- 30 Ocak 2013
- 998
- 646
- 133
- Konu Sahibi MutluTatar
-
Yaşamama devam et o gelince sen çağır polis iMerhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
İçimi dökmek istedim kim haklı sizce okuduğunuz için teşekkür ederim
Halen yürütece bindirdiğim yok zaten.bindirdiğim zamanlarda en fazla yarım saat bindi.en faZla bir ay sürmüştür oda saatlerce bindirip gezirmedim çocuğuMasumun sesi tamm masum da o masumlar nasıl gürültü yapıyor.yürütec olayına üst katında bebekli aileyle yasayan biri Olarak bende kızıyorum.asırı ses geliyor çünkü
Görüştüğümüz zamanlarda laf sokmalarını alttan aldım.ama çığırından çıkınca cevabını aldı. Genelde sessiz sakin insanımdırSiz hep böyle alttan alır hiç bir şeye ses çıkarmayan bir tip misiniz ?
Bir cinnete bakar her şey. artık dişinizi gösterme zamanınız gelmişte geçmiş bile.
yoksa daha olay üstüne olay çoook yaşarsınız.
Çocuğunuzu millet için sıkmayın, bir buçuk yaşında bebeğin illa biraz sesi olacak, adı üstünde bebek. Ne yapacaktınız ki? Çocuk yapmak için komşudan icazet mi alacaktınız? Aman ya, çok biliyorsa kendi doğursun da büyütsün. :)
Komşunuz bi daha laf söz bi şey diyecek olursa, "Kendine bi kulak tıkacı alabilirsin, biliyorsun değil mi?" deyip gülerek kapıyı suratına kapatırsınız. Güm pat duvara vursun dursun, yorulduğunda nasıl olsa duracak.
Tabi aynen öyle yaptı zaten kendini her söylemimde haklı çıkarmaya çalıştı.Bu tip insanlar hep haklıdır, kendi çocuğu olduğunda da haklı konuma geçer. Başına gelmeden bilmeme olayı değil bu, işine geldiği gibi biraz. Kimi bebek sessiz, sakin oluyor benim oğlum çok ağlayan bir bebekti, her şeye sürekli ağlardı. Ağlaması bitti ayaklanınca şimdi de yerinde durmuyor, sürekli oğlum yapma, oğlum düşersin. Elinde sert bir cisim varsa ve bir yere vuruyorsa hemen alıyoruz. Kapı açıksa vurduruyor mesela hemen kapatıyoruz. Ağlarsa susturmaya çalışıyoruz. Hani geriye bir tek elini ayağını bağlamak, ağzını da bantlamak kaldı.
Megafonun arası pamuk koydum zilin sesi çok çıkıyor kızımı uyandırıyor.bide zaten durduğumuz odanın kapısınıda kapatıyorum kızım hol ile salon arası koşuyor çünkü. Derdi zaten olay çıkarmak eşi alışveriş yaptığımız markette çalışıyo kaç kez karşılaşıyoruz apartmanda olsun markette olsun.zırta pırta mesaj atan biri mesajda atabilirdikapıya gelen komşuyu nasıl duymuyorsunuz ben ona takıldım.
