutulması'' ıfadesı sıze sert bı kelıme gıbı gelmış oysa ben öyle düşünmüyorum...sizin ifade ettıgınız bu renklı alıntı kısmı gibi((((madem bu kadar idealistsiniz iş kurma konusunda,hayatınızın merkezi resmen bu iş kurma mevzusu olmuş)) diğer arkadaşımızın yorumumunuda gıbı HOŞ karşıladım,
hayatımın merkezı,sizce öyle algılanmış,(öyle olmadığı öncekı yorumlarımda açıkça ıfade edıldı aslında ) o arkadaşımızında algısı farklı olmuş....bana göre,,,

konumu okuyan yorum yapan tüm arkadaşlarımızdan RİCA EDIYORUM,kırıcı olmadan,tartışma ortamı na dönüştürülmeden yorumlarını dılerlerse yazsınlar,fikirlerimizi olumlu yada olumsuz yazma hakkımız var...sadece yazarak konuştugumuz bır ortamdayız,
:40:hepimizin düşünce ve yorum yapma özgürlüğümüz var...

konumu okuyan yorum yapan tüm arkadaşlarımızdan RİCA EDIYORUM,kırıcı olmadan,tartışma ortamı na dönüştürülmeden yorumlarını dılerlerse yazsınlar,fikirlerimizi olumlu yada olumsuz yazma hakkımız var...sadece yazarak konuştugumuz bır ortamdayız,:40:hepimizin düşünce ve yorum yapma özgürlüğümüz var...

ben tüm yorumları okuyorum,hepinize teşekkür ederım zaman ayırıp yazıyoruz,fikirlerimizi paylaşıyoruz,yanlış anlaşılmalar olmasın,sonuçta boşanmıyorum,ınsanız ve yazarak sıkıntımızı bır nebzede olsa anlatma ıhtıyacı duyuyoruz...,hepımızın,kendıne göre ınışlı çıkışlı dönemlerımız olabılıyor,ilişkilerimizde sorunlar olabılıyor,çocuklarımız,kv.lerımız..elti..para..borççç...,vs... hepsı hayatımızdan farklı kesıtler...

yinelıyorum, tum yorumlarınız ıcın,teşekkür ederim,zaman ayırdıgınız için

yorumlar ve düşüncüler kişiden kişiye değişebılıyor,olumlu yada olumsuz tum yazılara açıgım,ama mantıklı açıklamasını yapmama yorumlara cevap vermeme rağmen sanırım,durumun yonu değişti(bırazda başta benım uzun olmasın dıye,fazla açıklayıcı olmamamdan kaynaklandı,çünkü 2 yada 3 konu bağlantılıydı)
durumun acı hali görülmedıkçe,ne kadar doğru yaptıgımıda düşündüm,tabıı baştan '' nasıl yanı bende mı bı sorun var,hıkayemı yazıyorum,diye kendımı kötu hıssettım ama rahatım vıcdanen,
eşimi canavar gıbı göstermek ıstemedım,yada ben ohh lüküs hayat fılmı çeviriyorum sıkıldım,evlılıgımde heyecan olsun dıye,yazmadım onca satırları.....mutlaka uzlaşıcaz eşimle,oda bende evlılıgımızden soğumuş değiliz,ben daha sağlıklı hangısıdır bunu düşünüyordum,sizlerle paylaşıyordum.........

sadece ;
sorumluluk içeren isteklerımız neden elimızden alınmak ıstenıyor,
baba olma hakkı bu kadar çirkince mı eşe söylenır?
yada çocugunun annesı olacak kadına,, bu sankı bır gorevmiş gıbı mı yansıtılır?
güven kaybı,yada zedelenmesı bu kadar basitmidir evlılıklerımızde ?

ben bunları ve daha da nıcelerını sorgularız dıye düşünmüştüm ama sanırım :19:

Bazı arkadaşlar yorumlara akıl tutulması demişte neden öyle olsun. Bir kere özellikle " eşim beni bana işl kuracağını söyleyerek evlenmeye ikna etti denmesi" olayı özetliyor bence tüm sorunların ana kaynağı da bu. Eşim çocuk istiyor beni buna zorluyor filan zaten bahane. Bir de şunu sorucam zaten siz eşinizden boşansanız kendiniz kendi aldığınız 3 kuruş maaşla işyeri açmanız mümkün değil hiçbir zaman. Hem annenize yardım edeceksiniz kalan parayla da ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız nasıl açacaksınız öyle eşinizin sizi götürmek istediği tatillere de gidemeyeceksiniz. Yani aşk sevgi nerede. Sözünü tutmadı diyorsunuz hala bunu istemeyen insan ne bundna annenize söz eder ne de tamam açalım ama bak riskleri var der.

