BİRİKİMCİ HATUNLAR

canım biz şuan lojmanda oturuyoruz ama 2 yıla yıkılır diyorlar bu bölge kent meydanı olacakmış

10 yıl sonra küçük 12- büyük 18 yaşında olacak. Çocukların masrafları git gide çoğalacak.
Tamam maaşlar da artacak ama ciddi geçim zorluğu yaşarsınız. Ben olsam göze alamazdım.

bende göze alamıyorumda bir yanımda belki yaparsınız diyor

canım evi 2 yıl önce aldık arabayıda 8 ay ikisininde kredisini ödüyoruz toplamda 55 tl kredi borcumuz var, gerçi biz o evi ileride satarız diye aldıkta

canım memuruz gelirimiz sabit sayılır benim 2200 eşimin 2300 500 evin kira geliri

burada evler hep 2,5 hat imar izni böyle o yüzdende genel de dublex evler, tabi yaşlılıkta zor, aşağıda 2 küçük oda banya tuvalet, amerikan tipi mutfak ama bayağı büyük ve yine büyük bir balkon, üst katta banya yatak odası büyük bir salon ve balkon , ama işte ödeme zor diyorum düğün olur ölüm olur hastalık olur ani birşey olur biraz açılırsan toparlıyamayız bir daha , bide 10 yıl gerçekten çok uzun

işte evin sahibi hafta sonu gelecek konuşuruz demiş bide dün küçük kızı dr götürmüştük dr bizim arkadaş biraz konuştuk oda benim gibi düşünüyor başından geçen böyle bir durumu anlattı değmez falan dedi o kadar zorluğa

teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için, çoğunluk almaktan yana

Merhaba kızlar

İşten yeni geldim.. Bugün de yol parası vermedim

Giderken komşumuz götürdü gelirken de eşim getirdi...

Sabah kalkmakta zorlanıyorum bir kaç gündür o yüzden bugün bir çalar saat aldım. Eskiden anneannemlerde de vardı aynısından hani şu tavuklu olan çalınca yeri göğü inleten kurmalı saatlerden :) 30 lira oraya verdim . 20 lira da eşime verdim. Dönerken markete de uğradım 16 lira da orda verdim..

kalan tüm bozuklukları da (5.30 ) kumbaraya atıcam şimdi...

elin sürçtü sanırım havarcım,almamaktan yana.:)
aa onlardan hala üretiyorlar demek,eskiden o saati olmayan evlenemiyordu,çeyiz demirbaşıydı dermişim.
iyi günlerde kullan.

Bizim maas yine yatmamis yarina klaldi
15 tlkumbaraya gitti bugun toplamda 30tll oldu kumbara :)harclik artar insl kumbiste
yatar yarın güzelim,allah bereketini versin.

Kızlar yaptığınız harcamaları yazmışsınız Ben bugün hiç para harcamadım Evden dışarı çıkamıyorum zaten çok ağırlaştım bu yüzden pek harcamam olmuyor bu günlerde
kuzular gelince toptan harcayacaksın nasılsa,varsın şimdi olmasın.
walla bizim maaş günlerimiz hiç belli olmuyor özel sektör olunca. keşke bizde de belli bir günde yatsa şu maaşlar belki daha planlı harcayacağız parayı
evet,maaş günü belli olmazsa sıkıntı.plan yapamaz insan.
Slm kızlar bu ay hiç birikimim yok sadece gün parasını biriktirenildim onun dışında tık yok valla
olsun,o da birikim.

Onlara harcadığımız paranın hesabı yok zaten Birikim yaparsam yine onlara gidecek :)

Merhaba kızlar, bugün çok yoğundum maaşla ilgili hiç birşey yapamadım.
Bir arkadaşımızın eşinin doğum günüymüş, Allah uzun ve hayırlı ömürler versin. Yarın benim eşimin de doğum günü. Eşimin 3 yıldır kullandığı samsung s3 ü var, kendisi telefon, bilgisayar gibi elektronik eşyaları çok seviyor. Şimdi de not 4 e göz koymuş, mağazalarda gidip gelip bakıyor Şimdi başka zaman olsa çoktan gidip almıştım doğum günü hediyesi olarak ama artık ben birikimci bir hatun olduğum için alsam mı almasam mı diye gelgitler yaşıyorum
Sizlere danışmak istiyorum, alsam çok sevinecek biliyorum ama 2300 tl civarı bir fiyatı var, ne yapmalıyım ya da siz olsanız ne yapardınız?

bence israf arkadaşım.
herkesin geliri yaşam tarzı farklı,farkındayım ama bize verilen her nimetin de hesabı sorulacak.
peygamberimizin ona dünyayı bağışlayabilecek ümmeti ve kainatı onun için yaratan rabbi varken kaç kat elbisesi olduğunu hatırlayınca ben isteklerimden utanıyorum.şuyum yok buyum yok demeye,fazlasını talep etmeye yüzüm kalmıyor.
eşine en güzel hediye sen ve çocukların bence.beraber mutlu yıllarınız olsun inşallah.

eski aptallıklarım olsa alırdım

ama şimdi almam artık maymun gözünü açtı

Amin canım, hepimizin inşaallah

iyi aksamlar bayanlar.kizim bir haftadir cok huysuz uykusuz.bu sabah izin aldim dr a goturduk.birseyi yok dedi.sanirim disleri ciktigi icin cani aciyor.vitamin verdi dr 35 lira ona verdim.kumbaraya bir sey atamadim bugun.yarin isten doneyim,o zaman cuzdandakilerin hepsini aticam.cuma gunlerim bos dersim yok benim icinhafta sonu yarin basliyor ins.
babasi ameliyat olacak arkadasimiza acil sifalar diliyorum.
dublex ev almayi dusunen arkadasim bence buyuk risk ben olsam girmem oyle bir ise.yani sure cok uzun.
yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz diyorum ve hepimize hayirli birikimler diliyorum. bu arada bugun maasima bakamadim.kismetse yarin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…