biri bana yardım etsi...hersey o kadar ağırki...nişanlım...ben ..ailem

ManzaramDeniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.586
11.493
498
merhabalar arkadaşlar...o kadar çok bunaldımki benimle aynı dertte olan arkadaşlar varmı bilmiyorum...nişanlımla 6 aylık bi tanışma süreci sonrası nişanlandık..nişanlım 3 kardeş..iki ablası var ikiside evli...evin tek çocuğu..haliyle çok değerli olur diye düşündüm ama çok yanıldım...
ilk sorunum nişanlımın maddi durumu benimki kadat iyi değil..onların sadece 3 katlı bi binaları var...ve kayınvalidem üste çatı katı yapmış çok küçük boğucu bi yer..orda kalmamam dedim çünkü benim şuan oturdğum ev dubleks eniş ferah...yapamam yeni gelinim eşyam sığmaz dedim hepsini getim çok boğcu..
neyse baya sorun oldu baktım nişanlım iki arada bi derde kalıyor tamam dedim...nişanımda ablaları çeyrek takmşlardı bunları ailem çok sorun etti...onlar tokatlı ben karslıyım..adetlerimiz çok farklı ama annesi herseyi bedavaya getirmeye çalşıyor...o yok bu yok..falan filan..nişanlım bazen çok etkileniyor...bu arada 2 ablasının maddi gücüde yerinde ama hiç el attıkları yok ..kimse beni aramıyo yada sormuyo bişeye ihtiyacın varmı diye...bunları takmıyım diyorum ama insanın elinde değil...
evin tek erkek çocuğu ama altınlar düğün vs hepsini nişanlıma yaptırma çabası içindeler...biz doğluyuz ve annem babam abimin eşini el üstünde tuttlar..çok ilgilendiler bi dedği iki edilmedi ama bu ilginin zerresi yok onlarda..
analamıyorum gerçekten geçtğimz bayramda biz büyüğüz önce siz gelin bayramlaşalım dediler ailem olmaz diyince ki benim bildiğimde gördüğümde kız tarfına hediye ile birlikte bayrama gelinir..neyse geldiler ama annesi ikide bir laf soktu büyüktük biz sizden falan diye...çok rahatsız oldum gerçkten..kendileri hiçbişey yapmıyolar..bayramlığımı,harçlğımı herseymi nişanlım yap2t3ı..bide kayınpederim 100 tl verdi elime..ne biliyim tuhaf oldum..normailmi sizce...nişanlımda 200 tl verdi bayram harçlığı güya...tamam bunlara takıldığım yok maddiyat önemli değil ama ba-na dokunan ellerinden geldiği halde en aza kaçmaları..nişanlımda ailesinin etkisi altında kalıyor...artk bıktım ona doğruları göstermeten..bu konu birdaha açılmasın diyorum sonra bi bakıyorum aynı konuyla karşıma gelmiş...o kadar yoruldumki...ama beni çok seviyor fakat ailesinin etkisi altında kalması yüzünden nişanı atmak istiyorum...ama bu durumu ailem kabul etmez...bizi resil etme herkese diyor...ben öğretmenim nişanlımda sigortacı..işleri pekte iyi gitmiyor...ama hep benden fedakarlık bekliyolar çok sıkıldım....sizce sabretmelmiyim..hersey yoluna girermi??

işin içine gelın gırdımı olan parada olmayıverır bırden....off yaralarımı acıyorsunuz bunları okudukca bizde görmedık valla ne bayram hedıyesı ne bısey ii sana harclık vermısler:) kıymetını bil...kayınvalıdem nerdeyse benım gelın çamasırlarımı tablacıdan alacaktı...

yorumun için teşekkür ederim...herkes takma eşin iyiyse gerisi boş diyor ama takmadan edemiyor insan..bide birşeyleri çıtlatıyorum nişanlıma bana ne çok istiyosun direk demio fakat onu demeye getiriyo kibarca...olan şeyi istyiorum halbuki...çok sıkıldım çok....geçmişim özlemlerle dolacak

devam edemeyecegini dusunuyorsan at nisani gitsin.
bir iki tuh lenir, gecer gider.
evlenirsen ayrilman daha zor olur.
hem kayinvalidenin ustu, hemde cati kati. Evlenince bide oyle sorun yasarsiniz kayinvalide ile.
zor canim. Allah yardimcin olsun.