Çocuk olayında baskı kuruyor demişsiniz yine yazıyorum bir kere denemişsiniz olmamış adam da tamam demiş hatta tatile gidelim demiş. Güven kaybı olacak ne yaptı eşiniz Allah aşkına anlayamıyorum. Bazı eşler eşinin maaş kartını bile kendi alıyor da eşine harçlık veriyor bırak ailesine para göndermeye izin vermesini. Anneme para göndermiyorum şu an demişsiniz ama annem yarı aç yarı tokken tatile gidemem de demişsiniz o zaman gönderiyorsunuz. Tatile gidemem diyorsunuz ama işyeri açarsınız peki siz eşinize sorumluluk almanıza müsade etmesini istiyorsunuz bana işyeri açsın sorumluluk versin diyorsunuz.

Ben de şöyle sorayım sizin işyerine para yatıracak durumunuz yok tüm borçlanmayı oraya buraya eşiniz yapacak işyeri açmak hiç kolay değil peki o işyeri tutmazsa olmazsa siz bunun sorumluluğunu alacak mısınız eşinize borçları ödemesine nasıl yardımcı olacaksınız zarar edebilme riskini neden düşünmüyorsunuz yani birikmiş bir paranız yok ki borçlanarak olacak bu işler siz napıyım tutmadı derken eşiniz borç ödemekle uğraşıyor olacak. Yarın bir gün size bak o kadar para yatırdım ama olmadı yapamadın derse cevabınız ne olacak. Daha önce de dedim eğer siz eşinizi gerçekten seviyor olsaydınız size o zaman işyeri açacağını söylediğinde hayatım durumlar müsait olursa açarız ben seni sevdiğim için evleniyorum demeniz lazımdı sizin paranız olu kenarınızda ama o size izin vermez tamam anlarım ama para koyacak kişi o ayrıntıları düşünmesi çok normal. İ

şyeri tutundu diyelim o iş tutunana kadar çocukta yapmayacaksınız eşiniz belki de önce çocuk olsun belli bir aya gelsin sonra bunlara kalkışılsın istiyor olabilir evlilikte tek başına karar alamazsınız. Eşinizin evine bakıyor olması, sizin rahatınız için tatiller düşünmesi ,annenizin evinde ulaşamayacağınız konforu size sağlaması mı suçu. Boşanmayı düşünüyorum sırf bu nedenden yazan sizdiniz. Eşiniz daha en başta işyeri olayını kabul etmeyebilir çekip gidebilirdi ama sizi sevmiş evlenmiş. Kendi imkanlarınızla asla açma ihtimaliniz olmayan birşeyi eşiniz üzerinden gerçekleştirmeye çalışuyorsunuz ben de anneme yardım ediyorum maaşımın yarısından fazlasını anneme gönderiyorum, primini de eşim ödüyor ayrıca evine de mükemmel bakıyor. Şimdi bana mali müşavirlik bürosu aç yoksa ayrılırım mı diyim.

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar yorumlara akıl tutulması demişte neden öyle olsun. Bir kere özellikle " eşim beni bana işl kuracağını söyleyerek evlenmeye ikna etti denmesi" olayı özetliyor bence tüm sorunların ana kaynağı da bu. Eşim çocuk istiyor beni buna zorluyor filan zaten bahane. Bir de şunu sorucam zaten siz eşinizden boşansanız kendiniz kendi aldığınız 3 kuruş maaşla işyeri açmanız mümkün değil hiçbir zaman. Hem annenize yardım edeceksiniz kalan parayla da ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız nasıl açacaksınız öyle eşinizin sizi götürmek istediği tatillere de gidemeyeceksiniz. Yani aşk sevgi nerede. Sözünü tutmadı diyorsunuz hala bunu istemeyen insan ne bundna annenize söz eder ne de tamam açalım ama bak riskleri var der.

