Bir yol görememek

Eşinizle değiş tokuş yapabilirim :))
ben eşimi ve çocukları bırakıp gelebilirim

O Kadar yani düşünün

Cennet ülkem şuan yaşanacak yer değil
yerlikten çıkardılar maalesef ekonomik kriz başta çok gereksiz olan mülteciler işsizlik vs...

Esim geleli sadece bir ay oldu inanirmisiniz? Okuldan istifa etmek istemedi gelirken, ne olur ne olmaz diye. Ucretsiz izin almisti, simdi dönmek istiyor. dediginiz gibi aylar yillar denemedi bile maalesef.
Şu yorumu okuyana kadar az çok eşine hak vermiştim, sonuçta başta öyle konuşulmadı, işini birakmak zorunda değil diye ama 1 ay çok çok az bir zaman size en az 1 yıl vermeli yoksa eşin cabalamamis olur haklısın, tamam işini yapmak isteyebilir kendince haklı ama şöyle bir gerçek var ki Türkiye'de tek öğretmen maaşı ile geçinmek çok çok zor hele çocuk da olursa daha da zor...eşinizden size, kendisine ve evliliğe en az 6 ay 1 yıl kadar süre vermesini isteyin eğer hala yapamazsa o zaman karar verirsiniz, bu zamanı vermeyip dönmeyi düşünüyorsa bu evliliği o da bitirmiş demektir...1 ayda ben aynı isimde yer değiştirince bile alisamiyorum 2 3 ayı buluyor, kaldı ki ülke degsitiricem bambaşka bir is yapicam 1 yılda anca alisirim

Her kişinin uzmanlık alanı farklı kadın yapamadığı gibi erkek de yapamaması gayet olağan. Fedakarlık ilişki için olur meslek için olmaz. Bence meslek de değil sorunları ülke. Çünkü öğretmen meb'de ise yurt dışında da mesleğini yapabiliyor.
MEB öğretmenin yurtdışında işini yapması için Türkçe gibi belli başlı branşlarda olması lazım
5 sene burada görev yapıp sınavlara girip
o sınavları geçip
sonra kadının olduğu ülkede/şehirde kontenjan olup o kontenjana tercih yapıp atanması lazım o da 2 senelik görev, sonra yine dönecek...

ha olmaz değil bu şartları karşılıyorsa olur, ama bunları en başta konuşmuş olmaları lazımdı bu yola girecek olanlar senelerce hazırlık yapıyor.

Kendinizde alışamayıp dönmüşsünüz ki en başta kabul eden sizsiniz ona göre evlenmiştir belki adam. Şimdi neden o suçlu oluyor? Herkes doğduğu büyüdüğü yeri özler ve ister. Mesleğinide seviyorsa olmaz başka işleri yapamaz. Şuan biri bana hemşireliği bırak yurt dışında bilmem kaç paraya şu işi yap dese asla bırakmam gitsem bile yapamam dönerim. Aynı sizin gibi. Herkes kendi hayatına devam etsin birbirini zorlamayın bence olmuyor

Ben sizi haksız buldum. Sonuçta her ne olursa olsun siz kabul etmişsiniz ve muhtemelen adam ona göre sizinle evlenmiş. Kadın ve erkeğin fıtratı farklıdır. Ayrıca yurt dışından gelen biri olarak Türkiye şartlarında çok iyi koşullarda çalışabilirdiniz.Şu konuda ikiniz de ödün vermiyorsunuz ki ikinizin kafasıda hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin…

MEB öğretmenin yurtdışında işini yapması için Türkçe gibi belli başlı branşlarda olması lazım
o sınavları geçip
sonra kadının olduğu ülkede/şehirde kontenjan olup o kontenjana tercih yapıp atanması lazım o da 2 senelik görev, sonra yine dönecek...

ha olmaz değil bu şartları karşılıyorsa olur, ama bunları en başta konuşmuş olmaları lazımdı bu yola girecek olanlar senelerce hazırlık yapıyor.
Bayağı branş var geçerli olan: Almanca, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fransızca, İngilizce, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı.. Kendi branşım için araştırırken bakmıştım. Dil sınavından da 50 istiyor.

nerede mutluysanız orada kalın

insanlar bu ülkeden kaçmaya çalışıyor kusura bakmayın da eşinize de rahat batıyor.

forumdaki öğretmen arkadaşlar, kolay mı bu ülkede öğretmenlik yapmak, öğretmen maaşıyla yaşamak, tek maaşla yaşamak

insanlar sizin yerinizde olmak için neler veriyor, eşiniz şımarık kusura bakmayın.

