Evim bir oda bir salon, ve salon kanepem birinin bir sure kalabileceği durumda degilGeçici süre eve arkadaş alamaz mısın mesela erasmus öğrencisi? Ben wat yaparken böyle yapmıştım onlar benden para almamıştı kedilere bak demişlerdi ama böyle bi ilan verebilirsin belki 3 aylık 6 aylık vs
Bi kafeye vs girsen? Geçici olarak? Ya da tatile gitEvim bir oda bir salon, ve salon kanepem birinin bir sure kalabileceği durumda degil- Evi subrent yapmayı dusundum ama opsiyon degil bence, ev sahibi çok hızlı yakalayabilir, sehir merkezine uzak bir kasabada yasıyorum, ve sanırım ev sahibi binadakileride tanıyor, onlardan hemen duyabilir bi aksilik olursa
Bakiyorum aslında, her is alanına customer service bile olsa. Kafe barlarda da son günlerde tum etraftaki sokakları yürüdüm, onlar internette is ilanı açmıyor tabi, takip kolacan ettim ama gezip konustuklarimda garsonluk deneyimi soruyor. Biraz fake deneyim hazırlayıp onceden çalısmam ve tekrar sokaklara cikip bakmam lazım sanırımBir yandan is arayisina devam ederken, geçici farklı işlere bakamaz misiniz? Mükemmel bir çözüm değil ama Türkiye'ye dönmekten daha iyi bence
Kulağa çok hoş gelmedi desem yalan olurBi kafeye vs girsen? Geçici olarak? Ya da tatile gitevden çık o parayla baliye vs git vize varsa nasılsa boş zaman işsiz kalamazsın herhalde çok gerçekçi olmadı ama. Paylaşımlı ev kirası nasıl
Almanya'da olduğunuzu varsayıyorum...yılbaşı zamanı zamanı yaklaşıyor, belki dükkanlarda/standlarda vs de işler olabilir. Kleinanzeigen.de gibi sitelere bakabilirsiniz, hala var mı bilmiyorum ama lokal gazetelerde is ilanlari oluyordu ben yaşarken.Bakiyorum aslında, her is alanına customer service bile olsa. Kafe barlarda da son günlerde tum etraftaki sokakları yürüdüm, onlar internette is ilanı açmıyor tabi, takip kolacan ettim ama gezip konustuklarimda garsonluk deneyimi soruyor. Biraz fake deneyim hazırlayıp onceden çalısmam ve tekrar sokaklara cikip bakmam lazım sanırım
Ispanyadayim.Hangi ülke olduğuna göre değişir. Vize türünüz kalifiye olmayan bir iste çalışmaya müsait mi mesela? Ev bulmak o kadar zor o kadar zor ki ben evden cikar miydim diye düşündüm ve sanirim çıkmazdım. Öyle ya da böyle bir şekilde geçici de olsa para kazanma yoluna bakardım.
Evet, buradada yolda aralıksız sadece 3 ay yurtdisinda olabilirim ve totalde 6 ay yurtdisinda olabiliyirm. Yoksa oturumum iptal olur ve tabi ileride vatandaşlık başvurumda mümkün olmaz. Ama 3 aya kadar is bulamaz miyim ;( offf abi ne kadar zormuş yeni ise girmek, onceden bu derece degildi, %100 fit oldugum yerler benim başvurumu görmüyor bilepaylaşımlı odaya acilen çıkın ve saatlik para kazanabileceğiniz adi işler bulmaya çalışın. bi yandan küçük küçük doldurup en azından haftalık market masrafını kazanarak orada iş bulamasan da kalış süreni uzatmanız lazım.
sizin yaşadığınız ülkeyi bilemem ama bazı ülkelerde ülkeden uzun süreli ayrılış maalesef vatandaşlığı elde etme sürecinizi sekteye uğratıyor.
Ama haftaya evden ay sonu cikacagim ihbarı vermezsem ev sahibine 950 eur daha bluppp diye inecek hesabımdanEv oda arkadaşı ile falan yapamazsın bu yaşta altı yıl yalnız yaşayan birisi için çok zor, ayrıca durum o kadar vahim değil bence onca yıldır kendinizi geçindirmişsiniz sonuçta.
Birikim var bir süre idare edebileceğiniz , bence panikle yanlış kararlar almak için erken şu an.
seve seve anlatırım yaE is o noktaya geldiyse madem bu karışık durumda neden işten çıktığını da dinlemek isterim
seve seve anlatırım yazaten icime çok oturuyordu ve kaldı öylece.
Ben Project Manager olarak calisiyorum son 5 yıldır, remote olarak büyük bir firmada. Ve avrupa saat dilimindeyim. Ekip arkadaslarinin tamamı US de idi. Bu son firmaya gecen yıl Temmuzda baslamistim. Benim altımda, Kalite, Eğitim, Mühendislik, Üretim ekipleri falan var koordine ettigim.
Oncedende aliskindim Amerikan firması icin avrupa saat diliminde Proje Muduru olarak calismaya ve sistemim herzaman hazırdır. Ama bu firmada Training de bir kisi ben talimatları ve planı onlar güne baslamadan once hepsine göndermeme ragmen, kendi gorevi disinda benim alanım olan bazı isleri yapıp projenin chatlerinde ´bu yapıldı, bu yapıldı, simdi sen sunu yap sende bunu yap´ gibi talimatlar gönderiyordu diğer kisilere. Bu 1 yilda defalarca ama nazikçe ´çok teşekkürler insiyatif aldigin icin ama hiç gerek yok ben senin Training e odaklanmanı istiyorum´ desemde ayni seyi yapmaya günlük olarak devam etti.
Ve en son gitmiş en üst yönetime demiski ´Aurora bu gorevi üstlenemiyor ve kaldıramıyor, ben yapıyorum o isleri, bakin bu da chatler, neden ben Proje Muduru olmuyorum?´ - Sonra ust yönetim bana geldi, ben kendimi savundum. Sonra o cocuk bana geldi ´Aurora ben sana naptim herkes bana yükleniyor´ diye. Sonra ben anlamadım ama sinir kupu oldum. Veee gun geldi bir promotion tebrik emaili geldi, onun Proje müdürlüğüne terfisi icin (baska projelere, benimkilere degil amaa...). Ve ben saniye sürmeden istifa ettim. Biliyorum baska is bulmadan istifa etmek profesyonelce degil ama, gercekten anlık geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?