arkadaşım halaa aynı şeyleri yazıyorsunuz,sıze sureklı açıklama yapmam gerekıyor bu durumda ,diğer arkadaşlarla detaylarada gırıyoruz konusurken nıcın hala takılı kaldınız bunda,ama sabırla sızede tekrarlıyacagıım
-eşimden boşansamda ,evlenmeden once neye guvenıp önce kurayım sonra evlenelım,demiştim ben bunu atlamayın!!!! demekkı varmıs guvendıgım bı taraf ama oan açmak ıcın bellı bır sureye ıhtıyacım vardı...ben beş parasızdım demedım ,dıkkatınızı çekıyorum
---çocuk ıstegını '' bahane '' olarak algılamanız,benımde böyle oldugumu soylemenız zaten,gereklı değil,bahane yapsaydım!!! dr.sonrakı akşam ıcın ben teklıf etmezdım''
---eşimin yapmak ıstedıgı tatıl planları,lüks sayılabılecek konumda ,kaldı kiiii bu planları en çok kendısı gitmek görmek ıstedegı için planlıyor,(bana neresı dıye sormaz seceneklerı o belırler ıcınden ben secmek durumda bırakılıyorum ...dıye yazdım )benım bu yazdıklarımı gormuyormusunuz....oraya harcayacagı-erken rezervasyon demıstım...en az 15bınden başlıyor''' dıye,bu lüks planları bırıkımsız olmadıgı halde yapan bi eşim yok ,GÖRÜN ARTIK BUNU...ben açıkça yazıyorum nıcın hala anlamamkta dırenıyorsunuz,o parayı bıkaç gun ıcın harcamayı,düşünen bırı BENIM EŞİM....param var ve ben bunu tatılle ,evle,arabayla değerlendiricem,para benım ıstedıgım sekılde kullanırım,mantıgında diyorum halaaa,tatıllere gıdemıyeceksınız şeklınde yazıyorsunuz!!! ben tatil meraklısı değilim!!!!!o para keyfı harcanıyorsa ben durur düşünürüm...eşimn tatıle goturme ıstegı BENI MUTLU ETME ADINA planlanmıyor.....
---annemın konusması olan kısım bellı yorumlarda,konuyu açan eşim annemın verdıgı cevap,ona söylenen sözler bellı,annem aç demedi,çalışmaya alışık dedı,eşim ne dese ...yorumlarda sozler bellı,tekrar acın okuyun okısımları...

Çocuk olayında baskı kuruyor demişsiniz yine yazıyorum bir kere denemişsiniz olmamış adam da tamam demiş hatta tatile gidelim demiş. Güven kaybı olacak ne yaptı eşiniz Allah aşkına anlayamıyorum. Bazı eşler eşinin maaş kartını bile kendi alıyor da eşine harçlık veriyor bırak ailesine para göndermeye izin vermesini. Anneme para göndermiyorum şu an demişsiniz ama annem yarı aç yarı tokken tatile gidemem de demişsiniz o zaman gönderiyorsunuz. Tatile gidemem diyorsunuz ama işyeri açarsınız peki siz eşinize sorumluluk almanıza müsade etmesini istiyorsunuz bana işyeri açsın sorumluluk versin diyorsunuz.

​---çocuk olayı baskısınıda tekrarlıycam..... (bunu ne kadar çirkince dile getirdiğinden bassettım defalarca,O ÇOCUK OLMAYACAK ANLADIM BEN BUNU ,AÇARIM AMA 5 AY SONRA KAPATIRIM!!!!!!!!!! tehdıt değilde nedır dedım,sizce bu tehdıt olarak anlaşılmıyor ama bana göre tehdıttır,baba olma hakkı çirkınce ,anne olacak kadından bu bır görevmış gıbı beklenıyor dıyorum !!!!!okumamıssınız sanırım, O çocuk olsun bı kurban kesıcem !!!!!!!!!! ( burada kı saplantıyının boyutunu tahmındemı edemıyorsunuz,yapmayın niiçin anlamk ıstemıyorsunuz,,,ben bır kere denedık dıye yazmadım hıç......şu kadar zamandır denıyoruz dıye yazmadım hiçççç,nerden çıkardınız bu '' zaten bı kere denemıssınız ''' anlamını(pkoluyum ben korunmuyorum bayadır,arkadasım,size sürekli yazdıklarımı doğrulamaktan bakın buna bıle sıra gelmedı ))))
----dr. gıttıgım gunun akşamı,ben dedım,bunu da değerlendırelım yarın gece dıye!!!!!!!!!!!!!! eğer olmassa ,rahat bırakalım kendımızı dedım,baskı yapmayalım hayırlıysa olur dıye eşime,eşim neden TAMAM dedı,o geceki SON dememız için ,niçin anlamak ıstemıyorsunuz, bunu..........daha sonrakı denemelerımız ıcın TAMAM DEMEDI KIIII.........
------------ERKEN RELG OLDUM o geceden sonra OFFF dedı dondu arkasını duşa gıttı dıye yazıyorum,sarılıp olsunhayatım canımı üzmeyeleım bıle demedı,kadın olarak kötu hıssettım dıye yazıyorum.....hala tatılden,annemın yarı aç toklugundan bassedıyoruz,
-------şuan aldıgım maaşımı merak edıyomusunuz ??? asgarı ucret alıyorum,şuan vermıyomussunuz dıye nerden çıktı ALLAH aşkına ,nasıl hepsını verıyım yolu yuruyerekmı gıdıcem işime,!!!!!!!!!ben suan anneme vermıyorum hıcc demıyorum,LÜTFEN rıca edıyorum,anlamak ıstemıyorsanız yorum yapmayın, istedıgınıx gıbı görüyorsunuz artık oyle sankı bır açıgımı arar gıbı yorum üstüne yorum...

