- 3 Kasım 2015
- 692
- 1.381
- 63
- Konu Sahibi MutluTatar
-
Fakülte değil Enstitü..okul değil bir kere fakülte. liseden mezun olduktan sonra okul biter... hem yuksek lisans hem doktora tezi oldukca zordu aynı alanda lisans mezunu olduğum için biliyorum. (doktora da hem nicel hem nitel çalışma yaptı, çalışması için her bölgeden iki şehir gezdi ve degerlendirmesi, yaptigi analizler cok karmasikti... öyleki savunma jürisi senin tezinden iki yuksek lisans bir doktora tezi çıkar dedi... oldukca kapsamliydi yani...) ama bize ve cevresine yansıtmadı. hele konu sahibinin komşusu gibi şuursuzca ona buna saldırmadi.. akademik çalışma özveri gerektirir, hem psikoloji hem biyolojik dayanıklılık gerektirir, tekrarlıyorum kendine güvenmeyen yapmasin
haklisiniz yuksek lisansta enstitü oluyor ben egitimimi lisansta bıraktığım için normal, ama sizin gibi lisansüstü çalışma yapan birinin okul demesini yadırgadım.Fakülte değil Enstitü..
Laftan anlamiyolar canim malesef benimkilerin bide 2 tane cocugh vardi tabi onlarin altı bos ses olsa bile kim duycak sandalye cekiyomusuz dedigin gbi ses geliyoms eee napalim kucagimizda kaldrip mi koyalim sandalyeyi her seferindeElini ayağını bağlayalım kafese koyalım kendileri hiç çocuk olmamış sanki
Merhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
İçimi dökmek istedim kim haklı sizce okuduğunuz için teşekkür ederim
Kulağımda problem yok arkadaşlar :) kapıyı duymama sebebim megafonun arasına pamuk koydum kızımın uykusu bölünüyor diye. Birde oturduğumuz odanın kapısını kapalı tutarım genelde kızım koşmasın diye.
Aynen öyle yapıyor galiba en ufak sesi bile problem yapıyor mesela prize fiş takıp çıkardığımı...kendisi en alt katta otuyor benim üstümdekine misafir çocuklar gelir ben problem yapmam o söylenir yani onu bile duyar anlamadım radar mı kulağında bilmemKomsunuz sessiz sedasiz sizin evden cikacak sesleri tikirtilari dinliyor sanki..
Gozumjn onunde oyle canladi nedir ya cocuk bu dikkat edebildiginiz kadat edersiniz ee nolacak cocugu disarimi atiyim deyin gerci at der ne diyecek vijdan yoksunu biri gibi geldi bana yazik ama ya ilerde onunda olur elbet..
Kapiyi acmayin,cocuga dikkat edin ,polis cagiriyorsada cagirsin hatta boyle derse soyleyin ben cagiracam artik surekli evimi basıyor deyin
Karşı apartmanda iki çocuk var alt katlarında çok kalabalık bir aile gece 5 6 uyanıklar yan apartmanda 3 çocuk gün boyu balkondalar hatta gece 2lere kadar bağıra bağıra şarkı söylüyorlar geçen gece saat 3 de biri süpürge tutuyordu yaz günü kapı baca açık yapacak bişey yok napalım çocukları kapatın eve mi diyelim
içim çok rahat çocuğum evde rahat rahat gezmesine bile müsade etmiyorum.kapıları kapatıyorum koşmasın diye benle bi derdi var sen yaptırıyorsun diyo taktı bana bidaha gelirse zaten hiç muhattap olmıcam direk arıcam polisi alttan aldıkça bişeylerin içine çekmeye çalışıyor pis pis gülüp anneliğime laf ediyo haklıyken haksız duruma düşücem yoksaApartman hayatında mecburen komşulardan ses geliyor. Ya iyi bir ses yalıtımı yaptırmak, ya da katlanmak gerekiyor (çok aşırı bir gürültüsü yoksa). Özellikle yeni evlerin duvarları kağıt gibi, maalesef komşuda normal sesle bile konuşulsa geliyor zaten.
Eğer içiniz rahatsa dikkate almamaya çalışın. Kendi hayatındaki mutsuzluklara bahane arıyor olabilir. Belki de evi ya da işi ile ilgili bir problemi var ama sizi sakin bulup size çatıyor belki de. Böyle insanlar var maalesef. Altta da kalmayın tabi. Polis gelirse ispat etmek zorunda, ispat edemezse siz diğer komşularınızdan şahit bulup kapıma geliyor, rahatsız ediyor diye şikayet edebilirsiniz. Hatta bu ses yapışlarını, rahatsızlık verişlerini de kameraya alın imkanınız varsa. Olası bir şikayet durumunda elinizde delil olur.
