Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Digerinide tanımaya bak bunu bırakınca hemen acele etme.. yağmurdan kaçarken doluya yakalanma

Ayrılmalısınız. Evlilik sadece aşkla yürüyen bir şey değil. Emin olun evlenseniz en geç bir sene içinde pişman olacaksınız.

Aynı sizin durumunuzda olan bir akrabam vardı. Sevgilisi ne çalışıyor, ne okuyor, ne is begeniyordu. Tembeldi. Ailesi kıza neredeyse yalvardı evlenme diye ama dinlemedi. Evlenince, ayrı ev sorumlulugu alınca degisir gibi bomboş beklentilere girdi.

Sonuç ne biliyor musunuz ? 6 senedir bu adamı besliyor evde. Evlendigine bin pişman. Kendinizi yakmayın.

çalışmayan, sorumluluk almayan adamdan uzak dur.düzelmiyor bunlar, çok yakın çevremden de gördüm.
pişman olursun ileride.

Kardeşim birebir aynı durumda kaldı.

Sonunda pes etti 7 yılını sildi. Tabii ki çok zor oldu ama bir ömür kaybetmekten daha iyi. Şimdi evlendi barklandı çok mutlu çok şükür.

Kimsenin bakıcısı değilsiniz ki siz..

Is bulamaz veya atanamaz anlarım da böylesine asla saygı duyamam.

Sevgim filan da kalmaz açıkçası böylesine.
Hayır evlenince evin her işini yemeği alışverişi dört dörtlük yapacaksa evinin hanımı olacaksa çocuğa güzel bakacaksa çalışmasın siz çalışırsınız.
Ama onu da yapmaz ki bu tembellikle.

Aksine yorgun argın gelir bi de buna yemek yapar arkasını toplarsınız.
Insanlar kaç yıl sonra boşanıyorlar sırf 7 sene beraber oldum diye bi ömrü heba etmeyin derim.

İş konusunda sebaat etmeyen erkekle evlilik düşünmeyin aman ha.
7 yıl tamam iyi hoş da,önünüzdeki sayısız yılları o 7 yıl için harcamayın.

Aşk karındoyurmuyor klişesine evet sorumsuz ınsanla evlılık olmaz ama mantık evlıligı de olmaz yapanları da anlamıyorum. Mantıklı buldugun ıcın nasıl adamla beraber olabılırsın cok kötü bidurum. Aşık olmadıgı ınsanlara dokunabılenlere şaşıyorum

Adamın dengesiz tembel karakterini aşkınız kaldirmaz.ayrilirsiniz eninde sonunda bir işi tutturamadi.eve benim bakmamı istiyor diye. Çok konular açarsınız bide cocuk olur.böyle adama çocuk mu yaptin derler.

Personel servisi rahat degil ne demek ya! Digerini bilmem de bu adamdan bir cacik olmaz. Bununla devam edersen ömrunu yer.

Bence siz zaten ayrılmayı kafaya koymuşsunuz. Araya hemen bir üçüncü kişi almaya gerek yok, ancak ilişkinizin devam edeceğini de sanmıyorum. Aşkta da tek tarafın çabalaması yetmiyor.

Adamin bir defa kendisine saygisi yok,idealleri,gururu yok.Siz calisacaksiniz,basaracaksiniz ama kendisi zor diye geri cekilecek.En azindan sevgisi ona cesaret olsun diyecegim rahatindan ödün vermeyen bir adamdan bahsediyoruz.
Suan sevdiginiz adam size sirrt dayadigini gördügünüzde kendisine sayginiz da bitecek..
Tamamiyle mantik ya da tamamiyle sevgi/ask cok saglikli degil bence.Ikisinin de ayni anda olabilitesi her zaman var.Biseyler icin acele etmeyin ileriye yönelik hemen biseyler olmasi zorunlulugu hissetmeyin.Ama suan da birlikte oldugunuz kisi ii iih! Eleyin devre disi birakin onu!

