Biraz yazmak istedim ..

Evet bildigimiz 5 lt saksı ..
Kaktusleri kök salsın yavrulasin diye büyük saksılara dikiyor sabah 7.8 gibi muhakkak hepsini kalkıp tek tek sular ..
Hemde 4 tane insAllah komsun yukari goturmustur yada baskasina yoksa yarin cicekcide 100 luk olursun yerinde olsam cok degisik bir kaktus alirdim anca telafi edersin

Evet bildigimiz 5 lt saksı ..
Kaktusleri kök salsın yavrulasin diye büyük saksılara dikiyor sabah 7.8 gibi muhakkak hepsini kalkıp tek tek sular ..

Hadi bavul olayı kulaktan kulağa emin değilsiniz diyelim, çiçeği almayı bilemedi kökledi diyelim ama saksıyla çiçekleri götürmek net hırsızlık.

Bu tip ınsanlarla gorusup merhamet duydugunuz ıcın yasadıklarınızı hakedıyorsunuz.
Eltinin ne oldugunu bılıyosundur, kaynının bavulu Kafı olmalıydı hatta.
Ne diye al diyorsun ki?

Ne munasebet komsunun cıcegı ıcın al diyorsun, benım degıl komsunun neden demiyorsun? Mecbur musun herkese iyi davranmaya?
Maddi durumun kotuyken o eltinin hacıladıgı alısverıs yerıne dolabına yiyecek ıcecek alsaydın mesela?
Komşum yavrularını vermeyi çok sever kaktusu yavrular hemen birine verir ..
Bereketleniyor gözde verdikçe daha çok yavruluyor der ..
Ama saksıyla alıp götürmek nedir ..

Komşum yavrularını vermeyi çok sever kaktusu yavrular hemen birine verir ..
Bereketleniyor gözde verdikçe daha çok yavruluyor der ..
Ama saksıyla alıp götürmek nedir ..
Komsum yavruyu vermeyi sever sevmez, sız neden veriyorsunuz.
Komsunun cıcek verir, sızınle cıcegın ılgısı yok
Ya da inip yavru koparsaydın.
Al nasıl diyorsunuz?

Çocuk ağlıyordu inemedim keşke inseydim bilemedim bu kadar olacağını ..
Siz bundan sonra sizin olmayan hıcbısey ıcın kimseye al demeyin.emek harcamadıgınız bıseyı kimseye vermeye hakkınız yok, Gordugunuz gıbı yavru alınmamış kadının para verip baktigi Koca cıcek alınmış.

Ben olsam arar isterdim. 5 tane saksı çiçek götürmüş. Getirsin geri. Gerçekten isteyin. Malın sahibi belli,alan belli, yeri belli. Ben olsam havluyu da isterdim de hadi o sizin, hakkınızdan vazgeçtiniz diyelim. Ama zaten komşunun çiçeğini habersiz vermişsiniz ve hala müdahale etmeyerek yapılan şeye göz yummuş oluyorsunuz.

Ben olsam arar isterdim. 5 tane saksı çiçek götürmüş. Getirsin geri. Gerçekten isteyin. Malın sahibi belli,alan belli, yeri belli. Ben olsam havluyu da isterdim de hadi o sizin, hakkınızdan vazgeçtiniz diyelim. Ama zaten komşunun çiçeğini habersiz vermişsiniz ve hala müdahale etmeyerek yapılan şeye göz yummuş oluyorsunuz.
Allah boyle komsu vermesin

Kaynima soyledikleriniz kesinlikle nokta atışı ama vicdanım bir söze kanma huyum beni böyle yapıyor
Çocuğunuz var annesiniz dolayısıyla öyle bir söze kanma lüksünüz yok. Kendi çocuğunuzun rıskından vermişsiniz kadın almış hepsini tek laf etmeyip daha evde mevde ağırlıyosunuz.

Siz iyi bir insan değilsiniz bunun adı saflık. Ve inanın bu çocuğunuzu yetiştirmenize bile etki eder. Vur kafasına al ağzındaki lokmayı tarzı bi anne olup böyle bir çocuk yetiştirmeyi mi düşünüyorsunuz gerçekten. Yapmayın. Ne kendinizin ne çocuğunuzun arkasından güldürmeyin.

Ay ben koca saksıyla aldığını anlayamamışım şimdi algıladım 🤦🏻‍♀️Ne münasebet inip elinden almadınız ya ağlarsa ağlasın çocuğunuz 5 dakika. Çok garip birisiniz gerçekten eltiniz hırsızlık yapmış siz de çanak tutmuşsunuz. Hani nerede kaldı iyilik çıkıp söylediniz mi komşuya bari?

Sizi saf pasif görüyorlar... Gözünüzü açın kullandırtmayın artık kendinizi... Eltinizi arayıp komşunun çiçeklerini geri isteyin ya da gidip direk siz alın. Siz kendinizden ödün verebilirsiniz ama komşunuzun öyle bir mecburiyeti yok. Vermezse siz koymak zorundasınız çiçekleri yerine.

Ne güzel eltinize ev hediyesi almışsınız enayi gibi. Siz daha "eşyaları insanlardan üstün tutmuyorum" diye gezin. O üstün tutmadiginiz insanlar yarın bigun ev araba sahibi olur, siz de ona buna harcamaktan ev kiranizi denklestiremezsiniz

Eltiniz görgüsüz rezilin teki .arayin kibarca söyleyin ciddiyim komşum çok kızdı çok üzüldüm x beni şaşırttın falan filan diyin ben sana 1 dal dedim bahçeyi götürmüşsün bu tarz tavırlar sende huy yapmış herhalde inşallah alıp alıp kar bilmeyi bırakırsın çocukların bari böyle huylar edinmesin deyin . Bu ne be böyle terbiyesiz

Back
X