Ben de şöyle sorayım sizin işyerine para yatıracak durumunuz yok tüm borçlanmayı oraya buraya eşiniz yapacak işyeri açmak hiç kolay değil peki o işyeri tutmazsa olmazsa siz bunun sorumluluğunu alacak mısınız eşinize borçları ödemesine nasıl yardımcı olacaksınız zarar edebilme riskini neden düşünmüyorsunuz yani birikmiş bir paranız yok ki borçlanarak olacak bu işler siz napıyım tutmadı derken eşiniz borç ödemekle uğraşıyor olacak. Yarın bir gün size bak o kadar para yatırdım ama olmadı yapamadın derse cevabınız ne olacak. Daha önce de dedim eğer siz eşinizi gerçekten seviyor olsaydınız size o zaman işyeri açacağını söylediğinde hayatım durumlar müsait olursa açarız ben seni sevdiğim için evleniyorum demeniz lazımdı sizin paranız olu kenarınızda ama o size izin vermez tamam anlarım ama para koyacak kişi o ayrıntıları düşünmesi çok normal. İ

​----bakın yıne rıca edıyorum,herseyı okuyun tek tek ,,anlamıyorsunuz,,,EŞİM BORÇ ALTINA GIREREK AÇARIM DEMEDIII,(ilk aylarımızda sıfırdan kuruldugu ıcın,malı durumu çok kısa zamanda yenıden yapılandırdı,suan eşimin çok cıddı bırıkımı VAR dıyorum,sıfır ev sıfır araba almak ,yurtdısı tatılı....borcu harcı olan adam bunlar ıcın,arayışlara gırermı????? sayenızde burda bunları dıle döktüm okuyanlarda sanıcak kııı hanımın canı sıkılmış şımarıklık yapıyor,eşine dıye...
-----her işte risk vardır,bu ha borçlanarak ha kenardakı bırıkımı kullanarak bı sekılde elden çıkar,ben ayrıca iktisatta okudum 4 yıl canım,malıyet zarar-gelır -gıder tablolarının en kötusunu sıze ben suanda dökebılırım,,,,yanı bırıkmış bır paranız yookkkıı ,eşiniz nasıl ödeyecek diyorsunuuz halaaa durum öyle değil diye sıze yazmaktan süreklı paramı yazmaktan utanacak hale geldım,,,,,
-----zarar edebılme riski,5 gun sahılde güneşin altında yatarak bı ton parayı orda bırakmaktan DAHA MANTIKLI GELIYOR BANA
------Benim eşime olan sevgımı,boyutlarını nerden bılıyorsunuz,''SEVIYOR OLSAYDINIZ'' demek ne kadar acı benım ıcın suan ,evlılıgımı eşimin parasının ustune kurmadım ben anlayın artık ,sadece size yazdıgım cevapları okumayın,neler yazdım arkadaşalara
----evlenmeden önce bız para hesabı yaparak nişanlanmadık anlayın lütfen bunu,eskı ortagımdan sonra bana kalan ve bana ait malzemelerım herseyım hazırdı zaten....lokasyon olarak beklemedeydım ben....oyuzden dedım eşime kurayım öyle diye....
------

şyeri tutundu diyelim o iş tutunana kadar çocukta yapmayacaksınız eşiniz belki de önce çocuk olsun belli bir aya gelsin sonra bunlara kalkışılsın istiyor olabilir evlilikte tek başına karar alamazsınız. Eşinizin evine bakıyor olması, sizin rahatınız için tatiller düşünmesi ,annenizin evinde ulaşamayacağınız konforu size sağlaması mı suçu. Boşanmayı düşünüyorum sırf bu nedenden yazan sizdiniz. Eşiniz daha en başta işyeri olayını kabul etmeyebilir çekip gidebilirdi ama sizi sevmiş evlenmiş. Kendi imkanlarınızla asla açma ihtimaliniz olmayan birşeyi eşiniz üzerinden gerçekleştirmeye çalışuyorsunuz ben de anneme yardım ediyorum maaşımın yarısından fazlasını anneme gönderiyorum, primini de eşim ödüyor ayrıca evine de mükemmel bakıyor. Şimdi bana mali müşavirlik bürosu aç yoksa ayrılırım mı diyim.
[/QUOTE]