Ayrıl ama ayrıldın diye gidip sevmediğin, birseyler hissetmediğin başka bir adama da sırf işi var diye adım atma. Ayrıca başka konularda kadın canı isterse çalışır istemezse çalışmaz diyenler bu konuda eşitlikçi davranamıyormuş, yorumlarda ben onu gördüm. Erkekte çalışacak kadında

Yazdığınız soruda cevabı siz vermişsiniz zaten soruyu başkasınin sorusunu okuyormus gibi bir okuyun gün gibi ortada yapılması gereken tehlike çanları çalıyor duymazdan gelmek yerine yapılması gerekeni yapın pişmanlık çok acı veren bir duygu iyi günler..

Aşk mantık bi yana bu adamın kendine hayrına yok evlensenizde sizin cebinize bakar böyle erkek mi olur ya

Sağlık gibi bir engeli yoksa herkesin çalışması gerektiğine inandığım için, benim bakış açıma göre bu durumun oluru yok.

Ancak çalışmayan kadın/ev hanımı gibi kabul görmüş bir kavramımız varken, neden ev erkeği olmasın sorusu ister istemez akla geliyor. Evin iş sorumluluğunu üstlenirse, bu toplumsal kabullerle neden olmasın ki?
Sürekli eşitlikten yanayız ya, bu konuda da öyle olalım. Bu mantıkla, bir kadınla çalışmadığı için evlenmekten vazgeçen erkeğe nasıl bakıyoruz, hatırlamakta fayda var.
Haa, ama o erkek, erkek adam evde oturmaz ........ şekinde cümleye başlayacaksak, eşitlikten ne anladığımızı yeniden sorgulamalıyız.

Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Benzer bir durumu yaşadım.
Lise 2den beri sevgili olduğum 10yıllık erkek arkadaşımdan ayrıldım. Kendisi ÖSS (o dönemki üniversite sınavı) de ilk 1000deydi. Lisede İngilizce hocam beni yanına çağırıp o gururumuz sen onu engelliyorsundur ayrıl ondan onu haketmiyorsun dedi. Onun ezikliği midir nedir hep ödün verdim kendimden. Sırf onun istediği okulda okuması için aynı şehir tercihi yaptım. Ben lisansı bitirdim yüksek lisansı bitirdim doktoraya hazırlanıyorum. O ise hala lisans ikinci sınıftı. Onuniçin Okul gereksizdi sabahlara kadar bilgiayar oynardı. Maddi durumu hiç iyi değildi okurken çalışıp ona çok destek oldum. Odası iyi değildir diye odasını düzelttim. Evde iş çok oluyor diye bulaşık makinası aldım belki ondan çalışmıyordur değil mi? İtalyanca kursuna yazdırdım. Elektrogitar aldım sırf istiyor diye. (Aldım ettimler tamamen benim isteğimle onun istediği birşey yok) Ya okula gidecek parası yoksa ondan gitmiyorsa okula dedim kartını doldurdum. Ben de zengin değilim. Hem çalışıyor hem özel ders veriyordum bir de ailem harçlık gönderiyordu. Ona birkaç ufak iş buldum. Evden yapıp bir haftaya göndermesi gereken işlerdi. Yani kimseyle muhattap olmasına gerek yok yol yok saat kavramı yok Mis gibi. Beni utandırdı hep göndermeyi unuttu. En son napmayı düşünüyorsun iyi maaşlı bir iş bulamazsan ben artık ailemin yanına döneceğim dedim. Diploma peşinde olmadığını hayatını bu şekilde sürdüreceğini söyledi bağıra çağıra. O gün ancak kafama dank etti bu ilişkinin ilişki olmadığı. Hala aynı tas aynı hamam olduğunu duydum. Okul bitmemiş bir kursta bir spor dalının hocalığı yapıyormuş.(bu sporu daha önce hiç yapmamıştı) Kesinlikle küçümsemiyorum yaptığı işi. Keşke en baştan beri yapsaymış.
Şimdi evliyim 7aylık bir bebeğim var.
Hayattaki en doğru kararım ayrılmakmış.