ben de aynı durumdayım yarama dokundun resmen..bayramda banada gelmediler üstelik ayaklarına çağırdılar.Sana evleneceğin adam para veriyomuş bana sadece 20liralık bi kontör aldı o kadar başka bişeyini görmedim.Bayramda gelmedikleri için moralim bozuktu konuşmak istemedim uzandım uyumuştum.Beni aramış..Kardeşimle konuşmuşlar..Kardeşim kendini ttutamamış moralimin bozuk olduğunu falan söylemiş..Bende üzülmesin diye geri aradım ulaşamadım.Annesini aradım.Kızkardeşi çıktı ağza alınmayacak laflar etti...Yani senden daha kötü durumda olanlarda var canım.İyi biri diye göz yumdum her şeye ben de şimdi senin gibi düşünüyorum acaba ayrılsammı ayrılmasammı diye...Ne yapacağımı şaşırdım.Benmde ailemin durumu daha iyi sözlümünkinden.Ben de senin gibi öğretmenim kendimi gördüm birden bunları okuyunca...

merhaba
madem ailenizin durumu iyiymiş onlar versin harçlık siz istemeden.paranızın olup olmadığını bilmiyorlarmı.nişanlınız henüz size bakmakla yükümlü değil ki.bana bir tuhaf geldi para beklemeniz.ben eşimle 5 yıl çıktıktan sonra evlendim.bana harçlık vermeye kalksa çok alınırdım doğrusu.5 yıl boyunca da harcamalarımızı hep beraber yaptık.sonuçta bende para kazanıyordum.normal olanıda budur zaten.maddiyat önemli değil demişsiniz ama bütün derdiniz bu.nişanlınızın imkanları neyse onu kabul edin yada hemen ayrılın bence.yaratacak değil ya.

canım ya gerçekten çok benziyo durumlarımız...öğretmen gelin aldık diye gurur duyacaklarına gördüğümz muameleye bakarmısın...ailemde ben seviyorum diye susuyorlar...nişan atmakta kolay değilki..bisürü emek sabır...allaha dua ediyorum belki zamanla düzelirler diye..ben onlara hep iyi olucam asla ve asla kötü davranmıcam...sende öyle yap canım biraz daha sabret..eşine asla ailesini kötüleme ne olursa olsun....o zaman ailesine karşı seni savunuyor onu farkettim ben...aksine sürekli ailesni sevdiğini söyle bide böyle dene bakalım bbelki durumlar değişir...allah yardımcın olsun canım benım

Yok canım kötülemiyorum da yenilir yutulur şeyler yaşamadık biz.Bu olaylardan sonra beni istemediler ayrıldık biz.Sonra annesi beni aradı biz sizin için istiyoruz dedi.Ben de şaşırdım oyuncak oldum ellerinde.Sözlüm çok pasif.Ağlayarak ayrıldı benden.Sonra ben aradım onu salak gibi.Annesi ara dedi ulaşamıyorum dedi.Sesini duydum ama bir daha aramadım onu hep o aradı beni.Soğuk davranıyorum içimden sıcak davranmak gelmiyor.Resmen ailesinin ağzıyla bıraktı gitti.En azından bekle diyebilirdi.Şimdi nişan yapmak istiyorlar ama ben kararsızım.Evlenmeden bunları yaşadık evlenince neler olur kimbilir.

canım bence nişanın olmadıysa sadece bekle...ailesi çok sorumsuzxmuş..nişaNda daha büyük sorunlar çıkıyor emin ol..dahada kötüye gidebilir..ben biraz dah düşün derim...hayat senin

ailem harçlık tabikide veriyor ama değerli kullanıcı dikkatlı okuduysanız tek derdim o değil...nişanlımın ailesinin sorumsuzluğu...örf adet hiçbişey bilmemeleri...herseyin en basidine kaçmaları....konu orda para verip vermemsi değill dikkatli okuduysanız eğer ben değişmesinden bahsettim...eskiden daha duyarlıydı daha farklıydı bu konuda...ondan ben harçlık almadım ama hersefrnde gizlce çantama atardı..eve gdnce farkederdim diyorum size...bu arada 4 aydır çalışmıyorum ayrıca henüz işede başyamadım..lütfen ahakeret etmeden yorum yazın...dikkatlice okuyun ve söyledğiniz niyette biri değilim...