-----çocuk istegi,nı benım uzerıme saldırarak,tehdıtler savurarakmı dile getırmelıydı,,,,
---evlılıkte tek başına karar alamassınız.........derken ,eşimin (size göre: rahatınız için tatiller düşünmesi ,annenizin evinde ulaşamayacağınız konforu size sağlaması mı suçu. ) dıkkatınızı çekmek ıstıyorum bana sorulmuyor,kendı seçeneklerı belırleyıp sonra bana dıyor,bumu bumu???? tek basına karar alan ben miyim şımdı ? soruyorum sıze
hiç karışmıyorum,sen şeç hayatım diyen varmı bana ????? hala eşimin bana yaptıgı güzelliklerden,bana sağladıgı konforlardan bassedıyorsunuz,,,ben konforu eşimden önce annemın evındede gördum,babam hayattayken,benım her yıl guneyde tatıllerım gecerdı......şimdi anneme ben ve diğer kardeşim paylaşmalı olarak destek oluyoruz dıye ? suclu nıye ben ılan edılıyorum,?
ben eşime evlendıkten sonrada çalışacagımı belırttıgımde kabul ettıde? bu sıze hoşş gelıyor şimdi !!!şuan evde oturmamı isteyınce eşim ne durumda oluyor sızce? ben ,eşimin beklemeyelım derken O BENI sevıyor ,az daha bekleyelım ben işimi kuruyım,derken bennn ben nıye SEVMEYEN KADIN oldum,eğer eşime yaptıracak kadar alçak ince hesaplı olsaydım 7 sene önce yapardım nikahı ben,o zamanlar eşimin altında audii vardı gezdiği.... arkadasım,eşim o zaman erkek arkadaşımdı sevmesem nıye 7 yıl dır birlikteyım?????nıye ben adamı 7 sene oyalayıp işimi kuracagım zaman nikaha razı olayım,,,,

benı burda nasıl ıtham etmeye başladınız farkında mısınız

ben eşimin parasına çöreklenıp,anne baba evınde hiç bısey görmemıs,konfor nedır bilmeyen ,çıkarları için ınsanlarla sevıyor gıbı rol yapıp,evlenmeye kalkan,eşimi nıkah masasına oturtduktan sonra herşeyi görmezden gelen ,çocuk istıyor dıye (hem de saldırarak) onun baba olma hakkını elınden alan bir kadın oldum bu yazışmalarda .......ya tam yazılanları okuyun yada rıca edıcem yorumsuz kalın,benı burda ,ötekı arkadaşalrın gözündede farklı bir görüntüye sokmayın.....sürekli artık farkındamısınız malımı anlatır oldum sıze ,anlamanız ıcın ,,,,,,,,,,,

boşanmak en son agır karar, ama yoruldum artık
oncekı olanların ustune bunlarda eklendı
bana yapıcam soz ,evlenelım dıyen eşim,suan ev alalımlarla arabayı sıfır yapalımlarl meşgul,
tabııkı çalışıp bekarken oldugu gıbı annene destek olmaya devam dıyen eşim,evde olsan bana akşam kapıyı sen açsan,evde bebegımızle sen ılgılensen....cumlelerını sureklı kurar oldu

şimdi nasıl olacak kı kayıpşehır yapamıycam olmuyor,bebek yapalım bu arada ,sonra sozz ıstedıgınden daha da harıkasını yapıcam
dıye,konusuyor oldu...
bana ayrı konusması ,anneme ayrı, kv. ayrı konusması (bebek yapıcaz once dıye dedı sanırım,kv.bebekle ılgılı sureklı benı sıkıştırıyor,yapında sevelım dıye)
guvensızlıgıne mı yanıyım,ıkılı konusuyor olmasınamı....:14:

ınan bana,ne kadar ıyı tanıdım evlenıcem desenızde ,bı yerde gözumuz kararıyor demekkı
BUDA SORUNUZA cevaptır benım ıcın ,severek evlenmişim ve halada annemın yanına '' bıttı'' deyıp gitmiyorsam boşanmıyosam,
eskılerden sevgı kırıntılarıda duruyor dur...

Canım kaba taslak baktım yorumlara ve yazdıklarına. Kanımca asıl mesele annenin ihtiyaçlarının karşılanması, doğrumudur?

Öyleyse şayet haklısın. Annen eşi olmayan bir kadın, eşinde bunu biliyor. Evlat olarak size annenize destek olmak düşer. Sizde annem eşimin eline bakmasın, çalışayım, kazanıp anneme destek olayım diyorsunuz diye düşünüyorum.

İş kurmak kolay değil. Bence bu konuda eşinize baskı yapmayın ama onunda söz verip arkasında durmaması hoş değil. "Annemin yardıma ihtiyacı var, çalışmak zordundayım biliyorsun." deyin ve çalışın. Ne var ki bunda?

Çocuğunuzda olsun, anneniz yada kayınvalideniz size yakın iseler çocuk bakımında destek olsunlar. Çalışan kadınlarımızın çoğu hayatlarını bu şekilde programlıyorlar.

Bu kadar stres yapmayın bence.

Canım kaba taslak baktım yorumlara ve yazdıklarına. Kanımca asıl mesele annenin ihtiyaçlarının karşılanması, doğrumudur?

Öyleyse şayet haklısın. Annen eşi olmayan bir kadın, eşinde bunu biliyor. Evlat olarak size annenize destek olmak düşer. Sizde annem eşimin eline bakmasın, çalışayım, kazanıp anneme destek olayım diyorsunuz diye düşünüyorum.

