- 21 Kasım 2015
- 225
- 25
- 13
- 28
- Konu Sahibi TearsFears
-
konusu ne ? merak ettim bakarım kafa dağıtmam gerek zatenCanım daha çok gençsin, hayat, etrafındaki bu salak tiplerden ibaret değil. Elbette ki, kırıldın, gücendin anlıyorum. Ama bu gibi embesilleri yok saymayı öğreneceksin zamanla.
Sen kendine güven, güzellik, kişilik ve zeka ile tamamlanınca anlam bulur. Anladığım kadarıyla da gayet akıllı ve nitelikli bir kızsın. Benzer şeyleri gençliğimde ben de yaşadım. İnan bana canını şu an acıtsa da, ilerde böylelerine bir tarafınla güleceksin.
Bir de tabi insan birinden hoşlanınca, ayakları yerden kesilir, onu görmek istediği gibi görür, kusurlarını ayırt edemez. Ama güven zamanla oluşmalı, birden erkelere güvenip, kendini kaptırmamayı da öğreneceksin. yaşanan her durum, her hayal kırıklığı insana bir şeyler katıyor. Zamanla güçleneceksin, daha sağlıklı kararlar verip, hayatına sokacağın kişileri daha iyi seçeceksin. Sen kendine değer ver, başkalarının aptal yargılarına değil.
Şimdi bu yaşananlardan bir şeyler çıkart kendince ve konuyu kapatmaya çalış. Yok say onları, kulağını tıka bu tipler. ne kadar zavallılar aslında, ne kadar yüzeyseller. Biliyorum çok zor olacak ama keşke dersaneyi değiştirme şansın olsa. Derslerine odaklanmaya çalış, pırıl pırıl bir gelecek seni bekliyor. Yalnızca biraz çaba gösterip toparlanman lazım.
Ayrıca sana bir film önereceğim, vaktin olduğunda aç American Beauty'i izle.
adlarını hatırlamasam keşke en iyi arkadaslıklar aşklar lisede derler hep.yaa nolur yapma, müsade etme buna.
konuşsun dursunlar. havlar havlar susarlar. bak kendine yaparsın ne yaparsan. kantine inme biraz. bırak yahu bu tipleri. hedeflerine bu kadar yaklaşmışken üç beş gerizekalı yüzünden hayatının yönünü değiştirme.
ben de şişko bir öğrenci idim lise sonda. arkadaşlarım şaka yaparlardı ama gülsem de içim acırdı tabi acayip içime kapanmıştım, şimdi düşünüyorum da değer miydi? şimdi adlarını bile hatırlamadığım insanları bu kadar kafaya takıp ta o güzel yıllarıma hiç etmeye değer miydi. bu benle alay edenlerden biri ben zayıflayınca peşimde dört dönmüştü inan. bu kadar ezik insanlar için kendini heder etme. hepimizle alay edilmiştir. gerzek çok. sen olgunluk yapıp işine gücüne bakacaksın. onlar geride kalacak, sen geleceğini hazırlayacaksın.
Konusu, çok güzel bir kız arkadaşı olan, sıradan ama zeki ve karakter sahibi bir kız var. Ama ilgiyi hep o çok güzel kız arkadaşı çekiyor.konusu ne ? merak ettim bakarım kafa dağıtmam gerek zaten
alay edenler kendilerini bişey sanıyor diyemem çünkü bişeyler.Niye kendinden tiksiniyorsun, herkes çok mu mükemmel. insanın kendi eksik yönlerini görmesi, kendini geliştirmeye çabalaması açısından bir şey ama tiksinmek ne allahaşkına!
Gencecik kız niye kendinden tiksiniyormuş? Geç bu densizleri. başkalarıyla alay ederek var olmaya çalışan ezik tipler bunlar.
bu konuda çıkarmasam iyi olurdu ama.hayır hayır tiksineck bir durum yok
hayatta herşeye bir ders çıkarmak içindir
yok be yavrum. nerde lisede. daha üniversiten var, daha rahat, daha özgür arkadaşlıklar kuracağın. iş arkadaşların olacak herkesten çok onları göreceksin.adlarını hatırlamasam keşke en iyi arkadaslıklar aşklar lisede derler hep.
malesef gerçekte böyle değil resmen filmdeki gibiyiz ya.Konusu, çok güzel bir kız arkadaşı olan, sıradan ama zeki ve karakter sahibi bir kız var. Ama ilgiyi hep o çok güzel kız arkadaşı çekiyor.
Ama bir gün bir çocukla tanışıyor ve olaylar glişiyor vb. Ayrıca filmde başka bir sürü şey var. izle sen bi bakalım.
hiç bakmıyordum açıkçası ama arkadaslarımı baz alırsak hepsi elf gibi olupta özgüven tavan oldugu için bilemyorumBi etrafına bak bakalım, fiziksel olarak genel geçer anlamda güzel sayılmayacak bazı kadınlarda ne kadar özgüven var. Her şey fiziksel güzellik değil ki.
