- 21 Kasım 2018
- 4.123
- 5.389
- 158
Sevgilinin sana bunu anlatmasi bence hos olmamış. Şimdi bir ömür sen tavırlı olursun kp karşı. Birbirinizi sevemezsiniz. Yanlış olmuş sana anlatması benceMerhaba herkese...
Mustakbel kayinpederimin bu tavrina karsi ne hissetmeliyim bilemiyorum. Cok guzel giden 1 yillik bir iliskim var. Hatta 1 ay kadar once erkek arkadasimdan evlilik teklifi aldim. Sevgilim abisi ve yengesi ile bi suredir tanisiyoruz gayet iyi anlastik ikisi de ilimli, sicak kanli insanlar. Anne babasi ise beni biliyor ilk basladigimizdan beri fakat yuzyuze ilk kez gecen haftalarda gorustuk. Kisa bir gorusme oldu ayakustu bir yerde karsilastik cunku. Bugun erkek arkadasima babasi benim icin biraz olumsuz konusmus. Sevgilim de beni daha tanimadigini o yuzden hakkimda kotu dusunecek bir sey olmadigi soylemis benim iyi biri oldugumdan, hedefleri yuksek olan duzgun bi kiz oldugumdan vs bahsetmis. Babasi da ben karakterine bi sey diyemem ama biraz daha guzel olabilirdi demisSevgilim ben gerekeni soyledim merak etme dedi. Ayrica sevgilimin beni ne kadar begendigini de biliyorum, sık sık dile de getirir davranislariyla da belli eder. Ama babasina ne dusmus benim gorunusumle ilgili ustelik beni toplasan 10 dk gorup yorum yapmak ? kendimi kotu hissediyorum.. ilerde bu insanlarla sorun yasamaktan korkuyorum
Tamam baba öküz, münasebetsiz..
Ama oglanın yaptığı nedir Allah aşkına?
Niye sana yetiştirdi bunu?
Belli ki denge kuramayacak beceriksizlerden bu da.
Çok aglayacaksin belli oldu.
Üzgünüm gerçekleri söylemeliyim.
Ben de uzgunumsevgilime boyle dedigimde senin arkandan kotu konustu bilmek hakkin sonra onlari iyi sanma filan diyor.. ben zaten sevmiyorum hic gorusmeyi de dusunmuyorum onemli olan bizim ikimizin mutlulugu ben senin yanindayim sen annemle babami sevmesen de olur dedi hatta. garip bi iliskileri var abisi de kendisi de babalarini hic sevmiyorlar..
cok huzursuz oldum cidden onu da koseye kistirdim iyice burdaki yorumlardan sonra. hatta acik acik senin bende son zamanlarda begenmedigin bir sey var mi bile dedim.. tabii ki inkar ediyor oyle sey olur mu filan dedi. ama konustukca da babasinin onun ozguvensiz oldugunu bu yuzden guzel kiz bulamadigini ve cirkin kizlarla filan oldugunu soylemis guya. bi baba bunu neden der anlamiyorum.. cidden kendi icindekileri mi soyledi acaba
Merhaba. Eşim annesine benden bahsettiginde adimi bile sormadan nereli olduğumu sormuş. Ankara olmuş olsun. Ankaralilar da iyi olmaz derler demiş. Tüm konuşma kaynanamın yüreğini ferahlatmaya yönelik geçmiş. Bunu da sonraki ilk görüşmede bana eşim anlatmisti. Annesinin tepkilerini aktarırken eşim küçük bir çocuktan bahseder gibi guluyordu, eski romanlardaki türden saf ve urkek bir genç kızın yersiz korkularından bahsediyor gibi sefkat doluydu yüzü. İnanın abartmiyorum. Annesini dünyadan korkmakta o kadar haklı ve o kadar iyi niyetli algiliyordu ki daha görmediği gelin adayını nasıl itham ettiğini goremiyordu. Üstelik bunu da o kadar icsellestirmis ki bir baskasinin annesi hakkinda farklı dusunecegi ihtimali bile gelmemiş aklına ve gelip bunu bana çok şirin bir şeyi anlatıyor gibi anlatabildi. Doğal olarak tepki verdim. Şu an öfkeli hatırlıyorum ama o zaman üzgün tepki verdim. Eşim olayı benim açımdan görebildi ve