- Konu Sahibi Revolucion
-
ben 35 haftalık hamileyim hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım daha 4 ay lık evliiydim ama meleğim gelmeyi bize kavuşmayı çok istemişki geç döllenme olmuş.. hamile olduğumu öğrendiğimde sevinsemmi üzülsemmi bilemedim aldırmayı hiç düşünmedim zaten ultrasonda o kalp atışlarını duyupta insan o cana kıyabilir mi hiç ama tek korkum şuan bile anneliğe hazır değilim yani o küçücük meleğe iyi bir anne olamazsam diye tek avuntum tek doğuran ben değilim ya herkes nasıl büyütüyorsa bende öyle büyütecem diye düşünmek ama elde değil işte hoş ne kadar kuruntu yapsakta buradaki herkes biliyorum ki çok iyi bir anne olacağız çünkü doğamızda bu var.ikinci sorunda annemlere hamile olduğumu söylediğimde iyi karşılamadılar zaten zar zor söyledim tepkilerini tahmin ediyordum çünkü onlar benim kpssye girip öğretmen olmamı istiyorlar dı halbuki elsanatları öğretmenliğinde atama zor bekliyoruz işte ama annemler her defasında biz seni boşunamı okuttuk diye eşimin yanında laf sokuyorlar halbuki 4 yıllık üniversite hayatımda eşim ailemden daha çok destek oldu bana maddi ve manevi yönden bunu biliyorlar ama....bide annem kaynaanmı sevmediğinden eşime karşıda biraz soğuk halbuki eşimde saygıda asla kusur etmez işte annemlerde benimle ilgili başka hayelleri varken hamileliğimle altüst olunca böyle yaptılar eşimde şimdi görüşmek istemiyor arada kaldım anlıyacağınız.ama biliyorumki bebeğim dünyaya geldiğinde annemler herşeyi unutacak meleğim ailemizi yeniden bir arada tutacak allahıma binlerce şükür herşeye raağmen hamile olduğuma hiç pişman değilim bebeğim sana kavuşmama az kaldı hayırla ve sağlıkla gel inşallah:CüvCüv:
kızlarr nasıl bı topik olmuş böyle......
benım içimdekılerde hem sizinkılerle aynı hemde bırazcık farklı.....ben küçük bi anne olacagım paşamla birlikte buyuyecegım henuz 20 yasındayım 2 kardesız ama evın tek cocugu gıbı buyudum annemın 2.cocugu olmadı ve kardasımle aramda cook yas farkı var...her istedıgım oldu hıç bı eksıgım olmadı hayatta ama şımarık degıldım hıcde olmadım hatta yasıtlarıma gore cok olgundum(keske olmasaydım) ben lise de şık oldum gercekten asktı...lisede herkes onla cıkar bıraır 2 gun snra baskasıyla olurdu benım oyle olmadı cokk basarılı bı okul gecnışım vardı hemde cokk ilk 3 lere gırerdım hep ama aşık olmuştum işte...annemlere sööyledıgımde bana inanmadılar o yasta sevebılecegımı ciddi olabilecegımı o basarılı o olgun kızdan bunu beklemıyolardı bızım şimdi meleklerimizden bekledıgımız gıbı cok yuksek hayallerı vardı...ama benım asık olmam bırını sevmem bunu engellemıecek tı kı ama anlamadılar cok buyuk tepkılır tepkıler yasaklar benım hem asık olup hemde ideallerıme kavuşmamı bılmeden kendı ellerıyle engelledıler..(sonradan cok pişman oldular ama iş işten gectı) gecen yaz ailemden habersızce esımle 21 temmuz da kımsenın haberı olmadan nikahlandık buna mecbur bıraktılar (benı yurt dışına göndermeyı planlıyolrdı cunku ) daha sonra karsılarına cıktım ve soyledım hemn razı oldular işin en ilginç yanı...14_15 ağustosta cokk guzel ruya gıbı bı dugunum oldu gercekten hersey dort dortluktu..ama işte onların inatlasmaları yuzunden coook yuksek puanla acıköğrettttım fakultesı secmek zorunda kaldım snra cok mutlu bı evlılık derken adetım bı kac gun gecıktı esımde eczacı oldugu için ben sıksık can sıkıntısına bıle test yapıodum.üşüttügüm için gecıktıgını dusunurken esımın getırdıgı testle şoka ugradım çunku korunuyoduk ve hıc beklemıyodukkk o gun tam 5 tane test yaptık hepsı pozıtıftı allahım ben ne yapacaktım nasıl anne olacaktım o gune kadar hıç aklımızın ucundan bıle bebek gecmemişti ki ...kımseye soyleyemedım ilk anneme soyledı tlf da esım ve kıyamet koptu...tlf larımı susturmadılar hıc aldırmam konusunda cokkkk ısrar ettıler kustuler psıkolojımı de bozdular ...ama aldıramazdım nasıl aldırayım eşimle mutluyum bız istemesekde allahım onu bize nasıp etmiş benım melegım anne baba olarak bizi secmiş ben nasıl ondan vazgecerdım kı...ilk zamanlar ailemin oturdugu şehre bıle yalnız gıdemedım snradan kabullenmişlerdi ama annemın ilk söyledıgı söz ne esımın ne de benım içimden cıkmıyordu kı 'sen gel ben aldırmasını bılırım'nasıl gıderdım bu sözu duyunca ...snradan herseyı kabullendıler ve suanda torun dıye cıldırıyolar ....ama lk zamanlar cektıgımı bı ben bı esım bide allah bılır cook zor gunlerdı cokk..onlara da hak verıyoruz esım dıyokı tek oldugun için cok üstüne düşüyolar ve resmen sevgılerıyle ölduruyolar bunları sadece beni cok sevdıklerı için yaptılar ve benim hamile kaldıgımdan berı düşündügüm tek şey acaba bende bebegımı cok sevdıgım için bencıllık yapıp hayatının bazı donemlerını mahvedecekmıyım işre en buyuk korkum bu bebegıme nasıl davranmam gerekıyor...bide kız cocugu asıgı olmama ragmen miniğimın cinsıyetını öğrenınceye kadar ya kız sa ve benım yaptıklarımı oda yapar mı yada hanı derler ya kızlar annesının kaderını yasrlarmış kızım da bunları yasayacakmı dıye yedım bıtırdım kendımı paşam olacagını öğrenınceye kadar ....