Sanırım polis bu ruh hastasına güler gecerMerhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
Megafonun arası pamuk koydum zilin sesi çok çıkıyor kızımı uyandırıyor.bide zaten durduğumuz odanın kapısınıda kapatıyorum kızım hol ile salon arası koşuyor çünkü. Derdi zaten olay çıkarmak eşi alışveriş yaptığımız markette çalışıyo kaç kez karşılaşıyoruz apartmanda olsun markette olsun.zırta pırta mesaj atan biri mesajda atabilirdi
Benimde alt komşum var ikitane oğlu var bebek değiller ilkokula gidiyorlar ,ama alt komşu olmasına rağmen 11 aylık kızımı uyansiriyorlar öyle böyle degil gelen gürültü, düşünemiyorum üstümde otursalar ne olur.. ben inadına ses yapıyorum sabah 6 süpürge döşeme üstünde taktuk terlik ,bağıra bağıra ninni falan .. dediginiz kadar sessiz olacağını sanmıyorum benin kızım bile hatri sayılır gürültü çıkarıyo belki fark ermiyorsunuzdur, ama sonuçta tazmanya canavarida değil bu çocuk öyle kapılara dayanıp laf sokmalar azarlamalar falan terbiyesizlik keşke benimki gelse kapiyada ağzını yırtsam, valla elinde kepçeyle yürü üstüne geri geri gitsin .... lık .. bana göre sabah 9 a kadar gece 11 den sonra bebekli çocuklu fark etmez herkesin dikkat etmesi lazim genel olarakMerhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Elini ayağını bağlayalım kafese koyalım kendileri hiç çocuk olmamış sankiAyni sorunu birebir yasadim haklisin benim oglum acayip hareketli bi cocuk 1 yasina gelmeden yurudu mutfaktan tencere tava ne varsa alip oynuyodu kac kere aşağıdan vurdular kac kere yukari ciktilar ben evi supuruyorum oglen 1 esimi aramislar evde tadilat mi var diye taşındigimizin ertesi gunu geldi kadin yerlesiyorz tvyi felan duvara takcaz yine en saati cocuklar uyuyo sonra yapsaniz esim ertesi gun ise baslicak ne zaman yapabilir bi gun esim evde yalniz biz eve yeni girdik ustumu cikardim oglum sadece babasina kostu asagidan oyle bi vurdular ki boyle bisey yok esimde vurdu adam çıktı yukari en sonunda esim adamla kavga etti smdi tasindilar gittiler cok sukur yani cocugun yaptigi sese ne yapabiliriz ki
elektrik süpürgesine makul saatker disindaysa tabiki birşey söylenir ama bebek konusunda çok haklısınız napsinlar insanlar çocuk zaten susmuyor onu stresi varken birde komşu gekirse tam kafayı yemelik okur insanlık ölmedi yaniAlt katımızda bir bebek var 7 aylik evliyiz evvelinden de 3 ay oncesinde tutmustuk evi.
10 aydir sürekli ağlıyor
Hatta babası eee eee ee pisss pisss pis yapior o kadar net geliyor ki sesi
Ama hicbir zaman sorun etmedik biz bunu
Yan komsuda elektrik supurgesi çalıştırıyor oda resmen evimizin içinde onuda sorun etmedik.
Acaba bizdemi var bi tuhaflık millet cok anlayissiz olmus ya
Benim çocuğum asla ses yapmıyo demedim zaten illaki yapıyo yapmaz olur mu.kızım daha 5 günlükken ağlıyo diye bağırdılar ya bukadar mı bi insan sabırsız anlayışsız olur.suluğunu düşürdü iki kere ardından duvara sehpa fırlattılar sanki,çıcuğumun ödü koptu koşarak yanıma geldi .bide bak nasıl oluyomuş diyo bana biz kalkıp evde odun kömür kırıyoruz gibi muamele yapıyor yani bilerek yaptırdığımı düşünüyor ben insanları kapıma getirmeye bayılıyorum çünküBenimde alt komşum var ikitane oğlu var bebek değiller ilkokula gidiyorlar ,ama alt komşu olmasına rağmen 11 aylık kızımı uyansiriyorlar öyle böyle degil gelen gürültü, düşünemiyorum üstümde otursalar ne olur.. ben inadına ses yapıyorum sabah 6 süpürge döşeme üstünde taktuk terlik ,bağıra bağıra ninni falan .. dediginiz kadar sessiz olacağını sanmıyorum benin kızım bile hatri sayılır gürültü çıkarıyo belki fark ermiyorsunuzdur, ama sonuçta tazmanya canavarida değil bu çocuk öyle kapılara dayanıp laf sokmalar azarlamalar falan terbiyesizlik keşke benimki gelse kapiyada ağzını yırtsam, valla elinde kepçeyle yürü üstüne geri geri gitsin .... lık .. bana göre sabah 9 a kadar gece 11 den sonra bebekli çocuklu fark etmez herkesin dikkat etmesi lazim genel olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?