Memurluktan mı istifa etti peki? Yazdıysanız görmedim hangi ülkedesiniz?
Ücretsiz izin almış

benim anladığım kadarıyla memuriyeti yakmak istemiyor.

Ayrıca yurt dışından gelen biri olarak Türkiye şartlarında çok iyi koşullarda çalışabilirdiniz.
yani konu sahibi de kendi mesleğini yazmadı, bilmiyoruz ki.

ama y.dışında meslek yüksekokulu gibi bölümlerde okuyanlar da türkiyede pek bir iş yapamıyor ki
diploma geçerli olmuyor, lise mezunu gibi oluyorlar
lise mezunu dil bilen insanlara bizde anca hizmet sektöründe istihdam oluyor (turizm satış vs.) haftada 37 saat filan çalışılan ülkelerden bizde haftada 65 saate gelince de felekleri şaşıyor :/

kaldı ki meslekyüksekokulu filan da değil fransa'da eczacılık okuyan arkadaşım var, diploması sayılmadı, oradaki eczacılıkla buradaki eczacılığın da alakası yok zaten. çeviri yapıyor ama fransızca-türkçe tıbbi çeviri çok öyle aranan bir yetenek değil. zaten türkiye'de çeviri piyasası berbat. regülasyonu olmayan bir alan. aynı öğretmenin gidip orada alakasız iş yapması gibi alakasız bir iş yapabilir ama orada kazanacağına göre saçma komik bir ücret alır anca...

not: evet ben orada okudum burada çalışıyorum...ama burada hala avrupaya çalışıyorum. yoksa işimin tr ile bir alakası yok.
dilini kullanarak ticaret filan yapackasa onu bilemem.

nerede mutluysanız orada kalın

insanlar bu ülkeden kaçmaya çalışıyor kusura bakmayın da eşinize de rahat batıyor.

forumdaki öğretmen arkadaşlar, kolay mı bu ülkede öğretmenlik yapmak, öğretmen maaşıyla yaşamak, tek maaşla yaşamak

insanlar sizin yerinizde olmak için neler veriyor, eşiniz şımarık kusura bakmayın.
Tesekkur ederim. Esim gitmeye karar verdi. Haftaya dönecek tek bilet tek yön..

Kendinizde alışamayıp dönmüşsünüz ki en başta kabul eden sizsiniz ona göre evlenmiştir belki adam. Şimdi neden o suçlu oluyor? Herkes doğduğu büyüdüğü yeri özler ve ister. Mesleğinide seviyorsa olmaz başka işleri yapamaz. Şuan biri bana hemşireliği bırak yurt dışında bilmem kaç paraya şu işi yap dese asla bırakmam gitsem bile yapamam dönerim. Aynı sizin gibi. Herkes kendi hayatına devam etsin birbirini zorlamayın bence olmuyor
Suclu demedim zaten esime, sadece benim kadar sure vermesini istedim. Kararini verdi haftaya gidiyor.. hayirlisi boyleymis

o sınavları geçip

Haklisiniz, oyle bir hazirligi olmadigi icin burdaki hicbir sey onu heyecanlandirmadi. Haftaya dönuyor tek basina

Ben dönmezdim ve dönmedim de. Geldikten bir süre sonra eşim buraya alışamadığını ve dönmek istediğini söyledi. Şiddetle karşı çıktım. Şimdi ikimizin de dönme gibi bir niyeti yok. Geleli ne kadar oldu yazmamışsınız ama ilk seneler alışma açısından çok zor geçiyor. Bunu aşarsanız eşiniz de dönmek istemeyecektir bence, hele ki bu yaşam şartlarında dönmek hiç akıl karı değil bence
Ben dönmemeye karar verdim, esim ise gitmeye.. haftaya gidecek bakalim hayirlisi neyse o olsun. Zor

Back
X