Birikim

Backyoureyes

Tescilli manyak ben yine seni bulurum ;)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
846
1.289
28
Merhaba kk ,
Birikim yapmak istiyoruz ama biluyorsunuz para hemen harcaniyor ve degerlenmiyor ... Size sormak istiyorum elimde 3.5 bin var .. Altinda zirvede ... Alsam bayagi az olack oncesine gore..bu arada evlendigimde grami 100 tl idi simdi 155 :KK52:esim simdi alirsak zarar ederiz dyor .. Cok mu ederiz ki ?? Bana fikir verin lutfen ♡ bu arada ceyrek almaktamı zarar ? Tesekkurederım

Şu zamanda ben de altın almaya yanaşamıyorum. Fiyatlar çok yüksek. Tl olark saklasanız bir süre? Başka birşey gelmiyor aklıma..

altın şuan tavan fiyatında yatırım yapılmaz. düşecek fiyatı çünkü. düşünce alırsınız bir süre sabredin.

Merhaba kk ,
Birikim yapmak istiyoruz ama biluyorsunuz para hemen harcaniyor ve degerlenmiyor ... Size sormak istiyorum elimde 3.5 bin var .. Altinda zirvede ... Alsam bayagi az olack oncesine gore..bu arada evlendigimde grami 100 tl idi simdi 155 :KK52:esim simdi alirsak zarar ederiz dyor .. Cok mu ederiz ki ?? Bana fikir verin lutfen ♡ bu arada ceyrek almaktamı zarar ? Tesekkurederım
Altın düşmez

bence şimdilik internet fon, enpa... gibi şeylere yatırıp, konuyu araştır, karar ver derim, yatırım konusu birebir araştırma gerekir bence arkadaş tavsiyesiyle ne kadar olur bilemiyorum

Benim vakt-i zamaninda azicik param vardi, azicik da nisanda taktilar. (gercekten minicik birsey, yazsam sasar kalirsiniz, o kadar akraba 10-20 tl lik taktilar, en buyuk takimiz 50 tl idi o da iste iki-uc kisi. Dugunde de esimin is-okul arkadaslari olmasaydi (40-50 kisi) resmen altinsiz bir cift olacaktik, iki tarafin ikisi de taki konusunda cimri, gerci esimin tarafi her konuda her zaman cimrilikte zirve,takida da tabiki beni sasirtmadilar, onume iki lokma yemegi koymayan insanlardan bahsediyoruz. Nyese, 6 yil once bu paralar ile altin alayim dedim, gr altin hesabi actirdim. Sonra yurtdisina geldim ve hesabima hic giremiyorum, cok ihtiyacim olmasina ragmen de o altinlari bozduramiyorum malesef oyleee duruyorlar :( Aradim ugrastim bir turlu parami cekemedim. Ama diyecegim o ki 6 senede o para iki katina cikmis. Ve ben alirken de cok pahaliydi altin, zirveydi. Yani 5-6 senelik yatirim dusunuyorsaniz altinda zarar etmezsiniz. Ama ben her turlu zarardayim, cunku abd de yasiyorum ve tl benim hicbir isime yaramiyor. Dolar lazim bize. Ama dolar da cok yukseldi, o altinlari bozdurup dolar yaptirirsam, 6 yil onceki paramla 1.8 tl den dolar alsaymisim daha iyi olurmus, yani isime yarardi burda harcardim :(

Benim vakt-i zamaninda azicik param vardi, azicik da nisanda taktilar. (gercekten minicik birsey, yazsam sasar kalirsiniz, o kadar akraba 10-20 tl lik taktilar, en buyuk takimiz 50 tl idi o da iste iki-uc kisi. Dugunde de esimin is-okul arkadaslari olmasaydi (40-50 kisi) resmen altinsiz bir cift olacaktik, iki tarafin ikisi de taki konusunda cimri, gerci esimin tarafi her konuda her zaman cimrilikte zirve,takida da tabiki beni sasirtmadilar, onume iki lokma yemegi koymayan insanlardan bahsediyoruz. Nyese, 6 yil once bu paralar ile altin alayim dedim, gr altin hesabi actirdim. Sonra yurtdisina geldim ve hesabima hic giremiyorum, cok ihtiyacim olmasina ragmen de o altinlari bozduramiyorum malesef oyleee duruyorlar :KK43: Aradim ugrastim bir turlu parami cekemedim. Ama diyecegim o ki 6 senede o para iki katina cikmis. Ve ben alirken de cok pahaliydi altin, zirveydi. Yani 5-6 senelik yatirim dusunuyorsaniz altinda zarar etmezsiniz. Ama ben her turlu zarardayim, cunku abd de yasiyorum ve tl benim hicbir isime yaramiyor. Dolar lazim bize. Ama dolar da cok yukseldi, o altinlari bozdurup dolar yaptirirsam, 6 yil onceki paramla 1.8 tl den dolar alsaymisim daha iyi olurmus, yani isime yarardi burda harcardim :KK43:
Amerika da yatirim yapiyor musunuz? Amerika da nelere yatirim yapiyor insanlar acaba ?