canım bence nişanın olmadıysa sadece bekle...ailesi çok sorumsuzxmuş..nişaNda daha büyük sorunlar çıkıyor emin ol..dahada kötüye gidebilir..ben biraz dah düşün derim...hayat senin

Doğru söylüyorsun canım Allah hepimizin yardımcısı olsun.Sonuçta tek isteğimiz değerimizin bilinmesi...Bu da zor bir şey değil...

bence tek sorununuzpara..ben evlıyım ne nısanlıyken para aldım nede sımdıözel ıhtıyaclarım ıcın paraalırım 5 tl ıle gezerım kocam para bırakmadıkca ıstemem bırakmasada sorun etmem bırak sorunu kafama bıle takmam vermıyor dememparadan önemlı kıyafetten önemlı degerler olmalı.. bende nişanlıydım sevgisi herseyıyettı bana halada öyleee şimdi bır kere senı sewıyorum der dunylar benım olurmaddıyat bı yerde gecmıyor yurek parayla satın alınmıyor....

bence eşiniz sizi 5 tl ile gezdirdiği icin yani bu tarz düşünceleri olmadığı için gozundunuz diye tahmiin ediyorum...bakın kimse dikkatli okumuyor...benim orda sorunum para değil...sadece nişanlımın bu yöndeki değişimnden bahsettim...ben onurlu biriyim ailemden bile para istemezken ondan neden istiyım...hersefrnde o incelk yapar benim haberim olmadan koyardı...ama şu sıralar işede başlayamadğım için bazı sebeplerdn sormuyo eskisi gibi...neyse siz birini kötü bi şeklde itham etmekte 1 numarasınız...paraya gerektği kadar önemlidir benim içinde..fazlasında gözüm olsaydı en başında tamam demezdim..beni üzen tek bu konu değilki ayrıca bi sürü konu yazdım oraya ...neden sadece bu mevzuya takıldınız ayrıca?

Ayrıca bayramda gelmek bir iki güzel söz söylemekte parayla olmasa gerek..

Ayrıca bayramda gelmek bir iki güzel söz söylemekte parayla olmasa gerek..

kesinlikle...benimle doru düzgün ilgilenen yok..hakettğim şekilde davranmıyo kimse..lütfen oraya bi sürü sınıtımdan bahsettim sadece anlamak istedğinz nokta üzerinde durmayın yada hiç cvp vermeyin...

ne kadar maddiyat takintiniz var..ayrica nisanliniz kayinpederiniz birde sizde bayramda harclik vermek zorunda mi?????
siz daha evlenmeden bu kadar maddi seyler sorunsa sakin evlenmeyin sakinnnn..
bizimde adetlerimiz var..ben evlendim karsi taraftan hiccbirsey görmedim..hatta dügüne bile misafir gibi gelip gittiler..misafir geldikleri kna gecesi gunu evdeki yemekleri begenmedi kayinvalide namzeti...dugunde eski bir takim takti..bide kardesleri para takti o kadar..akrabalarindan bir kac kurus..gerisi benim ailem ve akrabalarim..yaaa hic birsey yapilmadi benim icin..hicbir zaman demedim dile getirmedim..cünkü desem sorun cikacak..aile bildigin b.... gibi insanlar..saygisiz cikarci ..BEN ESIMI COK SEVIYORUM...ESIMI KAYBETMEMEK ADINA BU SEKILDE EVLENMEYE SESIMI CIKARMADIM.....iyide yapmisim esimin ailesi ile görüsmüyorum..ve biz kafamiz rahat cok mutlu yasiyoruz.esim benim aileme aile gözüyle bakiyor..anneme ANNEMMMM DIYOR...cünkü benim ailem hak ediyor..haaaa maddiyat mi esimde simdi istedigim herseyi aliyor.........cebimde para eksik olmuyor........herseye sahibim...sahip olmadamda önemli degil ESIMI SEVIYORUMMM....

