Birbuçuk yaşında kızım ve komşum...

Sabah 9 dan sonra gece 11 e kadar gün içinde bir çocuğu özellikle küçücük ise bağlayamazsınız illaki gürültü yapar ,yapacakta düşecek düşürecek ağlayacak. Sabahın körü, gecenin yarısı (ki bazen ben bile gece2,3 uyulmadığı zaman tv vs açıyorum gürültü cikiyo ) olmadiktan sonra karisamaz ona ne, kovun kapınızdan ,insanlıktan anlamiyo belliki ,yazım seklinizden ablacığım kadarıyla pek kibar naif buldum sizi , yada ben azcik çingene olabilirim köy elini beline diğer elde kepçe, bana bak bidaha gelirsen kapıma diye gir cümleye ohhh rahatla gerisini tamamla artık. Hiiç te sıkılmayın yani polisle gelsin kapıya, mikropruhlu şey, hiç bisey yapamaz

Eğer anlattığınız kadarsa cidden bu kadarcık gürültüye tahammülü olmayan insanın apartmanda yaşamaması lazım. Ancak kapının sesini duymamanız da sizin gürültünüzün farkında olmadığınızı düşündürüyor.

Çok tatlısınız ya güldüm ama biyandan göz yaşımda aktı okadar canım sıkıldı ki kahvaltı yapmayı bile unuttım

Yok kulağımda problem yokta :)diğer arkadaşlarda sormuş zilin sesi çok çıktığı için megafonun arasına pamuk koydum kapıyı bide zaten oturduğum odanın kapısını kapatıyorum tvde açık oluyo bazen haliyle duyulmuyo acıkcası burda kimsemiz yok gelenim gidenim yoktur kulağımı kapıya vermem pek yani

Çok tatlısınız ya güldüm ama biyandan göz yaşımda aktı okadar canım sıkıldı ki kahvaltı yapmayı bile unuttım
Teşekkür ederim ama sizde çok naifsiniz , benim çocuğuma ben kızarım benden başkası laf söyleyemez, yaramazsa ben söylerim bunu, hele annelegime kimse yorum yapamaz . Tamam saç baş yolma olsun demiyorumda aslinda olsada hak ediyo ama haklıyken haksız duruma düşmemek lazım, ama.haddini bildirin, alttan aldığınız için cazgirella abartmış . Kahvaltı en önemli öğün

Bence hiç takışma. Yerinde olsam imkanım varsa oradan taşınırım ne öyle hergün huzursuzluk, kavga gürültü.O tarz insanlardan herşey beklenir. Uzakkkkkk dur.
Taşınmak istiyorum aslında seneye ev alma planımız onun için sabretmeye çalışıyoruz ama kendileri taşıncak herhalde atama bekliyolar galiba dün kavganın arasında gitcem zaten dedi.

Ben de üst kat komşumla kavgalıym hatta konu bile açmıştım. Ama bizdeki sorun 15 yaşındaki oğlunun takla atması, evde top oynaması ve kadının gece 12den sonra temizlik yapmasıydı. Ona rağmen beni kapıdan kovup sorunlu ilan eden hatta ev sahibini kapıma gönderip ev sahibinin devamlı beni suçlamasıyla devam eden bir süreç yaşamıştım.

Apartmanlarda yalıtım eksik olabiliyor, bizimkinde de duvarlar ince. Evet ses gelebilir, bazen elde olmadan bir şey düşer, rüzgardan kapı çarpar vs. Her ses için kapıya dayanılmaz, insanlar toplu yaşamda birbirlerine saygı göstermeliler.

Bence çirkef bir komşuya denk gelmişsiniz, sizi polise şikayet etmekle tehdit etmiş. Apartman gürültü yönetmeliğine göre, sabah 7den önce ve akşam 7den sonra çıkan yüksek sesler suç kapsamına giriyor. Ha polisler genelde akşam 10dan önce olan seslere pek karışmıyor, gelseler de uyarıp gidiyorlar bişey çıkmaz yani (ben gece 1de çağırdım, uyarıp gittiler - üst katta kadın neredeyse yarım saat süpürge çalıştırmıştı uykumdan uyanmıştım ama polisi takmadılar ertesi gün aynen devam)
Hiç dert etmeyin varsayalım ki polis çağırdılar, diğer komşularla da sorunlularmış. Hiç dert etmeyin.