Kişilik sahibi, güçlü kadın güzeldir. Etrafına pozitif eneji veren, özgüvenli kadınlar başarılıdır. Derslerine odaklanmaya çalış.
olayın tekrar üstünden geçeceğim anlatmıştım
Yazdıklarım klişe bilindik platonik olaylar ama ben kaldıramadim
19 yaşındayım hiç kimseyle ne çıktım ne de öyle aşık filan oldum
Tabi 5 6 ay öncesine kadar çok aşık oldum annemi babamı bile umursamadan görüştüm sonra son zamanlar bana berbat davranmaya başladı saçın ne böyle gene kilo almışsın yanıma hiç yakismiyorsun filan.
Ben o kadar aşığım ki acaba kilo mu versem sacimimi boyasam yanına yakismak için diyorum.
Sonra tabi öğrendikten sonra bazı şeyleri jeton düştü.
Bu çocuk benden önce arkadaşıma teklif etmiş arkadasimda benim ondan hoşlandığını bildiği için reddetmiş burda bişey yok.
Sonra biz onunla çıkarken gerizekali arkadaşımın aşkı depresmis ki gizli gizli götürmüşler işi bu süreç 2.5 ay gibi ben 2.5 ay salak gibi yaşadım zaten sorunlarda bu süreçte oldu.
Bir daha üniversiteye hazırlanıyoruz onlarla aynı dershanedeyim görmek istemiyorum çok basariliyken netlerim yerlerde.
Arkadaşım çok güzel elf gibi ve sanırım doyumsuz.Herkes ona aşık olsun onu seçsin. Böyle de yaşanmaz ki.
En başından bu kere önce ona açıldığını bana söyleyecekti.
Kuzenim biliyor bunları yeni nesil iyice azmis dedi sadece.Sadece elimi tutmasına izin verdim ama yok öyle iğrenç şeyler yapıyorlar ki ben o olamam.
Sorunu dönüp kendimde aradım sıradan bir tip olduğum için yanına mi yakistiramadi dedim ben mi çok iticiyim dedim ama yok o gelip bunu yapmayacakti bence.
Neyse
işte bu olayları burda anltmıştım atlatmaya çalışacağım diye sö<z verdim ama bu gerizekalı cocugun arkadaşları dün benle alay etti.Neler dedilklerini bir görseniz çok üstüme geliyorlar kendimi çok çirkin hissediyorum ve başkasına tercih edilen ezik işte yok ben evde ağlıyormuşumda o çocuk için yok bilmemne kantinde söylüyorlar bunları bağıra bağıra o cocugun sana bakacagına innaıyormuydun diyolar ya ben naptım bunlara sdiye düşünüyorum ama yok hala ergenlikteyiz ama ergenliğin dibini yaşıyorlar biriyle alay etmek zevk veriyor herhalde.
tmciyim ygs netlerim 90ı buluyordu ki gecen yıla göre cok cok iyiydi istediğim yerler için yeterli bile daha hedeflerim büyüktü birinciydim tmcilerde şuan ki netlerimi ve puanımı söylemek bile istmeiyorum lanet olsunki;(
psikoloji istiyorum.tmciyim.ygs malum tmcilerin yapacagı net bellidir zaten 90larda yapıyordum şimdiden daha 100lere çıkarıyordu geecen yıl böyle yapanlar.denemelerden 350 360 geliyordu.Canim simdi yazacaklalrimi aklina kazi olur mu...
Sen akli basinda bir kizsin. Ve bence yasindan olgunsun. Universiteye hazirlaniyorsun ve basarilisin.
Elf kadar guzel olmak,onurlu ve akli basinda olmaktan,olgun olmaktan daha ustun degildir. Sen onlardan kat be kat daha yukaridasin. Onlara xxxxxl fazla gelirsin,buyuk gelirsin. Ve sevin,git bi pasta al evdekilerle aksam ye. Hem erkek arkadasinin hem de kiz arkadssinin adiliklerini gorup onlardan kurtuldugun icin.
Simdi sadece onundeki sinava bak. Ne kiz arkadasinin,ne eekek arkadssinin,ne de dedigin gibi ergen arkadaslarinin sana soylediklerini kafaya takma. Onlar istedigini soylesin. İt urur kervan yurur.
Cevap bile verme. Onune derslerine bak. Hickimsenin bu basarini etkilemesine ve asagilara cekmesine izin verme. Son gulen iyi guler. Bu basarinla cok guzel bir okul ve bolum kazanip noktayi sen koyacaksin. O zaman son gulen sen olacaksin, ki kimler cikacak karsina.