en basta aman altindi aman harclikti aman suydu buydu desem ben asla evlenemezdim..bos yere biterdi..evlilikler baslamadan bu sebeplerle bitiyor....

buraya konu açmışsınız bende bunun hakkında düşüncelerimi yazdım.sizin istemediğiniz cevap olabilir.çantama atardı eve gidince görürdüm diyorsunuz ama bir daha bunu yapmamasını söyledinizmi...o zaman ben istemediğim halde veriyordu diyorsunuz şimdi değişti artık vermiyor.ayrıca yazdıklarımda hiçbir hakaret yok dikkat edin.
amacım tartışmak değil zaten.sadece benim karakterime çok ters maddi anlamda beklentiler.6 yıllık evliyim ne k.valide ne k.peder kimseden beklenti içine girmedim.siz ablalarından bile şikayetçisiniz el atmıyorla diye.mecburlarmı?

benım kocama laf söyleyecek en son kişisiniz... nerden bılecek adam cebımdekı parayı kusura bakmayın ama siz konuyusadece maddıyata baglamıssınız...calısıyorum ben kocamda calısıyor 2 bine yakın paramız oluyor mutluyuz huzurluyuz ALLAHım herkese böle bır yuva nasip etsın ama para benım ıcın en son nokta.... cunku sağlıgımda sorun var ınsan sağlıgı tam olmadıkca para nedırkı ben baba evınde paşalar gibi buyudum evımızın önunde 3 tane araba var buyrun gelın nıyetım sıze kendımııspatlamak değil sadece paranın önemsızlıgını anlatmak ha lazımmı evet karnımı doyuruyor aç kalmıyorum kocam her aksam agzıma göre bırsey getııyor yemeklere göturuyor sehır dısına gezmelere göturuyor ceımde 1 tl olmasın beee kocamın sevgısı yetıyor anlatabıldım mı ?

canım ben 5 kardeşim 1 abim evli,diğeride nişanlı..ve onlardan ne gördüysem bende o şeklde sanıyodum....harçlık vermek zorundalığı yok düğündede takı takmak zorunda değil kimde ama bu bi değerdir..erkek tarafının şanındandır....ben ailemden ve çevremden böyle gördüğüm için bunlar bana doğru geliyor anlıyomusun...maddiyatçı biri değil aileden yana maddi durumum iyi fakat onun ailesi herseyin en basitine kaçtıkça ellernde oldukları halde kendmi değersiz hissediyorum..
nişanlımda etkileniyor onlardan...bazı konularda haklısın yani bu tarz şeyleri kafama takmamam hatta olmamış gibi davranmam gerekiyo..zaten herşey zamanla oturuyo değilmi...eşinzle size mutluluklar..teşekkürler yorumunuz için

Tamam herkesi dikkatli okumadiklari icin azarlamissin ama sende dikkatli okursan para mevzusu en cok gecen konu.
En cok bundan bahsetmissin.
Hatta kayinpederinin az harclik vermesinden.
Bilmiyorum bana garip geldi.
Koskocaman kadinim birde kayinpederimden harclik mi alacagim bayramda? Birde "az " diye dertlenecegim.
Nisanlilik döneminde asla esimden para almadim sahsen eger gizlice de verseydi geri verirdiim.
Beni rahatsiz eder cünkü. Neyse, hadi bu önemli degil.

Kayinvalidenin ve görümcelerinin ilgisizliginden yakinmissin ama bence hic takma.
Ne yaparlarsa yapsinlar. Aramazlarsa aramasinlar. Mesafeli olmak herzaman iyidir.
Sen nisanlinla ilgilen. Aileleden maddi yardim almamaya calisin. Kendiniz yapmaya calisin dügünü falan.
Biz öyle yaptik. Gayet de güzel oldu.
Heryseyden de memnun kaldik. Ki sizin ki gibi dublex evde oturmadan , kendi maaslarimizla.
Hep söylüyorum, eger büyüler herseyi adabina uygun istiyorlarsa buyursun yapsinlar ama paralari
yoksa da kiyilir bir nikah olur biter. Nedir yani? Önemli olan birbirinizi sevmeniz, istemeniz.

Eger maddi durumunuz yetmiyorsa da dügünü erteleyin, birikitrip öyle evlenin. Kimseye laf birakmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…