kızlar anne olmak cok degışık ve en zor meslek sanırsammmm çok karışıgım cokkkkkkk
sonem benim olan beyazz valla yazdıklarınızı okuyunca bende de dert mi varmış dedim hepinizin hamileliği hayırlı olsunöncelikle ... sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza :)) doğumdan sonra her kadının dediği gibi BEBİŞLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALINCA BÜTÜN DÜNYAMIZ DEĞİŞİR İNŞ :)
--------------------------------------------------------------------------------
allahım kadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu .comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarku lubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder inş. onlar geldiğinde hiç derdimiz kalmayacak allahın izniyle inş.
[SIZE="2"[COLOR="Magenta"]]Canım ne kusuru ne güzel şeyler yazmışsın beni önemseyip bana bunları yazdığın için teşekür ederim seninle aynı şeyleri yaşamışız baksana ama üstesinden geleceğiz bana cesaret verdin çok çok sağol:CüvCüvcanım şunu sana söylemeliyimki anne olmak kadar güzel bir duygu yok.4 aylıkta evli olsan bebeğin eğer aranıza katılmak istiyorsa bunda bir hayır olduğunu asla unutma... Ailen senin için hayaller kurabilir,temennileri olabilir ama herşeyden önce sen ne? istiyorsun bunu düşün.başkalarının ne istediği önemli değil senin ne? istediğin önemli..sen buna hazırmısın? altından kalkabilirmisin? yoksa annenlerin söyledikleri aslında senin iç sesin mi? bunları düşün derim.hatta uzman bir psikologtan birşey öğrendim,kararsız anında eline bitane kağıt al ve ortadan ikiye kağıdı çiz.sonra bi tarafına bebeğin olmazsa ve ya hamile olmadığını düşünerek isteklerini yaz.diğer taraffada hamileliğin getirdiği duyguları ve şuanki düşüncelerini hayattan beklentilerini yaz ve bunları 1 2 diye şıklandır.hangisi daha çoksa hangisi daha ağırsa senin için o dur asıl istediğin..yazarkende dürüst davran.ayrıca benimde ailemle eşim arasında kaldığım zaman oldu.çünkü ben ailemin hiç ummadığı anda eşime kaçmak zorunda kaldım zorunda kaldım çünkü Ailem çok mantıksız nedenlerle sözümü atmaya çalıştı.1 seneye kadar eşime karşı Ailemde çok resmi ve soğuktu.Hala biraz var damat nede olsa ama o zor günler geçti,Sen eşini sevip ona laf söyletmediğin sürece ve mutluluğuna Ailen şahit olduğu sürece onlarda doğru insanla evlendiğii anlayacaktır.Ayrıca şunu önemle söylim Ailem diye eşini ailene ezdirme haksız yere laf söylendiği zaman eşini savun.Bide ailenin söylediklerini eşine sakın anlatma..Oda ailenden soğursa işler hepten cıvıtır.o yüzeysel olarak bilsin...şuan görüşmek istemiyorsa zamana bırak ve üzerine gitme.her duyduğunu ona anlatma.erkekler bu konularda bizlerden daha hassastır.hiç anlayamazsın kırıldığını fazla belli etmek istemezler.zaman zaman herşeyin çaresi....annenlerle sen elinden geldiğince eşinin iyi yönlerini ve senin için yaptıklarını anlat.torun sevgisinin herkes bir başka olduğunu söylüyor.üzülme herşey yoluna girer.daha yolun çook başındasınız.güzel günlerinizi heba etmeyin.birbirinize sıkıca tutunun.Aile sorunlarınızda birbirinize arkanızı dönmeyin.dürüstçe paylaşın.HERŞEYDEN ÖNEMLıSı BıRBıRıNıZı DAHA ÇOK SEVıN.Şeniz SEVGı HERŞEYıN ıLACI.opuyorumnanaktan .AıLENEDE KENDı KARARLARIN OLDUĞUNU ARTIK HıSSETTıR.SEN ARTIK EVLıSıN VE BıR AıLESıN.SENıN HAYATINA YAŞAMINA MÜDAHALE ETMELERıNE ıZıN VERME.SADECE FıKıR VERMEKTE KALABıLıRLER ARTIK.BUNU ONLARA GÜZEL BıR ZAMANDA TATLI DıLLE ANLAT..ÇOÇUK SıZıN ÇOÇUĞUNUZ ....ONUN ANNESı SENSıN.CESARETLı OLMALISIN.
çok uzattım kusura bakma ama kendi yaşadığım şeylere yakın konularda biraz gevezeleşiyorum...k.iyi.bk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?