bana hak verdi ama annesini suçlamak yerine bunu bana anlattığı için kendini sucladi. Yani o anlatmamıs olsa annesinin soyledikleri sorun olmayacak. Düğün arifesi bir konuda telefonda esimle tartisip aglamistim. Annesi konusmalardan bir şeylerin ters gittiğini anlayıp beni aradı ve ağzını şu cümleyle açtı, altın için ağlıyorsan daha fazla takariz. Ben yine cizgimi bozmadan tepki gösterdim. Eşim annesinin bu sozunu "demek ki hep altın için ağlayan kızlar görmüş, bilmiyor ki senin öyle biri olmadigini" şeklinde acikladi. Evlendik, bir sebepten hastanede bir iki ay kalmışlardı. Evlerine ziyarete geldigimde esim benden kendince özenli bulduğu bir yemek yapmami istedi jest olsun diye, hastaneden donduklerinde evde yemek olacakti. Yemek pişerken kaynanam eltimi aradı, neler yaptığımızı anlatırken eltim yemek yaptigimi soyledi ve kaynanam beni istedi telefona. Hünerlerini mi kanıtlamaya calisiyorsun, gerek yok ben biliyorum hünerli oldugunu diyerek zevkle güldü. Eşim bunu duyduğunda küçük cocuklarin buyumus de küçülmüş dedirten laflarina güler gibi guldu, benim de komik bularak anlattığımı sandi, o kadar kötülük beklemiyor annesinden. Benim tepkili oldugumu anlayınca beni annesinin espri yaptığına ikna etmeye calisti. Durumu ozetlemek adina yazabildigim örnekler bunlar, fazlası da var.
Hasılı, 5 yıl gecti, eşim son bir yılda ikna oldu annesinin bana kötü niyetle yaklaştığına ve beni daha beni görmeden sevmeme karari aldigina. Eşim iyi bir insandır, ikinci bir şansım olsa yine onunla evlenmeyi seçerdim. Fakat annesinin tüm aile fertleri üzerinde hastalıklı bir kontrol etkisi var. Her konuda karar mercii görüyor kendini ve benimle derdi beni kendisinin secmemiş olması. Eşime sürekli birilerini gostermis bununla evlen diye. Eşim hepsini reddedip karşısına benimle çıktığında annesine ihanet etmiş oldu. Annesi o yüzden beni begenmemeye ve onaylamamaya programlı. Bu güne gelene kadar eşimle mükemmel giden iliskimdeki tek pürüz bu konu oldu. Ben biraz daha pasif kalsam muhtemelen bugün çok kötü bir evlilik yaşıyor olurdum.
Uzun uzun şunu söylemek için yazdim. Kayınpederiniz oğlunun evlenecegi kızın fiziksel ozellikleri hakkında yorum yapma cesaretini gösteriyor ve buna hakkı olduğunu dusunuyor. Oğlu bunu size soyleyerek benim hikayemde olduğu gibi her ne kadar söylediği lafı onaylamasa da babasının müstakbel geliniyle ilgili fikir beyan etmesini normal algiliyor. Sizin de bunu normal algilayacaginiza inandigi için babasindaki cesarete tepki verebileceginizi dusunmeden bunu size anlatabiliyor. Yani sanıyor ki siz sadece sizi begenmemesine tepki verebilirsiniz, adamın fikir beyan etme curetini yadirgamiyor. İlerde her ikisi de bu "normal" davranışı evliliginiz üzerinden surdurmek isteyebilirler. Benim hikayemde eşim çok sakindi bana öfkeyle yaklasmadi, annesini sevdirmeye calisti, ben öfkemi doğru yonettim ve eşimi tahrik etmedim, kaynanama karşı saygı sınırlarını aşmadan net tepki verebildim, ezilmedim ve sonuçta bugun kendi küçük ailem kazandi. Sevgilinizin öfke kontrolu problemi varsa kayınpederinizin ilerde yaratacağı problemlerde arada kalmış hissedip öfkesini size yöneltebilir. Ya da siz olası sorunlarda gerektiği kadar tepki verip aynı zamanda ofkenizi eşinize yoneltmemeyi başarabilecek misiniz?