İş kurmak kolay değil. Bence bu konuda eşinize baskı yapmayın ama onunda söz verip arkasında durmaması hoş değil. "Annemin yardıma ihtiyacı var, çalışmak zordundayım biliyorsun." deyin ve çalışın. Ne var ki bunda?

Çocuğunuzda olsun, anneniz yada kayınvalideniz size yakın iseler çocuk bakımında destek olsunlar. Çalışan kadınlarımızın çoğu hayatlarını bu şekilde programlıyorlar.

Bu kadar stres yapmayın bence.

stres yapmıyorum evde canımda ,açıklama yapmama,yorumlara cevap verıp yanlış anlaşılmaları düzeltme adına sureklı yazıyorum bu strese soktu benı :19:
ben bekarkende durum buydu,çalışıyordum ve annemle yaşıyorduk,diğer kardeşimde olması gerektıgı gıbı destek oluyordu...evlendım deyıp bırakmadı annemı,bendede durum aynı şimdi bende evlendımve bırakmıycam...

bu konuyu çok tatlı şekılde konusmuşken eşimle,kaldı kı görüyordu olan bıtenı,7 sene görüştüğüm ınsan bu kişi benım evlenedıkten sonra guvenımı zedeledı....şimdi çalışmasan,sofrada bırlıkte yemek yesek,çocugumuz olsa ona evde sen baksan....daha bır suru yıldırma vazgeçirme polıtıkaları( başka şeylerde var daha da vahım demek onlarıda yazsam ne olurdu halım burada ),ben hayır,böyle konuşmamıştıkk dediğimde ,ben benzemem başkalarına senın ınsanlara guvenın kalmamış dıyen eşimle bugun bu haldeyız ?, evlılıgını iş kurmuyor dıye ,işi olmayınca herşeyı bır kalemde silecek gibi algılandım,açıklama ,öyle olmadıgını anlatmaya çalışsamda olmayacak sanırım...

eşime işimi kurması konusunda asla baskı yapmadım,aksıne ben dedım okadar yıl bekledık ,çok az zaman ver işimikuruyım(ortaklıktan sonra lokasyondan durumundan bıkaç ay bekletmem gerektı malum,lokasyon önemlı bır nokta,ticarette) elımdede oan bıseyler yapabılecek kaynak vardı,eşim hayır daha fazla beklemeyelım ,sen ben yok bızız,evlıykende olur bunlar,evlenelım demışti...
ozaman destek olan bugun karşımda önce bebek yoksa açsamda 5 ay sonra KAPATIRIM !!! diyen bır adam oldu,bu kadar kolaymı eşiim olacak bu ınsan neden nıye guvenmıyım kı??? (o elımdekı birikimim de annemın boşanma davası için av. uçtu gitti,babam hayattayken boşanmışlardı ,çok yorucu bır dava olmuştu)

bilirsiniz,pkoluyum kolay hamıle kalmak sorun,şans streste üstüne tuz bıber......korunmadıgım halde olmadı uzun zamandır...bebek ıstegı ugruna,çirkinleşerek,sankı benım tek görevımmıs gıbı bunun benden istenmesı ,canım sıkkın yazdım paylaştım ama !!!!

konu kapatılacagı için ,tüm arkadaşlarımından,ARTIK yorum yapılmamasını rica edıyorum....HEPİNİZE tşk ederım yazdıgınız ıcın..:40:
herhangı bır yorum ,cevap verme hakkı doğuracağı için özellikle istiyorum ....

kafası dağılan ben değilim, arkadaşım, bıkaç cumleyle nasıl bu yargıya varabıldınız şaşkınım suan
diğer arkadaşlarıma bıkaç cevap yazdım bir göz atın yada eskı konularıma bakabılırsınız
bu sonkı de onalrın devamıydı zaten

yaşamadan anlayamassınız umarım olmaz ama çok guvendgınız ,birinden ,bide bu eşiniz se eğer,,bana atılan gıbı bır guven tokatı yersenız o zaman hıssettıklerım anlaşılır ,,, bana yaşatılanları anlayamassınız suan

yanı sizi anlayabilmemiz için sizin yaşadıklarınızımı yaşamamız lazım...
hımmm olur canım oyle birsey yasarsam öyle gelip yazayım inş.ozamana konu kapanmaz.....

