- 23 Mayıs 2013
- 6.283
- 2.955
- 248
- 33
Arkaddaşlar biz bir türlü birikim yapamıyoruz 5 liramız 10 lira olmuyor sanki elimize geçen gidiyor şuan borç ödüyoruz 10 bin kadar borcumuz var ayrı ayrı yerlere birisi banka 8bin diğeri ev sahibi 2bin neyse konuya geleyim eşim restaurant ortamında çalışıyor yevmiye alıyor günlük 55 lira aylık 1650 ben şuan çalışmıyorum eşim ataman olmazsa çalışmak yok diyo ancak devlet dairesinde çalışırsın diyo neyse her ay 300 lira banka ödemesi ev sahibine biriken 2 bin lira borç aylık 400 biriken borç 400 lira ev kirası 60 lira internet 60 lira ceptelefonu faturası 30 lira su 70 lira elektirik faturası mutfak massrafı değiştiğinden yazmıyorm yani bunları zar zor dişimizi sıkıp ödememiz lazım en azından ev sahibine olan borç bitse yükümüz hafifler önceliğin o olması lazım o ödense aylık 400 lira öderiz sadece borcumuzda birikmez eşim sigara kullanıyor şans oyunları oynuyor günde 2 paket sigaraya gidiyo yevmiye 35 40 liraya düşüyor birde araba yakıtı vs giyim kuşam ufaktefek masraflar benm sıkıntım şu eşime diyorum öncelik dişimizi sıkıp ev sahibine ödeyelim borcumuzu diyorum çünkü ödemediğin heray katlanıyor sigarayı azalt şans oyunu oynama ufak tefek şeylerden ödün vere vere birikim olur diyorum tamam diyor yine aynı ev sahibine para ödeyemiyoruz heray ben diyorum günde 1 paket sigara içsen şans oyunu oynamasan günlük 10 lira bana versen aylık 300 lira al snaa banka taksidi ama yok çok canım sıkılıyor az öncede ben ayın 22 sinde taksid var onun için para biriktiriyorum benden 5 lira istedi bende kumbaradan bozuk paradan al cüzdandakinden vermem taksit için birikiyor o dedim bana sinirleniyor bozuk para para değilmi sonuçta of ya eşim iyi hoşta bu konularda napar edermde borcu en kısa zamanda öderim piskolojisi yok varda uygulama yok napim ben arkadaşlar cüzdan daha 600 lirayı birarada görmedi gelen gidiyo of maddi sorunlar insanı nekadar bunaltıyorrrr buarada 8 bin araba borcu 2binde belli zamanlarda evsahibine ödeme yapamadık onun birikintisi