Başka açıdan bakarsak kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. Tabii küçük çocuk zıplar koşar çocuk bu ama belli saatten sonra (akşam 10-11 de) inanın o ses aşağıya yankılı şekilde geliyor deprem etkisi yapıyor hele ki yorgun ve uyumaya çalışan biriyse.

Bir de karsi tarafi dinlemek lazim.
keşke dinleseniz herşeyi herkesi problem yapan biri apartmanda takışmadığı kimse kalmadı.karşı apartmanda insanlarla bile takıştı.birinin rahatsız kızına ,birinin çiçeğine,diğerinin çaldığı müzik aletine, ötekinin sandalyesine makinasına ...

okadar gürültümüz olsa anlıcam ki kaldı gece 10-11 asla çocuğumu koşturmam vs. ama inatla benim bilerek yaptırdığımı iddia ediyo gece bebeğimin ağlamasını bile problem yapar

Karşı taraf sıkıntılı olabilir ama siz de kapıyı duymadım diyorsunuz

Çalan kapının duyulmaması için gerçekten gürültülü ortam gerekir Bebek ağlayabilir tabii ama fazlaca gürültüye sebep tv vs açık mı

Evde o tarz bir ses olunca çocukların da gürültüsü artıyor ben çevremde sürekli tv açanlarda onu gördüm

bilmem siz öyle görmüş olabilirsiniz ama bizim evde öyle değil.kapıyı duymama sebebini konumun en altına yazdım

bilmem siz öyle görmüş olabilirsiniz ama bizim evde öyle değil.kapıyı duymama sebebini konumun en altına yazdım

Tezli yüksek lisans ve doktora yapıyor ve hiç sinirleri bozulmuyor mu?
Tezi kim yazdı? Eşiniz mi yazdı?
Hangi okul o kadar rahatmış?
Ben ilk kez duyuyorum.. 20 kişide 20 kişi perişan halde geziyoruz da... bilemedim.

Duvarınıza vurduklarında, kapınızı çaldıklarında veya size seslendiklerinde duymamazlıktan, görmemezlikten gelin. Polis çağırırlarsa suçlu bulunmayacağınız için (aşırı bir gürültü yapmıyorsunuz anlattıklarınıza göre) hiç sorun yok. Benim de gecenin üçünde kapımı vurdu yan komşum, tanımıyorum da kendisini sadece bir kere beni gördü o kadar. Sebebi de televizyon sesi, ama o kadar da açık değildi. Yani polise haber verse ben haklıyım. Zaten ilk çaldığında tv nin sesini tamamen kıstım, ama hala kapımı yumrukluyor zili basıyor falan. Bir 15 dk kadar bunu yaptı. Hiiiç ses etmedim. Çünkü açsam kavga çıkacak, alttan alsam bile sinirlerim bozulacak ve hiç gerek yok. Bir insan rahatsız oluyorsa da üslübuyla yapmalı bu şekilde değil. Neyse, o olaydan sonra duvarlarda yalıtım problemi olduğunu da öğrenmiş bulundum. Kısacası muattap olmayın, uzak durun bu tip anlayışsız insanlardan.

Bir de çocuk hakkında size bir şey söylerse, "sizin bu konuda öneride bulunabilmeniz için bir çocuk sahibi olmanız ya da çocuk gelişimi üzerine doktora falan yapmış olmanız lazım" diyebilirsiniz. En iyisi hiç muattap olmamak tabi.

Tezli yüksek lisans ve doktora yapıyor ve hiç sinirleri bozulmuyor mu?
Tezi kim yazdı? Eşiniz mi yazdı?
Hangi okul o kadar rahatmış?
Ben ilk kez duyuyorum.. 20 kişide 20 kişi perişan halde geziyoruz da... bilemedim.
okul değil bir kere fakülte. liseden mezun olduktan sonra okul biter... hem yuksek lisans hem doktora tezi oldukca zordu aynı alanda lisans mezunu olduğum için biliyorum. (doktora da hem nicel hem nitel çalışma yaptı, çalışması için her bölgeden iki şehir gezdi ve degerlendirmesi, yaptigi analizler cok karmasikti... öyleki savunma jürisi senin tezinden iki yuksek lisans bir doktora tezi çıkar dedi... oldukca kapsamliydi yani...) sinirleri bozuldu, zorlandi, yıprandı, ama bize ve cevresine yansıtmadı. hele konu sahibinin komşusu gibi şuursuzca ona buna saldırmadi.. akademik çalışma özveri gerektirir, hem psikoloji hem biyolojik dayanıklılık gerektirir, tekrarlıyorum kendine güvenmeyen yapmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…