Anladım canım. Guzel bir karar verip uygulamışsınız. Az kalmış feraha cıkmanıza da. O da uzulmuştur tepkisine, sınırle hareket etmiştir.
Kartı almasına canım sıkıldı.. Onun benim canımın sıkıldığından haberi bile yok @Snowyy " yok sana artık kart " dedi gülerek aldı kartı bende sesimi çıkartmadım
Aldıgı gibi verır merak etme. Düşünmeden hareket etmiş. Hayatım daha dikkatli olalım da diyebilirdi. Ama buyutecek bir konu degil. O unutmuştur bile
herkesin birikimleri bereketli olsun
@darkseaa çok geçmiş olsun neyse ki tahlilleri temiz çıkmış
bizim için masraflı bi 29 ekim oldu valla, 100 tl eve bişeyler aldım (pazar günü kızımın doğumgününü kutluyoruz ona göre bişeyler) , maddı durumu ıyı olmayan bı teyzem var erzak aldım ona 100 tl da o tuttu. bı de yemek yedık kızımla 22tl da o tuttu. 1 günde amma para harcamışım
Aynen canım büyütülecek birşey değil ama işte canım sıkıldı tepkisine... Ki ben normalde alacağım şeyleri bile ertelerim birikim yapalım.. 1-2 ay sonra bebek düşünüyoruz onun için kenara para koyayım diye bakıyorum.. hatta her ay maaşta alır biraz kenara atarım , kumbarada bozukları biriktiririm.. Biriktirdiğim bozuklarla küçük altın yaparım.. İhtiyacım yoksa almam.. Mümkün mertebe her ay en az 50 en fazla 350 kenara koymaya çalışırım..
Canım çikolata istedi sadecealmanyadan ithal kinderler gelmiş migrosa bende aldım.. Bunun için kızması canımı sıktı.. Parayı harcamak için kazanıyoruz.. Canım ufacık bir şey istediğinde alamayacaksam ne anlamı kalır ki.. Bende biraz büyütüyorum olayı farkındayım ama daha önce günde 100 -200 lira harcasam birşey demeyen adam şimdi sadece karttan aldım diye kızdığı için canım sıkıldı
Eminim unutmuştur takmaz o ufak şeyleri benim gibi kafasına..
bugun kacıncı gunun pekı?tek derdim bu olsun.. siz iyi olunda..
onuda atlatırsın.. yine içmezsin bak ben o yüz 4 5 tane içtim. şuan yine içmiyorum
hayırdır ya nolduki?kızlar koruyucu aile hakkında bilgisi olan varmı?
yada aile ve sosyal politikalar müdürlüğünde çalıştığınız tanıdık falan
5.gün içmedim 6. gün içtim..bugun kacıncı gunun pekı?
hayırdır ya nolduki?
benım kuzenlerım bır kac aya kadar basvuracaklar ama koruyucu aıle ıcın degıl tamamen almak ıcın
kızlar koruyucu aile hakkında bilgisi olan varmı?
yada aile ve sosyal politikalar müdürlüğünde çalıştığınız tanıdık falan
merhaba hoş geldin bende yeni sayılırım ama hızlı bir şekilde adapte olmaya çalışıyorum :) öncelikle harcamalarımızı kontrol altına almaya çalışıyoruz bunun içinde günlük harcamalarını yazarak başlayabilirsin sonra gereksiz harcamalarını iptal edebilrsin mesela benm telefon faturam red tarifeydi ve dolduramayacağım bir paketti onu değiştirdim %30 daha avantajlı bir pakete geçtim kumbara aldım onun içine her gün para atıyorum vs... işte her ay sonunda da burda hesap tutan bir arkadaş var ona bildireceğiz yani yarın
benm kızkardeşim çalışıyor hatayda
böyle bir durumda sosyal hizmetlere başvuruyorsunuz ve gelip uzmanlar araştırma yapıyorlar annenin başka bir yerde çalışmama şartıyla 700 küsür lira aylık gelir bağlanıyor . koruyucu aile kapsamı bambaşka senn o çocukları alma gibi bir durumun yok önce o çocukları yazdırmanız gerekiyor ve sıra kimdeyse ona verirler5.gün içmedim 6. gün içtim..
bugun yine 5. günüm..
**
koruyucu aileyi araştıyorum.
benim amcam vefat etti kısa bir süre önce.. 3çocuğu ve 2aylık bebeği var. haliyle geçim sıkıntısı çekiyor.. evi kira ve 500TL aylık geliri var..
biz tabiki yardım ediyoruz. ben babam amcalarım..
ama yarın öbürgün hayatın bize ne sunacağını bilemeyiz..
onun için birşeyler araştıyorum..
mesela ben, gidip "ben bu çocuklara koruyucu aile olmak istiyorum. çünkü kriterlerim tutuyor." ondan sonra bu çocuklara ben koruyucu aile oluyorum.
devlette bu açıdan bana her çocuk için 400 tl falan verebiliyor..
böyle bir haklarını varsa kullanmalarını istiyorum. o yüzden. çocuklar küçük şimdi belki maddiyata pek gerek yok. ama ilerde zor olur diye düşünüyorum.
bu koruyucu aile 1. öncelik akraba komşu vs diye gidiyormuş. amcam koruyucu aile olup çocuklar annein yanında büyür falan filan. yanlışta bişi söylemek istemiyorum. çünkü henüz kesin bilgiye sahip değilim..
korucu ailede çocuğun velayeti annede çünkü
alıntı yapmazsanız editleyecem
Hoş geldin canım her ay sonu birikimlerimizi farmasiye özel mesajla bildiriyoruz o da bir liste oluşturuyor...
hangi şehirdesinşuan okadar mutlu oldumki.. ben nasıl iletişime geçebilirim.. mümkünmü acaba
Sahihuban Gel ben yaparım kahve sana :) Kartın içinde zaten taksitli alışverişlerin son taksitleri var.. Kredi kartı ödemelerimiz her ay düzenli olarak azalıyor.. Alışveriş yapmıyoruz karttan sadece içindeki taksitleri ödüyoruz.. En iyisi nakit alışveriş... :)
@Snowyy Normalde böyle fevri değildir aslında.. Sorun yaşadık denemez kart konusunda sadece yüksek meblalar ödendi kredi kartına ...düğün alışverişi falan derken bir sürü de taksit oldu içinde.. Aylık 1000 tl civarında taksit var içinde.. aydan aya da azalıyor ödemeler.. O taksitlerin bitmesine de bir kaç ay kaldı.. Mart ayında da tamamen bitecek taksitler.. alışverişimizi paramız varken yapıcaz olmadığında da mecbur kalmadıkça kartı kullanmıcaz diye konuşmuştuk.. Kızacağını bilseydim zaten almazdım karttan eve gelip parayı alıp giderdim.. Ama 50 lira için kartı alacağını düşünmemiştim.. Canım sıkıldı cidden
böyle bir durumda sosyal hizmetlere başvuruyorsunuz ve gelip uzmanlar araştırma yapıyorlar annenin başka bir yerde çalışmama şartıyla 700 küsür lira aylık gelir bağlanıyor . koruyucu aile kapsamı bambaşka senn o çocukları alma gibi bir durumun yok önce o çocukları yazdırmanız gerekiyor ve sıra kimdeyse ona verirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?