Simdi sen herkese gulumse ve gec. Yolun sonunda kahkahayi basan sen olacaksin.
bu laflar bilmiyorum çok koyuyordu.Tamam kabul de etmiyor değilim benle aynı tipte arkadaslarda var ama genel olrak bendne farklılar güzeller küçük biyerdeyiz anna baba öğretmen muhacır burası sınıfta tek siyah saçlı bendim mesela.Onlara göre bir çirkinlik göstergesi bu veya ne bileyim babam mardinli araptır yarı ben bunu saklarım hep çok ırkçılar çünkü.zaten ben hep eziklenerek büyüdüm buradasn gitmek en büyük hayalimdi.Ki bunlar benim için çokmu önemliydi hayır ben hep başarılıydm bu yeterdi ailemede şu olaydan sonra takar oldum yoksa çoğunluk güzel diye herkes öyle değil veya herkes egoluda değil.Neden geleceğini böyle 'itin biri' yüzünden tehlikeye atıyorsun güzelim? Değer mi sence? Birincisi güzellik herkese göre değişen bir kavramdır. Emin ol günün birinde seni biri öyle sevecek ki, o senin elf gibi dediğin arkadaşın o adamın gözünde senin tırnağın etmeyecek. Etrafında gerçekten birbirini seven çiftlere bir bak. Kadınlar manken gibi mi, erkeklerin hepsi herküle mi benziyor. Hayır.... Güzellik bakan gözdedir derler. Emin ol Allah hiçbir kulunu çirkin olarak yaratmamış. Önce sen kendi güzelliğinin farkına var. Evet bahsettiğin yaşlarda çocuklar dediğin gibi ergenliğin dibine vuruyorlar. Önemli olan senin de bunun farkında olman. O çocuğun sana bakacağına inanıyor muydun diyenlere ' size kim baksın ' de gerekirse. Ama sakın kendini üzme ve böyle bir olay için derslerini ihmal etme.
bende kore dizilerini çok severdim hep çünkü orada en güzel kız başrolde değildi.herkes en güzele aşık değil.Bende birgün böyle birini bulurum diye beklerken buldugumu sanmışımBi etrafına bak bakalım, fiziksel olarak genel geçer anlamda güzel sayılmayacak bazı kadınlarda ne kadar özgüven var. Her şey fiziksel güzellik değil ki.
Kişilik sahibi, güçlü kadın güzeldir. Etrafına pozitif eneji veren, özgüvenli kadınlar başarılıdır. Derslerine odaklanmaya çalış.
psikoloji istiyorum.tmciyim.ygs malum tmcilerin yapacagı net bellidir zaten 90larda yapıyordum şimdiden daha 100lere çıkarıyordu geecen yıl böyle yapanlar.denemelerden 350 360 geliyordu.
bu yıl psikoloji kazanan arkadasım ygsde 335 yaptı lysyi debaya iyi yaptı gitti.Ben şuan 310lara düştüm tekrar toparlayabilir miyim ygs ye az akaldı lys haziranda ki zaten lys temelim çok sağlam ama ygs martta ve az kaldı 1 aydır yaklaşık bir boşluktayım toparlarmıyım bilmiyorum
hiç bakmıyordum açıkçası ama arkadaslarımı baz alırsak hepsi elf gibi olupta özgüven tavan oldugu için bilemyorum
bu laflar bilmiyorum çok koyuyordu.Tamam kabul de etmiyor değilim benle aynı tipte arkadaslarda var ama genel olrak bendne farklılar güzeller küçük biyerdeyiz anna baba öğretmen muhacır burası sınıfta tek siyah saçlı bendim mesela.Onlara göre bir çirkinlik göstergesi bu veya ne bileyim babam mardinli araptır yarı ben bunu saklarım hep çok ırkçılar çünkü.zaten ben hep eziklenerek büyüdüm buradasn gitmek en büyük hayalimdi.Ki bunlar benim için çokmu önemliydi hayır ben hep başarılıydm bu yeterdi ailemede şu olaydan sonra takar oldum yoksa çoğunluk güzel diye herkes öyle değil veya herkes egoluda değil.
bizi bir görseniz böyle demezsiniz amaBence yanlış düşünüyorsun. Herkesin esmer olduğu yerde sarışınlık ayrıcalıktır. Ama herkesin sarışın olduğu bir yerde esmerlik ayrıcalıktır. Emin ol herkes kendinde olmayanı kıskanır. Sen bu farklılığını avantaja dönüştürebilirsin aslında. Ayrıca kimseden utanıp da köklerini saklamak zorunda değilsin. Hatta bunu da avantaja dönüştürebilirsin. Sen eğer babanın Mardinli Arap olduğunu arkadaşlarınla muhabbet ederken hava atar tarzda, kendine güvenle söylersen emin ol sana özenirler. Ama ezik bir şekilde söyler, saklamaya çalışırsan bunu malzeme olarak kullanırlar. Eğer esmerliğinden utanırsan onlar seni dışlarlar. Ama herkesin sarışın olduğu bir yerde sarışınlığın ne kadar sıradan olduğunu vurgular, siyah saçlarını savurursan sana özenirler. Bunlar hayatın gerçekleri kuzucum emin ol:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?