- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
o aykiler canım. BES varsa onuda yazabilirsin. ayın 30undaArkadaslar biz ay sonunda sadece o ay ki birikimimizimi yazcaz yoksa toplam birikenleti mi....?
hawarcım
merhaba ben okudum cnm ma kelin merhemi olsa başına sürer hesabı pek anlamıyorum cnm,biz de memleketten eve girdik,tabiri caizse elimizde patladı gibi bi şey oldu cnm,nacizane fikrim kiradaysanız ev de uygunsa kaçırmayın,eğer kirada diilseniz,ödeme planınıza göre bi eve daha girin cnm
10 yıl sonra küçük 12- büyük 18 yaşında olacak. Çocukların masrafları git gide çoğalacak.
Tamam maaşlar da artacak ama ciddi geçim zorluğu yaşarsınız. Ben olsam göze alamazdım.
Eşim araba istiyor valla ben 2 yıl vadeli 12 bin Lira kredi çekmemek için uğraşıyorum o bile benim için çok geliyor.. kaldı ki 10 yıl kredi hemde iki çocukla... Hemde eviniz arabanız varken...
Bir daha düşünün derim ben..
canım memuruz gelirimiz sabit sayılır benim 2200 eşimin 2300 500 evin kira geliriŞuan 2500 bile sizi zorlarken 3100 ödemek pek de mantıklı değil.
çocukların masrafı da yaşlarıyla orantılı büyüyecek...
10 yıl uzun süre. Hele ki özel sektörde çalışılıyorsa yarının ne getireceği bile belli değil.
ben olsam bu riski göze almazdım.
- hawarcım ben şahsen dublex evi hoş bulmuyorum 2 ayrı kat olsa anlarım ama dublex ya da triplexler bana göre değil insanın yaşı geçtikçe o kadar büyük bir ev deyim yerindeyse elde patlıyor bu işin ayrı bir yanı
gireceğin borcu ve gelirini şu anda bile ödemekte çektiğin zorlukları düşününce de
hem 10 hem de 10 yılda ülkemiz açısından neler olabilir neler
ben o kadar yüklü bir borcun altına şahsen girmem
nitekim başımdan geçeni anlatayım peşin olarak bile neredeyse parası olduğu halde geçenlerde buraya ödeme planı nı yazdığım projeye bile girmeme kararı aldım ve de dün eşim telefon etti olumsuz yanıt verdim ...hayır dedim
kendimce değişik nedenlerim de var işin içinde ama ülkenin şu ekonomik siyasi durumunda yüklü borçlu işlemlere hayır
elin sürçtü sanırım havarcım,almamaktan yana.:)canım biz şuan lojmanda oturuyoruz ama 2 yıla yıkılır diyorlar bu bölge kent meydanı olacakmış
bende göze alamıyorumda bir yanımda belki yaparsınız diyor
canım evi 2 yıl önce aldık arabayıda 8 ay ikisininde kredisini ödüyoruz toplamda 55 tl kredi borcumuz var, gerçi biz o evi ileride satarız diye aldıkta
canım memuruz gelirimiz sabit sayılır benim 2200 eşimin 2300 500 evin kira geliri
burada evler hep 2,5 hat imar izni böyle o yüzdende genel de dublex evler, tabi yaşlılıkta zor, aşağıda 2 küçük oda banya tuvalet, amerikan tipi mutfak ama bayağı büyük ve yine büyük bir balkon, üst katta banya yatak odası büyük bir salon ve balkon , ama işte ödeme zor diyorum düğün olur ölüm olur hastalık olur ani birşey olur biraz açılırsan toparlıyamayız bir daha , bide 10 yıl gerçekten çok uzun
işte evin sahibi hafta sonu gelecek konuşuruz demiş bide dün küçük kızı dr götürmüştük dr bizim arkadaş biraz konuştuk oda benim gibi düşünüyor başından geçen böyle bir durumu anlattı değmez falan dedi o kadar zorluğa
teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için, çoğunluk almaktan yana
aa onlardan hala üretiyorlar demek,eskiden o saati olmayan evlenemiyordu,çeyiz demirbaşıydı dermişim.Merhaba kızlar
İşten yeni geldim.. Bugün de yol parası vermedim
Giderken komşumuz götürdü gelirken de eşim getirdi...