Son düzenleme:
Herkese çok teşekkür ederim verdiğiniz fikirlerden dolayı. Öncelikle mesele gerçekten sadece çalışıp çalışmaması ya da kötü bi yerde çalışması değil. O sorumluluğu almaması yani tembelliği. Çünkü her işe bir kusur buluyor. Sınava çalışsa, ona da el atmıyor. O yok bu yok yoruldum düşünmekten.
Sevgi aşk olmadan da evlenilmez ama sanırım mantıklı aşk olmalıymış. Zaten daha önce de belirttiğim gibi kendimi toparlamadan yeni ilişkilere yelken açamam zaten tanışmadan sevmeden sırf mantıklı diye de kimseyle görüşemem yani bu benim karakterime de ters

Benzer bir durumu yaşadım.
Lise 2den beri sevgili olduğum 10yıllık erkek arkadaşımdan ayrıldım. Kendisi ÖSS (o dönemki üniversite sınavı) de ilk 1000deydi. Lisede İngilizce hocam beni yanına çağırıp o gururumuz sen onu engelliyorsundur ayrıl ondan onu haketmiyorsun dedi. Onun ezikliği midir nedir hep ödün verdim kendimden. Sırf onun istediği okulda okuması için aynı şehir tercihi yaptım. Ben lisansı bitirdim yüksek lisansı bitirdim doktoraya hazırlanıyorum. O ise hala lisans ikinci sınıftı. Onuniçin Okul gereksizdi sabahlara kadar bilgiayar oynardı. Maddi durumu hiç iyi değildi okurken çalışıp ona çok destek oldum. Odası iyi değildir diye odasını düzelttim. Evde iş çok oluyor diye bulaşık makinası aldım belki ondan çalışmıyordur değil mi? İtalyanca kursuna yazdırdım. Elektrogitar aldım sırf istiyor diye. (Aldım ettimler tamamen benim isteğimle onun istediği birşey yok) Ya okula gidecek parası yoksa ondan gitmiyorsa okula dedim kartını doldurdum. Ben de zengin değilim. Hem çalışıyor hem özel ders veriyordum bir de ailem harçlık gönderiyordu. Ona birkaç ufak iş buldum. Evden yapıp bir haftaya göndermesi gereken işlerdi. Yani kimseyle muhattap olmasına gerek yok yol yok saat kavramı yok Mis gibi. Beni utandırdı hep göndermeyi unuttu. En son napmayı düşünüyorsun iyi maaşlı bir iş bulamazsan ben artık ailemin yanına döneceğim dedim. Diploma peşinde olmadığını hayatını bu şekilde sürdüreceğini söyledi bağıra çağıra. O gün ancak kafama dank etti bu ilişkinin ilişki olmadığı. Hala aynı tas aynı hamam olduğunu duydum. Okul bitmemiş bir kursta bir spor dalının hocalığı yapıyormuş. Kesinlikle küçümsemiyorum yaptığı işi. Keşke en baştan beri yapsaymış.
Şimdi evliyim 7aylık bir bebeğim var.
Hayattaki en doğru kararım ayrılmakmış.
Allah yavrunuzu size bağışlasın inşallah ben de verdiğim karardan pişman olmam ilerde

Sağlık gibi bir engeli yoksa herkesin çalışması gerektiğine inandığım için, benim bakış açıma göre bu durumun oluru yok.

Ancak çalışmayan kadın/ev hanımı gibi kabul görmüş bir kavramımız varken, neden ev erkeği olmasın sorusu ister istemez akla geliyor. Evin iş sorumluluğunu üstlenirse, bu toplumsal kabullerle neden olmasın ki?
Sürekli eşitlikten yanayız ya, bu konuda da öyle olalım. Bu mantıkla, bir kadınla çalışmadığı için evlenmekten vazgeçen erkeğe nasıl bakıyoruz, hatırlamakta fayda var.
Haa, ama o erkek, erkek adam evde oturmaz ........ şekinde cümleye başlayacaksak, eşitlikten ne anladığımızı yeniden sorgulamalıyız.
Eger ayni erkek evde temizlik yapip,yemek pisirip,cocuk da bakabiliyorsa evet ozaman esitlikten bahsedebiliriz..

Back
X