- Konu Sahibi birkedilianne
-
O his babanızın ölüm haberini aldığınızda, bir daha onu dünyada göremeyecek olduğunuz da gelecek. Maalesef..Bir yaniniz eksik olacak herzaman.Koca bir boşluk olucak dunyanizda. Ama tabi ki hayat devam edecek..Babanızdan hiç kötü bir şey gördünüz mü? Bence hayır. Ya da babanızı hiç görmediniz. İki durumda da konu sahibi gibi insanlarda kendi durumunuzu kıyaslamayın. Valla benim de babam çok kötü. Aylardır görüşmüyorum. Hiç özlemedim. Ne zaman gelecek o his? Siz bilirsiniz???
Canım sabır!Şu soru bile gözlerimi doldurdu. Babam lisede vazgeçti ailesinden. Aynı çatı altında ilgiyi alakayı kesti. Kendi çabalarımla işte çeyizdir vs hallettim. Eşimin koluna saatini ben aldım babama verdim taksın diye. Maddi desteği filan hepsini geçtim. Ama insan öyle bir dönemde kızım bir ihtiyacın var mı demez mi? Demedi aldıklarıma da laf etti maaşımı harcıyorum diye. Kızım şunun ucundan ben tutayım demedi. Sözleriyle bile destek olmadı bana.
Siz benim sorularıma cevap verin. Hiç babanızdan kötülük gördünüz mü? Keşke benim babam gibi babanız olsaydı. Öldü diye sevinçten ağlardınız. Bende ağlayacağım ama sevinçtenO his babanızın ölüm haberini aldığınızda, bir daha onu dünyada göremeyecek olduğunuz da gelecek. Maalesef..Bir yaniniz eksik olacak herzaman.Koca bir boşluk olucak dunyanizda. Ama tabi ki hayat devam edecek..
Annenize yazık bırakın biraz nefes alsın en çok ona ve sizlere üzüldüm.... Çalışmayan adam 45 kilo kalmış bir kadın .... Kaç yıl çekmiş..... Vicdan vicdanı olana gösterilir sömürene değil...... Hani derler ya acıya acıya acınacak hale düşersin.... Bakın sadaka ve merhamet kuralı nedir ilahi de..... Boynu bükük olana onurlu olana yardım et.... Yardım isteyene sana zarar vermeyecek se yardım et..... Anneme kalbim sıkışıyor olsa ne güzel olurdu....... Diyelim babanıza el uzattınız huzurunuzu bozmadan tutacakmı o eli.... Bakın hanımefendi çocuk dünyaya bişey bilmeden gelir nasıl ana baba olabilenin dikkat edin doğırmaktan bahsetmedim 13 tanedr doğurur kediler misal...... Üzerimizde ana baba olabilenin hakkı varsa..... Sahibimiz olan derki çocuğunda ana baba üzerinde hakkı vardır nedir bunlar...... Sevilmek....... Korunmak..... Beslenmek..... Yetiştirilmek..... Anlatabildimmi....... Büyük günde bunlarda sorulacak her ana babaya .... O nedenle vicdan dediğiniz şey de dengede kalın almadan vermek Allahın işi...... Siz bunu kendi hayatınızda bir uygulamaya koyarsanız yani almadığınız ilgiyi sevgiyi merhameti vermeyi kalbinizi böyle sıkıştırmaya devam ederseniz...... Hiç merak etmeyin bunu yapmamanız gerektiği mesajını ilahi babanızın size yapacağı bir hareketle çok güzel anlatır....... O nedenle bence annenize destek olunuz ve kardeşinize ve yuvanıza...... Babanız gibi olan kişiler dışında insanlar böyle düşünür..... Babanız gibi olanlar ise ona hak verir..... Ne demişler kişi kendinden bilir işi.....Anlaşmalıyı kabul etmedi. Evden de çıkmıyorum dedi. Anlaşmalı olsaydı annem evden gidecekti ona söyledi. O umursamadı çekişmeli aç dedi. Ciddiye almadı yani annemi. Evde 14 yaşında kardeşim olunca o da evden gitmeyince devlet bu konuda kadına destek oluyor babamı evden yolladılar
Çok saçma bir vicdan yaptırmaya çalışıyorsunuz.O his babanızın ölüm haberini aldığınızda, bir daha onu dünyada göremeyecek olduğunuz da gelecek. Maalesef..Bir yaniniz eksik olacak herzaman.Koca bir boşluk olucak dunyanizda. Ama tabi ki hayat devam edecek..