Bir sonraki gelişinde ben sizi şikayet edeceğim deyin ve hatta şikayet de edin. Sizi zayıf görüp size yüklenmesin. Kimsenin huzur bozmaya hakkı yok.
Umarım en kısa sürede çözülür.
İnanın tamda böyle bir komsum vardi. Sabah 8 buçukta kızımın elinden düşen LEGO için kapıya dayanan, bağırıp çağıran..Allah oyle bir evlat verdiki onlara, her gece sabaha kadar aglayan bir cocuk...Merhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
İçimi dökmek istedim kim haklı sizce okuduğunuz için teşekkür ederim
Kulağımda problem yok arkadaşlar :) kapıyı duymama sebebim megafonun arasına pamuk koydum kızımın uykusu bölünüyor diye. Birde oturduğumuz odanın kapısını kapalı tutarım genelde kızım koşmasın diye.
içim çok rahat çocuğum evde rahat rahat gezmesine bile müsade etmiyorum.kapıları kapatıyorum koşmasın diye benle bi derdi var sen yaptırıyorsun diyo taktı bana bidaha gelirse zaten hiç muhattap olmıcam direk arıcam polisi alttan aldıkça bişeylerin içine çekmeye çalışıyor pis pis gülüp anneliğime laf ediyo haklıyken haksız duruma düşücem yoksa
:) pısırık gibi :) napayım onun gibi davranıp eline koz mu vereyim.zaten başta alttan aldım ama kapıma geldiğinde alttan almadım tabiki..fazla tartışmamızı ayrıntıyla yazmadığım için pısırık gibi görünmüşüm:)Valla içim o kadar daraldı ki okurken. Sen niye sürekli kendini ezdiriyosun kardeşim niye susuyosun sürekli açıklıyosun izah ediyosun falan ya delirdim burda. Böyle tiplere onların anlayacağı dilden konuşcaksın. Sizin gürültünüzü az çekmedim hasta halimle biraz da siz benim çocuğumu çekin derdim ben olsam. Bir kez daha kapıma dayan dava ederim seni bu yaptığın suç derdim tehdit ederdim. Beni bastıramıyo demişsiniz ama sizi çok da güzel bastırmış şuna baksanıza çocuğun elinden oyuncak almışsınız koşmasın diye kapıyı kapatmışsınız vs. Çok afedersiniz ama pısırık gibi davranmaktan vazgeçin anneliğinizi de kimseye meze etmeyin.
Allah ım banada nasip etsin öyle komşu atamaları olupta biran önce gitsinlerde çocuk lu biri gelsin diye dua ediyorum. Çocuklunun halinden çocuklu anlar diyorum ama benim çocuğumda olmadan milletin çoluğuna çocuğuna sataşmadıkAllahimmmmm alt komsuma kek yapip götürcem ve alnindan öpücem... oglum dogdu ilk aylar ses olmuyodu cok sükür. her gördügünde artik büyüde bina canlansin ses olsun derdi. simdi 16 aylik bazen geceleri kalkar bir saat araliksiz aglar elindekini yerlere vurur cir cir konusur. kadin bi kere bile birsey demedi, hep güler yüzlü hep oglumu sever. Allah herkez nasip etsin.
Pamuk tıkasınAynen öyle yapıyor galiba en ufak sesi bile problem yapıyor mesela prize fiş takıp çıkardığımı...kendisi en alt katta otuyor benim üstümdekine misafir çocuklar gelir ben problem yapmam o söylenir yani onu bile duyar anlamadım radar mı kulağında bilmem
Ben hasta halimle sizin gürültünüzü çok çektim siz de biraz çocuğumun gürültüsüne katlanın çocuk bu demek bence eline hiçbir koz vermez. Ya da kapınıza dayandığında bi daha kapıma dayanırsan dava açarım size demek. Ezdirme kendini komşun da olsa orası senin evin aşırı gürültü yapmadıkça sizin kapınıza dayanıp şikayet edemez. Hele ki bir kadının anneliğini hiçbir şekilde sorgulayamaz. Ürkek davranıyorsunuz gibi geldi bana:) pısırık gibi :) napayım onun gibi davranıp eline koz mu vereyim.zaten başta alttan aldım ama kapıma geldiğinde alttan almadım tabiki..fazla tartışmamızı ayrıntıyla yazmadığım için pısırık gibi görünmüşüm:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?