Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Aileler bazen bizim göremediğimiz şeyleri görebiliyorlar öyle söylüyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ki gördüğüm kadarıyla erkek arkadaşınız sizin gösterdiğiniz çabanın yarısını bile göstermiyor...

Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
kesinlikle mantık. 7 yılım gitti vahvah deme belki sonraki 1 yılın,7 yılından daha harika bile olabilir. Abla tavsiyesi dinle derim
Ayrıca aile istemiyorsa zaten bir bildikleri kesin oluyor

Hepinize değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım söylediklerinizi

Aileni dinle ayrıl o erkek arkadasından . Zaten 7 yıl önce çok küçüktüm muhtemelen çocukluk Aşkı gibi bşy ama o da seni seviyor olsaydı geleceğiniz için çabaları öyle değil mi ?

Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Çalışmıyorsa nasıl geçiniyor peki? Görüştüğünüzde kim ödüyor hesabı çoğunlukla?

Bir de birinin krakterini asla değiştiremezsin. İsteidğini yap. İstediğin kadar kız bağır rest çek. Olmaz yani. Onun senin için çabalaması lazımdı senin onun için değil

E sen mi bakacan adama,ben böyle bir adam aşık olamazdım o yüzden 7 yılı nasıl heba ettin onu bile anlamadım kımıl zararlısı gibi bir tip baba olmaz koca olmaz

Bir cok kisi benimle ayni cevabi vermistir belki ama ben de yazmak istedim 2 yillik evki biri olarak. Mantik hayatin boyunca orta duzyde mutluluk saglar. Senin anlattigin durum ise evliligin boyunca sana sadece mutsuzluk verecek emin ol. 7 yilda ask kalmaz bu kararsizligin 7 yilin vermis oldugu emek ve aliskanlik muhtemeln. Aliskanliklardan da kurtulmak biraz zordur. Hicbirseydr aileni karsina alma derim. Belli bir yasa gelmis ve hala sorumsuz bir erkek varsa karsinda yillar sonra evine bakmiyor diye sikayet ettiginde ailen sana heo ayni seyi hatirlatacak. Hayatini mahvetme derim. Ask sevgi her zaman cikiyor insanin karsisina. Mantikla hareket etmek insana heo fayda saglamistir

Bir cok kisi benimle ayni cevabi vermistir belki ama ben de yazmak istedim 2 yillik evki biri olarak. Mantik hayatin boyunca orta duzyde mutluluk saglar. Senin anlattigin durum ise evliligin boyunca sana sadece mutsuzluk verecek emin ol. 7 yilda ask kalmaz bu kararsizligin 7 yilin vermis oldugu emek ve aliskanlik muhtemeln. Aliskanliklardan da kurtulmak biraz zordur. Hicbirseydr aileni karsina alma derim. Belli bir yasa gelmis ve hala sorumsuz bir erkek varsa karsinda yillar sonra evine bakmiyor diye sikayet ettiginde ailen sana heo ayni seyi hatirlatacak. Hayatini mahvetme derim. Ask sevgi her zaman cikiyor insanin karsisina. Mantikla hareket etmek insana heo fayda saglamistir
Sanırım dediğiniz gibi alışkanlık beni bu kadar düşündüren. Çok teşekkür ederim

Mantıklı düşünün bence ask bir yere kadar evlendiğiniz zaman çocuklar olduğu zaman hersey değişir calışmamakla iş begenmemekle evlilik yürümez ailenizi dinleyin ama yine de sevdiğiniz biriyle evlenin hem asık olun hem mantıklı olun

Onu yola getirmek sizin değil ailesinin işi.Yıpratmayın kendinizi.
Eli ayağı tutan adama hazır para yediren aile de normal değil.
Bırakın gitsin. Bir gün ağlamak ömür boyu ağlamaktan iyidir.
Bu arada hemen başkasıyla evlenmeniz de normal olmaz

Birseyler yapmak için çaba sarfetse tamam ama şimdi baba parası yiyor evlenirsiniz o zamanda senin üstünden hayatını yaşar o zaman aşk falan kalmaz

Onu yola getirmek sizin değil ailesinin işi.Yıpratmayın kendinizi.
Eli ayağı tutan adama hazır para yediren aile de normal değil.
Bırakın gitsin. Bir gün ağlamak ömür boyu ağlamaktan iyidir.
Bu arada hemen başkasıyla evlenmeniz de normal olmaz
Ailesi de söylüyor ama işe yaramıyor. Çok haklısınız zaten hemen evlilik düşünmüyorum bu ilişkiyi kendimde tamamen bitirmeden bırakın evlenmeyi tanışmaya bile kalkışamam

Çalışma zorunluluğunu kadın-erkek olarak ayırmak bana saçma gelmiştir hep. Her iki tarafın da sorumluluk sahibi, ayaklarının üzerinde duran insanlar olması gerekir. Eğer erkek arkadaşın iyi kötü bir çaba gösterseydi, ama buna rağmen başarı gösterememiş olsaydı bu durum farklı olurdu. Büyük laflar etmek istemiyorum ama ben olsam yapamazdım canım.

Çalışma zorunluluğunu kadın-erkek olarak ayırmak bana saçma gelmiştir hep. Her iki tarafın da sorumluluk sahibi, ayaklarının üzerinde duran insanlar olması gerekir. Eğer erkek arkadaşın iyi kötü bir çaba gösterseydi, ama buna rağmen başarı gösterememiş olsaydı bu durum farklı olurdu. Büyük laflar etmek istemiyorum ama ben olsam yapamazdım canım.
Benim istediğim de az bi çaba ve sorumluluk..

ne bu acele? calismak istemeyen erkek cok kötü. sen calisa bilirsin ilerde coluk cocuk yani. erkegin calismasi sart. ama hemen ikinci birini bulmak dogru degil. önce birinden kurtul sonra rahar kafayla bakarsin. ne bilim belki sevgiline ders olur ayri oldugunuz sürede calismaya alisir

Back
X