kımse kımseyle sılah zoruyla evlenmıyor arkadasım, bende sılah dayamadım basına eşimin benı alıcaksın işimi kuracaksın dıye,kendı söz verdı ,ben yapıcam arkadaşlıgımızla zaman kaybettık ama evlenılım artık dıye
daha once işletmecılık yaptım zorlugunu bılıyorum bı arkadasımla oratktık zaten,ortagım yurutemedı,ayrıldı ve kapattık
suankı çalıştıgım sekreterlık ısımden de gocunmuyorum aksıne mutluyum

evet eşimin ımkanı var,YARDIMCI olacagına ,kendı söz vermesıne rağmen,,, şimdi ev almakla meşgul,arabasını sıfırla değiştirmekle meşgulllllll......kafasındakı soru işaretlerı bunlar benım eşimin!!!!!!!!!!!
yaz tatılını yurtdısında acaba nerde gecırseklerle meşgullllllllllllll

ben kımsenın cebıne guvenerek iş yapmadım bugune kadar,az paramla ortak ısım oldu oda sonlandı,,,,ben babam eşimmmmmmmmmmmmm de dahı olsa kımseye sırtımı dayamadım dayamam da,ayrıca annem asla karısmaz benım ısıme evlılıgıme,lafı oraya eşim getırmiş,çalışmamdan memnun olmadıgıından bassederek.....
neden burada sorunlu olan kişi olarak ben ılan edılıyorum,, babaya guvenme eşine guvenme.......

evlılık çocuk oyuncagımı kı ben başta ,şartlarımı herşeyımı konusup sözünü almışım,şimdi eve kapatılarak çocuk yapmam ,baskıyla bide,beklenıyor,yukarıda Allah var içim rahat vıcdanen

en guvendıgınız ,yanında uyudugunuz eşiniz s ize böyle guven tokatı atsa ne hıssederdınız merak ettım
Önce sorunu cevaplamakla başlayayım,en güvendiğim eşim güven tokadı atsa tabiki sarsılırdım.Ama senin anlattıklarınla güven tokadı arasında bir bağ kuramıyorum ben.
Evlilik öncesi eşim bana sana iş kuracağım diye söz verip,ona göre iş kurmak yerine evliliği tercih etseydim öyle bir evliliği yürütemeyeceğimi baştan hissederdim.Birini seversin,yuva kurmak istersin ve evlenirsin.Dur ben işimi kurayıp senle sonra evleneceğim.Dur işimi kurdum biraz kazanayım,dur işim büyüsün,dur şunu da halledeyimlerle.....giderdi.Sonuçta kurmuşsun ortakla yapamamışsınız ve bitmiş.Tıkırında işi kimse bırakıp gitmez.Hee hiç yapamayacaksın diye birşey yok tabi.Senin de idealindir,iş kurmak isteyebilirsin.Ama genel bir şartname varmış gibi bana evlenmeden söz verdi sözünü tutmadı demen pek hoş değil.Keşke eşinden böyle bir söz vaat almasaydın.Ya da keşke o seninle evlenebilmek için seni ikna etme çar4esi olarak böyle bir söz verebilmek zorunda kalmasaydı.Bizde evlenmeden önce türlü türlü planalr yapmış,şu şöyle olacak demiş,bunu yapacağım demiştik.Ama evlenince durum değişiyor.Şartlar değişiyor,düşünceler değişiyor.Evlenmeden herşeyi konuşmak kolay,ama aynı çatının altına girince durum farklı.Bir de sen annene bakmak durumundaymışsın.Yani zaten bir sorumluluğun var.Kirada oturuyorsanız,ev almak istemesinden daha doğal hiçbirşey olamaz.Belki iş anlamnıda sana güvenemediği,zorlanacağını düşündüğü için de istemiyor olabilir.
Hepimizin hayalleri vardır.Ama herzaman istediğimiz vakitte gerçekleşmiyor.Eşinin ev alması veya yurtdışı tatil isteğiyle iş kurmayı aynı kefeye koyma.Bu işin parasal zorluğu dışında bir de vakit olayı var.Ben herzaman derim,işverenin bayramı tatili,haftasonu olmaz.Belki bunların da kaygısını taşıyordur.Sen nasıl iş kurmak istiyorsan o da aile olmak,baba olmak isteyebilir.
Evililiğide,şiddet,hakaret veya herhangi bir uyuşmazlıkla ilgili problemlerin varsa boşanmayı tabiki düşünebilirsin.Ama sırf sözünü tutmadı diye boşanmayı düşünüyorsan sen bu insanla şartlı mı evlendin,sevmiyor musun diye sorarlar insana.Kurulan iş mi önemli,kurulan yuva mı?

İnsanlar size böyle tepki verdiği için kızmayın. Konuyu açarken yazdıklarınızdan boşanmaya varacak anlamları çıkarmak çok da mümkün değildi. Şimde yaptığınız açıklamalardan sonra daha anlaşılır oldu yazıklarınız. Konuyu açarken yazdıklarınızı okuyun o zaman ne demek istedığımı anlarsınız. Emınım sımdıkı gıbı detaylı yazsaydınız fakrlı yorumlar gelırdi.

