- 25 Eylül 2011
- 7.586
- 11.495
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
buraya konu açmışsınız bende bunun hakkında düşüncelerimi yazdım.sizin istemediğiniz cevap olabilir.çantama atardı eve gidince görürdüm diyorsunuz ama bir daha bunu yapmamasını söyledinizmi...o zaman ben istemediğim halde veriyordu diyorsunuz şimdi değişti artık vermiyor.ayrıca yazdıklarımda hiçbir hakaret yok dikkat edin.
amacım tartışmak değil zaten.sadece benim karakterime çok ters maddi anlamda beklentiler.6 yıllık evliyim ne k.valide ne k.peder kimseden beklenti içine girmedim.siz ablalarından bile şikayetçisiniz el atmıyorla diye.mecburlarmı?
benım kocama laf söyleyecek en son kişisiniz... nerden bılecek adam cebımdekı parayı kusura bakmayın ama siz konuyusadece maddıyata baglamıssınız...calısıyorum ben kocamda calısıyor 2 bine yakın paramız oluyor mutluyuz huzurluyuz ALLAHım herkese böle bır yuva nasip etsın ama para benım ıcın en son nokta.... cunku sağlıgımda sorun var ınsan sağlıgı tam olmadıkca para nedırkı ben baba evınde paşalar gibi buyudum evımızın önunde 3 tane araba var buyrun gelın nıyetım sıze kendımııspatlamak değil sadece paranın önemsızlıgını anlatmak ha lazımmı evet karnımı doyuruyor aç kalmıyorum kocam her aksam agzıma göre bırsey getııyor yemeklere göturuyor sehır dısına gezmelere göturuyor ceımde 1 tl olmasın beee kocamın sevgısı yetıyor anlatabıldım mı ?
nedense böyle bir konu açıldığında herkes konu sahibini maddiyatçı olmakla suçluyor,
herkes ne görmek isterse ona cvp veriyor hem de çok yakışıksız bir üslupla!
üstelik olayın maddi yönü hiç de önemsiz değil gayet önemli!
hepimiz hayatımızda herşeyin en iyi olmasını isteriz, karşımızdakinin imkanları el vermiyor olabilir ama güleryüz tatlı dil diye birşey vardır,
görgü vardır adet vardır bunlar varsa anlayış da olur...
arkadaşım Allah yardımcın olsun nişanlını seviyorsan, tüm bunların ilerde hayatınıza zarar vermeyeceğine eminsen sabretmeye çalış...
nedense böyle bir konu açıldığında herkes konu sahibini maddiyatçı olmakla suçluyor,
herkes ne görmek isterse ona cvp veriyor hem de çok yakışıksız bir üslupla!
üstelik olayın maddi yönü hiç de önemsiz değil gayet önemli!
hepimiz hayatımızda herşeyin en iyi olmasını isteriz, karşımızdakinin imkanları el vermiyor olabilir ama güleryüz tatlı dil diye birşey vardır,
görgü vardır adet vardır bunlar varsa anlayış da olur...
arkadaşım Allah yardımcın olsun nişanlını seviyorsan, tüm bunların ilerde hayatınıza zarar vermeyeceğine eminsen sabretmeye çalış...
evet uyardğım halde aynı şekilde vermeye devam etti...siz neden bu kadar gerildiniz onu anlayamadım tartışmıyorumki sizile ayrıca...derdim var zaten bide siz dert olmayın bana...çünkü beni anlayacak şeklde yorum yazmıosunz..yani çok önyargılısınz...valla ben abimlerm evlenırken biz onlara çok destek olduk maddi manevi..el üstünde tuttuk..ben ailemden çevremden böyle şeyler gördüğüm içib uslün böyle olduğunu düşündüm...beklenti değil bu...birkez düğün olur..birkez nişan olur..hayatında birkez olur bu tarz şeyler ve ben sizin gibi içimde kalsın istemedim hiçbirşey...bakın sizd neticede dolusunuz bu konuda...cvplaınzdan çok rahat anlaşılıyor...hakaret ben maddyatçı olarak ithamda bulunmanız beim için hakaeret sayılır...çok çabuk infazda bulunuyorsunuz..birde şu var..ben sadece onları ailem karşısında yücelmeye çalıştım...nişanımda benim durumu iyi olmayan ablam borç içine grp istemedğim halde yarım altın takarken,onun iki ablasıda lüks zengin bi hayat içindeler ve çeyrek takıyolar erkek tarfı olarak...bu onların resilliği benim değil...onları takacağı hiç bişey beni zengin etmez ama bu adettir...iki kişi evlenrken aileler yardımcı olur bize böyle aşılandı ...maddi sedtekten bahsetmedim ayrıca manevi olarakta arayıp sordukları yok...bişeye ihtiyacın varmı yokmu...sonuçta ömür boyu iç içe olacağım insanlar...ben eşimin aileni silmesnide istemiyorum bu şekilde kafanız nasıl rahat onuda anlamıyorum...eşin seni ailesyle her ne sebepten olursa olsun görüştrmeseydi kafanız rahat olurmuydu..emin ol eşinin kafası rahat değil ve siz çok bencilsiniz...anneleri ayrıyosunuz....
