biri sizin çocukluk resminizi başkası sansa ne yapardınız ?

Amannn sansın ne olcak ki ?? Buna mı takıldın hiçte bozulmam büyük ihtimal fotoğrafta bi akrabayla benim bebekligim karışmış olabilir.

Yani söyle aynı binada yasıyoruz aynı dönemlerde doğduk, ama fotoğraftaki bebek tam olarak kim bilmiyoruz ? Çünkü üstünden baya geçmiş bebekler hep birbirine benzer

Valla benimde kafam karıştı

sevgili mune işine karışmak gibi olmasın ama yanmasın üyeliği yazık yaa
çünkü ciddi anlamda profesyonel desteğe ihtiyacı var ama korkularından ona da gidemiyor
belki burada bazı üyeleri sıkıyor ama belli ki o anlatarak anlık da olsa rahatlıyor
o yüzden bence bu kadarcığına izin versek hem belki diye diye tedavi olmasına yardım ederiz olamaz mı olabilir bence

Benim de öyle oluyordu çok. Sıkıntı değil. Çocukluk dönemlerinde çok zayıf tatlı bir şeymişim bazı fotoğraflarda bu über bir seviyeye ulaştığı için o fotoğrafları görenler bi fotoya bir bana bir fotoya bir bana bir fotoya..... Ve cidden bu sen misin moduna giriliyor. Tabi bu çok da kafa yorulacak bir durum değil çocukluk çocuklukta kaldı. Çocukken 6 yaşında 17 kiloymuşum şimdi 21 imde 56 kiloluk danayım ee tabi değiştik bu sırf orada güzel şimdi çirkin olayı da değil. Basite indirge, benzemiyor. Benzemek zorunda değil ki.

Çok basit bir konuya kafa yoruyorsun.

konu sahıbının bı uzmana gıdecegı yok anlasılan
burda bı psıkıyatrı yokmu gonullu bırı ?

Cansu,
benim dedemin bir askerlik fotoğrafı var aynı amcama benziyor, ciddi söylüyorum, hatta amcamın asker fotoğrafı sanmıştım o derece çok benziyor, tıpatıp aynı, ben babama benzerim, hele kışın kafama alnıma kadar bere takınca aynı babamım, huylarım dahi babama benzer, X'in fotokopisi diyorlar bana, kardeşimin çocuğu babama ve bana benzer, huyları dahil, insanlar birbirine benzer, sen hiç akraba olmayan birine bile benzetiliyorsan bu da normal, yahu Orhan Gencebay'ın İstanbul Anadolu Yakası şubesi dediğimiz bir adam var, bakınca adam bildiğin Orhan Gencebay akraba da değiller, bu takıntı yapacak birşey değil. Sende benzeyebilirsin, burada okb hastası olan üyelerimiz var ama durumları senin gibi değil çünkü onlar sorunun farkında ve uzman desteği alıyor.
Rica ediyorum uzmana görün, doktora gidiyorum diyorsun ama zannetmiyorum.

Burada hep aynı konuları açıp insanları bunaltmaya hakkın yok, sırf sen kendini iyi hissedeceksin diye de aynı içerikle bir dünya konu açmana izin veremeyiz çünkü sonu gelmeyecek görüyoruz.
Devam edersen de özelden yazmıştım zaten üyeliğin İptal olur, açık olan konularından yazmıyorsun sürekli konu açıyorsun.

Son düzenleme:
Gülüm, ben ilgilenmedim mi zannediyorsunuz, açık konuları var onlardan yazmasını istedim, 5 üyelik açtı, hepsiyle aynı soruyu sordu, sadece soruyor, ayrıntı yok, neden sorduğu yok, ki açık olan konusunda yardımcı olacak yorumlarda yazdık ama kusura bakılmasın destek almak yerine sürekli aynı şeyi soran bir üyeye burada imtiyaz tanıyamayız, o zaman herkes benimde şu sıkıntım var bana da imtiyaz tanıyın der, ki sitede psikolog olan üyeler var, onların yorumlarından okuduğum kadarıyla OKB hastalarına istediği cevapları vermek tedavisi için uygun değilmiş, ki ben az evvel bile bile yazdım.