Siz kötü bişey yapmamıssiniz. Bagirmadiniz hakaret etmediniz kovmadiniz, git evimden burda kalma demediniz. Kırgınlıklarınizi söylemek sizin enn doğal hakkiniz. Egosundan dolayı bunları duymaya dayanamayıp gitmek onun tercihi.. onun tercihinden dolayı vicdan azabı cekmemelisiniz. hatalarını kabul etmeyip sen kötü evlatsin demesi sizi kötü evlat yapmaz. Siz kendi yaptiklariniza donup bakın bir yanlış var mı? Ondan sonra kötü birşey yapmadığınıza inanin, çünkü siz bişey yapmadınız. Ne yaptıysa babanız yapmış..Kovmadım estağfurullah. Sadece kırgınlıklarımı anlattım.
babalık yapmayan üzen maddi manevi değer vermeyen babayı kimse özlemez merak etmeyin.ölüm niye unuttursun kırgınlıkları ölünce de kötüysen kötüsün iyiysen de iyi.babaları konusunda hassas insanlara yapılacak yorum mu yazdığınız.başınıza gelince anlarsınız bir günGün gelir keşke babam yaşasaydı da her şeyine katlansaydim olur. Ölüm maalesef tüm kırgınlıkları unutturuyor. Sağ babanızın kıymetini bilin, herşeye rağmen
babamın öldüğü günü bayram ilan edip fakir fukara doyurup çocuk sevindireceğimmmmO his babanızın ölüm haberini aldığınızda, bir daha onu dünyada göremeyecek olduğunuz da gelecek. Maalesef..Bir yaniniz eksik olacak herzaman.Koca bir boşluk olucak dunyanizda. Ama tabi ki hayat devam edecek..
Çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. O kadar düşündüm ki artık kalbim patlayacak gibi hissediyordum. Baş ağrısı çekiyorum ağlamaktan kaç gündür. Nasıl sıktıysam kendimi kalbim sıkışıp sıkışıp duruyordu yeni yeni kendime gelmeye başladım. Artık eşime daha fazla üzüntü vermemek adına kendimi toparlamalıyım diye diye. Ama buradaki yorumlar çok kıymetli benim için. Hayatınızın bir parçasında bana da zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorumSiz kötü bişey yapmamıssiniz. Bagirmadiniz hakaret etmediniz kovmadiniz, git evimden burda kalma demediniz. Kırgınlıklarınizi söylemek sizin enn doğal hakkiniz. Egosundan dolayı bunları duymaya dayanamayıp gitmek onun tercihi.. onun tercihinden dolayı vicdan azabı cekmemelisiniz. hatalarını kabul etmeyip sen kötü evlatsin demesi sizi kötü evlat yapmaz. Siz kendi yaptiklariniza donup bakın bir yanlış var mı? Ondan sonra kötü birşey yapmadığınıza inanin, çünkü siz bişey yapmadınız. Ne yaptıysa babanız yapmış..