Altin deger kaybedecek degil ya :) dolar da surekli yukseliyor. Uzun vadede yatirim yapacaksaniz dolar dusunebilirsiniz. Benim dolar hesabimda baya birikmisim vardi. Ama yillik vadedeydi. 15 temmuz gecesi dolar birden bire o kadar firladi ki resmen para 2 kat artmisti. Vadeli olmasaydi o gece bozdurup ciddi kar elde ederdim ama vadeden cikarmak istemedim. Cunku vadeden cikartsaydim da yaklasik 70-80 dolar zarar edecektim. Dolar yap, allah tabiki tekrar oyle bir gece yasatmasin ama ne zaman ulkede ciddi bir seyler olsa dolar firliyor. Veya abd ile isler kizisinca dolar firliyor. Oyle firlama anlarinsa bozdurur kar elde edersin. Ortalik sakinleyince dolar dusuyor, dustugu vakit yeniden dolar alirsin parani boyle boyle katlarsin.

Altın hesabı yaptır hem güvenli olur bankada durur istedigin zaman alım satım yaparsın ben öyle yaptım tavsiye ederim :)

Altin deger kaybedecek degil ya :) dolar da surekli yukseliyor. Uzun vadede yatirim yapacaksaniz dolar dusunebilirsiniz. Benim dolar hesabimda baya birikmisim vardi. Ama yillik vadedeydi. 15 temmuz gecesi dolar birden bire o kadar firladi ki resmen para 2 kat artmisti. Vadeli olmasaydi o gece bozdurup ciddi kar elde ederdim ama vadeden cikarmak istemedim. Cunku vadeden cikartsaydim da yaklasik 70-80 dolar zarar edecektim. Dolar yap, allah tabiki tekrar oyle bir gece yasatmasin ama ne zaman ulkede ciddi bir seyler olsa dolar firliyor. Veya abd ile isler kizisinca dolar firliyor. Oyle firlama anlarinsa bozdurur kar elde edersin. Ortalik sakinleyince dolar dusuyor, dustugu vakit yeniden dolar alirsin parani boyle boyle katlarsin.
O gece aklınıza bunlar mı geldi ? Yoksa sonra mı düşündünüz ? Hiç aklıma para fln gelmedi bankada yüklü bi hesabımda vardı o dönem enteresanmış.

O gece aklınıza bunlar mı geldi ? Yoksa sonra mı düşündünüz ? Hiç aklıma para fln gelmedi bankada yüklü bi hesabımda vardı o dönem enteresanmış.
Evet bu geldi. Cunku o gece de, ve hala da yasananlarin siyasilerin cikar kavgasi olduguna emindim. Nitekim oyle de oldu.

Bitcoin internet para birimi acayip değer kazanmış , ama hiç aklıma gelmezdi yatırım yapmak. Bi gazetede gördüm ordan Zengin olanları. Bir adam 27 dolar yatırmış 2009 yılında unutmuş sonra şimdi 900 bin dolar olmuş. Bu para nakte çeviriliyor mu bilen var mı ? Bazı yerler kabul etmiş bazı yerler etmemiş kullanılmasını. Nasıl harcanıyor bilen var mı?

Bitcoin internet para birimi acayip değer kazanmış , ama hiç aklıma gelmezdi yatırım yapmak. Bi gazetede gördüm ordan Zengin olanları. Bir adam 27 dolar yatırmış 2009 yılında unutmuş sonra şimdi 900 bin dolar olmuş. Bu para nakte çeviriliyor mu bilen var mı ? Bazı yerler kabul etmiş bazı yerler etmemiş kullanılmasını. Nasıl harcanıyor bilen var mı?
Bitcoini ülkemiz yeni yeni duyuyor ama daha fazla duyacağına eminim :) eşim zamanında cent'ken almış ve 20 küsür dolarlara çıkınca satmış. O zaman "ya zengin olduk" kafasıyla dolaşıyormuş ve şu an 1 bitcoin 16.000+ dolarlarda.
Ben yaklaşık bir yıldır bitcoine yatırım yapıyorum. Her ay maaşımın bir kısmını ayırıp direkt bitcoin alıyorum. Bu konuda herkesin kendince bir yorumu var yok bu sistem patlar, bir yerde tıkanır, hayali para vs. diye ama global anlamda düşünmek gerekiyor. Dünyadaki ülkelerin yavaş yavaş para birimi olarak kabul ettiği bir paradan bahsediyoruz. Ülkemizde geçen sene alım satım yapılan birkaç siteye inceleme gelmişti ama siteler mahkeme sonrası işin içinden kolaylıkla çıktılar. İllegal olan hiç bir şey yok sonuçta. Çok küçük komisyonlar ödeyerek oluşturduğunuz cüzdana Türk Lirasını atıyorsunuz ve attığınız para üzerinden bitcoin alıyorsunuz. Satmak istediğiniz zaman da satış işlemini gerçekleştiriyorsunuz ve paranız cüzdanınıza tanımlamış olduğunuz banka hesabınıza 5-10 dk içerisinde yatıyor.
Şahsi kanaatim, bu furyanın çok daha büyük sesler getireceği yönünde.
Yatırım tavsiyesi değildir :)

site bedava bitcoin veriyor. Saat başı 1 kere çevirme hakkınız var. Şanslı numaralar aralığını tutturursanız 200 dolar değerinde bitcoin kazanıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X