hmmm anladımm
sanıyorum ki bu aralar birazcık duygusalım kimselere kıyamaz oldum
ama tedavi olması şart başka oluru yok
keşke hemen şimdi bi doktor araştırsa ve en kısa sürede başlasa tedaviye
bu arada yanlış anlama lütfen eminim ilgilendiğine, yardımcı olmaya çalıştığına çünkü yorumlarından okuduğum kadarıyla çok akıllı, çok duyarlı, çok anlayışlı bi kadınsın ve bu üyenin inatla kendi bildiğini okumasına haklı olarak tepkili herkes ama ne biliyim işte bi yandan da kıyamadım o kadar güçsüz bi hali var ki öyle hissettim en azından heralde dedim kimseyle konuşamadığı için gelip burada rahatlıyor

Yok asla yanlış anlamam, hatta yaptığım bir hata varsa eleştiriler üzerinde düşünmeme neden olur, böyle böyle geliştiririz kendimizi fakat burada konusu geçen arkadaşımız tedavi olmuyor, bu topikte de söylemiş, yan etkilerinden korkuyormuş, iyi ama biz psikolog değiliz ki, cevap verdik diyelim sonu gelmeyecek, başka soru soracak ki, şu an bu konuya odaklanmış tüm açtığı konular benzeme üzerine, insanlar vakit ayırıp yorum yazdı, destek al dedi diğer konularında, keza ben yapması gerekenleri yazdım, özelden sabırla açıkladım da.

Sitede 500 bin üye var, hadi bunun 50.000'i hergün aktif desek her birine imtiyaz sağlasak aynı içerikle onlarca konu açsalar olur mu? Olmaz elbette, sonuçta yorum yapanlarda emek harcıyor, fikir veriyor burada, dön dolaş aynı şey için yorum yapmalarını bekleyemeyiz, site kurallarını da kişiye özel esnetemeyiz, kapadığımız diğer konuların sahibelerine haksızlık olur.

Tedavi olması şart, bunun çözümü burada değil çünkü sağlık söz konusu.

doğru çok haklısın kişi bazında düşünmemek gerek yüzlerce kadın var bu sitede herkes için özel kurallar olamaz olmamalı
bu arada çok tatlı bi kadınsın sen ya, her yorumunu okuduktan sonra keşke ben de bu kadar akıllı olabilsem diyorum hep

Rica ederim, yok aslında öyle akıllı bir kadın değilim, sanırım tecrübeler yüzünden biraz daha farklı bakıyorum olaylara, yaş kemale erince fikirler gelişiyor:)

Ben tam tersi çocukluğumu bana benzetseler üzülürüm çünkü küçükken pek güzel olduğum söylenemez
Çirkin ördek yavrusundan kuğuya dönüşme hikayesi benimki

Biri şu cansuya tedavi olması için yardim etsin artık gerçekten basit bi mesele değil ben bu derece hastasını gormedim

Ben tam tersi çocukluğumu bana benzetseler üzülürüm çünkü küçükken pek güzel olduğum söylenemez
Çirkin ördek yavrusundan kuğuya dönüşme hikayesi benimki
bende bendeeeeeee...hoş yaş ileryeyince ..çocukluk gibi olmaya başlanıyor gibi geliyor

Arkadas daha konunun detayina inmeden bu kadar mesaj atanlarin sayesinde, merak uyandirmasiyla topik olma cabasi icinde bence

sorularına cevap bulursa düzelecek

Sorularının cevabı onu tatmin etmeyecek ki. Siz bunu yaşadınız mı? Evet yaşadık. Peki ne hissettiniz? Üzerinde durmadık önemsemedik.
İşte bunlar sorularının cevabı. Benim sayamayacağım kadar insan da bu şekilde ciddiye alıp cevap verdi. Konu sahibinin derdinin sorularına verilen cevaplar olduğunu sanmıyorum. Derdi nedir tam olarak onu da anlamadım.
Ben de OKB hastasıyım. Terapi ve ilaçla düzelen bir şey. Ama ben konu sahibi eğer fake değilse çok daha başka sorunlarla boğuşuyor diye düşünüyorum. Bu takıntıdan başka bir şey. @justholdmetight belki daha fazla yardımcı olabilir.

Yalnız değilmişim ya, ben de her yorumunda keşke ben de böyle düşünebilsem diyorum, üstelik yaşım da az değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…