Sabah kalkmakta zorlanıyorum bir kaç gündür o yüzden bugün bir çalar saat aldım. Eskiden anneannemlerde de vardı aynısından hani şu tavuklu olan çalınca yeri göğü inleten kurmalı saatlerden :) 30 lira oraya verdim . 20 lira da eşime verdim. Dönerken markete de uğradım 16 lira da orda verdim..
kalan tüm bozuklukları da (5.30 ) kumbaraya atıcam şimdi...
yatar yarın güzelim,allah bereketini versin.Bizim maas yine yatmamis yarina klaldi
15 tlkumbaraya gitti bugun toplamda 30tll oldu kumbara :)harclik artar insl kumbiste
kuzular gelince toptan harcayacaksın nasılsa,varsın şimdi olmasın.Kızlar yaptığınız harcamaları yazmışsınız Ben bugün hiç para harcamadımEvden dışarı çıkamıyorum zaten çok ağırlaştım bu yüzden pek harcamam olmuyor bu günlerde
evet,maaş günü belli olmazsa sıkıntı.plan yapamaz insan.walla bizim maaş günlerimiz hiç belli olmuyor özel sektör olunca. keşke bizde de belli bir günde yatsa şu maaşlar belki daha planlı harcayacağız parayı
olsun,o da birikim.Slm kızlar bu ay hiç birikimim yok sadece gün parasını biriktirenildim onun dışında tık yok valla
Onlara harcadığımız paranın hesabı yok zaten Birikim yaparsam yine onlara gidecek :)elin sürçtü sanırım havarcım,almamaktan yana.:)
aa onlardan hala üretiyorlar demek,eskiden o saati olmayan evlenemiyordu,çeyiz demirbaşıydı dermişim.
iyi günlerde kullan.
yatar yarın güzelim,allah bereketini versin.
kuzular gelince toptan harcayacaksın nasılsa,varsın şimdi olmasın.
evet,maaş günü belli olmazsa sıkıntı.plan yapamaz insan.
olsun,o da birikim.
aa onlardan hala üretiyorlar demek,eskiden o saati olmayan evlenemiyordu,çeyiz demirbaşıydı dermişim.
iyi günlerde kullan.
bence israf arkadaşım.Merhaba kızlar, bugün çok yoğundum maaşla ilgili hiç birşey yapamadım.
Bir arkadaşımızın eşinin doğum günüymüş, Allah uzun ve hayırlı ömürler versin. Yarın benim eşimin de doğum günü. Eşimin 3 yıldır kullandığı samsung s3 ü var, kendisi telefon, bilgisayar gibi elektronik eşyaları çok seviyor. Şimdi de not 4 e göz koymuş, mağazalarda gidip gelip bakıyorŞimdi başka zaman olsa çoktan gidip almıştım doğum günü hediyesi olarak ama artık ben birikimci bir hatun olduğum için alsam mı almasam mı diye gelgitler yaşıyorum
Sizlere danışmak istiyorum, alsam çok sevinecek biliyorum ama 2300 tl civarı bir fiyatı var, ne yapmalıyım ya da siz olsanız ne yapardınız?
Merhaba kızlar, bugün çok yoğundum maaşla ilgili hiç birşey yapamadım.
Bir arkadaşımızın eşinin doğum günüymüş, Allah uzun ve hayırlı ömürler versin. Yarın benim eşimin de doğum günü. Eşimin 3 yıldır kullandığı samsung s3 ü var, kendisi telefon, bilgisayar gibi elektronik eşyaları çok seviyor. Şimdi de not 4 e göz koymuş, mağazalarda gidip gelip bakıyorŞimdi başka zaman olsa çoktan gidip almıştım doğum günü hediyesi olarak ama artık ben birikimci bir hatun olduğum için alsam mı almasam mı diye gelgitler yaşıyorum
Sizlere danışmak istiyorum, alsam çok sevinecek biliyorum ama 2300 tl civarı bir fiyatı var, ne yapmalıyım ya da siz olsanız ne yapardınız?
bence israf arkadaşım.
herkesin geliri yaşam tarzı farklı,farkındayım ama bize verilen her nimetin de hesabı sorulacak.
peygamberimizin ona dünyayı bağışlayabilecek ümmeti ve kainatı onun için yaratan rabbi varken kaç kat elbisesi olduğunu hatırlayınca ben isteklerimden utanıyorum.şuyum yok buyum yok demeye,fazlasını talep etmeye yüzüm kalmıyor.
eşine en güzel hediye sen ve çocukların bence.beraber mutlu yıllarınız olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?