Birdenbire evlenmeye karar verenleri aklım almıyor

Ben aşık olup evlendim hemen. Kafamda bu soruların hiçbiri yoktu. “Tamamen güvenme” durumu bana zaten ters, kimseye o kadar güvenmem. O yüzden ha 5 yıl tanımışım, ha 5 ay. Yapı meselesi.

Ben de 1 ay tanıdığımla evlilik kararı aldım ama 1,5 yıl nişanlı kaldım. :) uzun süredir de evliyim, çok şükür mutluyum iyiki de almışım o kararı.
Yani isteyen 1 ayda alır isteyen 10 yılda.

Ayni eve girmedikten sonra bir insani tanimak zaten cok zor.
10 yil da olsa...
Cok yanlis ve tuhaf gelebilir ama gozlemim;
Kisa surede evlenenler daha mutlu.
Belki de tesaduftur bilmem ama cevremde hep boyle.

Artık insanlar evlenmek için değil sadece kız/erkek arkadaşını en azından annesi görsün diye öylesine tanıştırıyor. Kimisinin sülalesi rahat oluyor direk aileler tanışıyor. Yani bu durum eskisi gibi ciddiyetle karşılanacak bir durum değil şuanki nesle göre.

Sorun nerde? Bizde birden bire evlendik ne olmuş? 5 sene flört edenlerin sonsuz mutluluk garantisini yaninda mi veriyorlar nikahta?

Valla bu bile bana normal geliyorda sürekli partner değiştiren ve hiç ayrılık acısı çekmeyen insanlar anormal geliyor. Aşk aşk dedikleri şeyi o kadar ucuzlaştırıyorlar ki..

Sorun nerde? Bizde birden bire evlendik ne olmuş? 5 sene flört edenlerin sonsuz mutluluk garantisini yaninda mi veriyorlar nikahta?

Sorun yok da. :). Nasıl çok kısa sürede bütün günleri aynı evde geçirecek güven duygusunun geldiğini anlamaya çalışıyorum. 2 ayın tam zıttı olarak da 5 yıl değil bence. 5 yıl da çok uzun tabiki.

Sure uzadikca birini tamamen tanidigini saniyorsan yaniliyorsun. Öyle olsaydi herkes oyle yapardi. 3-5 yil flort edip evlenince 2 ayda bosananda gördüm. Arkadaslarda benzer örnekler yazmislar zaten. Disardan kimseyi tam anlamiyla taniyamazsin yani.
Aşk varsa, durumlar uygunsa ve bu O diyorsan yillara yaymanin bir alemi yok bence. Guven konusunda fazla paranoya yapiyorsunuz. Emin olun o yillarin cok bir onemi yok. Yillarca dostum dedigin insandan bile gun gelir kazik yiyebilirsin. :) Boyle düşünürsen işin zor yani.

Kesinlikle bende anlam veremem.babam ve annem ornegim var oldugu halde eskiden hersey bambaska imis derim cogunlukla.ben 7 yildir daha yeni tamam diyebildim.ilk evliligimde kucuktum lise askimdi hadi guven itimat saygi kavramlari cok geri plandaydi.simdikilerde bu sekilde buyuk ihtimal

14 yıl kadar önceydi. Eşim tanismamizin 3. Günü evlenme teklif etti. Onun söylediği o benimle tanistigi ilk dakikada kararını vermiş zaten.

Bunun zamanla ilgisi pek yok sanirim. Senelerce flort edip evlendikten kisa bir sure sonra bosananlar var. Gorucu usulu tanisip kisa surede evlenip mutlu olan da var. Evliligin de bir klavuzu yok ayrica. O yuzden bu tip seylere cok takilmayin.

Valla bu sitede benim aklımın almadığı o kadar çok seçim, evlilik vs okudum ki...
Açıkçası belirli bir olgunluğa ve yaşa erişmiş, kendi ayakları üzerinde duran, kendini bilen, ne istediğini bilen ve mantıklı insanların kısa zamanda da doğru bir evlilik kararı alabileceğine inanıyorum. Ama bu insanların da çok azınlıkta olduğunu düşünüyorum.

Gorucu usulü ile bir kere gordum esimi ve kabul ettim su an 25 yasindayim hayatimda aldigim en dogru karar onunla evlenmekmis diyorum.. Allaha sukur karsima cikartmis.. Yani bu durum kisiden kisiye hayata herseye gore degisir yargilanmasini dogru bulmuyorum..

Kimisi 3 ayda evlenir hic bi sorun yaşamaz, kimisi senelerce görüşür ama evlenince hic anlaşamaz.. Bunun tek bi ölçüsü yok malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…