BİRİKİMCİ HATUNLAR

arkadaşlar merhaba, beni bazı arkadaşlar kirli çıkılar dan hatırlar, ara ara sizleri okuyorum ama pek fırsatım olmadı yazmaya, şimdi size bir konuda fikir danışmak istiyorum

biz 2 sene önce bir ev aldık yatırım Amaçlı küçük bir ev dedik para biriktirmiyoruz bari borca girelim , ileride satar üstünede kredi çeker oturacağımız biraz büyük bir ev alırız ,
neyse şimdi oturduğumuz yerde bir ev var , ev dublex güzel bir ev hele bir bahçe var süper, eşim diyor evi ve arabayı satalım üstüne kredi çekip o evi alalım o evde şu an kendi tarzındaki evlere göre biraz ucuz sahibinin paraya ihtiyacı varmış, neyse, ama kredi çekersek 10 yıllık bir Maaştan fazlasını ödemek zorundayız yani şöyle diyeyim bizim toplam gelirimiz 5000 tl bunun 3100 kredi olarak ödiyeceğiz geri kalanı ile geçineceğiz, biz şuan 2500 kredi öpüyoruz ve bu bile bizi zorluyor, eşim diyor 10 yıl dayanırız ben diyorum çok zorlanırız ev çok güzel ama. 2 kızım var biri 6 aylık biri 3 yaşında ne bileyim onların ileride okul vb masrafları olacak bakıcı bide ev giderleri Şimdi siz olsanız ne yapardınız

miskiamber bunu yazmıştım

10 yıl sonra küçük 12- büyük 18 yaşında olacak. Çocukların masrafları git gide çoğalacak.
Tamam maaşlar da artacak ama ciddi geçim zorluğu yaşarsınız. Ben olsam göze alamazdım.

Eşim araba istiyor valla ben 2 yıl vadeli 12 bin Lira kredi çekmemek için uğraşıyorum o bile benim için çok geliyor.. kaldı ki 10 yıl kredi hemde iki çocukla... Hemde eviniz arabanız varken...

Bir daha düşünün derim ben..

Şuan 2500 bile sizi zorlarken 3100 ödemek pek de mantıklı değil.
çocukların masrafı da yaşlarıyla orantılı büyüyecek...
10 yıl uzun süre. Hele ki özel sektörde çalışılıyorsa yarının ne getireceği bile belli değil.
ben olsam bu riski göze almazdım.

- hawarcım ben şahsen dublex evi hoş bulmuyorum 2 ayrı kat olsa anlarım ama dublex ya da triplexler bana göre değil insanın yaşı geçtikçe o kadar büyük bir ev deyim yerindeyse elde patlıyor bu işin ayrı bir yanı

gireceğin borcu ve gelirini şu anda bile ödemekte çektiğin zorlukları düşününce de
hem 10 hem de 10 yılda ülkemiz açısından neler olabilir neler
ben o kadar yüklü bir borcun altına şahsen girmem

nitekim başımdan geçeni anlatayım peşin olarak bile neredeyse parası olduğu halde geçenlerde buraya ödeme planı nı yazdığım projeye bile girmeme kararı aldım ve de dün eşim telefon etti olumsuz yanıt verdim ...hayır dedim
kendimce değişik nedenlerim de var işin içinde ama ülkenin şu ekonomik siyasi durumunda yüklü borçlu işlemlere hayır

aresercim kaynanacuğunun yaptığına bizim burada deveyi kendi yağı ile yağlamak derler

varsa elimde takarım yoksa takmam niye oğlana taktırıp da millete karşı nispet yapayım

sakın ha ne takacaksan alacaksan kendin al tak kendi paranla bir de 5 ay geçmiş atı alan üsküdarı geçmiş benim paramla millete doğrusu sükse sattırmam elaleme ......geline bilezik taktım diye

poecim şimdi işbankta altının gramı 89.26 tl

valla canım bence benimki migren değil, çünkü ataklarım en az 1 hafta sürüyor ve hiçbir ilaç kesmiyor. Bazen de 2-3 günlük ağrılar oluyor, sanırım o migren olabilir.

Rekorum 2 ay
çok kötü bide işteydim çıkamadım 2gün çok ağırdı iyim şimdi hamdolsun.
migrenix diye bir ilaç kullandım ben.

güle güle kullan çantalarını. bende almak istiyorum ama bir beğenemiyorum çanta. başkasında görünce beğeniyorum ama :)
3tane sigaram kaldı onlarında hakkını vermem lazım

ya ben şimdi kendimi piskolojik şiddet görüyormuşum gibi hissediyorum
sende çok içmiyosun ama işte bırakılmıyor. mesela bayramda ailemin yanındaydım akşamları anca bitane iştim 4yıldır içiyorum erkek arkadaşım hala bilmiyo

sen demekkı kokmuyorsunda
benı en cok rahatsız edecen cocuguma kokuyor olma ıhtımalım

Valla cok guzel yazmışsın farmasicimmm hehhh işte o kadar...,

Aynen canım yaa gercekten şart değil ihtiyacım da yok cok şükür ama yatırım amaçlı yapıp atıcam kenara eltimede ayrı acıyorum bu olaylar olmadan gidip kuyumcuya ben bu bileziği bozdırayım anne ikimizede daha kucuk bişey yap bileziğin parasıyla demiş bilseki kocasının parası yapmazdı.., kaynanamın yaptıgı sırf etrafa gösteriş olsun diye böyle işler bana garip geliyo ya kendin yap ya da hiç yapma....,

Kızlar bende bugun epilasyona giderken büyük çöp konteynırlarının içinde 6-7 yaslarında bir kız cocuğu gördüm...girmiş içine birseyler arıyo Yarabbim dedim neler var üzerimde 15 tl para vardı malum maaş gunu çıkardım 5 tl şini ona verdim...elleri çöp içindeydi.....tuttamadı parayı üstüne silip aldı canım benim yaaa...
Yol parası gidiş dönüş
Simit ayran derken kalan 3 tl yi de şimdi kumbaraya attım....

Oo kaynatmissiniz kizlar altin sirf gosteris amacli yapiyor kaynanalar benimkilerden biluyorum :) bende bi tek kaynanamlara gitceksem takiyorum zatn normalde evde duruyo aman dunyaa mali vicdanlarini sorgulasinlar buyuklerimiz rahatsa sorun yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…