Boşver canım dünya güzeli de olsan kocanın ailesi tarafından zaten hiçbir zaman begenilmiyorsun. O yüzden hiç üzülme bile.
Rica ederim canım gül geç tabikiSagolun yuzum guldu bunu gorunce
Babasıyla ilişkisi soğuk olduğu için evlendikten sonra çok sınırlı görüşmeye devam eden birini tanimistim, arkadasimin eşiydi. Ama adam genel olarak soğuk ve baba figürünün eksikliği sebebiyle sosyal hayatta yeterince girişken degildi. Evlendikten sonra degismeyebilir yani. Fakat şöyle bir durum var. Sevgiliniz de kardeşi de size babalarindan yakinmissa adam gerçekten sorunludur. Ve bu iki kardeş babayla ilgili bir başkasına yakınma davranisini muhtemelen anneden kopyaladilar. Bana bu aile kendi içinde bölünmüş ve çocuklar anne etrafında yer almış gibi gorunuyor. Muhtemelen bu sebeple mağdur algılanan bir anne var ortada. Kayinvalideniz çok iyi bir insan olup çocuklarını etrafında toplamış da olabilir, eşini yok sayıp baskın anaç bir yaklasimla çocuklarını etrafında toplamış da olabilir, pasif kalip durumu dramatize ederek de. İlk seçenekte sorun yok fakat anne baskın ya da fazla pasifse erkek cocuklarin evlendikten sonra anneye fazlaca düşmesi çok normal maalesef. Anne kocasından göremediği erkek ilgisini ogullarindan görüyor ya da bekliyorsa evlendikten sonra sizi çok üzer. Anne pasifse ya çocuklar onu hiç umursamadan hayatına bakar ya da o babanın elinden kurtarmak isteyebilirler. Annesini umursamayan biri de problemdir, annesini babadan kurtarmaya çalışan biri de. Ummadiginiz bir anda kaynananız ben bu adama dayanamiyorum derse ve çocuklarında yaşamak isterse yine çok uzulursunuz. Ama bunların hiçbiri de olmayabilir. Sizin yapmanız gereken sadece arkadaşınıza güvenip evliliği sorunsuz hayal etmemek, aile dinamigini iyi incelemek. Yukarda anlattığım senaryolarda kaynananıza hangi rolü biciyorsunuz? Bu anne karşısında evlendikten sonra annesine daha düşkün olan arkadaşınızın tavrinın ne olacağını tahmin ediyorsunuz?Tesekkur ederim ilgilenip uzunca yazdiginiz icin. Acikcasi erkek arkadasim cok sakin biri benim de. Hic sesini yukseltmedi bana, genel olarak uyumlu sakin bi iliskimiz var. Babasinin ben onu tanidigimdan beri hep sorunlu bi adam oldugunu anlatiyordu. Ben onu motive ediyodum oyle deme babandir diye hatta.. ama bu yorumundan sonra anladim ki cidden patavatsiz bi adammis. egolu ve kendini begenmis biri oldugunu kayinpederin iki oglu da surekli soyluyor. erkek arkadasim maddi olarak kendini ailesine bagimliligi kalmadiginda onlarla gorusmek istemedigini zaten bana surekli soyluyordu. bu konuda da ben senin arkandayim sana saygisizlik eden bana etmis sayilir gerekirse evlendikten sonra gorusmeyiz eger sana haksiz yere kotu davranirlarsa diyor hatta.. ama herkes evlenince de birden aileci olur demis. baya kafam karisti acikcasi..
okurken ayni şeyi düşündüm..bu ne zihniyet..Babasi patavatsiz ve dusuncesizce talihsiz bir laf etmis tamam ama bunu sana yetistiren sevgilin normal mi sence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?