canım ben 5 kardeşim 1 abim evli,diğeride nişanlı..ve onlardan ne gördüysem bende o şeklde sanıyodum....harçlık vermek zorundalığı yok düğündede takı takmak zorunda değil kimde ama bu bi değerdir..erkek tarafının şanındandır....ben ailemden ve çevremden böyle gördüğüm için bunlar bana doğru geliyor anlıyomusun...maddiyatçı biri değil aileden yana maddi durumum iyi fakat onun ailesi herseyin en basitine kaçtıkça ellernde oldukları halde kendmi değersiz hissediyorum..
nişanlımda etkileniyor onlardan...bazı konularda haklısın yani bu tarz şeyleri kafama takmamam hatta olmamış gibi davranmam gerekiyo..zaten herşey zamanla oturuyo değilmi...eşinzle size mutluluklar..teşekkürler yorumunuz için
Arkadaşa katılıyorum önemli olan eve bir gelin alıyorsan ona kıymet vermek sonuçta o da artık o ailenin bir ferdi olacak..Ayrıca erkek tarafının şanındandır böyle şeyler.Konuyu açan arkadaşa tepki verenlerde ne kadar dertlilermiş ayrıca iyiki sorun yapmamışınız ha sorun yapsanız bi 10 sayfa yazardınız heralde
saçmalamanın dibine vurmaya başladınız iyice.nerden biliyorsunuz içimde kaldığını.allaha şükür herşeyim tam evlendim.ayrıca maddi durumumuz çok iyi.eşimin ailesininde.ayrıca olmasa da olurdu.para tabiki önemli ama hayatta ilk sıralarda değil bence.huzur sağlık daha önemli.anneleri ayırma konusunu da nerden çıkardınız.haftada bir gün mutlaka beraberiz biraz uzakta oturduğumuz için o da.yazında sık sık yazlığına gider kalırız.ne benim nede eşimin ailelerle görüştürmeme gibi bir hakkı da yok.olamaz.
basta yorum yapmıstım ama su son yorumları bıle okuyamadım nedır yanı bu ya nedir?????eger alınması gerekıyorsa hersey alınır satılır kardesım cocuk evlendırıyorsun bak ayırmıyorum erkek kız dıye...paran yoksa eger en basta dekı benım yok cekıl kenara cocuklar kendı yapsın...ama hıcbıseyede karısmasınlar rahat bıraksınlar dillerıyle zehırlemesınler bızlerde onları yok sayalım eşimin bır ailesı yok desın gelın de rahat etsın..ama yok öle dogur sonra iş dugune gelınce zaten kımsede para olmaz...evlenırsın rahat bırakmazlar herseyın ıcınde olurlar...sıkıldım bu görumcelerden kaynanalardan vs. den...konu sahıbıne dıyorum bak güler yuzlu ol nişanlının yanında ol ailesı ıle de arana mesafe koy zaten cogu kısıye artık altın falan hak getıre takan cok az oluyor....zamanla eşin zaten hep senın yanında olacak...paraya takılma sımdı senı cok ıı anlıyorum annen yada cevren sana dıyoırdur neden bunlar sunu yapmıyo nıye bu böle olmuyor sende stres oluyorsun ...aynılarını yasadık emın ol..ama napalım yoksa yok yapmıyorlarsa kendılerı utansınlar .....
bıze geldıklerınde dedılerkı ne ıstıyorsunuz adetınız nedır babamın lafı:ŞEREFINIZ KADAR YAPIN DEDİ...ayrıca bısey ıstemeyız dedı...onlarda ne kadar şereflerı varsa yaptılar görduk bızde...kocanı yanına cek sen böyle yaparsan o ııce senden uzaklasır..kafayı kullan...
o değilde bu foruma giren buradaki konuları okuyan herkesi illaki problemli sorunlu mu sanıyorsunuz?çok merak ettim yani buyüzden soruyorum,öyle algılıyor gibisinizde...