Benim düşünceme gelınce bence esınızıın kendı ıcınde psıkolojık sorunları var. Bu gözler bana bakmasın deyıp saldırmak ne demek ya? Bence ya beraber ya da tek basına bır doktora gozuksun. Allah vermesın saldırganlık gostermesı cok tehlıkelı. Ayrıca sıze katılıyorum çocuk her ıkı kısının de ıstemesıyle olmalı ama bence en cok KADININ ne ıstedıgı onnemlı. Netıcede o da baba olacak ama anne olarak sız daha cok yıpranacaksınız hem bedenen hem ruhen o yüzden szı anlıyorum. Esınız anlayış gostermelı. Bu konuyuda belkı doktor aracılıgla konusabılırsınız.

benim işime gelince bırak yapma boşver dıyen bir eş ,ama tatıle gidelim, olunca masumca bır teklif gibi mı gorundu sıze,
yurtdışında yaz tatili maliyeti ne kadar olur hiç düşündünüzmü???
şuan ki erken rezervasyon fıyatı sadece 15 bın
bahane aramıyorum arkaadaşım yorumun ıcın tşk ederım
bı gun böyle bıgun öyle halleri
,anneme farklı konusan bırı, bana konusan farklı bırı ,kv. farklı konusan bı eşşim var evet benı o kdara fazla sevıyorkı başı döndu sanırım,bozulmadım tatıl seçimine param var ama istediğim yere harcarım,ne yaparsan yap modunda,üstelik beraberde karar vermıyoruz,o seçeneklerı belırler bana sunar bu daha ıyı değil miiiii?

ben silik kişilikte bırı olmadıgım ve haksızlıga dayanamadıgım ıcın haklı tepkı verıyorum,teşekkur ederım okudugun ıcın

Ne kadar da büyük sorunlarınız var.Eşiniz evi ve arabayı sanki sadece kendine alıyor.Tatile de yalnız çıkacak. Sanırım siz şükür olayından bihabersiniz..Eşinize saplantılı demişsiniz ama 7 yıldır evlisiniz galiba,bu kadar zaman sonra ısrarcı oLması çok normal.Ben adamda bir anormallik görmedim.Kaç yaşında anne olmayı düşünüyosunuz? Ben erkek olsaydım boşanma teklifi yapsaydınız kabul ederdim.Üzgünüm darılmayın bana.

anlaşılan mantık evliliği yapmışsın,kocana sevgin yok madem boşan,annenle dilediğin hayatı yaşa:34:

Ne kadar da büyük sorunlarınız var.Eşiniz evi ve arabayı sanki sadece kendine alıyor.Tatile de yalnız çıkacak. Sanırım siz şükür olayından bihabersiniz..Eşinize saplantılı demişsiniz ama 7 yıldır evlisiniz galiba,bu kadar zaman sonra ısrarcı oLması çok normal.Ben adamda bir anormallik görmedim.Kaç yaşında anne olmayı düşünüyosunuz? Ben erkek olsaydım boşanma teklifi yapsaydınız kabul ederdim.Üzgünüm darılmayın bana.

7 yıldır evlı değilim ,7 yıl tanısıklıgımız var,,,,,size darılmam için bır sebep yok,benım eşimin,mal mülk edınmesı ve beni üzüldüğüm halde birikimlerını,başka şeylerle değerlendırmesı bence tuhaf...burada kı tumm arkadaşaların başı mı dondu nedır ben anlayamadım
evımız kıra değil kp.boşta duran evıydı,evlenınce oğluna verdı....arabamız var suan 2011 model,,daha alalı 2 yıl oldu,,,,
bunca ıyı durumun ıcınde bunlarınolması üzücü benım ıcın....zaten sıfır alınmış 2011 modelı şimdi -2014 yapmanın mantıgı nedır?
ben şükretmeyı bılmıyorum demekkı ,eşimin şükürsüzlüğü nedır bu durumda????

baba olmak onun hakkı da ben anne olmayı hakketmıyorum mu? bu ıstek bana zorlayarak mı söylenır
kaldı kı baba olma istegi bana göre saplantılı görunuyor, pkoluyum,7 yıldır tanısıklıgımız suresınce düzeensızdım zaten hep,,,2 yılıık evlıyım ben olmuyor 8 ay oldu ,bu benım suçum mu?????
süreklı benden beklentılı,strese sokmaması gerekırken benı,son adetımı erken relg oldum dıye, dönüp duşamı gıtmesı gerekıyordu?

burada hep ben -kötu anlaşıldım--- bana saldırıp 2 dk. sonra normale donüyor dıye yazdım,okumadınızmı o satırlarımıda ,ben bu adamda anormallık goremedım yazmıssınız....
lütfen eğer istıyorsunuz,konuya cevapları baştan aşağı okuyarak yorum yapın... evlat sahıbı böyle kadınını zorlayarak,mı olunur?

Şu forumda gördüğüm en abesle iştigal dert buydu. Tebrikler.

Back
X