Çok teşekkür ediyorum haklısınız. Dünden beri sizlerin de destekleriyle daha iyiyim. Kendimi ne kötü bir hale getirmişim eşimi nasıl korkutmuşum.Allah razı olsun güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için. Allah kimseyi huzurunu bozacak kimselerle karşılaştırmasınAnnenize yazık bırakın biraz nefes alsın en çok ona ve sizlere üzüldüm.... Çalışmayan adam 45 kilo kalmış bir kadın .... Kaç yıl çekmiş..... Vicdan vicdanı olana gösterilir sömürene değil...... Hani derler ya acıya acıya acınacak hale düşersin.... Bakın sadaka ve merhamet kuralı nedir ilahi de..... Boynu bükük olana onurlu olana yardım et.... Yardım isteyene sana zarar vermeyecek se yardım et..... Anneme kalbim sıkışıyor olsa ne güzel olurdu....... Diyelim babanıza el uzattınız huzurunuzu bozmadan tutacakmı o eli.... Bakın hanımefendi çocuk dünyaya bişey bilmeden gelir nasıl ana baba olabilenin dikkat edin doğırmaktan bahsetmedim 13 tanedr doğurur kediler misal...... Üzerimizde ana baba olabilenin hakkı varsa..... Sahibimiz olan derki çocuğunda ana baba üzerinde hakkı vardır nedir bunlar...... Sevilmek....... Korunmak..... Beslenmek..... Yetiştirilmek..... Anlatabildimmi....... Büyük günde bunlarda sorulacak her ana babaya .... O nedenle vicdan dediğiniz şey de dengede kalın almadan vermek Allahın işi...... Siz bunu kendi hayatınızda bir uygulamaya koyarsanız yani almadığınız ilgiyi sevgiyi merhameti vermeyi kalbinizi böyle sıkıştırmaya devam ederseniz...... Hiç merak etmeyin bunu yapmamanız gerektiği mesajını ilahi babanızın size yapacağı bir hareketle çok güzel anlatır....... O nedenle bence annenize destek olunuz ve kardeşinize ve yuvanıza...... Babanız gibi olan kişiler dışında insanlar böyle düşünür..... Babanız gibi olanlar ise ona hak verir..... Ne demişler kişi kendinden bilir işi.....
Çok teşekkür ediyorumCanım sabır!
Ahirette derler ki ana baba evlattan,evlat ana babadan kaçacak. Evet bazı ana babalar evladından kaçacak çünkü onların haklarını ödemek ağır gelecek o hesap canlarını yakacak. Sen yapacağını yapmışsın artık üzülme mesafeni koru... Babanı silme ama mesafeyi de köy! Sonuçta yeni evlisin ve o evde tek değilsin.
Gerçekten bazı insanlar baba olmamalı. Doğru herkes seçtiği hayatı yaşar. Ama kendimi ikna etmek konusunda oldukça zorlandım. Yorumlarınız çok kıymetli çok teşekkür ediyorumNe kadar utanmaz bir adam. Böyle durumlara empatı yapın. Siz 3 aylık evli iken kayınbabanız gelse ne yaparsınız?
Böyle yapmasanız o adam temelli gelir yerleşirdi size. Resmen sizi kullanmak için gelmiş. İyi yapmışsınız. Üzülmeyin. Kendisini düşünmeyen adamı siz mi düşüneceksiniz? Annenizin emeğini sigaraya da harcıyordur o yüzsüz
Zaten uzun zamandır babamın varlığını hissetmiyorum. Sadece güzel bir çocukluğum olmuşken bu hale gelmek beni çok sarstı. İnşallah zamanla daha iyi olacağım çok teşekkür ediyorum yorumun içinkan bağına hiç inanmam evlat hariç.sze değer vermeyene asla değer vermeyin kötü hale düşünce kapınıza gelene de hiç inanmayın geçmişi de unutun gitsin .babadır atadır diyen empati yoksunlarına da hiç kulak asmayın.tecrübe kpnuşuyor babasız da gayet güzel yaşanıyor konu sahibi
Olan zaten hep zavallı annelere oluyor. Güçlü kadındır annem ama artık hayatının en rahat dönemini yaşaması gerekirken en ağır dönemini yaşıyorhissettiklerin çok normal çünkü ne olursa olsun hatasıda olsa baban böyle hissetmen çok normal.fakat burda önemli bi konu annen, o kadıncağaz niye sorumluluk sahibi bi eşle yaşlanmasın belki baban durumun ciddiyetini anlar ve eksiklerini düzeltirher şerde vardır bi hayır diyelim
Çünkü böyle devam ederse sağlığı riske girecek stres ve üzüntüden. Ondan dolayı boşanıyor. En iyisini de yapıyor gerçekten. Hayat bu kadar kısayken böyle bir acı çok fazlaAnnene helal olsun bu devran böyle gelmiş böyle gider demeden kurtulmaya bakıyortakdir ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?