açıkcası be sorunlarım başladıktan sonra derman aramak için üye oldum ve takip ettim...benimle aynı sorunları yaayan varmı diye merak ettim....çocuk evlendiriyolar sonuçta ailelerin fedakarlık göstermesi lazım ne yani bende anne olcam asla kız erkek kimseye laf söylettrmem çocuğum mutlu olsun diye...ne biliyim herkesi kendm gibi sanıyorum bence asıl herkes maddiyata dayalı yani çocuk evlendirrken hiçbişe yapmıolar sonrada hersey paramı diolar...bunun arkasına sığınıyolar...yardımlaşma die bişey var anlıyomusun...aileden yana durumum iyi oluğu için bayramda biz gelinlere burma bilezik götrrken elime vzorla verdği harçlığı garipsememide lütfen anlayın... kimseye kendmi ıspatlamak zorunda değilim...derdi olmadığı halde buraya girenlerede anlam veremiyorum bence çok meraklılar yada çok boş insanlar...
yorumnlarınız için beni anladğnz içinde teşekkür ederim ayrıcas
Derdim Para pul degil diyorsunuz hemde bütün sorunlariniz paradan ibaretIlginc..
Durumlari iyi degilmis , nisanlininda isleri Duzgun Gitmiyormus dediginize Gore , beklentileriniz degisik...
Madem sizin durumunuz iyi aileniz neden harclik vermiyor , parasiz kaliyorsunuz ?
yaziktir , bu kadar maddiyata Onem veripte mahvetmeyin iliskileri..
çok güzel yorumlanmış...canım bence de sen kendini başta yanlış ifade ettin.çünkü ilk mesajında maddiyat konusu okadar göze çarpıyor ve batıyorki... ilk mesajını okuyup direk cevap atsaydım bende sana tarz bir mesaj yazardım ama diğer mesajlarında derdinin ne olduğunu daha net anlatabilmişsin. ama şu şu kadar evim var onu bıraktım,bunu göze aldım falan kısmı hoş değil.sonuçta siz bir şeyleri kabullenerek o işe girdiniz. isterse peri padişahının kızı olun,azıyla yetinmeyi zaten başta göze almışsınız bunu belirtmenize gerek yok.
ayrıca evet bir şeyler yapmak erkek tarafının şanındandır,fakat yapmamakta yine onların bileceği iştir.siz gördükleriniz doğrultusunda elbette beklentiye girersiniz.ama her aile sizinki gibi olacak değil yada her örf adet sizinki ile aynı olacak değilki. gönül ister ki her şey gönlünüzce olsun,hiçbir eksik olmasın ama bunu ailelerden beklemek yerine zamanla kendiniz yapın eğer ki imkan yoksa ( imkan olduğu halde yapmıyorlarsa bu onların bileceği iş,siz nişanlınıza bakın)
ayrıca beklentilerinizi nişanlınıza uygun bir dille anlatabilirsiniz bence. biz nişanlılık döneminde eşimle hep şunu konuştuk: ortayolu bulacak olan biziz.iki tarafta bir şey bekler,bir şey ister ama karşı tarafın haberi olmaz yok yere kalp kırılmasın biz idare edeceğiz ve birbirimize destek olacağız.bu şekilde de şükür sorunsuz 1 sene nişanlılık evresinden sonra evlendik. sonuçta bazı adetler var ha gönül ister ki olmasın bukadar kasılmasın ama büyüklerde sanırım bir şeyleri kendileri nasıl gördülerse yada yaptılarsa kendi evlatlarına da aynı özen gösterilsin istiyor.yani olay nişanlınızla ortayolu bulmaktan geçiyor bence.
son olarak nişanlınız maddi sıkıntıda olduğu için belki eskisi kadar destek çıkamıyordur size,o sıkıntıdan düşünemiyordur belki.ama ben şahsen asla versede vermesede umursamam sizde değiştimi diye takmayın bence.bunu beklemek yanlış olur. en son olarak bayramda harçlık almak falan bence çok saçma,hadi belki bayram için giysi alabilirler falan size ama ne demek yani 100-200 tl harçlık verdi yani 500 mü vermeliydibu iki konuda siz yok desenizde ben beklenti görüyorum ve bu konuda hak veremiyorum size kusura bakmayın.ama diğer konularda,yeni gelinsiniz hevesleriniz,özendiğiniz şeyler,beklentileriniz olmasını anlayabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?