• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bir yaşından sonra sütü nasıl alıştırabilirim ??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Keçi sütü ilk tercihimiz değil. ınek sütü allerjisi olanlara veriyoruz. ınek sütüne oranla, daha az demir, Dvitamini, B12 vitamini ve folik asit ihtiva eder.Devamlı keçi sütü ile beslenen bebeklerde "Megaloblastik anemi " oluşabilir.

alıntıdır

Avrupa ülkelerinde süt keçilerine (Bebeklerin Sütannesi ) gözü ile bakılır. Çünkü keçi sütünün yağ ve proteinleri , inek sütünden daha ince , küçük ve yumuşak yapıdadır.. Bu nedenle de sindirimi daha kolaydır. Özellikle proteinin kolay sindirilmesi bebek beslenmesinde , hastaların ve özel diyetlerin hazırlanmasında pratik öneme sahiptir. Keçi sütü bileşim açısından da bebek beslenmesi için daha uygundur. Zira bebeğe verilmeden önce sulandırılan keçi sütü , inek sütünden daha fazla anne sütüne (ınsan Sütü) benzer yapıdadır. Besinler içerisinde , yağın sindirimi oldukça zordur. Keçi sütünün yağının kolay sindirilmesi ise bebeklerde olduğu kadar yetişkinlede de yarar sağlar.C Vitamini dışında tüm vitaminleri içeren keçi sütü , özellikle B1 (Thiamin ) , B2 (Riboflavin ) vitaminleri ve Fosforca zengindir. Bu nedenle Türkiye gibi yetersiz Kırmızı Et ve Balık tüketen toplumlarda keçi sütü ayrı bir yarar sağlaya caktır.

alıntıdır.

bende maalasef bebeğimi yeterince emziremedim ve bu yüzden doğduğundan beri mama takviyeli büyüdü.9. ayından sonrada azar azar inek sütüne alıştırdım.şimdi süt ile ilgili bi problemimiz yok sabah akşam sütünü içiyor çok şükür peynirini yoğurdunuda yiyor pekmezini balınıda alıyor.
şimdiki aklım olsa bende ilk sütüne keçi sütüyle başlardım ama maalesef daha sonradan keçi sütünün önemini anladım.pekmez biz insanlık için bi nimet bence ve bundan çocuklarımızı mahrum etmemeliyiz.ben kızıma üzüm,dut ve keçiboynuzu pekmezi yediriyorum.
bebeklerine süt içiremeyen annelerde çok üzülmesinler bunu peynir,yoğurt v.s. gibi süt ürünlerinden ve yeşil yapraklı sebzelerdende karşılayabilirler.

diyeceğim şu ki evet süt kesinlikle çok önemli bir besin ama düzenli beslenen bir çocuk kalsiyumunu alır zaten o yüzden çok sıkıntı etmeye gerek yok.

Avrupa ülkelerinde süt keçilerine (Bebeklerin Sütannesi ) gözü ile bakılır. Çünkü keçi sütünün yağ ve proteinleri , inek sütünden daha ince , küçük ve yumuşak yapıdadır.. Bu nedenle de sindirimi daha kolaydır. Özellikle proteinin kolay sindirilmesi bebek beslenmesinde , hastaların ve özel diyetlerin hazırlanmasında pratik öneme sahiptir. Keçi sütü bileşim açısından da bebek beslenmesi için daha uygundur. Zira bebeğe verilmeden önce sulandırılan keçi sütü , inek sütünden daha fazla anne sütüne (İnsan Sütü) benzer yapıdadır. Besinler içerisinde , yağın sindirimi oldukça zordur. Keçi sütünün yağının kolay sindirilmesi ise bebeklerde olduğu kadar yetişkinlede de yarar sağlar.C Vitamini dışında tüm vitaminleri içeren keçi sütü , özellikle B1 (Thiamin ) , B2 (Riboflavin ) vitaminleri ve Fosforca zengindir. Bu nedenle Türkiye gibi yetersiz Kırmızı Et ve Balık tüketen toplumlarda keçi sütü ayrı bir yarar sağlaya caktır.

alıntıdır.

bende maalasef bebeğimi yeterince emziremedim ve bu yüzden doğduğundan beri mama takviyeli büyüdü.9. ayından sonrada azar azar inek sütüne alıştırdım.şimdi süt ile ilgili bi problemimiz yok sabah akşam sütünü içiyor çok şükür peynirini yoğurdunuda yiyor pekmezini balınıda alıyor.
şimdiki aklım olsa bende ilk sütüne keçi sütüyle başlardım ama maalesef daha sonradan keçi sütünün önemini anladım.pekmez biz insanlık için bi nimet bence ve bundan çocuklarımızı mahrum etmemeliyiz.ben kızıma üzüm,dut ve keçiboynuzu pekmezi yediriyorum.
bebeklerine süt içiremeyen annelerde çok üzülmesinler bunu peynir,yoğurt v.s. gibi süt ürünlerinden ve yeşil yapraklı sebzelerdende karşılayabilirler.

diyeceğim şu ki evet süt kesinlikle çok önemli bir besin ama düzenli beslenen bir çocuk kalsiyumunu alır zaten o yüzden çok sıkıntı etmeye gerek yok.

haklısın canım maşallah bebişin çok tatlı .allahım kötü günlerini göstermesin saglıkla büyüt...

selam arkadaşlar,keçi sütünün bir özelliğini daha söylemek istiyorum keçiler hiçbir zaman hazır suni yemle beslenmezler her zaman yeşil ağaçların otların en tazesini dalından seçerek yerler bu da demektir ki keçi sütüne doğa dışında hiç bir müdahale olmamaktadır,ben bebeğimi sütten kesmeden yavaş yavaş kefire alıştırdım şimdi zevkle içiyor kefir içen çocuklar kolay kolay hastalanmaz biz doktor amcamıza sadece boy kilo tartımı için gideriz,size de kefiri tavsiye ederim

arkadaşlar ayrıca süte pekmez katarak vermeyin lütfen pekmez süt veya yoğurttan bir saat önce veya sonra verilmelidir zira beraber oldukları anda birbirlerinin vitamin değerlerini düşürürler:))

memeden kesilince süt içiyorlar oğlum bir buçuk yaşındayken hamile kaldım ve emzirmeyi bıraktım o zamana kadar hiç süt içirememiştim memeden kesildikten sonra içmeye başladı şimdide sadece süt içiyor nerdeyse

Back
X